Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7027 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום!

ברשותי פיאט פונטו ספייס 2001. עד עכשיו לא עשתה לי בעיות, לפני מספר שבועות במהלך נסיעה המנוע התחמם (בד"כ תמיד על חצי) - עבר את החצי עד המקסימום. עצרתי רק לאחר מספר דקות icon_cry.gif .

מלאתי מים אך שוב היו חסרים מים לאחר מספר ימים.

במוסך עשו בדיקות לחץ, רדיאטור ולבסוף משאבת המים הייתה גמורה והוחלפה.

לאחר עוד כמה ימים שוב החלו להיעלם מים, אך בכמות קטנה יותר ממקודם (אין סימני נזילה מתחת לרכב) והבעיה היותר גדלה היא שאחרי כ- 15-20 דקות נסיעה הרכב שוב מתחמם. יש לציין שברגע שהמד חום עובר את החצי הוא מגיע תוך פחות מדקה למקסימום.

האם ייתכן שאלה סימנים של אטם ראש מנוע (בגלל שבפעם הראשונה שהתחמם לא עצרתי במיידי) או שתיתכן בעיה אחרת?

ואם זה האטם - האם מפלס המים אמור לרדת (סימן שגרתי?)?

אשמח לכל עזרה בנושא.

פורסם

האם לפני החלפת משאבת המים היו במערכת הקירור "מים" במובן של מי ברז או מים מזוקקים או שאתה מתכוון לנוזל קירור - "מים ירוקים" או כחולים (פאראפלו, נוזל הקירור של פיאט).

האם יש לרכב בעיות סחיבה כעת או שהיו ? ומה אתה מתכוון שלפני המקרה כתבת ש- "הטמפרטורה בדרך כלל הייתה על החצי".?

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם
שלום לכל חברי הפורום!

ברשותי פיאט פונטו ספייס 2001. עד עכשיו לא עשתה לי בעיות, לפני מספר שבועות במהלך נסיעה המנוע התחמם (בד"כ תמיד על חצי) - עבר את החצי עד המקסימום. עצרתי רק לאחר מספר דקות icon_cry.gif .

מלאתי מים אך שוב היו חסרים מים לאחר מספר ימים.

במוסך עשו בדיקות לחץ, רדיאטור ולבסוף משאבת המים הייתה גמורה והוחלפה.

לאחר עוד כמה ימים שוב החלו להיעלם מים, אך בכמות קטנה יותר ממקודם (אין סימני נזילה מתחת לרכב) והבעיה היותר גדלה היא שאחרי כ- 15-20 דקות נסיעה הרכב שוב מתחמם. יש לציין שברגע שהמד חום עובר את החצי הוא מגיע תוך פחות מדקה למקסימום.

האם ייתכן שאלה סימנים של אטם ראש מנוע (בגלל שבפעם הראשונה שהתחמם לא עצרתי במיידי) או שתיתכן בעיה אחרת?

ואם זה האטם - האם מפלס המים אמור לרדת (סימן שגרתי?)?

אשמח לכל עזרה בנושא.

מציעה שתוציא את מדיד השמן ותבדוק אם אין מים בשמן או שמן במי הרדיאדטור , על פי הנתונים שאתה מוסר , יש סבירות גבוה שאטם ראש נפגע מהחום שהיה בעבר . במידה ויתברר שאומנם זה המצב , בדוק היטב מחירי החלפת אטם ראש לפני ביצוע העבודה כי טווח המחירים הוא דמיוני .

פורסם

הרכב ברשותי קרוב לשנה ואף פעם המד חום לא עלה מעל חצי.

לצערי בנושא נוזל הקירור חטאתי ומשתמש במים ירוקים (כדאי לגשת למוסף של פיאט ולהחליף הכל - כמה יעלה לי?)

לגבי מאורר הרדיאטור אני חושב שהוא פועל ב- 2 מהירויות כי כאשר המד חום עולה מעל חצי אני ישר שומע את המאוורר מתחיל לפעול בחוזקה (אני מאמין שזה מאוורר הרדיאטור). שוב לגבי נזילות לא ראיתי נזילה מתחת לרכב ונעשתה בדיקת לחץ.

בכל אופן האם ייתכן שזה בכל זאת סתימה ברדיאטור ואם כן האם ניתן לעלות על זה בקלות? (נשללה נזילה מהרדיאטור).

רפי - הרכב מטופל במוסך "אשכנזי" ברחוב וסרמן ליד המשטרה ביפו.

פורסם
לצערי בנושא נוזל הקירור חטאתי ומשתמש במים ירוקים (כדאי לגשת למוסף של פיאט ולהחליף הכל - כמה יעלה לי?)

העדיפות העליונה שלך היא קודם לטפל בבעיית ההתחממות ובשביל זה צריך לחזור למוסך ורצוי בהקדם האפשרי לפני שבאמת תגרום נזק חמור. מה מצב השמן, כמו שכתבו לך פה ונוזל הקירור ?

כבר כתבו פה בעבר בנושאי איבודי מים והתחממויות בלתי מוסברות שצריך להחליף מוסך עד שמגיעים למוסך שיודע לאתר מה הבעיה.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

איך ניתן לבדוק שיש שמן במים של הרדיאטור? קצת בעייתי לראות בפונטו ספייס מבחינת הגישה (לא חסר שמן במנוע והוא נראה בסדר).

אני מאמין שבהתחלה ההתחממות הייתה באמת בגלל משאבת המים ואולי אח"כ נגרמה בעייה אחרת.

student - לגבי המים ניתן להחליף במוסך פיאט (איפה אתה ממליץ?)

פורסם
איך ניתן לבדוק שיש שמן במים של הרדיאטור? קצת בעייתי לראות בפונטו ספייס מבחינת הגישה (לא חסר שמן במנוע והוא נראה בסדר).

student - לגבי המים ניתן להחליף במוסך פיאט (איפה אתה ממליץ?)

פתח את הפקק הכחול שהמנוע קר וכבוי - ההיגיון שלי אומר ששמן צף על מים ותראה טיפות מוזרות על פני הנוזל. פנס בלילה מאוד עוזר לראות מה קורה שם בפנים).

אני ממליץ על המוסך המרכזי ויש בפורומים המון המלצות על מוסך שמשון ביהוד.

אז המצב עכשיו שכל נסיעה הרכב מתחמם ?

נסה ודווח - לאחר כמה דקות עבודה של המנוע נניח שהמד חום מראה על רבע גע בצינור השחור העליון שמוביל מבלוק המנוע לכיוון הרדיאטור (צינור עבה בצד ימין של בלוק המנוע והולך אל הרדיאטור מקדימה) ותבדוק האם הצינור חם, רותח (בזהירות!)

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

המצב כרגע הוא שאחרי כ- 20 דקות נסיעה הרכב מתחמם. רוב הנסיעות שלי קצרות יחסית אז לעיתים אני לא מגיע ל- 20 דקות נסיעה ואז המנוע לא מספיק להתחמם.

לגבי הבדיקות שאמרת אני אנסה ואדווח. תודה.

פורסם

כנראה שהתרמוסטט תפוס עקב ההתחממות הקודמת, וזו גם הסיבה של האיבוד מים שיש במנוע.

כדאי לבדוק נפילות לחץ מנוע ולנסות לאתר דליפות מאטם ראש והיה ולא נמצאה תקלה להמשיך עם בדיקת מערכת קירור בלחץ לפני שמתחילים פרויקטים של החלפת נוזל וכו'. לאחר תיקון הליקויים, במידה ונמצאו, להחליף תרמוסטט רק למקורי ולעקוב אחר החום מנוע ואיבוד מים.

• תוכן חדש...