Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדרך כלל מקדח 6 מ"מ מספיק לכל עבודות הקטנות בבית,אלא אם אתה הולך לעביר כבלים וצריך מקדח דוך.

כשאתה קודח שים לב שזה לא מתחת לקופ' הסתעפות או בגובה שלהם,שלא תיפגע חלילה בכבל חשמל.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם סט של מקדחים סבירים לבטון וקירות בלוקים עולה 100 ש"ח - אני אלך על הסט. בכלל, יש משהו שיעזור לי לזהות סט מקדחים סביר (חוץ מהמחיר, שם היצרן והמילה של המוכר)? בשנה האחרונה גיליתי שהרבה יותר כיף לעבוד עם כלים טובים ולא עם זבל, ואני משתדל לקנות רק כלים איכותיים.

החורים בקיר שאין בו כלל תקעים או תשתית חשמל. אני לא דואג מזה. אני כן דואג מחגורות בטון מזדמנות, היות והשבוע כבר נתקעתי עם שקע חיצוני שרציתי לחבר אבל לא הצלחתי למקם טוב בגלל שבורג אחד נפל על עמוד בטון שפשוט סירב להקדח עם המקדח הזול שהיה לי.

לגבי החמה - כשנגיע לגשר, נעבור אותו :lol:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

חפש את הסט של bosch הוא בסה"כ לא רע.

מה שכן, כ"כ התעצבנתי עליו שהוא לא עונה אז שאלתי אותו אם הוא רוצה למצו# לי אז הוא ענה שהוא נעלב והוא לא מדבר איתי יותר, הזכיר לי את אישתי :lol:
פורסם

לכל הקידוחים בקיר, יש לי מקדח וידייה של בוש.

6 מ"מ. (14 זה גם מה שרשום עליו אם אני לא טועה).

עולה 20 שקלים נדמה לי, והדיבלים הלבנים (6) מתאימים איתו. בהחלט שווה לקנות 2-3 מקדחים ולשמור אותם בארגז הכלים שלך...

כשכבר יש עבודה כלשהי.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

וידיה- טונגסטן קרביד (tungsten carbide).

לבטון/קיר אני נוהג לקנות מקדחים של פטישון ולהוריד להם את הזנב שמיועד לחיבור לפוטר מהיר כדי שיתאימו למדקחה רגילה. הם עמידים ואיכותיים יותר ממקדחי וידיה הסטנדרטיים שיש בכל חנות. כמובן שיש מקדחי וידיה רגילים טובים אך פחות נפוצים. למקרה שלך בקש מקדחים טובים, קנה 6 ו-8 מ"מ. זה יספק את רוב צרכיך בבית. אין צורך לקנות סט.

אגב, מקדחי וידיה לא משמשים רק לקיר/בטון. הם משמשים גם לקידוח במתכות קשות, הכל שאלה של צורת הראש. מקדחי הוידיה הסטנדרטיים משמשים כמובן לקיר/בטון.

לעומת זאת קידוח בקרמיקה/שיש קשה מאד עם מקדחי וידיה רגילים. לקרמיקה עדיף מקדח שהושחז חד, רצוי מקדח שכולו עשוי וידיה ועדיף אפילו מקדח יהלום. חשוב לקדוח עם קירור מים (התזת מים ממרסס כלשהו עושה את העבודה). מקדחים מיוחדים כאלו ואחרים- השחל בת"א.

פורסם

טוב שכתבת על הקטע של הקדיחה בשיש.

בתוכנית העבודה לשבוע הבא - מתקן לתבלינים וכפות בישול שצריך להתחבר עם דיבלים לשיש במטבח.

האם זה השחל עליו אתה מדבר? אני אבדוק אותם ביום ראשון.

אגב - עדכון מדפים. יצא לא משהו בכלל. עקב טעות אנוש עשיתי את החורים עם מקדח 6.5 מילימטר ולא עם 6. הדיבלים נכנסו לחורים יותר מדי בקלות, ומסתובבים על ריק בתוך החור. כתוצאה, הברגים לא מחוזקים כמו שצריך פנימה לדיבל, הדיבל לא נפתח והמדף עומד ליפול :mm_cry:.

ביום ראשון נשיג מקדח 6 מילימטר, נפרק את המדף שהורכב, נקדח את כל החורים מחדש חצי סנטימטר ימינה ונרכיב שוב.

פורסם

אתה יכול להכניס דיבל קטן לתוך החור עם פטיש ככה שהחור יתמלא בפלסטיק ולהכניס לשם בורג

או להוציא את הדיבל הסורר עם בורג (להבריג קצת ולמשוך החוצה) ולהכניס דיבל גדול יותר שבתתוכו דיבל קטן

או דיבל גדול עם בורג גדול

עוד לא יצא לי לקדוח חורים חדשים בגלל דיבל לא מתאים, לא מאמין שלך צריך לצאת

נ.ב כבר שנים אני משתמש בסט של בוש של כל סוגי המקדחים- עץ ברזל בטון כמה עשרות שקלים ב ACE

כל עוד לא תעקם את המקדח כדי להרחיב חור בקיר שהוא חם הוא יחזיק לך שנים

פורסם

לא כל כך הבנתי את השיטה הראשונה שציינת.

דיבלים גדולים יותר? אם כך צריך בטח להרחיב את החור כי אני די בטוח שהגודל הבא גדול משמעותית, ואז שוב מקדחה ובלאגן.. כבר עדיף לעשות חור חדש וזהו, לא?

פורסם

או שיש שיטה אחרת,קנה סיליקון לבן ,תמלא את החור ,דחוף לביפנים את הדיבל,תן לעניינים להתייבש ולהתקשות ואז תרכיב את המדף עם הברגים.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם
או שיש שיטה אחרת,קנה סיליקון לבן ,תמלא את החור ,דחוף לביפנים את הדיבל,תן לעניינים להתייבש ולהתקשות ואז תרכיב את המדף עם הברגים.

אתה צוחק נכון?

מקדח וידיה לקיר 6.5 מ"מ? אתה בטוח? עוד לא ראיתי מקדחי וידיה לקיר בחצאים, לפחות לא בחנויות הסטנדרטיות.

בכל מקרה קנה מקדח 8, קדח איתו את החור ואת שאריות הדיבל שהכנסת לשם.

חשוב מאד- לאחר שקודחים חור בקיר לעצום עיניים ולנשוף חזק פנימה כדי להוציא את האבק, אחרת הדיבל מחליק וקשה להבריג את הבורג.

לגבי השחל נדמה לי כי זה המקום הנכון, הרם טלפון בכל מקרה. כשתהיה שם תסביר בדיוק למה אתה צריך מקדח והם כבר יעזרו לך. המתקן אמור להיתלות על שיש או על קרמיקה?

אם על שיש תצטרך מקדח יהלום וכאמור קירור מים. קח בקבוק קולה, מלא אותו מים ועשה חור קטן בפקק דרכו מישהו יוכל להשפריץ מים לנקודת הקדיחה, יש להשפריץ זרם דק אך רציף ולהיזהר לא להרטיב את גוף המקדחה. אם תקדח ללא קירור הלך המקדח. בנוסף יש להקפיד לא ללחוץ חזק מידיי ובשום אופן לא להפעיל פטישון בשיש/קרמיקה/חרסינה אחרת היא תיסדק.

פורסם

עצה בחינם !!

בקירות שהטיח מתפורר או אפילו בטון מתפורר מומלץ לקדוח בקוטר הקטן במילימטר אחד מקוטר הדיבל.

1. בקידוח ידני קשה לקדוח קדח עגול בגלל שמקדחים ארוכים וקיימת זריקה שגורמת לקבלת קדח גדול מקוטר המקדח.

2. הטיח מתפורר ונוצר קדח גדול מהדרוש.

3. בקירות שהטיח מתפורר (בתים ישנים מאוד) אני נוהג למרוח על הדיבל מעט גבס ולדחוף את הדיבל לקדח, נשיטה עובדת מצויין.

איזה כייף לי :)

פורסם

בקיצור, בפעם הבאה שאתה באיקאה קנה יחידת מדפים שמונחת על הרצפה, ואינה מקובעת לקיר, ותחסוך מאיתנו את הסמטוחה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אם דיבל מסתובב לי טיפה חופשי בקיר אני מוציא אותו ודוחף קיסם שיניים לחור בקיר לפני שאני מכניס את הדיבל שוב.

יש לי דיבלים שמחזיקים כבר שנים ככה.

פורסם

לי יש שני פתרונות לבעיית קידוח -היתר:

1. החזק את הדיבל ביד אחת, ואת הבורג ביד שניה ואל תכניס אותו לחור בקיר. הכנס את הבורג לדיבל וסובב אותו פנימה עד שהכנפיים נפתחות מעט ומגיעות לקוטר החור שקדחת. אח"כ דפוק את הבורג+ דיבל מורחב לחור, ותמשיך להבריג.
  2. לפף מסביב לדיבל מעט נייר עיתון כך שיעטוף את כולו וסגור את הקצה שנכנס לחור בצורת שפיץ קטן, ודפוק את כל העסק פנימה.

טיפים נוספים:

אם אתה רוצה להמנע מהחלקה של המקדח על הקיר בתחילת הקדיחה, הדבק מעט מסקינג-טייפ על נקודת הקידוח, וקדח דרכה.

בכל הרכבה של מקדח על המקדחה, הפעל אותה והסתכל אם המקדח מסתובב ישר - יתכן והוא עקום או שהרכבת אותו אקסנטרי, ואז יקדח עקום.

חורים גדולים, במיוחד בחומרים קשים, עדיף להתחיל עם קידוח הכנה בקוטר קטן יותר. הרבה יותר קל לדייק איתו, והקוטר הסופי נכנס הרבה יותר בקלות.

אם הכנסת דיבל וגילית שהחור שקדחת קצר מידי ושהוא לא נכנס עד הסוף, אל תוציא את הדיבל ואל תנסה לדפוק אותו בכח כי הוא סתם יתעקם. קח סכין יפנית ותוריד את העודף בדיוק בקו הקיר. זה יחזיק טוב באותה מידה גם עם 2/3 דיבל.

יש אנשים שלא בנויים לזה. לכל אדם יש יכולות אחרות, ויש כאלה שהרכבת מדף זה פרוייקט שגדול עליהם. עדיף להכיר בעובדה לפני שהמדף נופל על הראש של מישהו, ולבקש מחבר/שכן/בעל מקצוע לעזור או לפחות להשגיח.

נמרוד

פורסם

כבר כתבתי הטיפ הכי טוב זה למרוח בחלק החיצוני של הדיבל גבס ולתקוע אותו לתוך הקדח ולהמתין כחצי שעה.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...