Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7042 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

כמו שסיפרתי לכם קודם אני צריך אספקת חשמל טובה למגבר שלי ולכן הציעו לי שני מצברים ג'ל של אופטימה + מטען , חיזוק אלטרנטור, מפצלים ראשים כבלים למיניהם שכל זה מסתכם ב- 5500 ש"ח ואפילו הצלחתי להשיג הכל ב- 4400ש"ח .

מישהו אחר הציע לי ללכת על שני סאבים של 8 OHM שבמידה והוא יורד ל- 4 OHM שעדיין לא יעמיס על המגבר במקום הסאב של JL AUDIO W6 שהוא יורד ל- 2 OHM ולפעמים ל- 1.9.

הכוונה שלו היא לחסוך את העלות של אספקת החשמל ולשים רק מצבר אחד עם פריקה עמוקה.

האם זה נכון?

האם הסאבים שעובדים ב- 8OHM הם SQ ?

פורסם

דבר אחד שידוע לי הוא שבהעלאת ההתנגדות לצורך העניין מ-4 אוהם ל-8 אוהם יכולת השליטה של המגבר באלמנט (או לחילופין DAMPING FACTOR) עולה גם ולכן תאורטית הצליל יהיה מדוייק יותר.

פורסם
דבר אחד שידוע לי הוא שבהעלאת ההתנגדות לצורך העניין מ-4 אוהם ל-8 אוהם יכולת השליטה של המגבר באלמנט (או לחילופין DAMPING FACTOR) עולה גם ולכן תאורטית הצליל יהיה מדוייק יותר.

והעוצמה יורדת !

זה נכון

פורסם

העוצמה יורדת בחצי. זה בהנחה שהמגבר מכפיל את העוצמה בירידה של חצי בהתנגדות.

המגבר נותן לדוגמא 100W RMS ב 4 אום.

200W RMS ב 2 אום.

אז הוא יתן כ 50W RMS ב 8 אום.

וכ25W RMS ב16 אום.

כמובן שזה יתן למגבר פחות להתחמם. ויכולת שליטה גבוהה יותר ברמקול אבל פחות כוח.

** עם המגבר יתן 100W RMS ב 4 אום.

ו כ 170W RMS ב 2 אום

*הערכה.* אז כ 60W RMS ב 8 אום.

הכול תלוי ב ספק כוח של המגבר.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

לא.

וזאת משום שכל מגבר אמור לעבוד בהתנגדות מסויימת.

כמו כן השינוי בהספק הוא לא לינארי. הוא לינארי אך ורק במערכות אידאליות. מערכות אלו קיימות אך ורק על הנייר.

הרעיון שהמגברים תומכים ב 2 אוהם כמעט כולם הוא בעיקר שתהיה יכולת תמיכה ברכיבים שיורדים בזמן העבודה ל 2 אוהם.

אני אמרתי כבר בזמנו שאני לא חושב שיש סיבה לתוספות חשמל האלו. לא בצורה הזו.

שוב זו דעתי האישית בלבד.

השאלה העיקרית היא תמורה למחיר. כמה תשפר , תשנה את איכות הצליל לעומת השקעה הכספית.

האם באמת אתה תרגיש את ההבדל? שאלה אינדווידואלית לגמרי.

הייתי שוקל טוב טוב במקומך לפני שהייתי הולך ושם כמות כסף כזו כל משהו שלא בהכרח יתן לך את התוצאה .

פורסם

לגבי העלות בדקתי גם במקום אחר ורק שני מצברים של אופטימה וחיזוק אלטרנטור ל- 180 אמפר זה לבד מגיע ל- 3800ש"ח .

אז בינתיים אני אסתדר רק עם אלטרנטור חזק ומצבר אחד.

בכל אופן תודה לכולם על התגובות, עזרתם מאוד.

• תוכן חדש...