Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4117 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 261
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שלום לכולם..

אני חדש כאן ונפלתי בדיוק עליכם שזה טוב כי אני צריך קצת יעוץ

קודם כל בהצלחה עם הלנצ'יה, רכב מדהים

דבר שני, אני עומד לקנות BMW 88' 316 יד 1 מצב ממש טוב

רציתי לדעת אם מישהו מכיר את הרכב הזה ויכול לתת לי קצת נתונים וטיפים

תודה, יניב

לא מערבבים בשר עם חלב! (איטלקיות עם ב.מ.וו)

פתח לך שרשור לגבי הב.מ.וו, ועדיף שלפני כן גם תבצע חיפוש, שלא יפלו עליך הדיקטטו.. סליחה, המנהלים.

בהצלחה,

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם
שלום לכולם..

אני חדש כאן ונפלתי בדיוק עליכם שזה טוב כי אני צריך קצת יעוץ

קודם כל בהצלחה עם הלנצ'יה, רכב מדהים

דבר שני, אני עומד לקנות BMW 88' 316 יד 1 מצב ממש טוב

רציתי לדעת אם מישהו מכיר את הרכב הזה ויכול לתת לי קצת נתונים וטיפים

תודה, יניב

קיים ממש פה, מועדון BMW לתיפארת חי נושם ובועט, אם מישהו יתן לך תשובות קשרים ונתונים זה הם...מעבר לכך בהצלחה,

לגבי הלנצ'יה, לא פקפקתי ביכולות שלך והמקצעויות שלך להיפך, לקחת פרויקט אנין טעם ומסובך כזה, בדיעה צלולה, מעידה על "בעל הבית" אבל...נהגתי על שתי הגירסאות של הלנצ'יה הנוכחית וגם על הגירסאות המתקדמות, (על הקאפא רק בכביש ציבורי לצערי) ולדעתי האישית והמשוחדת בעליל. הלנצי'ה הנהדרת במצבה המקורית, תאבד את קיסמה אופיה ויחודה, אחד המרכבים המהנים ברכב זה שהוא מדבר אל כולם, ולא מכונת נהיגה משומנת המצריכה נהג מעולה. במצבה המקורי הנהג יכול לצמוח עם הרכב, בקצב שלו, וקשה מאוד להגיע למגבלות שלה אם אתה יודע מה אתה עושה. במילים אחרות הנהג מגיע למגבלותיו לפני המכונית, דבר שהיה נחלתם של מעט מכוניות בתקופה הנ"ל. היו מספר בעיות משניות של בולמים וגומיות שהיו קורסות בגלל איכות חומרים מיושנת שהיום ניתן לפתור בנקל אבל תיכנון השילדה והמתלים בוצע ע"י מי שיודע ואוהב לנהוג, ולכן התנהגות הרכב בהתאם, לשמחתי זכיתי לראות מס' פעמים את הרכב הנ"ל זוכה בתחריות ומביס רכבים חזקים וטובים ממנו. רק בזכות התאמה מלאה בין סך הרכבים המרכיבים אותה מנוע-גיר-שילדה-נהג חבל יהיה להחליף חבילה מוצלחת זו למרות שהתוצאה תהיה מסקרנת, לפני שאתה מבצע זאת שווה לבדוק אם בוצעה בעבר ע"י מישהו ולבדוק אותה באופן אוביקטיבי-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

שושנים,אתה צודק לגבי הרכב. אין ספק שהוא יותר מכונת נהיגה מאשר רכב שרירים, אך לצערי עם כל החיזוקים בשילדה שהרכב מצריך אין לי ספק שהרכב כבר לא יהיה כמו שהוא היה בשנים הטובות שלו.לכן, העדפתי לחזק ולתת לה כוח מאשר להנות ממנה בפיתולים, בשביל זה יש את הבטה של פיני....יום נעים, יפתח

אלפא רומאו ספיידר V6 3.2 בציר 2007

טל שביט (1955-2011) זה לא אותו הדבר בלעדייך, אתגעגע לנצח.

פורסם

היי יפתח

זו הייתה כמובן רק דעתי...אני מאוד אוהב לשמור את הרכב במצבו המקורי - במיוחד ברכב מדגם זה שהוא מהנה לנהיגה בצורה יוצאת דופן כפי שהוא...אני יודע, הייתה לי HPE עד לא מזמן...

לגבי הזרקה, רק שתדע שהדגמים האלו הגיעו גם עם הזרקה מקורית! וה VX הייתה גם יכולה להגיע עם הזרקה מקורית.

בזמנו התענינתי בלהביא יחידת כוח שלמה (מנוע (הזרקה) גיר בולמים) וזה לא היה בשמיים.

הביצועים יהיו אמנם פחותים (8.5-9 שניות מאפס למאה) מאשר אם תרכיב יחידת טורבו מודרנית אבל יצא אוטו מאוזן ומקורי.

אני כמובן לא אתערב בשיקולים שלך, ואני מאוד מקווה שתשיג את המטרה שלך והעיקר שהרכב יחזור לנוע בכבישי ארצינו בהקדם :wink:

בהצלחה!.

בהפתעה מוחלטת, הגיעה אהבה חדשה...

פורסם

נראה לי שאתם קצת נסחפים. זה לא שיפתח מתכוון להשתיל V8 בפיאט 500. הוא מתכוון להכניס מנוע חזק במידת מה מהמנוע המקורי, אבל לא חזק בהרבה ממנועים שהגיעו במקור עם הרכב.

אם דגם ה-VX הגיע עם 130 כ"ס, ורבים בחו"ל הקטינו את הפולי כדי להעלות גדישה עוד כשהרכב היה חדש - האיזון העדין ועפיצות הנהיגה לא תתחרבן ממנוע של 150-160 כ"ס ואפילו יותר. הרכב יכול לעמוד בזה מבחינת כח, ועם השיפור בבלמים החבילה תהיה מאוזנת ומהנה.

אם הדיון פה הוא בנושא מקוריות, נניח שיש טיעון נגד השינוי. אבל אם הדיון הוא על היכולת של הרכב להתמודד עם המנוע האימתני האמור להיכנס אליו - עם זה אין שום בעיה.

פורסם

אישפוז יקר, אין בליבי דבר וחצי דבר בדבר הוספת פילפל לרכבים שהשילדה שלהם מסוגלת להתמודד איתם, להיפך כבר הרבה זמן אני משתעשע ברעיון להחליף מנוע באימפרזה המשפחתית שלי למשהו קצת מושחז יותר...ונכונה עד מאוד טענתך לגבי החלפת הפולי ברכבים כשהיו חדשים, הדגש על חדשים...על פי מיטב הבנתי, השילדה שנולדה לפני שלוש עשורים ויותר, עברה דרך לא קלה במהלך חייה, וחיזוקים וריתוכים שונים ומשונים. לא תתן את התמורה והתוצאה המבוקשת ועלולה להיות גם מסוכנת בידי נהג פזיז (ולפעמים כולנו כאלה). הנאה מנהיגה לא מצריכה 160 כ"ס והיא אינה ערובה להנאה שתזקף לזכות המכונית, נהגתי בעוונותי במכוניות חזקות מאוד ואני יודע להיגיד היום בביטחה שבכולם נידרש הנהג למאמץ מיוחד בכל הזמן ודווקא במכוניות הפחות חזקות והמאוזנות יותר ניתן להגיע לתוצאות טובות יותר, אלה עם קוראים לך ניקי לאודה, מיקי שומאכר, או אתה מאותה הברנז'ה...

השבוע ראיתי בטופ גיר מבחן לשלוש רכבי על במצב סביר, משנות השבעים והשמונים בהתמודדות מול אופל אסטרה דיזל חדשה

למרות הפרשי הכוח האופל ניצחה בקלות בשלושת המקרים והיתה נהוגה ע"י נהג שמבין עניין, אין מה לעשות הטכנולוגיה מנצחת-רן

לידעתך תמיד אפשר להגזים בכוח:

_SCOOTE1PScopy.jpg

פורסם

לדעתי כולכם מפספסים את המטרה...

מה שאני רוצה להשיג מהרכב זה פשוט שיהיה לו כח. לא מעניין אותי ההתנהגות שלו בטח אני לא ישתולל על שילדה בת 30+

וחוץ מזה מי בכלל מעז להכנס ולצאת מסיבובים עם אוטו כזה, אם חס וחלילה אני יאבד את הישבן באחד הסיבובים...הלך האוטו. זה שווה את הסיכון? לדעתי ממש לא :roll:

לגבי המנוע, אני מכור לטורבו... ובלי שום קשר תמיד אמרתי שלבטה קופה חסר כוח, העיצוב של הרכב והנכונות של השילדה (כשהיתה במצב טוב) היו צריכים גיבוי ממנוע חזק ו 110 כ"ס זה לא לעניין ברכב כזה. תמיד היה לי החלום להיות בעלים של בטה ומה יותר טוב מבטה ששודרגה בכמה סוסים טובים?

ועוד משהו קטן, כרגע חוץ מג'אנטים שונים לא יראו על הרכב כלום, משמע, אני לא מצעצע אותה או משהו בסגנון (אני אומנם ילד [24] אבל בטח לא מתכוון לפגוע בעיצוב כל כך מושלם)

פורסם

מה אומר ומה אדבר, אם 110 כ"ס וחסר לך כוח אתה מתבזבז פה...הוספת כוח ללאנצ'יה רק תחריף את בעיית הזנב המכשכש...

וקשה לי להעריך כיצד הרכב יגיב במהירויות גבוהות. כי כידוע לך המרכב של הבטה גבוה יחסית.... אגב אני רק בן 42 אבל אישתי אומרת שאני מתנהג כמו ילד-רן

פורסם
כי כידוע לך המרכב של הבטה גבוה יחסית....

אתה צודק ב 100%, לכן יש קיט הנמכה מוכן להרכבה (לא LOW RIDER אבל נמוך במידה...)

וחוץ מזה הכי כיף להיות ילד! :lol:

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

טוב אז ככה, לאחר שלא ראיתי את האוטו (חוץ מהתמונות) כבר די הרבה זמן (4-5 חודשים) אזרתי אומץ ונסעתי (לכפר מסחה) לראות את היפה...

ועכשיו לאוטו!

האמת? אין לי מילים ואני מ-מ-ש רציני, לרמה המזעזעת של הירידה לפרטים של אנואר הפחח. הוא פשוט פדנט! לא ציפיתי לרמת עבודה כזו.

הוא כבר סיים את פנים הרכב ורכיבי השילדה (הוא ממש בנה העתק מדוייק למקור! לקורות השילדה הרקובות והוסיף להן חיזוקים במקומות המיועדים לכך (הוא עובד בתיאום עם פיני המלאך הגדול מכולם [ולא, אין גבול לשבחים שאפשר להרעיף עליו]) בנוסף, אנואר מבצע דברים שכלל לא ביקשתי ממנו ועושה זאת מיוזמתו האישית בלבד. אני לא חושב שאני אתקל בבעל מקצוע כל כך אכפתי ומסור, בטח שלא ישראלי (ואני יודע שיש כאלה ממש טובים, אבל בלי לומר להם הם פשוט "יעלימו עין") כמו גריל החזית שהוא ישב לבנות מפאזל של חלקי גריל, הרכבת מכסה תדלוק של פזו' 206 GTI שהוא הלך לחפש בפירוקיות בשטחים כי "סתם " התחשק לו, והוא ממש יושב כאילו זה מקורי (כולל כל מערכת אוורור הדלק [!], יצירת מפתח עם סמל של לנצ'יה [במקור נפתח עם מפתח הסווי'ץ]) ועוד המון דברים שממש יתחילו לשעמם אתכם אם אני אתחיל למנות אותם (כמו תיקון מכסה המנוע ותא המטען שהיו רקובים לגמרי!! וכשהוא ביקש שאני ישיג חדשים או אחרים במצב יותר נורמלי כרגיל השבתי לו ש "אין להשיג, כולם כבר נרקבו לחלוטין".)

בקיצור,מה אומר ומה אדבר? אני אתן לתמונות לעשות את העבודה במקומי (שימו לב לתאריכי התמונות)

יום נעים.

(תמונות ממרץ 07)

IMG_0066.jpg

IMG_0063.jpg

IMG_0047.jpg

• תוכן חדש...