Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זהירות הרכב המשומש שאתה קונה עלול להיות רכב משוקם !!!!! :evil:

"אובדן להלכה", זהו מושג המבטא את מצבו של רכב לאחר תאונה שהנזק הגולמי(עלות התיקון) עקב התאונה מגיעה פחות מ-60 אחוזים משוויו במחירון ואז חברת הביטוח משלמת למבוטח מחיר "פשרה" לאחר דין ודברים איתו, חברת הביטוח מוכרת את הרכב לסוחר :twisted: .

הרכב מתוקן על ידי הסוחר בחלקים משומשים שמקורם מפוקפק , הרכב עובר בדיקה לפי תקנה 309 וחוזר לנוע בכביש .

הערה :כאשר הנזק ברכב עקב התאונה מגיע ל-60 אחוזים ומעלה חובה על השמאי להשבית את הרכב ולהגדירו כ-"טוטל-לוס"

להל"ן דוגמא שכיחה : רכב עבר תאונה , נפגעו חלקי פח בחזית (כנפיים , מכסה מנוע ופח החזית ) וגם הופעלה כרית אוויר-נהג כולל מותחן חגורת הבטיחות צד נהג. הסוחר מחליף כנפיים ,מכסה מנוע ופח חזית משומשים מפירוק ומחליף גם את כרית האוויר כולל המחשב גם משומשים מפירוק ומחליף גם את המותחן הפיירוטכני של חגורת הבטיחות של הנהג משומש כמובן.... וזהו !!!...הרכב משוקם וחוזר לשוק המשומשות ללא זכר לסטטוס שלו כ-"רכב אובדן להלכה" ,האירוע לא רשום ברשיון הרכב וגם מס' הרישוי של הרכב נשאר אותו מספר שהיה לפני התאונה (לפני מספר שנים כל רכב משוקם קיבל מס' רישוי מיוחד " אות קיין" ! למען יראו ויזהרו). פלוני רוכש את הרכב לאחר בדיקה במכון (גם מכון הבדיקה לא יכול לדעת שהרכב היה "אובדן להלכה" ולא יכול לדעת שכרית האוויר והמותחן הוחלפו ברכב), הבודק אומר לרוכש שהרכב עבר תאונה בחזית והוחלפו חלקי פח , המשמעות היא נמוכה כי לא נפגעו הקורות , המוכר מוריד מהמחירון כ-3 אחוזים , הוא ניגש לסוכן הביטוח ומבטח את ריכבו לאחר שהעביר בעלות על הרכב, סוכן הביטוח לא טורח לבדוק את עברו של הרכב כי הוא לא מחוייב לעשות זאת (מייד תבינו מדוע), האיש יוצא ממשרדו של סוכן הביטוח שמח ובר לבב ויוצא לכביש.

לאחר זמן מה ...הרכב נגנב או שהרכב עבר תאונה, האיש ניגש למבטח ומודיע שריכבו נגנב כמובן לאחר שהצטייד באישור משטרתי או שהוא מודיע לסוכן שהרכב נפגע בתאונה, עכשוו המבטח בודק לעומק וחוקר את עברו של הרכב....ומייד הוא מוצא !!...כן ..הרכב שלך "אדון נכבד" עבר תאונה קשה ועבר שיקום ערך הנזק היה כ-50 אחוזים !!!, הוא מוסיף ומודיע למבוטח שהחברה תשלם לו כ50 אחוזים מערך הרכב !!. עכשוו הברדאק רק מתחיל !!!!!. :roll:

לכן חקור ובדוק לפני הרכישה! וגם תחתים את המוכר " בזכרון הדברים" שהוא מצהיר ומתחייב שהרכב שהוא מוכר לך לא היה" אובדן להלכה" בעברו.

איזה הוא חכם ? ....."הלומד מטעיוות של אחרים". :lol:

דוד ברזילי

מנהל מכון בדיקות רכב

באר שבע

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

וכיצד כבודו ממליץ ליישם את המלצותיו הלכה למעשה - לבדוק ולחקור על הרכב, במידה ואינני בעל קשרים מסועפים בקרב המשטרה ואף לא בקרב מאגרי המידע של פירוקיות ושל סוכנויות ביטוח?

פורסם

רותם, אם נגיד תודה כמו קופים - מה הרווחנו?

עזר לי המידע שיש לי אם אני לא יודע מה לעשות עם זה?

אבי שאל שאלה לגיטימית לגמרי - איך בדיוק אני אמור לחקור את עברו של הרכב?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

איני מבין כאן ,את הבעיה

חברת הביטוח יצרה פלח שוק מסוים ביודעין,ולאחר מכן מסרבת לשפות את המבוטח,בגלל אותו מונח,

"אובדן להלכה " שהיא המבטחת יצרה

הנל נידון רבות בפורומים שונים של שמאי רכב ,ואין לענין אחיזה משפטית ,ביום הפקת הפוליסה היה על חברת הביטוח לבדוק ,ואם נמצא שסכום השיפוי נמוך מהמחירון (בעלים,תאונות,רישום פנימי של חברת הביטוח)על המבטח להוריד את סכום הפןליסה בהתאם למחיר הנמוך שנקבע, או לסרב לבטח את הרכב הנל,כלומר שילמת את עלות הפוליסה במלואה אתה זכאי לשיפוי מלא על פי מחירון הרכב ביום קרות מקרה הביטוח,

איני רואה כאן שום בעיה בפאן הבטיחותי(הרכב נפגע פגיעות פח ללא הקורות) על פי התאור המדויק שניתן,ולכן הענין הוא משפטי גרידא

יגאל

פורסם

יגאל

אל תשכח שלכל חברת ביטוח יש עו"ד שעובד במשרה מלאה, וממילא עלות שכרו הינה חלק מההוצאות הגלובליות של החברה, ולכן הם מסים...

לא הלך? תבעת וזכית? לא הפסידו כלום. הרמת ידיים? הרוויחו!!!

בזמנו ב YNET כתבו על תיק בטו בארה"ב, בו השופט קבע כי חברת הביטוח חייבת לפצות את המבוטח בסכום אסטרונומי (המושבעים קבעו 3M$, אך השופט הוריד ל 1M$) על הסירוב לשלם למרות כי היה ברור בצורה שלא משתמעת לשני פנים כי אם הנושא יגיע למשפט המבוטח יזכה, וזאת בנוסף לסכום הביטוח. אם המציאות הנ"ל תגיע גם לכאן - המצב ישתנה, ואם לא? חברות הביטוח ימשיכו לשחק עמנו ועם כספינו.

פורסם

אם אני מבין נכון אז כאשר אני בא לבטח רכב ששוקם כאבדן להלכה חברת הביטוח גובה ממני תשלום מלא כאילו מדובר ברכב רגיל על פי קבוצת הביטוח. אין שום בדיקה או הערכת ערכו האמיתי של הרכב.

כאשר אני בא לתבוע את חברת הביטוח בגין טוטללוס או גניבה הם בודקים את עברו התאונתי של הרכב ומקזזים ממני את כל הסכומים ששולמו בעבר בגין ירידת הערך לא כך?

על פניו זה בסדר, אבל מדוע כאשר אני בא לבטח את הרכב חברות הביטוח לא יערכו את אותה בדיקה ויספרו לי כי זה מצבו של הרכב? האם זה עמד כבר במבחן בתי המשפט?

פורסם

האם לא ניתן לבוא בטענות למכון הבדיקה בגלל שהוא רשם שהייתה תאונה עם משמעות נמוכה?

פנתר אבל לא ורוד

פורסם

לא. לא ניתן לבוא בטענות אל מכון הבדיקה.

ממצאי הבדיקה הם כאלו שמצביעים על משמעות נמוכה, המכון אינו יכול לחקור הח' חלקי חילוף אלקטרוניים(מחשב רכב) ו/או חלפים כדמות כרית אויר ומותחנים.

בבדיקת שלדה ומרכב ממצאים של הח' מחשב/כרית/מותחן אינם נכללים בה.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

• תוכן חדש...