Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיות התנעה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7038 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני ממש צריך את עזרתכם.

הרכב שבבעלותי הינו מסוג סוזוקי בלנו 96 ידנית.

לאחרונה התחילו אצלו בעיות התנעה נורה מעצבנות.

לפני חודש לא הצלחתי להתניע את הרכב (הרושם היה כאילו שמצבר כמעט גמור אם כי לא שכחתי פנסים דלוקים או משהו כזה).

אחרי מאמצים (לא עבד ממכה ראשונה) הצלחתי להניע את האוטו ע"י העברת כבלים ממצבר של רכב אחר אך אחרי יומיים שבהם

לא נסעתי נתקלתי באותה בעיה. הזמנתי גרר והוא הסביר לי שהבעיה במצבר (שתאים בו התקצרו) והתקין לי מצבר חדש של שנפ.

כמה שבועות היה הכל בסדר ואז אחרי 5 ימים שלא נסעתי התופעה חזרה. נסעתי לשנפ - בדקו את המצבר והוא נמצא תקין לגמרי.

אז עלתה ההשארה שמשהו ברכב מפרק את המצבר במצב סטטי (הפרדתי כבל אדמה ממצבר , חיברתי נורית ביניהם והיה אור) אבל יכול להיות שזרמי זליגה זה נורמלי ברכב ישן. יש למישהו מושג איפה לחפש את הבעיה ומהו גודל זרמי זליגה תקינים ?

תודה מראש לכל המומחים :)

פבל.

פורסם

וחשמלאי רכב טוב בודק זאת בצורה מקצועית ועם מד זרם וגם הוא יוכל לאתר אם יש זליגת זרם גבוהה ומהיכן.

כמו כן יש לבדוק את טעינת האלטרנטור ולוודא שהיא אינה נמוכה מדי, דבר הגורם לפריקת המצבר בזמן נסיעה וביחוד כשיש צרכני חשמל פועלים.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

תגידו לי בבקשה , יכולה להיות בעיה בנעילה מרכזית שבגללה המצבר מתפרק.

אזעקה מנותקת אצלי. עכשיו בדקתי ... כאשר הרכב לא מונע בורחים ממצבר 150mA

לאשהו :-(.

פבל

פורסם

בעיקרון כל צרכן שיש בו בעיה או תכנון לקוי יכול לשתות לך את המצבר. העניין הוא ש-150mA זה לא מי יודע מה.

אם יש לך מצבר של אפילו 55Ah בחישוב פשוט ניתן לראות שהמצבר יתפרק רק אחרי שבועיים!

אם לא טעית במדידה (וגם אין צרכן שפתאום מחליט לצרוך זרם, שגם זה אפשרי) יכול להיות שיש בעיית טעינה. יש לבדוק טעינה ומתחים תחת עומס.

תתחיל מלמדוד את מתח המצבר בבוקר, לפני שאתה מניע, לאחר מכן הנע את הרכב, מדוד תעלה קצת את הטורים ותמדוד את מתח הטעינה. לאחר מכן הפעם את כל הצרכנים הכבדים ברכב (אורות, מזגן, מפשיר אדים וכו') ומדוד שוב.

לאחר מכן חזור לדווח.

במקביל פרק את חיבורי המצבר ולטש בעזרת נייר מים את קוטבי המצבר והמהדקים מלכלוך כדי לשפר מגע.

• תוכן חדש...