Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7073 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר באיסוזו סומו. בקבינה יש מערכת נעילה מרכזית ללא שלט מתוצרת מרקורי. מהמודול יוצאים שמונה חוטים: חוט אדום לפלוס, חוט שחור למינוס, שני זוגות חוטים ירוק וכחול לשני מנועי הדלתות, חוט ורוד וחוט צהוב, שנועדו לפיקוד על היחידה. בסכימה שנמצאת על המודול מצוין שהחוט הורוד עובד עם פולס חיובי והחוט הצהוב עובד עם פולס שלילי.

קניתי באיביי מערכת נעילה מרכזית עם שלטים, שאותה אני מתכוון להרכיב לדלתות של ארגז הקירור באחורי המשאית. למערכת יש שני חוטי כניסה, חום ולבן, שמיועדים לפיקוד על המערכת ממערכת אזעקה.

המטרה שלי היא לחבר את המערכות כך, שנעילה עם השלט רחוק החדש תפעיל את שתי מערכות הנעילה.

ניסיתי לקצר רגעית את החוטים הורוד והצהוב של הנעילה הראשונה, לפלוס ולמינוס, וזה לא עשה שום דבר.

כל מנוע בנעילה הראשונה מקבל רק שני חוטים. איך המערכת יודעת לקבל פיקוד מהמנוע של דלת הנהג? אני יודע שמנועים שיודעים לתת פיקוד מקבלים בדרך כלל חמישה חוטים.

האם אני יכול לוותר על המודול של המערכת הישנה, ולהפעיל את שני המנועים הישנים בקבינה מהמודול החדש? לא איכפת לי שלא יהיה משוב מהמנוע של דלת הנהג. אני ממילא אנעל ואפתח הכול רק דרך השלט.

פורסם

איסוזו זו, 12 וולט?

אם כן, אז התשובה, נתק את המח של המרקורי!!, חבר את שני החוטים כחול וירוק של כל לוקר למח החדש.

שים לב, העומס יהיה גדול מהמתוכנן , יתכן והמח החדש "יחיה" פחות זמן.

בהצלחה.

אם אתה רוצה להשאיר את המח של המרקורי, ניתן, לדעתי חסר משהו בתיאור שלך. אני מאוד מאוד, אבל מאוד מאוד מבין בנעילות ,אמנם לא תמיד מנוסה בכל סוגי הרכבים הקיימים, אבל בסוגי פעולתם כן.-- ומשהו חסר לי כאן.

האם המרקורי הזה הגיע עם האוטו, או שהותקן בארץ (אני מאמין שהותקן בארץ, אבל לא מכיר איסוזו סומו)

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

האיסוזו הוא 12 וולט.

המוח החדש הגיע עם ארבעה מנועים, ואני הולך להשתמש רק בשניים מהם. אם אני אחבר את המוח החדש לשני מנועים חדשים ולשני מנועים ישנים אתה עדיין חושב שהעומס עליו יהיה גדול מהמתוכנן?

אני לא יודע בוודאות אם המרקורי הגיע עם הרכב, אבל על פניו, לפי פרוביזוריות ההתקנה שלו, אני חושב שזו התקנה מקומית.

פורסם

אני לא יודע אם המידע ממש חיוני לי אבל מסקרנות אני אשאל שוב:

איך מנוע של שני חוטים מעביר מידע למח? כשאני פותח וסוגר ידנית את נעילת דלת הנהג, גם נעילת דלת הנוסע נפתחת ונסגרת. שני המנועים מקבלים רק שני חוטים. החוטים הורוד והצהוב מנותקים בכניסה למודול.

פורסם

מנוע שני חוטים לא מעביר מידע למוח. צריך לפחות 3 חוטים.

יתכן ויש אצלך יח' מיתוג על היח' מנעול המכנית, יתכן ויש לוקר או לוקר פיקוד בלבד נוסף מקורי, ומה שאתה רואה זה אחד שהוסיפו פעם לצורך פעולה עם שלט.

אמרתי אתמול(?) , חסר לי משהו בתיאור שלך.

וכן, אתה יכול לחבר את שני הלוקרים הקיימים במקום השניים שאתה לא מרכיב. לא צריכה להיות בעיה.

בברכה

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אני בטוח שהמודול הזה מתפקד ולא סתם תלוי מתחת להגה כי כשניתקתי אותו מהקונקטור, הנעילות הפסיקו לעבוד. פיקוד חיצוני כלשהו הוא לא מקבל, מכיוון שכמו שציינתי, החוטים הורוד והצהוב מנותקים ביציאה מהמודול. חוץ מהם יש רק שני זוגות חוטים אל שני המנועים, וחוטי מתח, שחור ואדום.

פורסם

האם הנעילה פועלת רק מהמנעול של דלת הנהג?

אם למשל החלון פתוח, ואתה מרים את הכפתור (או מזיז כפתור נעילה אחר שקיים באוטו, אני לא יודע איזה כפתור נעילה יש לך) האם הנעילה גם עובדת, או רק מהמפתח?

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

כנראה כמו שדני אמר יש לך תוספת מנוע להפעלה עם האזעקה.

אתה יכול למקם את המנועים החדשים(עם ה2 חוטים)ולחבר במקביל למנוע בדלת נהג,

הבעיה היחידה שתהיה לך שבזמן פתיחת דלת נהג עם מפתח הדלתות של הארגז לא יפתחו

אלא רק עם השלט.

בהצלחה עופר

HU-Alpine 9887R FRONT-rainbow profi line265cs SUB-critical mass ss122 AMP1-zapco refernce 360.4

AMP2-MONO-zapco reference 500.1

פורסם

הנעילה פועלת רק מהמנעול של הנהג.

ניתן להפעיל את הנעילה על ידי פתיחת/סגירת הדלת במפתח, או על ידי משיכת/דחיפת הכפתור הסטנדרטי המכני שבדלת הנהג.

מבחינת הפתרון בשבילי, הוא כבר הובן כמו שהצעתם. נחבר את המוח החדש למנועים הישנים ונסגור עניין. כאמור, לא מפריע לי שפתיחה מכנית של נעילת דלת הנהג לא תפעיל את שאר הדלתות כי ממילא אני אשתמש בשלט ולא במפתח. מה שעדיין מעניין אותי, ושוב, רק בגלל הסקרנות, זה איך המוח הישן מזהה את הפתיחה של נעילת דלת הנהג. כמו שציינתי למוח הישן אין בפועל כניסות (הן מנותקות) , אלא רק זוג חוטים לכל מנוע, אז גם אם יש עוד מנוע פיקוד כמו שאתם חושדים, לאן הוא מתחבר?

פורסם

חנן אתה מתאר את המצב הבא:

ישנה יחידת בקרה ובה 8 חוטים:

1. פלוס.

2. מינוס.

3. זוג חוטים למנוע א'.

4. זוג חוטים למנוע ב'

5. זוג חוטי בקרה שלא מחוברים לכלום.

ובכל זאת היחידה מקבלת פיקוד ומפעילה את המנועים בעם סיבוב המפתח.

יכול להיות תיאורטית מעגל שמזהה שהמנוע זז ואז מפעיל את מנוע וזאת ע"י שני חוטים שהולכים למנוע בלבד. העניין הוא שמדובר במשהו מאד מאד לא שיגרתי שמישהו תכננן במיוחד וקשה לי להאמין שזה המצב. אני מאד אתפלא אם אכן זו הדרך בה פועל הבקר.

לדעתי אנחנו מפספסים כאן משהו- משהו חסר בתמונה.

עריכה- רשמתי את ההודעה לפני שראיתי את התמונות.

מהתמונות עולה שאכן המפסק מחובר בטור למנוע והזיהוי נעשה באופן מיוחד. לדעתי מנצלים את העובדה שלמנוע יש התנגדות מסויימת (קטנה יחסית) והמפסק הטורי גורם לנתק מלא. המעגל יודע לזהות האם יש נתק מלא או התנגדות קטנה (קצר לצורך העניין) וכל מבדילים בין המצבים. כאשר ישנו שינוי מצב- משתמשים במעגל גוזר כדי לזהות עלייה או ירידה וכך מקבלים פיקוד נעילה או פתיחה.

הנ"ל הוא השערה בלבד.

פורסם

העליתי רק כיוון שיתן עוד כיווני מחשבה. אם אתה צריך עוד השערות בבקשה:

1. הוא משנה את ההתנגדות ע"י חיבור נגד טורי בערך מסויים כאשר המפסק נלחץ לכיוון מסויים.

2. הוא יוצר נתק רגעי בעת מתן הפיקוד ואז כשהמפתח מוחזר למצב האמצעי יש שוב קצר והיחידה זוכרת את המצב האחרון.

האמת היא שעכשיו כשהסתכלתי בשרטוט וחיברתי שוב עם מה שכתבת הבנתי משהו שלא שמתי אליו לב קודם ותקן אותי אם אני טועה:

אני בטוח שהמודול הזה מתפקד ולא סתם תלוי מתחת להגה כי כשניתקתי אותו מהקונקטור' date=' הנעילות הפסיקו לעבוד. [/quote']

המודול הזה נראה כמו משהו שהוסיפו, משהו לא מקורי שנועד להתחבר למערכת קיימת ולראיה סכמת הניתוק שצריך לבצע כדי לחברו.

עכשיו נסתכל תחילה על המעגל המקורי ונראה שהוא פועל כך:

כאשר המפתח במצב ניטרלי יש קצר בין שני החוטים שהולכים מהמפסק למנוע- דבר מקובל שנתקלים בו לעיתים במיתוג של מנועים כדי להתגבר על המתח הגבוה שנוצר על הסליל בזמן המיתוג.

כאשר המפתח נלחץ לכיוון מסויים המנוע מקבל מתח בקוטביות אחת. כאשר המפתח נלחץ לכיוון השני המנוע מקבל מתח בקוטביות אחרת. כלומר המפסק הוא בעצם מפסק + ספק המתח. המתח מגיע מכיוונו.

עכשיו כאשר מחברים את היחידה מה קורה:

כאשר המפתח במצב ניטרלי יש קצר והיחידה מספקת מתח למנוע בהתאם לקוטביות הרצויה. כאשר היחידה לא מספקת מתח היא מקצרת בין שני החוטים ולכן המתח שמגיע מכיוון המפסק הוא שמפעיל את המנוע כמו שהוסבר מקודם.

זה גם מסביר למה כשניתקת את הקונקטור של היחידה הנעילה החשמלית לא פעלה.

לכן ניתן להסיק שיחידה זו איננה בשימוש. נסה לקצר את שני החוטים שכבייכול הולכים למנוע. בהתאם לשרטוט הם בטור למנוע ולא במקביל! אם אני צודק לאחר קיצורם הנעילה תעבוד כפי שהרכב תוכנן.

פורסם
נורא מוזר התצורה הזו עם המפסקים, לי זה נראה כמו מתאם להרמת שמשות.

בינגו! אני מפגר :oops: :oops: :oops:

עשיתי את הבדיקה עם הניתוק של הקונקטור מהמודול לפני כחודשיים, ומשום מה עכשיו, כשהגיעה אלי הנעילה החדשה מאיביי זכרתי , ונתקע לי במוח, שהניתוק השפיע על הנעילה. מסתבר שלא, זה השפיע על החלונות החשמליים. הלכתי עכשיו למשאית לבדוק את זה שוב.

מתנצל על ההטרדה.

• תוכן חדש...