Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7164 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב.

רציתי להתייעץ לגבי השכרה רכב מליסינג לשנה עד שנתיים. בררתי כבר בכמה חברות ליסינג\השכרה והבנתי מהם שיש דבר שנקרא מיני ליסינג, השכרת רכב לתקופה של 12 חודשים עם תשלום של מקדמה על החודש הראשון ויתר התשלומים בהוראת קבע.

איני בקיא בנושא ואשמח לדעת על חברות והצעות אטרקטיביות נוספות כיון שהתקשרתי כבר ל-5 חברות שונות (הגדולות והמוכרות) שההצעות שלהם אינן מושכות ואינן נכנסות לחברי בתקציב.

חברי נתון במצוקה כלכלית וזקוק בדחיפות לרכב. התקציב שלו הוא בסביבות ה-1500 ש"ח עם התגמשות מצידו. ההצעה הטובה ביותר שקבלתי היתה 2000 ש"ח לחודש במשך 12 חודשים.

אני מקווה שלמישהו יש מושג היכן ומה עדיף לעשות במקומו, מה הדבר הכי כדאי בשבילו והכי משתלם לעשות. תודה לעוזרים.

Twincharger Stratified Injection

פורסם

אם הוא במצוקה תקציבית אני הייתי בודק דווקא את האפשרות של סקר שוק בין הבנקים למציאת הלוואה נוחה ורכישת רכב משומש זול.

פורסם

המצוקה הכלכלית שלו נובעת בדיוק מהסיבה הזאתי. כבר יש לו הלוואה שהוא לא עומד בה על רכב שכרגע בבעלותו אך הוא מוכר אותו מכיון שהבנק, עלוקה סחטנית וחסרת רחמים, פשוט מרושש אותו. הוא החליט למכור את רכבו ששוויו בסביבות ה-25 אלף ש"ח אך עדיין יהיו חייב כסף רב לבנק, עקב הריביות המצטברות ופיגור של ההלוואה על הרכב שכנראה יימכר. חשבתי שאולי ישנה דרך אחרת של סכום חודשי של בסביבות ה-1000 ש"ח להשכיר רכב חלופי, עם תקרה של 1500 ש"ח גג.

פורסם

אם ובמקרה אם המצב הכלכלי שלו הולך להשתפר , אפשר לפנות לחברת מימון, תשלום ראשון של 30% מערך הרכב והשאר ב 70% , הרכב חייב להיות מעל שנת 2000 ויש להם כמה תנאים אבל זה יכול לעזור לו במקרה והוא צריך כסף וגם אוטו - למרות שההגבלה של עד שנת 2000 תהיה בעייתית .

תנסה לבדוק את חברת פמה למימון רכב .

אגב יש סוחרים שנותנים לך 100% מימון - מריפורופים במגזינים שיש בהן מודעות, אולי זו גם אופציה ריאלית במקרה כזה .

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

שלום רב,

אני חושש שיש לך בעיה מתמטית קשה

ירידת ערך של רכב חדש הינה כ - 10,000 ש"ח לשנה.

ביטוחי חובה ומקיף של רכב כזה הינם עוד כ-4,000 ש"ח

החזר הון של 5% ריבית (שזה מעט) הינם עוד 5,000 ש"ח

כלומר סה"כ 19,000 ש"ח בלי לנסוע ק"מ אחד ברכב השווה 100,000 ש"ח = 1,600 ש"ח בחודש, והרי חברת הליסינג גם צריכה להרוויח.

לכן ישנה בעיה תפיסתית בבקשה של החבר שלך, לא יכולה להתקיים אופציה כזו.

עכשיו אחרי שאני מקווה שהסברתי את הכשל הלוגי אוכל להמליץ לך על האופציות הבאות :

א. ליסינג מימוני / תפעולי לרכב שאיננו חדש אלא לרכב בן שנתיים (זה מה שאני עשיתי), ואז העלות יכולה להיות פחות מ - 2,000 ש"ח בחודש, בתנאי שהוא מוכן להתחייב על תקופה של שנתיים שלוש.

ב. הלוואה מבנק של נגיד 30,000 ש"ח וקניית רכב במחיר בסדר גודל כזה.

ג. קניה במגרשים / טרייד אין שיש להם אינטרס לפרוס תשלומים כדי להפטר מסחורה לא איכותית.

ד. חברות מימון כגון פמה, אבל תנאיהן פחות טובים מהבנקים.

בקיצור, לנהוג כאחד האדם ולא לקפוץ מעל הפופיק.

פורסם

אם הוא מוכן להתפשר - הוא יכול לקנות פיאסטה ישנה ב2000 שקל, חובה + צד גימל זה עוד כ2000, והאחזקה החודשית שלה תהיה גרושים.

אבל אני לא בטוח שהוא יסכים לרדת לרכב כלכך מיושן.

מצד שני - אם תחבורה בסיסית זה מה שהוא צריך, היא תתאים.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

כלכלית, מסכים עם yftachcar.

לא נראה שתוכל למצוא עסקת ליסינג בפחות מהסכום האמור.

הייתי מציע אפשרות נוספת, מעבר לדו"ג.

הדבר תלוי כמובן בצרכיו האישיים מהרכב, אבל קטנוע קטן יצריך השקעה ראשונית קטנה בהרבה, והתשלום השוטף גם כן קטן יותר(למעט ביטוח החובה השערורייתי, אך מצד שני-ניתן לוותר על המקיף).

פורסם

בתפעולי אתה משלם סכום X שכולל בתוכו את כל הוצאות הרכב. (ביטוח, דלק, טיפולים , טסט וכו'...)

במימוני אתה משלם סכום נמוך מ X ומקבל את הרכב בלבד. כמעט כמו להשכיר רכב.

בתום התקופה באפשרותך לרכוש את הרכב בסכום Y שהוא שווי הרכב בעת הקניה פחות מספר החודשים שהרכב היה אצלך בליסינג כפול X.

כך זה עובד באופן כללי למיטב ידיעתי.

מסור לחברך שבפעם הבאה לא יקנה רכב צרפתי, כך לא יגיע למצב של פשיטת רגל :-D

(סתאאאם)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
שלום רב,

אני חושש שיש לך בעיה מתמטית קשה

עכשיו אחרי שאני מקווה שהסברתי את הכשל הלוגי אוכל להמליץ לך על האופציות הבאות :

א. ליסינג מימוני / תפעולי לרכב שאיננו חדש אלא לרכב בן שנתיים (זה מה שאני עשיתי), ואז העלות יכולה להיות פחות מ - 2,000 ש"ח בחודש, בתנאי שהוא מוכן להתחייב על תקופה של שנתיים שלוש. תקח בחשבון שבד"כ הריבית שלהן היא גבוהה מהבנק , רק שבמקרה שלך זה אולי האופציה היחידה

ב. הלוואה מבנק של נגיד 30,000 ש"ח וקניית רכב במחיר בסדר גודל כזה.

ג. קניה במגרשים / טרייד אין שיש להם אינטרס לפרוס תשלומים כדי להפטר מסחורה לא איכותית. המגרש מקבל מימון בניים מהבנק , אם הוא יתן לך אשראי זה אוטו שהוא כ"כ רוצה להפטר ממנו שלא בטוח שהיישור קו לא יעלה יותר

ד. חברות מימון כגון פמה, אבל תנאיהן פחות טובים מהבנקים.

בקיצור, לנהוג כאחד האדם ולא לקפוץ מעל הפופיק.

לנסות להשיג הלוואה מבנק אחר , ארוכת טווח שידע שהוא יכול לעמוד בתשלומים שלה ולשלשם את הלוואה הקיימת

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

לאחר ניסיון של השנה האחרונה בתחום..

אני ממליץ לחבר שלך למכור את הרכב שלו, ולקנות ג'אסטי 1.2 או דייהטסו שרייד 1.3 , העלות של הרכבים האילו נעה בין 5000 ל 9000 ש"ח, מחיר חובה באיזור ה 1800 וג' 900-700 , אין בעיות, אין מוסכים, אין תקלות, אין לזרוק כסף

דלק (ולא הרבה ממנו ... 1:13-1:15 תלוי היכן נוסעים ואיך) , וסע.

פורסם

הוא לא מוכן לרדת שנתון מתחת לשנת 2000. הרכב הנוכחי שלו הוא משנת 2001 ולא אכפת לו לשלם כל חודש 1500 ש"ח לטענתו, רק הוא רוצה לדעת מה יהיה הדבר הכי טוב בשבילו ומשתלם לעשות, ליסינג תפעולי או ליסינג מימוני. (או אם ישנה אופציה יותר טובה?).

פורסם

גם אין לו גרוש על התחת והוא בחובות וגם לא מוכן לרדת משנת 2000?

מסור לחברך שאי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה...

צריך להתאים את רמת החיים לרמת ההכנסה ומשם לטפס מעלה, אחרת הצלילה לתהום תהיה מהירה.

(זה כבר ייעוץ לפורום אחר)

במחשבה לאחור, שכחתי פרט חשוב בעסקה המימונית.

צריך לשלם מקדמה לא נמוכה כדי להכנס לעסקה הזו , אז כדאי שכבר מראש ירד מהעניין.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

נשמע כאילו הפיתרון הטוב ביותר הינו רכישת רכב ישן יותר.

העלויות לתחזוקת רכב חדש יותר גבוהות בכמה עשרות אחוזים מאחזקת רכב מיושן יותר, ואלא אם כן חברך זקוק לרכב "ייצוגי" (לסיבות עבודה או משהו), חבל סתם להשתעבד לרכב. מתישהו צריך להתבונן למציאות בעיניים.

אם היה מדובר בי, הייתי רוכש רכב בכ-15,000 ש"ח, גם אם זה אומר לחסוך כמה חודשים ולהיות בלי רכב. לפי ניסיוני זהו סכום שניתן לרכוש בו רכב בן כ-10 שנים במצב די טוב.

לגבי מימון "פמה" - שמעתי דברים רעים עליהם כבר כמה פעמים - לדוגמא החרמת רכב על איחור בתשלום. הם לא ממש גמישים, ועדיף בהרבה לקחת כסף מהבנק.

PUG-306 XSI MK2

• תוכן חדש...