Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הלך מנוע של שרייד ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7162 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר`ה אני צריך את העזרה שלכם, ברשותי רכב מסוג דייהסו שרייד גיר ידני מנוע 1000, אספר בקצרה, הרכב נסע כמו שד לכל מקום, אתמול אחרי נסיעה לאשדוד, חזרתי חזרה לכיוון המרכז, תדלקתי את הרכב - אבל ממש פוווולללל אי אפשר היה להכניס עוד טיפה (יש לציין שלפני שתדלקתי - המיכל לא היה ריק!!).

אחרי התידלוק בערך כ 300 מטר הרכב השתנק לי ונכבה.. כשניסיתי להניע שוב היה סוויצ` אבל לא סטרטר אחרי כמה דק` היה סטרטר והרכב נדלק אבל הייתי צריך להחזיק אותו עם גז כדי שלא יכבה..

הרכב הוציא עשן לבן! מהאגזוז מיד אח``כ בדקתי שמן מנוע וראיתי שממש חסר שמן!

אם כך המנוע הלך או שיש סיכוי כשאני אמלא שמן המנוע יחזור לקדמותו?!

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נא לא להניע את הרכב שוב!

{אולי עוד יש לך עוד סיכוי לא להרוג את המנוע סופית}

לי זה נראה שנהרסה לך אחת הבוכנות ולכן נכנס לך שמן לתוך תא השריפה ונשרף (מכאן השמן הלבן, ולכן גם פתאום היה לך קצת שמן!).

לפי דעתי צריך לגרור את הרכב למוסך, בשביל שבעל מקצוע יגיד לך בדיוק מה הבעיה ואולי יציל את המצב.

ציין מאיפה אתה בארץ, ואני בטוח שחברי הפורום ישמחו לייעץ לך על מוסך טוב באזורך.

בברכה,

יגאל.

פורסם

1. שמן לא בודקים אף פעם כשהמנוע חם אלא לפחות לאחר רבע שעה של מנוחה

אחרת ברור שלא תראה שמן על המדיד.

2.כנראה מילאת דלק מהול והעשן שראית זה או מים שנשרפו או חרא אחר שהיה בדלק ונשרף.

נא לא להבהל ולא להלחץ.

פורסם

אני מבני ברק..

הדלק לא מהול!

הדלק הוא 96 אוקטן! - וזה הדלק הנכון!

השאלה אם אני אמלא עכשיו שמן אפשר יהיה לנסות להניע את הרכב ויש מצב שהרכב יחזור לקדמותו?!

פורסם

אני מגרוזיה

נו אז מה?

אתה בטוח שהדלק לא מהול?

אולי נכנסו מי גשמים למיכל הדלק של התחנה?

בדקת שמן אחרי שהרכב עמד לפחות רבע שעה? עדיף כמה שעות?

פורסם

ציון מקום המגורים - כתשובה לשאלה מהיכן אני..

הדלק לא מהול במיליון אחוז!!

ושוב האם כדאי לנסות לשים שמן ולהניע אתצ הרכב והאם יש מצב שהרכב יחזור למצבו הקודם?!

לפני הגרירה למוסך..

פורסם

למרות האופטימיות המפתיעה של המגיבים.

אי אפשר לשלול את האפשר שכן נשרף לו שמן בקצב גדול מדי!

אצלי למשל הגרר הראשון הוא חינם. לכן אני במקרה שלך הייתי גורר את הרכב למוסך. אבל אתה חייב להבין שבמקרה שלך חשוב להגיע למוסך אמין, כי אם אתה בא למוסך ואין לך בכלל מושג מה הבעיה יש מצב אתה תצטרך להחליף הרבה חלקים (אם אתה מבין למה אני מתכוון). מקסימום אם זה באמת בעיה פחות חמורה ממה שאני חושב, בעל המוסך ישלח אותו אם חיוך הביתה.

אם באמת יש בעיה בבוכנה ואתה תוסיף שמן ותניע את האוטו שוב, יש אפשרות שאתה תגלה שאני צדקתי באופן ממש לא נעים (ויקר)!

תגיד תודה שניתן להניע עכשיו את האוטו, ותביא לבעל מקצוע לעשות את זה.

פורסם

רוצח6664, למה להלחיץ את הבחור? שאלו אותו פה כמה שאלות לפני שהוא גורר את האוטו (אולי לחינם)

יונה777, איך אתה יודע שהדלק לא מהול בטריליארד אחוז?

פורסם

כי התחנה היא על יד הבית שלי ואני מתדלק שם כבר שנים (גם ברכב של אבא) ולעולם לא עלה שום חשד בתחנה הנ"ל מה גם שתדלקתי אינספור פעמים בתחנה ספציפית זו ואף פעם לא נתקלתי בבעיה כזו!

אז נדלג על השאלה של דלק מהול..

מה אפשר לעשות עוד לפני שגוררים?!

פורסם

לא תמיד מהילת דלק היא בכוונה. יכול להיות שיש סדק במיכל של התחנה ואז עם הגשם הראשון חודרים מי הגשמים למיכל. קרה לי מקרה דומה לפני מספר שנים בתחנה ליד תל השומר.

בכל מקרה, תבדוק כרגע כשהמנוע קר מה מצב השמן והמים, ואם יש שמן במים או מים בשמן.

מה היה מצב נורת/מד החום כשנתקעת עם הרכב?

אסף

פורסם

אני ארד לבדוק עכשיו!

ובקשר לנורת מצב החום ידוע כי בשרייד מחוג החום לא מגיע אפילו לרבע בנסיעה ולכן גם במקרה הזה המחוד לא הראה שום דבר מיוחד..

ואני אנצל את ההזדמנות כי אני לא מצאתי - מישו יודע/יכל להשיג לי מס' הטלפון של מוסך מורשה (מרכזי) של דייהסו בפ"ת? בתודה - יוני

פורסם
חבר`ה אני צריך את העזרה שלכם, ברשותי רכב מסוג דייהסו שרייד גיר ידני מנוע 1000, אספר בקצרה, הרכב נסע כמו שד לכל מקום, אתמול אחרי נסיעה לאשדוד, חזרתי חזרה לכיוון המרכז, תדלקתי את הרכב - אבל ממש פוווולללל אי אפשר היה להכניס עוד טיפה (יש לציין שלפני שתדלקתי - המיכל לא היה ריק!!).

אחרי התידלוק בערך כ 300 מטר הרכב השתנק לי ונכבה.. כשניסיתי להניע שוב היה סוויצ` אבל לא סטרטר אחרי כמה דק` היה סטרטר והרכב נדלק אבל הייתי צריך להחזיק אותו עם גז כדי שלא יכבה..

הרכב הוציא עשן לבן! מהאגזוז מיד אח``כ בדקתי שמן מנוע וראיתי שממש חסר שמן!

אם כך המנוע הלך או שיש סיכוי כשאני אמלא שמן המנוע יחזור לקדמותו?!

להלן חמשת הסנטים (לא סנטימטרים, בואו לא נתחיל עם העלבות , אני מדבר על CENTS) שלי.

לתאי השריפה במנוע שלך נכנסו מים. למה? אין לי מושג. יכול להיות מים בדלק, כפי שציינו לפניך (עזוב כרגע את ההסטוריה של התחנה. תמיד יש פעם ראשונה - וכפי שכתבו לך, המהילה לא חייבת להיות בזדון, עשוייה להיות גם סתם חדירת מי גשמים לא מכוונת למיכל של התחנה).

לא היה לך סטרטר כי עקב הימצאות המים במנוע נוצרה נעילה הידרוסטטית (לא ניתן לדחוס מים,להבדיל מאוויר או גזים אחרים), ולכן המנוע "מתנגד" לסטרטר. אחרי שהמים חלחלו מעט מהצילינדר (דרך הרינגים) , יכולת להניע.

לגבי חוסר השמן - כתבו לך, לא בודקים מפלס שמן במנוע שרק הונע.

מה לעשות?

קודם כל , לא להניע בשום אופן ! אם אכן יש נעילה הידרוסטטית , ותנסה להניע בכל זאת - אתה עלול לגמור את המנוע - קרי לעקם טלטל וכו'.

דבר שני , בדוק שמן אחרי שהרכב עמד על משטח ישר במשך שעתיים לפחות.

אל תתפלא (וגם אל תיבהל, לעת עתה) אם המפלס יהיה גבוה וצבע השמן יהיה מעט חלבי.

דבר שלישי - בדוק את מפלס נוזל הקירור (אגב, יש מצב שהאוטו התחמם לפני המילוי?). אם יש חוסר, זה הזמן לבדוק את מצב אטם הראש במוסך או במכון רדיאטורים. אם יש עודף ו/או צבע חלבי/קצף/בוצה בנוזל הרדיאטור - שוב, החשד על אטם הראש.

בכל מקרה - למוסך.

• תוכן חדש...