Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7199 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר העזרה הטובה שקבלתי מכם לפני מספר שבועות בנוגע לשריפת שמן ועשן לבן ( אחרי החלפת מכלולי תזמון)אני מבקש עזרה בבעיה חדשה.

אתמול כאשר החניתי את הרכב מסוג ניסן סאני 93 (לאחר נסיעה קצרה של מספר דקות בעיר) שמעתי רעשי בעבוע מאזור המנוע. להפתעתי ראיתי שנוזל הקירור במיכל העיבוי מבעבע כמו לבה רותחת .המאוורר של הרדיאטור לא פעל באותו זמן וחום מנוע היה זהה לזה שתמיד נמצא בו- כלומר מנוע לא התחמם או שלא מדווח על התחממות.לאחר שהתקרר מעט פתחתי את מכסה הרדיאטור ומצאתי שיש נוזל וגם מיכל העיבוי עדיין מלא. בדקתי את הנוזל במיכל העיבוי ולמרות שהמיכל עצמו נראה כאילו שינה צבעו לחום עכור והנוזל בעת הבעבוע גם נראה לי חום, על פיסת בד הנוזל נראה צלול וללא סימני של שמן . גם מפלס שמן המנוע לא עלה ( נהפוך עדיין ממשיך לשרוף שמן אך פחות מבעבר) ואין שינוי במרקם השמן. התנעתי שוב בכדי לבדוק כניסת מאווררים לפעולה ונוכחתי שאינם עובדים אלא מתחילים רק ברגע הפעלת המזגן (אולי זה גם תקין?). ברגע שדוממתי לאחר כ 3 דקות רכב מונע, שוב החל הנוזל לבעבע והפעם גם ראיתי שובל דליפה חלוד מפתח מכסה הרדיאטור . הפעם חיכיתי מעט פחות לקרור הנוזל ופתחתי רק מעט את מכסה הרדיאטור לשחרור קיטור. מכסה הרדיאטור קפיצי אך הגומייה נראית לי יבשה ומעט אכולה בקצה.

כרגע מיכל העיבוי ריק ( היה מלא אתמול ) וגם ברדיטור אין נוזל עד הפתח. ואין נזילה!

אציין גם כי בדקות שלפני העצירה החל המנוע לצלצל ( בלי מזגן)אמנם חלש אך לא היה קודם וכל אותו הבוקר נסעתי כמו בד"כ ללא מזגן.

איני יודע אם קשור אך לאחרונה החל המזגן להשאיר מים בתא הנוסע.

שאלתי הראשונה היא האם זה בטוח לרכב פשוט להוסיף נוזל קרור לרדיאטור להניע ולנסוע לבדיקת מערכת הקרור ? או שמא עלי להזמין גרר?

האם יכול להיות שסגירה לא טובה של המכסה תגרום לבעבוע?

למרות שקראתי שרשורים רבים בנושא אשמח אם מישהו יוכל למקד עבורי מה יכולה להיות הבעיה, ומה אני יכול לבדוק או לעשות מלבד כמובן לפנות לבעל מקצוע.

תודה מראש.

יואל.

פורסם

אני מבין שהמנוע מתחמם, למרות שאין לי חיווי כזה בשעון חום מנוע. האם עלי לצמצם נסיעה למינימום עד להגעתי למוסך שכן איני רואה בעת הנסיעה שהמנוע התחמם והאם מישהו מכיר בעל מקצוע רציני רדיאטורים באזור רעננה?

יואל.

פורסם

כאשר המנוע חם שים יד קרוב לרדיאטור בכל אחד מ4 פינותיו ותראה אם הוא חם...

אם כן-הטרמוסטט פתוח ונוזל הקרור עושה את המסלול הגדול כמו שצריך.

אם לא-כנראה שהטרמוסטט סגור או פתוח חלקית.

תערוך בדיקה קטנה של פרוק הטרמוסטט לכוס מיים חמים ותבדוק טמפ' פתיחה וסגירה שלו.

עוד אפשרות היא שחלק ממעברי הרדיאטור סתומים מבוצה והוא לא עובד ביעילות.

פרסם תוצאות ונמשיך בבדיקות...

פורסם

יש לבדוק חשד של אובדן מי קירור מרדיאטור חימום, אשר גורם לכיס אוויר, אשר מונע מיוניט הפעלת מאורר להפעיל את המאוורים, מה שגורם לרתיחת יתר, לאוויר במערכת, ולפליטת מים מצינור העודפים ממיכל העבוי, או ממכסה הרדיאטור, הלקוי, ולאיבוד מי קירור נוספים,הצלצולים נבעו מהתחממות יתר,

יש להוסיף מי קירור, ולנסוע בדרך הקצרה ביותר, למוסך / מכון רדיאטורים הקרוב, לאבחון הנזילה, להוצאת אוויר, ולבדיקת כניסת המאוורים לפעולה בזמן, ובא לציון גואל.

אנא חזור לפורום לעדכון.

שנה טובה

וגמר חתימה טובה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

מכיוון שרוב המוסכים סגורים היום קניתי מכסה רדיאטור חדש וראה זה פלא מאווררים נכנסים לעבודה גם בסרק ללא קשר למזגן. היתכן שזה הפתרון??

בכל מקרה אמשיך לבדוק גובה נוזל קירור ואבדוק את המערכת בצורה יסודית יותר אם יווצר חוסר .

יואל

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון למי שמעוניין,

לאחר החלפת מכסה הרדיאטור נעלמה הבעייה. נראה לי שבמזל תפסתי את ההתחממות בזמן לאחר נסיעה קצרה והמנוע לא התחמם.

שוב תודה למייעצים.

יואל.

• תוכן חדש...