Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ליסינג בסיסי-מה עדיף? GETS/ACCENT/AVEO

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7194 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל הנכבדים.

עזבתי לרגע את פורום האודיו, בו אני נוהג להסתובב, בכדי לקבל עצה מהחברה הרציניים.:-D

אין לי הרבה אופציות ועלי לבחור מבין האפשרויות הבאות:

HYUNDAI גטס או אקסנט

שברולט AVEO

חשוב לי שיהיה אוטו טוב, אבל ברור לי שהכל כאן: "זבל קוריאני" במיטבו. סליחה לבעלי הרכבים הללו, אבל הנה - יש לכם הזדמנות לשכנע אותי אחרת! זה הרושם שקיבלתי מנסיעה (כנוסע) ברכבים האלו (למעט AVEO...)

מבחינת עדיפויות אישיות - אני לא נשוי וללא ילדים כך שאין צורך בגודל יותר מידי לצורך הסעת נוסעים. יש לי צורך במקום שיהיה לציוד גלישת רוח, אבל עם זה כבר השלמתי שלא אוכל לקבל את המקום שיש לי היום במסחרית...לצערי (גגון - בהצלחה! :-()

בכל אופן - מבין האפשרויות הבאות מה עדיף לדעתכם?

תודה רבה מראש על התגבות.

"אני לא יודע אם יש מספיק מגברים בבית..."

פורסם

לגבי הגטס והדייהולט נאמר לא מעט וניתן להריץ עליהן בפורום חיפוש אך במקרה של האקסנט אני בספק שתמצא חומר וזאת בשל העובדה שהיא יחסית חדשה על כבישנו ולכן תצטרך לחכות לחוות דעת של אנשים שיש להם ניסיון כלשהו עימה.

אינני יודע מה האבזור בגרסאות הליסינג אך מבחינת הגרסה הפרטית ניתן להתרשם כי האקסנט החדשה ומאובזרת יותר ומצויידת ביותר אביזרי בטיחות מאשר הגטס והדייהולט (אציין כי לא ידוע לי על כך שהאקסנט החדשה עברה מבחני ריסוק). אין לי ניסיון עימה אך על פניו נראה לי כי האקסנט תהיה הבחירה העדיפה על פני הגטס והAVEO כאשר בכל מקרה הייתי ממליץ לך לרדת מהAVEO ולהתחבט בין הגטס והאקסנט.

עם זאת, במידה ומדובר באקסנט הישנה אזי הייתי שם את הגטס בראש סדר העדיפויות שכן היא בטוחה (פאסיבית) ומודרנית מהאקסנט הקודמת.

פורסם

תודה רבה.

הרצתי הרבה חיפושים, אבל מרב מידע קצת הולכים לאיבוד.

מה גם שאני מחפש איזושהי דעה על ההשוואה בין השלוש הנ"ל שכזו עדיין לא מצאתי

אשמח לתגובות נוספות עינינייות כשל "מצמצ".

פורסם

אני לא יודע על השתיים האחרות..אבל הAVEO

קופסא על גלגלים..עם 4 אנשים באוטו אני צריך שהם יתקופפו לצד כדי לפנות.

סתם אבל זה דיי קרוב לזה..

באמת אבל מאמת נראה לי שזאת המכונית הכי מחורבנת שעלתה אי פעם על כבישי ישראל.

(מצטער על התגובה הקיצונית אבל האוטו פשוט זוועה

פורסם

האקסנט ברמה אחת מעל השתיים האחרות, אך ככל שידוע לי לפני דצמבר אין מכוניות לאף חברת ליסינג.

אני יודע שהיא מגיעה עם ארבע כריות אוויר (הגיע משלוח ב"טעות" עם שתי כריות אוויר ואחת מחברות הליסינג הגדולות סירבה לקבלו)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אתה חי בסרט.

על איזה עוד מכוניות נהגת בשביל לרשום דבר כזה?

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

אני אישית מבין האופציות שציינת הייתי לוקח את האקסנט.

האוויאו הוא רכב ישן בתחפושת של חדש וזוועתי מבחינת בטיחות.

ומבין הגטס לאקסנט האקסנט פשוט יותר קרובה לרכב משפחתי.

השאלה האם אלו האופציות היחידות שיש לך,

אם כן ומדובר באותן עלויות הייתי הולך על האקסנט.

פורסם
אני לא יודע על השתיים האחרות..אבל הAVEO

קופסא על גלגלים..עם 4 אנשים באוטו אני צריך שהם יתקופפו לצד כדי לפנות.

סתם אבל זה דיי קרוב לזה..

אין לי בעיה עם תגובות קיצוניות. אני לא מחפש לשמוע משהו ספציפי או משהו שאני רוצה לשמוע.

אני רוצה לשמוע את האמת. גם אם היא כואבת :x

השאלה אם זהו באמת המצב ?

לגבי ה GETS - מפרסמים היום שה GETS מגיעה עם שכלולים ושהיא טובה יותר מהקודמת - זה נכון ? אני יודע שמבחינת הבטיחות היא פשוט זוועה, השאלה אם זה יכול להשתפר בדגם החדש ?

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

לפותח השרשור..באיזה שנים אתה מחפש את המכוניות?

אני אומר לך בכללי על גטס (דמגי 2004-5) ואקסנט (הדור לפני אחרון)

האקסנט עדיפה הרבה יותר כי היא יותר זריזה, יותר מפנקת, יותר נוחה,לגבי צריכת דלק אני לא יודע כי האקסנט והגטס שנהגתי בהם היום עם פזומט (רכב צבאי), אבל הגטס אוכלת דלק כמו טנק מרכבה :wink: , מה שטוב בגטס שהאקוסטיקה שלה יותר טובה מהאקסנט דוגמא: בגטס יש רמקולים בכל 4 הדלתות, ובאקסנט יש 2 רמקולים בדלתות מקדימה ושתיים בבג'אז (מובנה), חסרון נוסף לאקסנט שמאחורה אין ידית לפתיחת בג'אז (לגטס יש), וכל פעם שרוצים לפתוח בג'אז צריך לפתוח מהאוטו או מהמפתח (אבל זה דבר שולי לדעתי), לגבי אוואו אני לא מכיר את הרכב.

Suzuki Jimny

פורסם

האוויאו זוועה.

אני מודה שאין לי הרבה למה להשוות, אבל בחיים שלי לא נהגתי על דבר כזה.

דבר ראשון, לא ברור מה זה, זה מיני-מיניוואן בגלל הגובה ומרכז הכובד או זו בכלל סופר-מיני בגלל האורך ורוחב בסיס הגלגלים?

דבר שני, ההגה זוועה, מ-110 קמ"ש הוא לא קיים, האוטו נוסע ישר ואך ורק ישר, רוצה לעבור נתיב? תאט או תסובב את ההגה איזה 45 מעלות.

דבר שלישי, מרכז הכובד גבוה, יש הרגשה שהאוטו הולך להתהפך בכל פנייה בינונית וחדה(כמו פנייה שמאלה בכיכר בעלת רדיוס-קטן). תמיד יש צורך לבלום בחוזקה (ובתקווה לא להפעיל את ה-ABS שנכנס מוקדם מדי) ולסובב את ההגה הרבה יותר ממה שאתה מצפה מניסיון העבר.

המתלים יחסית בסדר, האוטו די נוח וגם תנוחת הנהיגה הגבוהה (אחרי שמרימים את הכיסא) נוחה. הפלסטיקה די זולה אבל בינתיים אין קרקושים (מה שכן, אני כמעט בטוח שאני מסוג לתלוש את דיפוני הדלתות ביד אחת אם אני אנסה), המערכת שמקבלים עם האוטו היא באיכות ירודה ושומעים בה כבר מעוצמות בינוניות הפרעות.

צריכת הדלק היא לא מה שציפיתי, על 3/4 טנק דלק (30 ליטר) עשיתי 300 ק"מ, לא משהו לסופר-מיני אבל יכול להיות שזה בגלל הרגל הכבדה שלי שלוחצת חזק עד שאני מגיע למהירות המותרת.

תיבת ההילוכים מפגרת, תמיד שאני רוצה שהיא תעביר לי הילוך ב-4500 סל"ד אני טיפה מרפה מהגז ואחרי שההילוך עובר אני לוחץ מעט יותר, מה שקורה במקרה הזה הוא שהתיבה מתבלבלת ומורידה הילוך עוד הפעם מה שגורם לאוטו לקפוץ בצורה מעצבנת שדופקת את הגב. המצערת גם חסרת כל רגש וכל נגיעה הכי קטנה מביאה לקפיצה של האוטו קדימה במעין זינוק של חולה גריאטרי מכיסא הגלגלים. זה לא כזה נורא כי אחרי זמן מה מתרגלים למצערת ולומדים כמה ללחוץ. הברקסים יחסית בסדר ומסתדרים עם העומס עד שמגיעים למהירות תלת ספרתית, אתמול לדוגמה בכביש 443 נסעתי ממודיעין לכיוון בן-שמן, הייתי במרחק סביר מהרמזור כשהוא התחיל להבהב,

פורסם

עוד לא ראיתי הודעה שלא נכנסה בגלל אורך.

נסה לפצל אותה, או לבדוק אם אין בפנים משהו (כגון תמונות ענק) שחוסם את ההודעה.

אם עדיין יש בעיה, צור איתי קשר בה"פ.

פורסם

הודעה בהמשכים...

בתחילה ניסיתי לבלום כשהבנתי שזה לא ילך שמתי על HOLD לחצתי עד הסוף ולמזלי עברתי בצהוב (יש שם מצלמת רמזור). אגב HOLD, הדבר הכי טוב במכונית (חוץ מהפזומט), די הפתיע אותי שהמנוע מסוגל ליסוע במאה קמ"ש בהילוך שלישי על 4000 סל"ד (כששיא הקג"מ הוא נראה לי ב-4700).

מבחוץ ומבפנים האוטו נראה טוב והאבזור שמקבלים בגרסת הליסינג מספק.

המנוע נורא רועש בסל"ד בינוני ולא בצורה סקסית (אלא אם רעש של שואב אבק מגרה אותך) והצרחה רק מתגברת ככל שעולה הסקאלה.

בסך הכל אני מאמין שהגטס והאקסנט עדיפות למרות שלא נהגתי בהן.

אגב, תודה Guy.

• תוכן חדש...