Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7219 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום הייתי במפגש ובחור אחד ראה את הכבלים RCA שיש לי ואמר שהם פשוטים מאוד ופוגעים באיכות.

יש לי בבית כבל קואקסיאלי של כבלים(HOT), מה אתם אומרים על זה שאני ישתמש בכבל זה בתור כבל סיגנל?

SUZUKI Ignis Sport

פורסם

תאורתית זה אמור לעבוד טוב.

אני בימים הקרובים אעשה ניסוי (בתנאים ביתיים) על כבלים ואתן תשובה.

HU: Eclipse CD7200 MKii  Amp: Audison LRx4.1k Sub: Audison Voce AV-12 Comp: Audison Voce AV-K6 Power: Audison 2G kit with 1F Cap RCA: Monster 402 XTREME Sealing: FatMat - Rattle Trap Pack

פורסם

סוף סוף לקחתי הכל בידיים ועשיתי את הכבלים RCA.

במילה אחת, הניסוי יצליח.

לקחתי 2 כבלי (RF (RG59 בעורך של כ5 מ' כל אחד.

בסופו של דבר הכבל סינן רעשים יותר טוב מהכבל שלי שהוא קנוי בחנות שעורכו 2 מ'.

בהגברת מגבר למקסימום נשאר לי רק רעש לבן של המגב.

לצערי הרב עוד לא קיבלתי בעבודה סקופ כדי שלבדוק את זה יותר לעומק.

HU: Eclipse CD7200 MKii  Amp: Audison LRx4.1k Sub: Audison Voce AV-12 Comp: Audison Voce AV-K6 Power: Audison 2G kit with 1F Cap RCA: Monster 402 XTREME Sealing: FatMat - Rattle Trap Pack

פורסם

עשית מה? הגברת מגבר למקסימום? שמת לב שהכבל סינן רעשים?

יש לך שמיעה ביונית.

אגב, זה שהוא סינן רעשים זה טוב?

כשרוצים לבדוק כבל בודקים אותו במעבדה, לא בבדיקה כמו שעשית. גם סקופ לא "רואה" הכל.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בדקתי איך שהיתה לי אפשרות.

אתה יכול לבדוק יותר לעומק? אין לי בעיה, אני אתן לך כבלים.

עם מה עוד אתה רוצה לבדוק את הכבל?

פורסם

לי כבר מפריעה הכותרת ולא נשמעת טוב...

"כבל קואקסיאלי בתור כבל RCA"

הנה כותרת דומה:

"תנור מיקרו בתור תנור טוסטר"

לי זה פשוט לא נשמע טוב.

יש כבל RCA, ויש כבל קואקסיאלי.

כל עוד שכבלי ה RCA עושים את עבודתם נאמנה, אני לא רואה סיבה להחליפם.

אני גם בטוח שאם כבל קואקסיאלי היה יותר טוב מהם - כבר היינו שומעים מזמן על ה"סקופ" הזה.

פורסם

מבנה כבל הקואקס מאפשר סיכוך בפני רעשים בתחום ה-RF.

ברכב הרעשים שמפריעים לנו הם הרי הרעשים שבתחום השמע. להתגבר על אלו משתמשים בכבלים

שזורים.

כלומר - הייתרון של כבל קואקס כלל לא יבוא לכדי ביטוי ברכב.

מאחר וכבל קואקס אינו שזור ואף לא מעשי לנסות ולשזור אותו (יוצאת צמה בומבסטית...), אין כל טעם

בשימוש בקואקס ועלול להיווצר מצב שאפילו כבל RCA הכי פשוט של 35 שקל לכבל של 5 מ' ייתן תוצאות

עדיפות וזאת כאמור בגלל חוסר היכולת של הקואקס להתמודד עם רעשים בתחום השמע.

ניתן לנסות ולהתקין ברכב ואם עובד טוב, אז חסכת כמה שקלים.

לא עובד טוב - המתקין יעבוד כפליים ויהיה צורך בסלילה של כבל נורמלי ושזור.

תלוי מאוד ברכב וברעש המיוצר ע"י יצרנים (אלטרנטורים וכו') וסמיכות אליהם, מבנה השלדה וכו'...

אמקד את דברי - לא ניתן על סמך ניסוי כזה או אחר להסיק מה יהיה ברכב X או רכב Y.

כל מקרה לגופו.

אי קיומם של רעשים ברכב X לא מעיד על דבר ביחס לרכב Y.

פורסם
לי כבר מפריעה הכותרת ולא נשמעת טוב...

"כבל קואקסיאלי בתור כבל RCA"

הנה כותרת דומה:

"תנור מיקרו בתור תנור טוסטר"

לי זה פשוט לא נשמע טוב.

יש כבל RCA, ויש כבל קואקסיאלי.

כל עוד שכבלי ה RCA עושים את עבודתם נאמנה, אני לא רואה סיבה להחליפם.

אני גם בטוח שאם כבל קואקסיאלי היה יותר טוב מהם - כבר היינו שומעים מזמן על ה"סקופ" הזה.

אין דבר כזה כבל RCA, הכבל שמוביל את האות מהרדיו דיסק למגבר נקרא כבל "סיגנל" אשר הקונקטורים שלו הם מסוג RCA, כך שין פה שום קומבינה...

KUZIA אז אתה אומר שיש שיפור באיכות הצליל או לא?

משום שעכשיו יש לי באוטו כבלים פשוטים של סיגנל ולפי מה שרשמו בשירשור זה שאין טעם להחליפם... אז למה מוכרים כבלי סיגנל ב300 שקל?

הייתי מעוניין לעשות את הבדיקה בעצמי לגבי הכבלים הקואקסיאלים אבל במקרה שלא יהיה שיפור תהיה לי השקעה של 120 ש"ח על ראשים של RCA לחינם...

SUZUKI Ignis Sport

פורסם

יצא לי לא פעם להתנסות עם כבלים שכאלה. הסיכוך שלהם טוב מאוד, וטוב בהרבה משל כבל RCA-RCA סטנדרטי (אשר בהם בדר"כ הסיכוך סתם מלופף, בניגוד לסיכוך 3 שכבות אטום לחלוטין ועמיד בפני כפלים שיש בכבלי RG58/59). מניסיון שלי, כבל RG58 יהיה עדיף, למרות העובדה שהוא עושה שימוש ב-2 שכבות סיכוך לעומת 3 ב-RG59. שתי שכבות הן יותר ממספיק לשימוש שלנו. הסיבה שה-RG58 עדיף היא שהוא טוב יותר להלחמות (במידה ואתה מתכוון לעשות שימוש בלחיצה ולא בהלחמה אין בעיה). הבעיות של כבלים אילו הן 2 עיקריות:

1- הם לא גמישים מספיק (ביחוד לא לשימוש ברכב).

2- הם אינם מותאמים לתדרים של אות אנאלוגי (תחום השמע). בתחום של מאות מגה-הרצים וכמה ג'יגה-הרצים הם מעולים. אבל בקילוהרצים בודדים הם לא מציגים תגובה חלקה בתדרים.

עכשיו מגיעים לנושא החשוב מכל. איך זה נשמע?

אני עשיתי שימוש בכבל הזה במערכת סטריאו שלי במשך מספר חודשים. הסאונד היה מעולה. השוותי כבל כזה פשוט מאוד (שעלה לי 50 שקלים לכל הרכיבים יחד) אל מול כבל איכותי מאוד לVan Der Hul שעולה כ-2000 שקלים. ההבדלים בסאונד היו אפסיים.

המלצה אישית שלי, אם אתה רוצים להימנע מלהתעסק עם זה, תקנו כבל מוכן וזה הכל. אם בא לכם להכין כבל לבד, בא לכם להשקיע כמו שצריך ברכיבים איכותיים (פלאגים בעיקר), לדייק באורכים כך שהחוטים לא יהיו באורך גדול מהנדרש, לקבל סיכוך גבוה יותר, וסאונד טוב, תשקיעו את הסכום (גג 100 שקלים לכבל) ותכינו כבל לבד. אני במערכת ברכב, לא מכין כבלים לבד, אני פשוט לא רוצה להתאמץ בשביל זה, אילו מכם שמשקיעים אלפים רבים של שקלים בשביל ההבדלים הדקים בסאונד, תעשו את זה, אני מאמין שלא תתאכזבו.

פורסם

נתחיל מזה שיש לי מערכת של אלפים מועטים של שקלים(אין לי אפילו קומפוננט לבנתיים), לא כל כך משנה לי לבוא ולהשקיע מזמני הפנוי על העבודה על הכבל שאותו יש לי כבר (RG6), מה שבאמת אני רוצה לדעת וזה האם העבודה הזו תישתלם לי בסופו של דבר ויהיה שיפור באיכות הניגור ושלא יתברר לי בסופו של דבר שהצליל לא הישתפר או אפילו נהייה גרוע יותר.

SUZUKI Ignis Sport

פורסם

נתחיל מזה שאני אישית הייתי ממליץ לא להשתמש ב-6 אלא ב-58. הוא הרבה יותר נוח לעבודה, ודק יותר, מה שיתאים לך לכל סוגי הקונקטורים.

מבחינת סאונד, אני לא יכול להבטיח לך ב-100% שאתה תעדיף את זה. אני יודע שאני העדפתי, וכל מי ששמע את הכבלים שלי אמר לי שהם נשמעים מעולה, ועדיפים בהרבה על הכבלים שהיו להם לפני כן.

לדעתי הסיכוי שתתאכזב נמוך מאוד. במקרה הכי גרוע, השקעת חצי שעה עבודה וכמה עשרות שקלים. לא נראה לי הפסד גדול מדיי בשביל הלמידה.

פורסם

אני חושב שאני יקח את הסיכון וינסה להחליף לבנתיים רק את יציאת הRCA של הרמקולים הקידמיים וזה פשוט בגלל שזה מאוד מסקרן אותי.

מקווה שהכל יצא לטובה...

SUZUKI Ignis Sport

• תוכן חדש...