Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מסך ב סיטרואן C4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7248 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בגלל זה אמרתי שאני מעדיף לעשות לפי השלטים הקטנים שנרקאים "אבני דרך", והם יותר מדויקים.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

יארוס, עם כל הכבוד לשלטים הקטנים, GPS הרבה יותר מדוייק במיוחד במהירויות גבוהות.

יום טוב גם לך

פורסם

אם אני לא טועה, מד המרחק סופר קילומטראז' לפי סיבובי הגלגלים, ולא לפי המהירות שמופיע במד במהירות..

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

לפי התיאוריה הזאת, אם אתה קונה רכב עם 100K ק"מ אז בעצם הוא נסע 90K ק"מ. לא נראה לי הגיוני שיצרני מכוניות מטעים ככה את הצרכנים.

והדשבורד בC4 ממש מעצבן. לא מבין למה לא נותנים ללקוח לבחור, כמו שהיה לפני עשור וחצי עם טיפו דיגיטל.

פורסם

הסטיה בספידומטר מגיעה ממקום אחר לגמרי

שקיעת הצמיג.

יצרני הרכב מכיילים את הספידומטר ע'פ קוטר הגלגל לפי מידות הצמיג ולא לפי מרחק מרכב הגלגל אל הקרקע כאשר הרכב נימצא עומד על הכביש.

אז עם שיכלול המספרים ויחסי העברה למעשה מיתקבלת יחידת מידה נכונה, אבל כאשר הרכב על הכביש למעשה הצמיג שוקע וכיביכול מיתקבלת מידת צמיג נמוכה יותר ומיכאן באה הסטיה.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אני מדבר על שלטים קטנים בצבע אדום, עם מספרים. ומתחת למספר יש חץ קטן שמראה מספר עולה או יורד. אלו שלטים שסופרים את הקילומטרים של הכביש מתחילתו ועד סופו. כך שתוכל לדעת אם אתה נמצא על כביש 90 בקילומטר ה154 או בקילומטר 125.

ברור שGPS הרבה יותר מדויק. מה לעשות שאני לא מחזיק אחד כזה בכיס. חוצמיזה שבשבילי זה מיותר. אני גר במושב, ופעם ב... אני נוסע לעיר או נסיעה ארוכה. בשביל זה יש אטלס או אינטרנט.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

מכשיר הניווט המקורי בדגמי PSA, שנראה בתמונה שבהודעה 2, נקרא RT3 ובאירופה ניתן להזמין אותו במקום הרדיו הסטנדרטי RD4, או RD3 שהיה בדגמים הקודמים.

המכשיר מיוצר ע"י Magneti Marelli, שהיא דווקא חברת בת של פיאט וספקית רוב החלקים שלה, וכולל בנוסף למערכת הניווט גם רדיו (Bi-tuner בגירסאות החדשות יותר), נגן דיסקים וטלפון GSM שפועל ע"י כרטיס SIM, פקודות קוליות לכל הפונקציות וסינתיסייזר קולי לאמירת שמות רחובות ושמות מפנקס הכתובות.

היצרן מוציא מידי פעם עידכונים למערכת ההפעלה, ובעדכון האחרון למשל נוספו מלבד שיפורים בממשק הניווט גם אפשרות להשמעת דיסקים MP3 והשתקת הקול כאשר הנהג אומר פקודות קוליות.

בעבר ניתן היה לבחור את הRT3 עם מסך צבעוני או עם עם מסך שחור-לבן דומה מאד למסך הרדיו/מחשב-דרך בדגמים כמו C5 או 307.

מאז שדרוג מע' החשמל של רכבי PSA מ CAN+VAN ל CAN only (ידועה גם כמולטיפלקס 2) המכשיר הזה מוצע רק עם מסך צבעוני, כך שלא קיימת C4 עם GPS במסך שחור-לבן.

המכשיר לא מובא לארץ (חוץ מהמשלוח של פיאט אוליסה משנת 2004 שהגיע לארץ עם המכשיר בטעות ונמכר ללא תוספת מחיר), וNAVTEQ שהיא ספקית הדיסקים עם נתוני המפה לכל ארץ לא מייצרת דיסק עם נתוני המפה של ישראל.

דרך אגב, קיים שיתוף פעולה בין NAVTEQ וחברת "מפה" במערכת הניווט שמופעלת דרך הטלפונים של מירס כך שNAVTEQ יודעים איפה אפשר להשיג נתוני מפה של ישראל, אבל ייתכן שהבעייה היא במערכת ההפעלה של RT3 שלא יכולה להתמודד עם עברית.

בקבצים המצורפים אפשר לראות הוראות הפעלה מקוצרות של RT3. גירסת מערכת ההפעלה אמנם קצת ישנה - היו מאז 3 עדכונים קטנים ואחד גדול - אבל אפשר להתרשם מהממשק והפונקציות של המכשיר שמשולב היטב בכל מערכות המכונית ועושה שימוש אפילו בחיישני מהירות בגלגלים האחוריים לקביעת המיקום המדוייק.

בעמוד הראשון בקובץ השלישי (עמ' 17 של המסמך המקורי) רואים איך נראית תצוגת הניווט על מסך ש.ל.

ניתן לזהות מבחוץ מכוניות עם RT3 לפי האנטנה הקצרה של הGPS והטלפון בצורת אצבע מגומי על החלק האחורי של הגג.

RT3_V5-4_english_01.pdf

RT3_V5-4_english_02.pdf

RT3_V5-4_english_03.pdf

RT3_V5-4_english_04.pdf

• תוכן חדש...