Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7221 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה עדיף לעשות איטום לדלת או לבנות פוד למיד שמכיל את הליטרים שהאלמנט צריך .

ואם אני עושה כבר פוד האם יש צורך באיטום הדלת(הפוד משמש כתיבה אטומה)

"ומותר האדם מן הבהמה - אין, כי הכל הבל"

פורסם

זה נשמע כמו "מה עדיף לקנות מקרר או לקנות מכונת כביסה?"

שני הדברים ביחד יתנו לך איכות צליל מעולה! רצוי מאוד לשלב בינהם

DROZD

פורסם

אני מציע תפנה לסימון. (היונדי קופה צהובה) אני לא זוכר את הכינוי)

הוא בזמנו פתח נושא דומה. ובנה בסוף תיבות על הדלת. (אני חושב שללא איטום בדלתות)

לדעתי יתרון עצום לאיטום מול. תיבה. זה הליטרים שיש בדלת!

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם
זה נשמע כמו "מה עדיף לקנות מקרר או לקנות מכונת כביסה?"

שני הדברים ביחד יתנו לך איכות צליל מעולה! רצוי מאוד לשלב בינהם

יש קשר ישיר בין השניים ובגלל זה באה השאלה .

איטום עושים לרוב בגלל שהדלת היא התיבה של הרמקול ואם אני עושה תיבה שלא קשורה לדלת קשה לי להאמין שהדלת תיהיה זקוקה לאיטום.

השאלה מופנית לבעלי מקצוע או בעלי נסיון אישי שעשו גם וגם או רק אחד מן שני הפעולות ולא למישהו שיבוא ויתחכם ויגיד לי ברור שככה וככה.

אתה נותן המלצה אל תקשקש תתן סיבה למה.

פורסם

אם יש לך מספיק מקום לפוד (נפח) ברור שפוד אטום עדיף...

הדלת ברכב זה לא מקום אידאלי לרמקול...זה מה יש...

חוץ מזה שפוד גם אפשר לכוון מבחינת מיקום וזווית שזה עוד יתרון.

במקרה שעשית כבר פוד למיד איטום בדלתות ובכלל איטום הרכב יעזור לך למנוע רעידות מהסאב וימנע רעשים מבחוץ (כביש וכו').

נ.ב.

ברור שעדיף מקרר :)

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

פורסם

ד''א איך אני יודע כמה נפח המיד שלי צריך?

זה משהו גלובלי לפי אינצ'ים או שכל מיד של כל חברה צורך משהו אחר ?(כמו סאבים)

פורסם
יש קשר ישיר בין השניים ובגלל זה באה השאלה .

איטום עושים לרוב בגלל שהדלת היא התיבה של הרמקול ואם אני עושה תיבה שלא קשורה לדלת קשה לי להאמין שהדלת תיהיה זקוקה לאיטום.

השאלה מופנית לבעלי מקצוע או בעלי נסיון אישי שעשו גם וגם או רק אחד מן שני הפעולות ולא למישהו שיבוא ויתחכם ויגיד לי ברור שככה וככה.

אתה נותן המלצה אל תקשקש תתן סיבה למה.

אם אתה אוטם את כל הדלת,אבל טוטאלית, פנים וחוץ מאחורי הדיפונים, בצדדים של הדלת, אתה הופך את הדלת לתיבה אטומה מושלמת בשביל רמקול.

אני חושב שאיטום דלת עדיף היות והדלת הופכת לתיבה דיי גדולה,בעלת נפח, אבל שוב, אתה צריך לאטום ממש הכל, גם בתוך הדלת עצמה וגם מאחורי הדיפונים של הדלתות ,גם בצדדים-איפה שהדלת נפתחת ואיפה שהיא נסגרת, קח בחשבון 5 יריעות דנמייט לכל דלת,אם אתה יכול לעמוד בזה, זה יהיה הכי טוב.

פורסם

לבנות פוד למיד בנפח מסויים מצריך השקע עצומה של זמן אם אתה עושה את זה לבד,ומצד שני אם אתה עושה אצל בעל מקצוע אז זה עולה הרבה כסף, לעומת זאת איטום עולה הרבה פחות כסף וגם לוקח הרבה פחות זמן, אז צריך להיתחשב בכמות הכסף או הזמן שאתה מוכן להשקיע, לפי דעתי אם התקציב מאפשר רק איטום אז בסדר אבל אם הוא מאפשר לבנות נפח אז התוספת לאיטום היא יחסית זניחה, כי לא צריך כמות גדולה של איטום אם יש כבר נפח לוופר

פורסם

פוד עדיף מכל הבחינות חוץ מנוחות כי הוא גוזל מקום של המרווח ברגליים.

האידיאל,לבנות פוד ולאטום אותו (יריעה אחת אמורה להספיק ל2 הפודים-עלות 100 שקל באוטופרט)

1.הוא נבנה בנפח הדרוש לרמקול אם אפשרי כמובן

2.פיברגלאס\עץ עדיפים בהרבה על פח מבחינה אקוסטית

3.דלת בחיים לא תהיה אטומה לגמרי,מה לעשות. (חורים לניקוז,חריץ של החלון וכו')

4.נפח של דלת קשה להתאים.

5.במקרה של פריצה לא עלינו אתה פשוט מפרק את הפוד,אם אתה אוטם כדי להחליף חלון צריך לפגוע בצורה זו או אחרת באטימה. המקרה מתאים גם לבעיות מנגנון של החלון,במנוע וכו'.

6.חסרון נוסף של פוד מול אטימה של הדלת זה שהוא פשוט קורץ ומושך את העין

זו ההשוואה שעולה לי בראש בשעה כזאת תעשה את החישובים שלך עם עצמך...

פורסם

א. בוא נזכור שברגע שאתה בונה פוד ברכב ומתחיל בקידוחים ושינויים יש סיכוי שכתמכור את הרכב תהיה לך בעיה עם זה וחבל.

ב.איטום חוץ מיצירת חלל אקוסטי יותר הוא מבודד רעשים מה שמוריד את רמת הרעש ברכב ונותן לאוזן אפשרות רבה יותר להקשיב למוזיקה ולא לרעש.

ג. אני לא חושב שהם צריכים לבוא אחד על פני השני. מה שאני הייתי עושה זה קודם כל איטום , (אני ממליץ על חומרי איטום שמורחים כמו של BRAX או CASCADE ) ואז רואה מה התוצאה.

ד.תן ליצרני הרמקולים קרדיט שהם בונים על זה שאתה מתקין בדלת ולכן מייצרים את הרמקולים לדלתות ממוצעות.

אם אתה עדיין חושב שאת החייב פוד , תבנה.

בברכה.

קורווין.

פורסם

בתור אחד שנוסע עם פוד (לא אטום וללא כיוון הרמקול - הוא יותר הגבהה יפה), בקשר למכירה של הרכב - אני ממש לא מתכוון לפרק אותו

הפוד מתאים לסוג הרכב הזה בלבד ולכן אין שום טעם לפרק אותו - אני בטוח גם שזה רק יגרום לקונה לרצות את הרכב יותר כי יהיה לו ברור שהוא מקבל רכב מאוד מושקע. (גם שיפצתי את הקונסולה המרכזית שלי - חדשה עולה 1200 שקל, מפירוק 400 ואני תיקנתי אותה בפחות מ20 שקל בעזרת סופרגלו, נייר לטש וצבע...)

האיטום טוב למניעת וויברציות מהפח של הדלת - מה שאומר שבמידה ויש לך פוד זה בעיקר נועד למניעת רעשים מהסאב וופר - אבל ככל שהרכב אטום יותר ככה גם אתה תקבל יותר מההגברה שלך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

נראה ל שהבנתי את היתרונות מול החסרונות .

ושבתאוריה עדיף לי את שניהם .רק שאם אני שם פוד אני לא צריך להשתגע עם כמות האיטום בדלת ותספיק לי יריעה אחת על הפח.למניעת רעש מבחוץ.

עכשיו נשארה לי רק השאלה כמה ליטר פוד כזה צריך(המיד הוא 5.25)?

פורסם

המיד הוא של חברת VIBE AUDIO הבריטית הוא 5.25 ואין זכר בשום אתר של שום רמקולים לגבי נפחים לתיבות למיד

זה הנתונים שלו אם זה עוזר.

60 - 20,000Hz זה הפריקוונס ריספון

Mounting

Depth שלו הוא 64mm

Mounting

Diameter הוא115mm

אני לא יודע מה זה יכול לעזור אבל זה כל הנתנוים של הרמקול

• תוכן חדש...