Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן לכולם,

נכון לעכשיו המחיר נשאר 1,000$ ואם כך הוא ישאר אני כנראה אקנה את הרכב. מסתבר שיש כמה מועדוני סברה בעולם, בארה"ב, בלגיה ואנגליה בעיקר, ויש להם אתרי אינטרנט עם המון חומר. בחור מאוד נחמד המתגורר בארה"ב ועונה לשם יוסי או Tzagi בשמו בפורום כבר נחלץ לעזרתי בכל הנוגע לרשיון של הרכב. המוכר הוסיף עוד כמה פרטים בתיאור של המכירה, דבר אשר עוזר לי להכיר את החסרונות של העסקה ואת הבעיות העתידיות. בעוד יומים אוכל להגיד לכם האם תגיע סברה חדשה לארץ בעתיד או לא.

יש לי שאלה חשובה, חולה הגה, בטח תוכל לעזור:

איפה נמצאת לוחית ה - VIN של הסברה? זה קריטי לדעת לפני שאני סוגר את העסקה, גם לגבי הרשיונות האמריקאים וגם לגבי המכס. אני רוצה לבקש מהמוכר שיצלם אותה, אבל הוא לא יודע איפה היא נמצאת.

שוב תודה לכולם על העזרה,

שחר

פורד אנגליה 1963 95% מושלמת

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

I as well dont understand all the people who wrote that if it had a title they would dop all thier projects and un and buy it.

A MISSING TITLE OR LOST TILTE MEANS NOTHING IN THE USA ALL YOU DO IS

FILL OUT A FORM AND THEY GIVE YOU A NEW ONE, ITS NO BIG DEAL

So who is gonna put thier money where thier mouth is?

If at first you dont succeed

Dont try ski diving

פורסם
לא ידוע לי האם באמת לרכב אין רישוי, אך בפעם האחרונה (והיחידה) ששאלתי את בעל-המוסך האם הרכב/הגרוטאה למכירה, הוא ענה בחיוב והוסיף את המחיר הבדיוני של 25,000$. כן, בדולרים.

מדובר ב-MK2 (על-פי כל ההסברים הנ"ל) ומצבה לא-רחוק כלל מזו המוצעת למכירה ב-eBay. אפילו זהה.

האם משהו יכול לכוון אותי קצת יותר שאני אקפוץ להציץ בה?

תודה אייל

פורסם
אהלן לכולם,

נכון לעכשיו המחיר נשאר 1,000$ ואם כך הוא ישאר אני כנראה אקנה את הרכב. בעוד יומים אוכל להגיד לכם האם תגיע סברה חדשה לארץ בעתיד או לא.

,

מאחל לך המון הצלחה בקניה, אני ממש מקנא בך :mm_yeah: .

אופיר

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

כולנו מאחלים לך: נשמח לראות עוד רכב ישראלי חוזר למולדתו ההיסטורית!:-D

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

אהלן לכולם,

לבסוף, לאחר בדיקות רבות והתלבטויות רבות החלטתי לרדת מהאוטו משתי סיבות עיקריות:

1. ככל הנראה, הרכב יוצר באנגליה ולא בישראל, דבר אשר מייקר מאוד את המכס שישולם בארץ, וכרגע אין באפשרותי להרשות את זה.

2. המוכר לא מוצא את מספר השלדה ולא מוצא את הרשיונות הישנים, דבר העלול לגרום לכך שהרכב לא יורשה להכנס ארצה, ואז כל הכסף שיושקע ירד לטמיון.

הבחור מדאלאס שחבר בפורום ועונה לשם יוסי הבטיח לעזור לי בכל הקשור להובלה, תיקונים, אחסנה וכו' של האוטו, וזו סיבה עיקרית שבזכותה עדיין חשבתי על הקניה בחיוב, אבל הסיכון שהאוטו לא יושרה להכנס ארצה עולה על כל שאר הדברים החיוביים.

גם הייצור של החלקים מחדש לא מרתיע אותי, לא אכפת לי שהשיפוץ יקח 5 שנים ויותר ויש דברים שאני יכול לייצר לבד (לדוגמא הטסה שחסרה), אבל שוב, הסיכון גדול מדי.

בגלל כמה חוקים מימי הביניים, שרק בארץ עדיין קיימים, הרכב לא יחזור למולדתו וחבל.

כל שנותר לי לקוות שהרכב הנ"ל יפול לידיים אוהבות וישוחזר למצבו המקורי, ושאני אמצא סברה בעתיד שאוכל להכניסה לארץ.

שחר

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

פורסם

שחר, הייתה לי תגובה בקנה, אך לא פירסמתי אותה.

לאור התגובה שלך, אפרסם את שלי:

כולנו מאחלים לך: נשמח לראות עוד רכב ישראלי חוזר למולדתו ההיסטורית!:grin:
האיחולים נשארים לבביים, אך לא במקרה הזה. :-o

(ולא רק בגין העובדה שנכון לזמן זה, היעד הצפוי לרכב הוא קנדה...)

כמו שחשבתי - הרכב הינו מתוצרת העיר תומוורת' שבאנגליה (ואינו "ישראלי" כלל וכלל!).

תצורת המספר הסידורי של שלדתו מיועדת עבור רכבים מהתוצרת האנגלית (תחת חסותה של חברת Reliant) ולא עבור רכבים מתוצרת אוטוקרס הישראלית.

ראו את דברי המוכר (שנכתבו כעדכון למודעת-המכירה במכרז, אף על פי שהמספר אינו עולה בקנה אחד עם הייצור של שנת 1963, מפני שהמספר מסמל את הרכב השביעי שיוצר אי-פעם באנגליה כשבכלל הייצור החל בשנת 1961 ועד לשנת 1963 יוצרו כבר 167 רכבים...):

.Based on the Sabra Club vin list, this car is number S20007

דבר נוסף ששמתי לב אליו הוא שרכב הסברה-ספורט הקבריולט והאדום (MK2) שיובא לאחרונה ארצה, אינו "ישראלי".

המספר הסידורי של השלדה הינו בתצורה האנגלית S200XYZ (לא אכתוב את המספר המלא מטעמי פרטיות מובנים).

משנת 1963 ואילך יוצרו 41 רכבי Sabra (ללא קשר ל-Sabre) באנגליה, כאשר בוודאות 7 רכבים מתוך סך הכמות הם מהדור השני (MK2). זאת על-מנת להסביר את המקרה הנוכחי שבו Sabra MK2 יוצרה באנגליה ולא בישראל.

כנראה שהמדוברת "נפלה" בסטטיסטיקה...

כאן ניתן להבחין בתוספת ה"בריטית" (שכנראה הוספה על-ידי בעל-הרכב הקודם) על צידו של מכסה המנוע לאחר שהרכב הגיע ארצה:

94ig1.th.jpg

וכאן הרכב "התאזרח" על-ידי בעל-הרכב הנוכחי...:

121tz.th.jpg

צר לי לאכזב.

פורסם
אהלן לכולם,

לבסוף, לאחר בדיקות רבות והתלבטויות רבות החלטתי לרדת מהאוטו משתי סיבות עיקריות:

1. ככל הנראה, הרכב יוצר באנגליה ולא בישראל, דבר אשר מייקר מאוד את המכס שישולם בארץ, וכרגע אין באפשרותי להרשות את זה.

אין כל משמעות אמיתית לכך שהרכב יוצר בשעתו בישראל לענין מיסים (המשמעות היא כמו ביבוא רכב אירופי מארה"ב ואמריקאי מאירופה ומדובר באחוזים בודדים חסרי חשיבות אמיתית.

רכב שאינו בעל רישוי ישראלי ואפילו יוצר או הורכב בישראל ישלם מיסים (בעליו כמובן) כמו רכב "זר" לכל דבר.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

חבל אבל יהיו הזדמנויות אחרות.

המחיר נסגר בסוף על מעל 2,000 $. מעניין.

היא לא יודעת להגיד לי מתי יהיה מישהו שיוכל להגיד לי מתי זה יהיה

פורסם
הימור פרוע שלי - הרכב הזה יופיע בקרוב למכירה פעם נוספת. תקראו את הפידבקים של הקונה.

נמרוד

למיטב הבנתי וניסיוני ממה שקורה באי ביי מדובר בעסקה פיקטיבית. "הקונה" הוא יוזר נוסף של המוכר אשר מציע מחיר כהגנה על הפריט המוצע למכירה.

אם תעלה עוד יצירת אומנת נוספת לסמלון שלך, תיחסם גישתך לאתר.

פורסם
אין כל משמעות אמיתית לכך שהרכב יוצר בשעתו בישראל לענין מיסים (המשמעות היא כמו ביבוא רכב אירופי מארה"ב ואמריקאי מאירופה ומדובר באחוזים בודדים חסרי חשיבות אמיתית.

רכב שאינו בעל רישוי ישראלי ואפילו יוצר או הורכב בישראל ישלם מיסים (בעליו כמובן) כמו רכב "זר" לכל דבר.

כאשר טילפנתי למכס בחיפה והפנתי להם את השאלה הזו, נאמר לי שאני צריך אסמכתא שהרכב אכן יוצר בארץ (מספר שלדה בהחלט מספיק) ויהיה על האוטו מכס מוזל. מה זה מכס מוזל אני לא יודע (וגם הם לא ידעו), אבל אני בטוח שאם קצת מלחמות רכב שיוצר בארץ ישוב לכאן ללא מכס, אלא רק עם מע"מ וגם זה בספק. זהו דבר שאפשר להעלות לבג"ץ במידת הצורך. לא הגיוני שהמדינה תרוויח על אותו הרכב פעמיים, לא משנה כמה זמן עבר. מה גם, שאין לזה תקדים, עד כמה שאני יודע, והטענה שאומרת "רכב שיוצר בארץ לא משלם מכס כאשר הוא חוזר לארץ" בהחלט הגיונית מכל טענה אחרת (זו דעתי כמובן).

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

פורסם

הגיון לחוד ומס לחוד. רוב רובו של התשלום הינו עבור מס קניה, ומס קניה לא מתחשב במיוחד בארץ מקור.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם
שחר, הייתה לי תגובה בקנה, אך לא פירסמתי אותה.

לאור התגובה שלך, אפרסם את שלי:

אתה מוכר...? זה שלך?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...