Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חו"ד לגבי בולמי מונרו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7255 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קפיצי הנמכה חייבים להגיע עם בולמים מונמכים, ולא ניתן לכוון בולם רגיל שיעבוד עם קפיצי הנמכה.

"I want to die like my grandma, Peaceful in her sleep Not like the 4 other passengers in her car..."

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

pinister,

כרגע הרכב עם הבולמים המקוריים, הקפיצים נתקבלו מוקדם מהצפוי (יבוא).

איך אני פותר את בעיית הפרש המשקל?

איך אני יכול לדעת אם הבולם תפוס?

butcher,

ישנם מס' סוגים של בולמי מונרו, ביניהם גם בולמים קצרים/מונמכים.

פורסם

כמו שכבר כתבו כאן, הרכיב היחיד במערכת המתלים הקובע את גובה הרכב הוא הקפיץ.

הקפיץ מתוכנן שבעומס נתון (המשקל הפועל על הגלגל) הוא מתכווץ (והרכב שוקע) עד לאותו המקום בו נמצא הרכב במצב "נורמלי". מה שקובע את "קבוע הקפיץ" (השקיעה במילימטר לקילוגרם, או ביחידות אחרות) הם קוטר הקפיץ, קוטר התיל (המוט המפותל) ומספר הכריכות.

אם הרכב יושב גבוה מדי הקפיץ חזק מדי ויש להזמין קפיץ חלש יותר.

אם הרכב יושב נמוך מדי הקפיץ חלש מדי ויש להזמין קפיץ חזק יותר (או להגביה אותו, אבל זה פתרון לא "נקי").

הבולם אינו משפיע על הגובה (אלא אם הוא נמצא בסוף המהלך שלו...) וכל תפקידו לשכך את תנודות הרכב שנגרמו בגלל הקפיצים.

בולם תפוס? נדיר. אם הוא מורכב על הרכב תוכל לנדנד את הרכב ולהרגיש את תגובת הבולם, ולבדוק אם בכל פעם הוא חוזר לאותו מקום. אם אינו מורכב?... איני יודע.

בהצלחה.

פיני

עד 27.1.2020 אני עסוק

• תוכן חדש...