Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת חשמל מסך CRT מול LCD?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7310 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

אני יודע שדובר לא מעט פה בפורום על צריכת חשמל של מחשבים שולחניים.

ברצוני לשאול שתי שאלות שאין לי תשובה חד משמעית אליהם:

1. מה צורך יותר מחשב שולחני ממוצע או מסך?

2.מה צורך יותר מסך CRT או LCD

תודנ מראש L.A :wink:

פורסם
אם כבר בחשמל עסקינן, האם אל פסק צורך חשמל באופן תמידי?

שני הכיוונים נראים לי הגיוניים...

אני יענה לך לגבי מערכות UPS "קצת" יותר גדולות מאלפסק 600W...(אני מדבר על מערכות 48V בהספקים של 2500A)

באופן עקרוני, בעת חיבור האלפסק לחשמל, המצבר צריך להיטען ולפיכך באותו רגע הצריכת חשמל יחסית גדולה, ברגע שהמצבר מלא המערכת עוברת למצב floating ציפה בעיברית, ואז מערכת הניהול של האלפסק דוגמת אחת לפרק זמן מוגדר את מצב המצבר ומחליטה האם לטעון אותו או לא. הצריכת חשמל הקבועה של האלפסק הינה מערכת הניהול, ומתגברת בעת טעינת המצבר.

אז לשאלתך, האלפסק צורך חשמל באופן תמידי, אם כי הצריכה עצמה היא די אפסית.

מה שכן, כ"כ התעצבנתי עליו שהוא לא עונה אז שאלתי אותו אם הוא רוצה למצו# לי אז הוא ענה שהוא נעלב והוא לא מדבר איתי יותר, הזכיר לי את אישתי :lol:
פורסם

ה-LCD שלי מאוד ישן, נראה לי הוא בן 3 ועם זמן תגובה של 30 MS מדגם ag-neovo f-15

הוא לא פולט שום חום, לא עושה בעיות ורואים בו מעולה.

פורסם
LCD צורך ללא ספק יותר חשמל מCRT! סתם נק' למחשבה-נסה לעמוד ליד מסך LCD ,ותראה כמה חום הוא פולט.

אני אאלץ לתקן אותך->LCD צורך פחות חשמל. הרבה פחות.

פליטת החום אינה קשורה בצריכת חשמל כלל

פורסם

מצחיק... נראה לי שאמרו כאן ש-LCD צורך יותר חשמל מ-CRT.... :|

דבר ראשון - פליטת חום היא בעצם אנרגיה מבוזבזת, דהיינו חוסר יעילות. מסך LCD בקושי פולט חום, מכל צד ומכל זווית, לעומת זאת, שים את הידיים על הבטן של מסך CRT אחרי שהוא עובד חצי שעה-שעה....

כבר אפשר להבין שמסך CRT פחות יעיל.

דבר שני - מסך LCD עובד על עיקרון שונה לגמרי מ-CRT, ובצורה הרבה יותר יעילה, והרבה יותר חסכנית בחשמל.

זהו בערך...

פורסם

אורן המשחב שלי עובד 24/7 והמסך 12 שעות ממנו.

בחודש אני מגיע ל300 ש"ח חשמל רק המחשב. אם הLCD יכול לצמצם לי קצת את הביזבוז אז הנה מצאתי סיבה לקנות לי מסך חדש :-).

למה לחשב אם חברת חשמל יכולה לחשב בשבילך. או כל אחד שיש לו רקע פיצפון בחשמל.

פורסם

אוקיי לא יודע ע'פ מה כל אחד מבסס את התשובות שלו

יש ליידי עכשיו 2 מסכי LCD ועל כל אחד מהם רשום 25W ועל אחד רשם 2W בסטדביי ועל השני 3.

לעומת זאת יש פה מסך CRT חדיש 17" ורשום עליו 125W.

באלפסקים אני אלוף.

כל עוד ואין צרכנים שמחוברים אליו והוא סיים ליטעון את הסוללה הוא לא צרוך יותר מ 3W.

אם יש לו מאוררים אז תוסיםפו בערך 3-5 W למאורר.

מחשב במצב מנוחה צורך בערך 25-40W (תלוי במחומרה)

אולם במצב מאמץ תחברו את הדברים האלו שהם ממוצעים לרוב החומרה החזקה שיש היום

תרכנים עיקריים: מעבד 60-110 W , כרטיס מסך חזק או תו דבר , וכימעת כל רכיב אחר במחשב צורך בין 15-30W ..מאוררים וכרטיסים למיניהם הם הצרכנים הקטנים בטווה והרדיסק , לוח וסידי הם הצרכניםפ היותר גדולים בטווח הזה.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

בקיצור, הגענו למסקנה שאין על XT עם מסך 12" בצבע ירוק.

יוחזר ה XT לאלתר! נורטון קומנדר רולז!! :twisted:

איזה גיקים מסתובבים כאן. מכוניות עאלק...

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
איזה גיקים מסתובבים כאן. איתמר.

גיקים? רוצה שורקת?(במבטא של הימרי ההילר)

רוצה אני קוראת לשמר, עושה אותך נשנשון?

מה שכן, כ"כ התעצבנתי עליו שהוא לא עונה אז שאלתי אותו אם הוא רוצה למצו# לי אז הוא ענה שהוא נעלב והוא לא מדבר איתי יותר, הזכיר לי את אישתי :lol:
  • תוכן חדש...