Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

6 ימים במחיצת ה B קלאס החדשה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7319 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, טוב, אז חזרתי מחו"ל (3 שבועות ארוכים ומתישים), ורציתי לחלוק איתכם קצת חוויות, אז הנה הראשונה.

נחטתי במינכן וקיבלתי למשך 6 ימים (או קצת פחות... הסבר בהמשך) מהשכרת הרכב מרצדס B קלאס.

הייתי מאושר, יש לי הרבה קילומטראג' לפני ומרצדס תאפשר לי לגהץ אותם במהירות ונוחות.... או שלא.

נתחיל ישר מהסוף, ידידי, מעולם, אבל מעולם, לא נהגתי באוטו כ"כ גרוע !

אחת החוויות היותר גרועות שהיו לי על הכביש אי פעם.

נתחיל בעניינים הלא דינמיים:

1. הפינה של הפרונט של הכונסול המרכזי לא מעוגלת, כל נהיגה רצופה של מעל 50 ק"מ גורמת לך לצלוע על רגל ימין במשך יומיים.

2. קורת B מכילה בתוכה כרית אויר, בשל כך היא מעוד עבה ומאוד רחבה. בפעם הראשונה שהישתלבתי באוטוסטרדה והבטתי במהירות מעבר לכתף שמאל אם אפשר להשתלב, חטפתי פיצוץ אטומי מהקורה, ישר לרקה! חשבתי לעצור בצד ולשרוף את האוטו באותה שניה.

נעבור ליכולות הדינמיות? בבקשה:

1. האוטו איטי בצורה מחפירה. יכולת האצה בהילוך 5 בכל מהירות שלא תהיה, לא קיימת.

יכולת האצה מעל מהירות 90 קמ"ש בהילוך 4 לא קיימת. מה שאומר שאם מאיזה סיבה ירדת מתחת ל 90 קמ"ש באוטוסטרדה, כדי להאיץ, אתה צריך להוריד להילוך 3!

נכון שהיה לי את הדגם הפשוט, דהיינו B150, אבל זה לא משנה איזה דגם זה, זה רכב שיצא משערי מפעל מרצדס ואמור לעמוד באיזה שהם סטנדרטים.

2. לא יודע איזה הגה יש בדיוק לחולרה הזאת, אבל אין לו שום חופש .

השתעלת לשניה, והופ, אתה בנתיב הנגדי. כל מ"מ תזוזה של ההגה מתבטא בתזוזה של האוטו.

על המסלול זה אולי מגניב, על הכביש זה מסוכן.

טוב, אז ביום השלישי השתלבתי שוב באוטוסטרדה ופתאום... סבתא שלי רואה כוכבים.

שוב הקורה B המקוללת הזאת.

הסתובבתי וחזרתי מיד לאויס וזרקתי להם את המפתחות על השולחן.

את האוטו הזה אני לא מוכן לקבל.

להפתעתי, מנהל הסניף ביקש ממני להכנס ולמלא טופס תלונה למרצדס כי כל לקוח שני מחזיר את ה B קלאס בעצבים.

קיבלתי במקומה פיקאסו טורבו דיזל (שלדעתי האישית הוא האוטו הטוב ביותר בקטגוריה שלו) ואם החברה הנחמדים ממרצדס רוצים להפסיק לעשות מכוניות פאר ולהתחיל לשחק בקקה של ואנים ו MPV למיניהם, אנא מהם, שילכו לקורס השתלמות בסיטרואן, יש להם הרבה ללמוד שם.

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אתה הבן אדם השני שאני שומע שאומר את אותם הדברים על ה B,

דווקא ממרצדס לא ציפיתי.....

אגב חוץ מהרכב איך היה הטיול?

:wave2: Cya

Ofer

פורסם

לצערי זה לא היה טיול, אלא עבודה.

היה ארוך ומתיש אבל בין פגישה אחת לשניה סידרתי לעצמי סיור במוזיאון אודי באינגולשטדט, סיור במוזיאון ב.מ.וו (המדהים) במינכן. כמה מוזיאוני רכב נחמדים וכמה מסעדות לא רעות לגמרי :wink:

יניב

פורסם
הפינה של הפרונט של הכונסול המרכזי לא מעוגלת, כל נהיגה רצופה של מעל 50 ק"מ גורמת לך לצלוע על רגל ימין במשך יומיים.
מעניין, דווקא כשבמרצדס מחליטים לייצר מכונית הנעה קדמית כדי להשאיר יותר מקום בתא הנוסעים, הם נופלים.

אגב, האם אתה גבוה באופן חריג?

נכון שהיה לי את הדגם הפשוט, דהיינו B150

לא נשמע טוב המספר 150. המנוע הבסיסי ב C הוא 180 - 1.8 ליטר סופרצ'רג'ר, שעד כמה שאני זוכר נותן 136 כ"ס.

כניראה ש150 הוא מנוע שמיועד לדגמים ה"נחותים".

ואם החברה הנחמדים ממרצדס רוצים להפסיק לעשות מכוניות פאר

ככה זה כשיצרן מכוניות פאר מחליט שהוא רוצה לא פחות מ16 דגמים בסיסיים בהיצע (כשלכל דגם בסיסי יש המון תת גרסאות).

כמו שפז'ו ורנו נכשלים שוב ושוב (לפחות מבחינה מסחרית) במכוניות הפאר שלהן, אולי כדאי שמרצדס יתמקדו במה שהם הכי טובים בו במכונית נוסעים - כלומר יתחילו את ה ABC רק מהאות C וצפונה...

פורסם

לא נשמע טוב המספר 150. המנוע הבסיסי ב C הוא 180 - 1.8 ליטר סופרצ'רג'ר, שעד כמה שאני זוכר נותן 136 כ"ס...

אם אני זוכר נכון המספר הוא 163 כ"ס.

אגב, בנוגע לB, בדומה לR, אני לא ממש רואה את התכלית בהן.

מישהי יכול להאיר את עיני?

האירופאים באמת מחפשים מינואן שעולה הרבה יותר וטוב הרבה פחות?:roll:

אור.

פורסם

לדגם שהיה באוטומוטור (ה-R אם אני זוכר נכון) יש תכלית והיא מאוד חשובה.. זה האוטו הראשון בגודל של סטיישן פחוות או יותר שהמושבים ה-6 וה-7 בשורה האחרונה הם מושבים נורמלים לחלוטין מבחינת מרווח ומבחינת נוחות. אני לא נתקלתי בעוד רכב כזה. (אפילו לא הדסיקברי 3 שאמנם אפשר לשבת מאחורה די בנוחות אבל זה לא מתקרב לרמה של המרצדס). מה גם שיש לה מראה של ג'יפ שאמריקנים שמנים כל כך אוהבים וגם תנוחת נהיגה גבוהה יחסית שבהרבה מצבים גם אני אוהב.

עמוס

It's time to kick ass and chew bubble gum, and I'm all outta gum..

פורסם
אם אני זוכר נכון המספר הוא 163 כ"ס.

האירופאים באמת מחפשים מינואן שעולה הרבה יותר וטוב הרבה פחות?:roll:

אור.

163 כ"ס יש בC200 - גם מנוע 1.8 ליטר כמו ב C180, אבל חזק יותר.

בדקתי עכשיו - ל C180 יש 143 כ"ס.

את המטרה של ה R קלאס עוד אפשר להבין - הקהל האמריקאי.

את המטרה של ה B קלאס באמת קשה קצת להבין, אלא אם כן יש קהל אירופאי שמוכן לשלם הרבה יותר רק בשביל הסמל מקדימה.

פורסם

מזכיר לי משהו שניצן רז כתב על הסדרה 1.

רק יצרניות יוקרה שחצניות יכולות להוציא כאלה מכוניות בוסר ועוד חושבים לעצמם שיחטפו אותם בגלל הסמל :roll: אבל מסתבר שיש פראיירים.

וגם אני שמח שנהנת בפיקאסו :-P

פורסם
2. לא יודע איזה הגה יש בדיוק לחולרה הזאת, אבל אין לו שום חופש .

השתעלת לשניה, והופ, אתה בנתיב הנגדי. כל מ"מ תזוזה של ההגה מתבטא בתזוזה של האוטו.

על המסלול זה אולי מגניב, על הכביש זה מסוכן.

יניב

אז על הכביש אתה מעדיף רכב עם חופש של חצי סיבוב מאשר הגה מדויק?

to finish first first you have to finish

פורסם
אז על הכביש אתה מעדיף רכב עם חופש של חצי סיבוב מאשר הגה מדויק?

למה אתה הולך על מקרה קיצוני?

הרי אתה יודע שלא, הוא רוצה הגה נורמאלי שמתאים לכביש. לא מדוייק שמצריך אותך להשאר ערני ברמות לא אנושיות, ולא כזה שגורם לך להשתין מפחד כל פעם כשאתה רוצה לעשות סיבוב ואתה לא מבין למה הגלגלים לא מגיבים.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם
לדגם שהיה באוטומוטור (ה-R אם אני זוכר נכון) יש תכלית והיא מאוד חשובה.. זה האוטו הראשון בגודל של סטיישן פחוות או יותר שהמושבים ה-6 וה-7 בשורה האחרונה הם מושבים נורמלים לחלוטין מבחינת מרווח ומבחינת נוחות. אני לא נתקלתי בעוד רכב כזה.

עמוס

עמוס שלום,

יש ועוד איך אוטו כזה והוא האבא והאמא של כל הז'אנר הזה, קוראים לא רנו אספאס.

וקמו שטענתי בתחילת השירשור על מה שה B יכולה ללמוד מהקסארה, נראה לי שמה שהאספאס כבר לא משתמש בו שני דורות, ה R קלאס עוד לא הפנימה. רק נראה לי, אין לי נסיון עם ה R קלאס.

ובכלל, אם ה A וה B נראות מוזר ליצרן כמו מרצדס? מה תגידו על ה VANEO החדש שלהם?

קנגו S קלאס? :-P

למי בדיוק הדראעק הזה מיועד? טכנאים של חברת חשמל?

merc-vaneo07s.jpg

merc-vaneoex1s.jpg

merc-vaneoex7s.jpg

פורסם

הוניאו הוצגה בשנת 2001

ה-B למעשה מחליף את הרכב הזה

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...