Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7316 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היתרון היחסי של ה-1400 הוא בחסכון בדלק (ה-1600 עושה בממוצע כ-1:10) ובאמינות העדיפה של ה-TU על ה-XU בגרסת ה-1600.

ההבדלים בד"כ אינם קריטיים , אך קיימים. הבדלי הביצועים לא משמעותיים במיוחד.

פורסם
הייתי מציע לך בחום לקחת סקודה פליסיה...

רצוי מנוע 1600 של פולסבגן (אם תמצא)

למרות שגם המנוע 1300 של הפיבוריט הוא מצויין ואמין יחסית אם לא נוסעים על מים חלודים...

לפני כחודש קנינו דגם 95 ב8K והשקעתי ביישור קו קטן עוד אלפייה ועכשיו אחרי שסיימתי הבוקר להתקין נעילה מרכזית ולסדר מנגנון חלון שהיה שבור במשך מעל שנה אצל הבעלים הקודמים והמוזנחים אני חייב לציין שהרכב פשוט נותן תמורה מעל ומעבר למחיר שלו!!!

הרכב קטן קומפקטי מאוד חמוד יחסית נוח וחסכוני.

והכי חשוב זול!

מצטרף להמלצה

בעלים של פליסיה 1.6 97

תמורה הכי טובה לכסף

:wink:
פורסם
סוף סוף התגלתה הנוסחה לרכב מעולה " נוסע על הכביש ועובר טסטים" אכן ישנם כאלה.

אותי לימדו לנשוך רק מה שאתה יכול לאכול, OK קנית רכב, מה עם ביטוח, תיקונים, צמיגים, קלאץ', מצבר, בלמים, או שתכין תקציב להוצאה ראשונית של כמה אלפים או שתקח בחשבון שאתה נוסע ברכב בלתי בטיחותי ואולי גם מסוכן, השילוב של רכב כזה ונהג לא מאוד מיומן לא בהכרח מבשר טובות לעתיד...

ברור לך שאתה ברוב הרכבים האלה ללא ABS כריות אוויר וחגורות שפג תוקפן...

אם בכל זאת אתה מתעקש חפש היטב-היטב ואני מצטרף להמלצה על גיר ידני.

הערה: הסיכוי להיהרג בתאונה בסוברו ג'אסטי גדול פי 16 מהממוצע (על פי מחקר שבדי).

תחסוך ממני את הציניות בסדר? נסה להיות ענייני.

לא אמרתי שום דבר על "נוסחה" כזו או אחרת , למרות שאני לא מוצא שום פגם ברכב תקין בטיחותית ונוסע.

פותח השרשור לא ביקש רואה חשבון או ניתוח פסיכולוגי, הוא שאל לגבי רכב ב 10-15 אלף שקל - ועל זה הגבתי , לא כל אחד יכול לקנות רכב ב 60 אלף שקל או רכב עם כריות אויר וABS .

יש ה-מ-ו-ן אנשים שזה התקציב שלהם ואיתו הם מסתדרים , אלה שלא - מוכרים את האוטו , זה לא סוף העולם.

ועם כל הכבוד לשבדים , אני מתקשה להבין למה הם התמקדו {לטענתך} רק בג'אסטי.

כל הרכבים בקטגוריה הזו ובשנים האלה בטיחותיים כמו כדור ציאניד , ככה שלדבר פה על בטיחות לא נראה לי כל כך רלוונטי.

GOT סחוג?

פורסם
תחסוך ממני את הציניות בסדר? נסה להיות ענייני.

יש ה-מ-ו-ן אנשים שזה התקציב שלהם ואיתו הם מסתדרים , אלה שלא - מוכרים את האוטו , זה לא סוף העולם.

ועם כל הכבוד לשבדים , אני מתקשה להבין למה הם התמקדו {לטענתך} רק בג'אסטי.

כל הרכבים בקטגוריה הזו ובשנים האלה בטיחותיים כמו כדור ציאניד , ככה שלדבר פה על בטיחות לא נראה לי כל כך רלוונטי.

אני לא נוהג לפתוח תגובה ב"שטויות במיץ", הוא ביקש המלצה, המלצתי החמה היא: אל תקנה אוטו בסכום כזה, אם אין לך מוסך צמוד או היכרות מעמיקה עם בעל האוטו (אבא שלך לדוגמא).

יש אנשים שמסתדרים גם עם מוניות ורכבת, לדעתע ועם נסיוני (גם אני הייתי צעיר בלי כסף וקניתי רכבים) בסופו של יום עדיף לא לקנות רכב בתקציב כזה אלא אם אתה ממש חייב. כי יש לקחת בחשבון שאו שתיאלץ להשיג כסף לתחזק אותו, או שתיאלץ להיפטר ממנו ואז למדת שיעור אבל שילמת על השיעור ביוקר.

הטיעון לגבי זה שהרכבים הישנים פחות בטיחותיים נכון ומדויק. רק שבאותם שנים בחנו השבדים את הרכבים שנמכרו (אז מזמן) בשבדיה וזה מה מצאו, למה? כי זה ככה בשבדיה!

פורסם

אם לבנאדם יש 10K להשקיע ברכב זה לא אומר שאין לו כסף לביטוחים רישוי טסט וטיפולים.

לא לכול אחד יש כסף לרכב עם כריות אוויר ABS ובקרת יציבות, פה זה לא שוודיה.

הרבה אנשים נוסעים ברכבים בתקציב הזה יום יום והרכבים משרתים אותם נאמנה.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
אני לא נוהג לפתוח תגובה ב"שטויות במיץ", הוא ביקש המלצה, המלצתי החמה היא: אל תקנה אוטו בסכום כזה, אם אין לך מוסך צמוד או היכרות מעמיקה עם בעל האוטו (אבא שלך לדוגמא).

יש אנשים שמסתדרים גם עם מוניות ורכבת, לדעתע ועם נסיוני (גם אני הייתי צעיר בלי כסף וקניתי רכבים) בסופו של יום עדיף לא לקנות רכב בתקציב כזה אלא אם אתה ממש חייב. כי יש לקחת בחשבון שאו שתיאלץ להשיג כסף לתחזק אותו, או שתיאלץ להיפטר ממנו ואז למדת שיעור אבל שילמת על השיעור ביוקר.

הטיעון לגבי זה שהרכבים הישנים פחות בטיחותיים נכון ומדויק. רק שבאותם שנים בחנו השבדים את הרכבים שנמכרו (אז מזמן) בשבדיה וזה מה מצאו, למה? כי זה ככה בשבדיה!

אז מה אתה מציע ? שכל מי שמבקש לרכוש רכב בסכומים כאלה עדיף לו שיוותר מראש אלא אם יש לו "מוסך צמוד" או קרוב משפחה שיש לו מוסך?

אל תיפגע , אבל זה פשוט מגוכך.

רוב האנשים בפורום הזה , למעט כמה כאלה שקיבלו אוטו מאבאל'ה , לא נוסעים ברכב חדש, אלא אם הוא רכב ליסינג.

המציאות לא מפחידה כפי שאתה מתאר אותה , טיפולים לרכבים ישנים יכולים אפילו להיות זולים יותר{מנסיון} , כמה שהרכב מסובך יותר ומודרני יותר החלקים והאחזקה שלו מתייקרים.

יש אנשים שמסתדרים גם עם מוניות ורכבת
כי אין להם ברירה בעיקר ,גם אני משתמש לעיתים בתחבורה ציבורית.

אני יכול לומר לך שהרבה יותר קל לי להתנייד עם כלי רכב פרטי שלי , אין מה להשוות בכלל.

חוץ מזה אני עדיין חושב שזה לא לעניין בכלל להיכנס יותר מדי לשיקולים האישיים של אדם שרוצה לקנות רכב , ולא משנה באיזה סכום מדובר.

אתה לא תראה אף אחד אומר למי שמתעניין ברכב מעל 200 אלף שקל אומר למתעניין "תשמע למה לך לקנות רכב בכזה סכום , עדיף לך לקנות בית או להשקיע בקרן נאמנות"

כל שני וחמישי נפתחים כאן שרשורים של אנשים שמבקשים המלצה לרכב בתקציב של חצי מנה פלאפל , זה בכלל עניין שלנו לתחקר כל אחד אם הוא מסוגל או לא מסוגל להחזיק רכב?

איך בכלל אפשר לקבוע בצורה כל כך חד משמעית שזו קניה לא כדאית?

GOT סחוג?

פורסם
אולי תמצא רכב סביר בתקציב כזה, אבל הרבה יותר סביר שתזכה למפח נפש ותצטרך להשקיע והרבה.

לדעתי אם אין לך נגישות חפשית למוסך (של אחיך) ואינך מכונאי, אל תקנה בתקציב כזה רכב ממישהו שאתה לא סומך עליו במיליון אחוז...

זו עדיין דעתי, הסיכוי לאכול אותה עם רכב כזה (מנסיון שלי ושל אחרים) פשוט גדול מאוד! וכדאי להיזהר זו עלולה להיות הרפתקאה לא כלכלית במיוחד, אבל מלמדת.

יש הבדל גדול מ-א-ו-ד בין להחזיק רכב שאתה מכיר הרבה שנים (לפני כשנה מכרתי קורדובה בן עשר שנים) לבין לרכוש רכב כזה אפילו עם בדיקה מאדם שאינך מכיר.

לכל אחד יש זכות לדעתו ובלי להכנס לתחתונים של אף אחד אפשר להגיד חביבי תיזהר, תבדוק אם יש מים בבריכה לפני שאתה קופץ!

פורסם

ואם תחפש עוד קצת תמצא ZX 95 ומעלה שמגיעה גם עם כרית אויר.

אני קניתי את שלי לפני חצי שנה עם 192K ק"מ ב 9K ש"ח.

טפו טפו, עושה את עבודתו נאמנה כבר 7K ק"מ.

סער.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

גם אני נהג מתחיל ויש ברשותי 10-20 אלף.

אני מחפס אוטו רגיל (משפחתי) ידני (לא צרפתי) שלא אוכל הרבה והתיפול בו

לא יקר שיספיק לי לפחות ל 3 שנים.

וגם איזו חברת ביטוח נותנת מחיר טוב .

בתודה מראש סטסיק:smile:

• תוכן חדש...