Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חידה - זהו את הפחנוע!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7318 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המפצח הראשון יזכה את עצמו ב-10,000 ל"י!

אם יחליט להתפרע ולספר את סיפור הרכב, סוד המצאתו, אודות יוצריו וכו' - פרסו אף יוכפל!

להלן התיפלץ:

10yk1.jpg

אם פיצחת את החידה באופן מיידי, התאפק ושלח לי ה"פ עם התשובה, או המתן קצת... :smile:

אם נצבור תאוצה, נביא עוד חידות...

קדימה לעבודה!

:twisted: חולה~הגה :twisted:

פורסם
להלן דף המספר על האוטו:

http://www.indiacar.com/index2.asp?pagename=http://www.indiacar.com/infobank/stout.htm

זה הזכיר לי את האיירפלו, אבל לא זכרתי את האוטו הזה. הכבוד לזיהוי שמור לבירקינס.

נמרוד

נמרוד הקדמת אותי, ולכן ברשותך כמה מילים בעברית:

כמה מילים על ה- STOUT SCARAB או בתרגום חופשי "חרפושית מוצקה (איכס....)

הטנק פחוס האף הזה, הוא קרוב לוודאי הדגם הכי מוקדם של מה שאנו מכירים כ MINIVAN.

עם איזכור צורני של ה- AIRFLOW וחזותו המתקדמת עדיין נחשב מכוער להפליא.

ממציאו WILLIAM B. STOUT, טייס ועיתונאי רכב, שהיה לו חלק שנים קודם לכן גם בעיצובו של מטוס ה – FORD TRI-MOTOR המפורסם, הידוע בכינויו "TIN GOOS", של תעשיית הרכב של הנרי פורד.

הנרי פורד החליט לפנות לשוק חדש, מטוסי נוסעים. על אף שתא הנוסעים היה סגור, תא הטייס נשאר פתוח וזאת בגלל העובדה שהטייסים דאז וגם היום טענו שלא יכול להיות מצב טיסה בו אין תחושה של הרוח על הפנים.... ולכן בעיצוב מכונית זאת היתה השלכה והשפעה לא מעטה של האוורודינמיות וצדק דני יונגר שראה בה משהו חללי. שוב הקשר לתעופה וסליחה על "הסטייה" הזו בגלל רוח צידית יזומה....

Ford%20Tri-Motor-1.jpg

המכונית היתה עשויה מאלומניום עם מנוע FORD FLATHEAD V8 אחורי, תחילת יצורו של האב טיפוס בשנת 1932 כאשר עד 1936 נבנו 9 יחידות.

למכונית היה מרחב פנימי גדול - למעט מושב הנהג שהיה קבוע, לשאר המושבים ניתן היה לשנות כיוון ומיקום, אפשרות שמתהדרים בה כמה מהיצרנים דהיום.

זו ללא ספק הייתה מכונית שהקדימה את זמנה ולמרות שעל פניו בתחילה נראה כי לא תעמוד במבחן הזמן, בסופו של דבר חזונו התממש.

אירית

פורסם

קודם כל - שכחתי לציין בתחילת השירשור שהוא פונה גם לבנות המין השני... :oops:

אכן, מדובר ב-Stout Scarab משנת 1936 (הרכב שבתמונה).

לפי מה שהבנתי, הרכב עלה בשנים ההן 5,000$. המון, ביחס לתקופה!

birkins3, צור קשר בה"פ לצורך העברה בנקאית.

נמרוד ואירית, נדנדו לו לגבי האחוזים שמגיעים לכם... :smile:

אריה-סיטרואן, הרכב באמת מזכיר במובן מסויים את ה-Tatra T87. אפילו הסמלים דומים...

הנה קצת מידע על רכבי ה-Tatra.

אירית, עניין מספר האקזמפלרים שנוי קצת במחלוקת מפני שנתקלתי עד כה באיזכורים של 8 יחידות בלבד.

ישנו אתר אחד בלבד שבו קראתי ש"כנראה" יוצרו 9 יחידות.

אם את מגלה משהו חדש - עדכני אותנו...

מהתמונות באינטרנט ניתן לראות מגוון של רכבים כאלה. האם יהיה נכון להניח שכל 8/9 הרכבים שרדו?

והנה מספר תמונות של Stout Scarab משנת 1936 עם היסטוריה מעניינת (לחצו עליהן לצורך הגדלה):

t_35_Stout_Scarab_DV-06_PBI_004.jpg t_36_Stout_Scarab_DV-06_PBI-02.jpg t_36_Stout_Scarab_DV-06_PBI-01.jpg t_35_Stout_Scarab_DV-06_PBI_0010.jpg t_35_Stout_Scarab_DV-06_PBI_003.jpg t_35_Stout_Scarab_DV-06_PBI_002.jpg t_35_Stout_Scarab_DV-06_PBI_009.jpg t_35_Stout_Scarab_DV-06_PBI_005.jpg t_35_Stout_Scarab_DV-06_PBI_008.jpg t_35_Stout_Scarab_DV-06_PBI_00INT-01.jpg t_35_Stout_Scarab_DV-06_PBI_00INt-02.jpg t_35_Stout_Scarab_DV-06_PBI_00INT-04.jpg t_36_Stout_Scarab_DV-06_PBI-0INT-03.jpg

הרכב הספציפי הזה שבתמונות נמכר לאיל-הון צרפתי ובילה את רוב שנותיו בצרפת. כנראה שהועבר לאחר מכן לצפון-אפריקה ושם, האמינו או לא, שימש כבית לקופים באיזה קרקס מפוקפק.

לבסוף, פיליפ קארבונו (?), מעצב-רכב צרפתי, גאל את הרכב הזה מייסוריו וצירף אותו למוזיאון הפרטי שלו בתחילת שנות ה-60'.

המשך יבוא...

:twisted: חולה~הגה :twisted:

פורסם

רכב מדהים!

צירפתי לשולחן עבודה שלי...

ג.

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

אין לי מושג אפילו איך להתחיל לחשוב מה זה, אבל זה יצור יפה!

להבדיל מהמפלצת הקודמת אי שם בתחילת השרשור...

מחכה לפיצוח:popcorn:

1972 Fiat Spider 124

אז מה אם עולה לי מלאן ת'לאפים לשפץ אותה? אתם לא הייתם זורקים ילד שלכם כי הוא חולה נכון?.....

פורסם

אם יש משהו יותר מדהים מהצורה הכללית של הסקאראב אלה הפרטים. כל אחד ואחד פשוט יצירת אומנות. ההגה, הגלגלים, הלוגואים הקטנים שהם תוקעים בכל מקום אפשרי, הרשתות על הפנסים ומאחורה, שלושת הבליטות בכל צד מאחורה.. הרבה זמן לא ראיתי אוטו כל כך מרשים..

ד"א שימו לב ממי פולקסווגן גנבה את הרעיון לשים במרכז הפנסים הקדמיים סמל קטנטנן

http://files.conceptcarz.com/img/Stout/36_Stout_Scarab_DV-06_PBI-02.jpg

עריכה: עכשיו אני שם לב שבתמונה המקורית אין את רוב הדברים הנפלאים האלה, שאולי התווספו מאוחר יותר ע"י אותו מעצב צרפתי. מילא..

עמוס

It's time to kick ass and chew bubble gum, and I'm all outta gum..

• תוכן חדש...