Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7346 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה תאורטית.

מגבר שמגביר קומפוננט קדמי ו 6*9 אחורי ללא סאב ברכב נותן באס אבל לא מספיק.

ישנה איזשהיא הרגשה מרחבית של הסאונד אבל מרגישים את החוסר של הסאב.

לכן השאלה היא אם אני אוסיף עוד 2 דריברים בדלתות האחוריות בגודל 6.5" שאני אחתוך לתדרים מסויימים אני אקבל את מבוקשי?

האם אפשר לחתוך אותם לתדרים של סאב?

האם הם יצתרכו בידוד בדלתות?(מאזדה לנטיס 323 2002)

תודה רבה

VW GOLF V5 2001

HU: Alpine 9873E COMP: Morel Hybrid Ovation 6.5

AMP: Crunch PZI 175.4 SUB: IDQ 10In

פורסם

בלי הוספת מגבר וסאב - לא תקבך שום שיפור.

6X9 במגש האחורי הם הדרך הכי טובה, יעילה וזולה להוספת "באס" ברכב. 6.5 בדלתות האחוריות לא יוסיפו מאומה ואף עלולים לגרוע.

הייתי מציע לך לגשת למתקין ולוודא כי הרמקולים האחוריים מחוברים בקוטביות הנכונה. לפעמים, כאשר רמקול אחד מחובר הפוך בטעות נוצר מצב בו הבאסים מתבטלים.

גש למתקין שיבדוק האם הם מחוברים כמו שצריך.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לעיתים יש קומפוננטים שיורדים די חזק לתדרים של 55-60 וזה די קרוב לסאב . הבעיה היא שיש לך מזדה לנטיס ואם אתה רוצה לשמוע את זה אתה חייב לאטום את הדלתות הקדמיות .

חוץ מזה מצטרף למה שאמר starlet16v שאתה צריך סאבוופר ומגבר טוב בשבילו

בברכה ושבת שלום יהודה

בברכה יהודה

פורסם

מצטרף להמלצת קודמיי.

גש לבדיקת קוטביות אצל מתקין,

או השיטה הטובה ביותר, בדוק בעצמך בקלות כך:

הפעל עם דיסק שיש לו באסים (לא בהגזמה) את שמע כך:

העבר את המכשיר לשמע רק ברמקולים אחוריים.

הקשב טוב לעוצמת הבאס.

כעת, העבר לצד ימין בלבד תוך הקשבה וריכוז.

הקשב היטב--

האם הבאסים הונמכו, או שהוגברו? הבאסים צריכים להיות פחותים במצב רמקול אחורי ימין בודד ולא שניהם ביחד.

כעת תוך הקשבה החזר את הפעולה לשני הרמקולים האחוריים ביחד, האם הבאסים התגברו?

אם לא התגברו אלא נחלשו, אזי יש קוטביות הפוכה, הפוך קוטביות ברמקול שמאל והכל יסתדר לך.

לאחר מכן יש לבדוק פאזה. ( 180 מעלות) .

תעדכן.

תודה ובברכה

דני

.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני, כל הכבוד על ההסבר המפורט, אבל נראה לי שיהיה הרבה יותר פשוט, לבדוק את הכבלים עצמם...

פשוט תעקוב אחרי החוטים, ותשים לב שפלוס מגיע לפלוס, ומינוס למינוס, בכל הכבלים של הרמקולים.

חוצמזה, ישנה דרך טובה להגביר את הבאס:

תחתוך את ה6*9 שלך לתדרים נמוכים יחסית, נגיד מתחת ל80-70 HZ... ותעלה את הגיין.

בצורה כזאת, הרמקול פחות יתאמץ להוציא צלילים גבוהים, ולכן לא יזייף/ייכנס לקליפינג כאשר תגביר לו את הגיין, אבל יחד עם זאת, התדרים שהוא כן יצליח לנגן, ינגנו הרבה יותר חזק!...

ככה זה כרגע באוטו שלי (עד שאמצע סאב הולם), והאמת הבאס בהחלט לא רע! ומרגישים אותו טוב טוב!

בברכה!

יונתן.

פורסם

ממליץ בחום "לאטום" את הדלתות עם דיינמאט.

הרבה מהבאסים נבלעים במתכת מסביב לרמקול (הצליל מומר לרעידה שפועלת פיזית על המתכת במקום גל קול) - ולכן כדאי לצפות את הדלתות בדיינמאט שמעבה את ההמתכת ומוסיף לה חומר עם מאפיינים של גומי שנותנים תמיכה לרמקול בעבודה.

חוץ מזה יש עוד הרבה יתרונות כמו סביבה יותר שקטה למוזיקה, פחות התחממות בסלון הרכב ועוד...

(יש יום עיון באוטופרט על הנושא)

פורסם

תודה על התגובות.

1. הקוטביות אצלי בסדר.

2. אני לא אוסיף סאב כי הוריי דיי נגד זה וזה אוטו משפחתי וצריך את המקום של הבאגז'.

3. יש לי מקדימה 5X7 עם פלטה שעשיתי ל 6.5 ששם יש לי כבר רמקולים.

מאחורה בדלתות יש לי 6.5 בלי כלום ועל המגש מאחורה יש לי 6X9 עם רמקולים.

VW GOLF V5 2001

פורסם

קנווד משהו לא זוכר את הדגם, דיי מעפנים קיבלתי אותם עם האוטו

VW GOLF V5 2001

פורסם

יש לך אפשרות נוספת . לשיפ פלטת MDF 20 מ"מ מתחת לפלטה האחורית שתחזק אותה ולשים בפלטה הזו סאבים פרי אייר של JL . יש כאלו נדמה לי בצ'יפר בסביבות ה1200 ש"ח

שבוע טוב יהודה

בברכה יהודה

• תוכן חדש...