Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

speed shifting

darkstar
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8384 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי באתר מצויין על טכניקה הנקראת

speed shifting - העלאת הילוכים ללא קלאץ'.

Some of you may be tempted to learn the techniques of "speed shifting"--shifting without using the clutch--in the interest of saving time. Many schools and professional racers have shown over and over that there is no speed or lap time advantage to this, and it carries a much higher risk of gear box damage.

למישהו יש מושג בגדול כיצד זה מתבצע?

פורסם
קראתי באתר מצויין על טכניקה הנקראת

speed shifting - העלאת הילוכים ללא קלאץ'.

Some of you may be tempted to learn the techniques of "speed shifting"--shifting without using the clutch--in the interest of saving time. Many schools and professional racers have shown over and over that there is no speed or lap time advantage to this, and it carries a much higher risk of gear box damage.

למישהו יש מושג בגדול כיצד זה מתבצע?

אם אני לא טועה זה מתבצע כאשר הסל"ד מאוד גבוה ואז ההילוכים פשוט קופצים גם ללא קלאץ' .

פורסם

אני יודע שאפשר להוציא את הידית בסלד מסויים ממקומה לניוטרל בלי קלאץ'

אבל להכניס אותה להילוך הבא זה סיפור אחר צריך לתת מכת גז ואז במזל זה נכנס עם קצת רעשים וחריקות של גלגלי שיניים אבל לא חלק.

פורסם

אם אני לא טועה אז צריך להחזיק את הברקס והגז כככה שתעלה לטורים גבוהים תוך כדי הורדת המהירות ואז אתה אמור להזיז את הידית הילוכים וצריך להרגיש שהיא נשאבת להילוך הנמוך.

"If you really want something in this life you have to work for it.

Now quiet, they're about to announce the winning numbers !"

-Homer Simpson .

פורסם

דוד שלי מעביר ככה הילוכים, הדבר הורס את האוטו. (אבל האוטו של העבודה, אז לא כל כך מעניין לו)

אני אנסה להשיג ממנו פרטים, איך הוא עושה זאת , אבל הוא עכשיו נמצא ב"חופשה" באיטליה, אז זה יצטרך לחכות כמה ימים.

פורסם

לא לא לא לא ..

הכוונה היא: שניתן להכניס הילוך בסל"ד מסויים שמתאים למהירות המסויימת , נגיד ואתה על הילוך שני 3 סל"ד ככה, תוציא לניוטראל , תן גז קבוע 4 סל"ד ותנסה בעדינות להכניס את הידית , אתה תשמע כזה טרררררר ואז תעזוב טיפה שירד הסל"ד ותמשיך לנסות לדחוף וזה יכנס.. זה הכל.. אבל זה מטומטם , לא מהיר, בלאי עצבני ביותר.. לא מומלץ

פורסם

לפי מה שכתוב באתר זאת שיטה שאמורה להיות יותר מהירה בשל זה שהיא חוסכת את הקלאץ'

תאמת אני ראיתי גם נהגי ראלי מחליפים בלי קלאץ' איכשהו.

פורסם

ניתן לבצע החלפת הילוכים ללא קלאץ'. מן הסתם ההחלפה מהירה יותר.

היה בזמנו דיון בנושא בפורום YNET בהשתתפותו של DanyG, תריצו חיפוש ותמצאו.

טל.

פורסם
לפי מה שכתוב באתר זאת שיטה שאמורה להיות יותר מהירה בשל זה שהיא חוסכת את הקלאץ'

תאמת אני ראיתי גם נהגי ראלי מחליפים בלי קלאץ' איכשהו.

בוא תקרא שוב את מה שציטטת.

כמה מכם, אתה למשל, אולי יתפתו ללמוד את הטכניקה הזו - במחשבה על חיסכון בזמן, הרבה בתי ספר ומקצוענים הראו שאין יתרון במהירות והוא בעל סיכון גבוה לפגיעה בגיר.

גם אם זה אפשרי כמו שהסביר כאן אורן, זה לא מומלץ :evil:

פורסם

סתם רציתי לחזק את מה שאמרו שזה פשוט דופק תגיר

בצבא היו עושים את זה עם הסופות כל הזמן..

כל חודש החלפת גיר וטיפולים

"Everybody loves house music, its a spirtual thing, a body thing, a soul thing"

פורסם

לא כזה עניין גדול, אני אישית עשיתי את זה עם הפונטו הקודמת שלי בלי שום בעיה , זה לא דורש כזו מימנות של נהג ראלי, פשוט מעבירים בסל"ד גבוהה זה הכל התיזמון הוא לא כזה קריטי אם ב 5700 או ב 6000 סל"ד.. בדר"כ זה אמור יתבצע בצורה טובה באיזור ה 4500 או יותר, אני ממליץ על 5000 ... אבל אי אפשר כמובן בסל"ד נמוך מזה, מאחר והגיר לא יכנס להילוך וסתם אז אתם תקרעו את הגיר ויש מצב לשבור אותו.

בכל אופן לא עניין גדול , תנסו ותראו כמה זה פשוט.

פורסם
לא כזה עניין גדול, אני אישית עשיתי את זה עם הפונטו הקודמת שלי בלי שום בעיה , זה לא דורש כזו מימנות של נהג ראלי, פשוט מעבירים בסל"ד גבוהה זה הכל התיזמון הוא לא כזה קריטי אם ב 5700 או ב 6000 סל"ד.. בדר"כ זה אמור יתבצע בצורה טובה באיזור ה 4500 או יותר, אני ממליץ על 5000 ... אבל אי אפשר כמובן בסל"ד נמוך מזה, מאחר והגיר לא יכנס להילוך וסתם אז אתם תקרעו את הגיר ויש מצב לשבור אותו.

בכל אופן לא עניין גדול , תנסו ותראו כמה זה פשוט.

פשוט, כבר אמרו שזה פשוט

הקטע שזה דופק את הגיר.. ולכן אין טעם בכלל לנסות את זה..

"Everybody loves house music, its a spirtual thing, a body thing, a soul thing"

• תוכן חדש...