Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3853 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דובי יקר,

בזהירות בפרוק, ישנם הרבה מכלולים שהקדימו את זמנם בתקופה בה התחרנו באשקלון, בעפולה, גבעת המורה וספרינטים בקפריסין.

כמו גלגל תנופה מיוחד מאלומניום קל משקל! שיובא במיוחד מאנגליה בזמנו מחברה שהתעסקה גם באלפות Cubleys of Ainsdale, היום הם עוסקים בסאאב ויונדאי.

גל ארכובה קל משקל ומוחלק, טלטלים שהורדנו מהם משקל והוחלקו גם כן, זהו השילוב של הדברים שתרמו למומנט האדיר שסיפק המנוע.

חוץ מזה שסתומים מוגדלים בראשים ועבודת כפיים (כן כפיים) שלי ושל רמי על הגדלת מעברי היניקה והפלטה בראשים.

קפיצי שסתומים שנרכשו באנגליה ונדמה לי ששימשו בזמנו מנועי קוזוורט, מערכת אגזוז מיוחדת 4>2>1 שנרכשה מה"מכה" של אלפא רומיאו "אלפא קורסה" מסיטמו מילנז במילנו.

קרבורטורים עם ram pipes ועוד ועוד.

והרבה הרבה אהבה.

אבל אסור לרגע לשכוח את הנהיגה הרהוטה והמקצועית של רמי שבעצם לקחה את כל המכלולים למדרגה העליונה של הפודיום.

איתן

בב"ח

איתן

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
  • תגובות 127
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עדכון חדש לגבי הפרוייקט .

כמובן שבועז וחיים מתקדמים יותר מהר ממני ושיפוץ המנוע הסתיים .

המנוע , 1.5 , הורכב להרצה ב-33 של בועז ועובד נהדר , בועז עשה איתו נסיעת מבחן קצרה והכל עובד כמו שעון .

שלב הבא הגיר , ששם לא צריך בכלל הרבה עבודה .

בשבוע הבא אני מתחיל עבודה רצינית על הבודי של הסוד ונגיע אני מקווה לישורת הסופית בקרוב מאד .

דובי

התמונה היא של המנוע לאחר שהוצא מה-33 , לאחר נסיעת המבחן , ממש לפני זמן קצר .

engine after.jpg

IMG_1948 (Small).JPG

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

הגיר, כן הגיר

אולי הגורם בעל המשקל הרב ביותר שהשפיע על הזינוקים.

הגיק יובא מגרמניה לאחר שפורק מאלפא 33 4X4 והותאם על ידנו לאלפאסוד.

יחסי העברה קצרים במידה שתאמה את המסלול באשקלון.

וגם במסלולים אחרים הראה מה הוא יודע.

כל הכבוד.

כשתגיעו לחשמל תקבל עוד טיפ.

איתן

בב"ח

איתן

פורסם
...

אולי הגורם בעל המשקל הרב ביותר ...

יותר ממני...? :wink:

הגיר יובא מגרמניה לאחר שפורק מאלפא 33 4X4 והותאם על ידנו לאלפאסוד.

יחסי העברה קצרים במידה שתאמה את המסלול באשקלון....

יש באיזה מקום נתונים מדוקיים לגבי יחסי העברה של הגיר הזה ?

או אולי מה יש בו בדיוק בפנים...?

כשתגיעו לחשמל תקבל עוד טיפ.

איתן

יקח עוד קצת זמן להגיע למערכת החשמל ...ולברקסים...

תודה על הכל

דובי

פורסם
יותר ממני...? :wink:

יש באיזה מקום נתונים מדוקיים לגבי יחסי העברה של הגיר הזה ?

או אולי מה יש בו בדיוק בפנים...?

יקח עוד קצת זמן להגיע למערכת החשמל ...ולברקסים...

תודה על הכל

דובי

דובי,אני לא מכיר אותך אישית אבל שמעתי דברים טובים עליך,בעיקר מבועז!יצא לי לדבר איתו לפני כמה ימים והוא סיפר לי על הפרויקט שלך ואני חייב להגיד לך כל הכבוד!אני מפוצץ בקנאה...

ויבוא היום שאני יתחרה נגדך בראלי קרוס,רק שאני אהיה על רכב גרמני מקורר אוויר עם מנוע בתחת!אבל היום הזה נראה לי רחוק...:)

פורסם

1. לגבי יחסי העברה אני צריך לחפור בין הניירת הישנה ואולי זה רשום.

2. ברקסים - השתמשנו בצלחות סטנדרטיות של אלפאסוד אך חיררנו אותן, לגבי רפידות השתמשנו ב TAR-OX

קרבון, אני חושב הרפידות הכי מקצועיות והכי יקרות שהיה ניתן להשיג בתקופתו לאלפאסוד.

3. משקל - אחרי שראיתי אותך לאחרונה... לא נראה לי שזה מהווה גורם.

כה לחיי

איתן

בב"ח

איתן

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

הגיע זמנה של האלפא-סוד לקצת יחס ממני ומה יותר טוב משבוע חופש מהעבודה לעשות את זה .

ההחלטה שלי מראש היתה שאני לא עושה שום דבר באלפא עד שהפיג'ו 106 לא מוכנה לראלי והנה הפיג'ו נוסעת ואפילו טוב .

עקב בעיות תקציביות החלטתי ללכת בקטן ולעשות את תיקוני הפחחות בעצמי וכך להנות מחוויית ה-DIY וגם ללמוד משהו , הכוונה כרגע להביא אותה למצב סביר של נסיעה כמובן , פחחות אמיתית היא תראה בעתיד .

לאחר בירור בקרב בעלי מקצוע ואתרי אינטרנט החלטתי לקחת מספר מצומצם של חורים וחלודה ולנסות לטפל בהם ובעקבות התוצאות להמשיך הלאה או שלא...

האלפא נכון לעכשיו סובלת מחורים בקורות שמעל לכנפיים , בגג ובחלק העליון שמעל לשמשת הנהג .

הכנפיים האחוריות גמורות ושם אהיה חייב לבנות חדשות .

יחד עם הבנים שלי התחלנו במלאכת הגירוד , עד לשיכבה סבירה ושם לאחר מכן מרחנו כמות נדיבה של מח"ט - ממיר חלודה , שזה חומר מגעיל בצבע לבן שבאורח פלא לאחר יום מנוחה ויבוש הופך לשחור ובעיקר מנקה ומחזק את האיזור עליו הוא נמרח .

אחת הבדיחות שלנו היא שאולי כדאי לטבול כל אלפא באמבטייה של החומר הזה...

אנחנו לא מקצוענים אבל בהחלט נהנים מהניסיון , תוצאות עוד אין יותר מדי אבל לפחות יש לבנים שלי גם תעסוקה .

בתמונות המצורפות ניתן לראות חורים ברמות שונות עם ובלי חומר .

המשך עידכונים בקרוב .

יותם

אביתר

דובי

m_1 006.jpg

m_1 007.jpg

m_1 008.jpg

m_1 009.jpg

m_1 010.jpg

m_1 011.jpg

פורסם

אני זוכר שבאתי לחצר שלך לראות אותה (אפילו יש לי תמונות בפלאפון) חח

אני ממש מחכה בקוצר רוח לראות אותה לאחר סיום השיפוץ!

בהצלחה דובי.

205 GTI.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

טוב אז הנסיבות הובילו אותי להמשיך בניסוי שלי ובלימודי הפחחות וכמובן שהאלפא-סוד שמחה לקבל מעט יחס .

כמו שכתבתי קודם לכן , השתדלתי לקרוא ולהתייעץ מעט לפני שהתחלתי במלאכה .

מה שעזר לי לפשט את העיניינים היה מאמר שכתב זלמן שניידר ממועדון אלפא-רומיאו -

http://www.iaroc.org.il/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=123

לגבי פחחות ברמה בסיסית לאלפות .

אחרי שבפעם הקודמת מרחנו חומר ממיר חלודה על מרבית המקומות שרצינו לתקן , המקומות הללו קיבלו צבע שחור וחזק ולאחר מנוחה החלטתי שאולי עדיף שבעל מקצוע ימשיך מכאן .

פגישה מקרית עם ערן , מזכיר מועדון אלפא-רומיאו היום , שגם הוא משפץ אלפא-סוד , סטנדרטית לכביש , גרמה לי להרבה כאבי ראש ומחשבות .

עוד מספר דברים שקרו היום גרמו לי להחליט שלמעשה אני חייב לעשות את זה לבד וזהו .

אחר הצהריים הגיע ועם שפכטל ביד וחומר פחחות דביק ומגעיל בפחית יחד עם המשחה האדומה , ניקוי חוזר למקומות ש"זכו" לחומר ממיר החלודה והתחלתי במריחה גסה ועבה של חומר הפחחות .

הכוונה היא בשלב הראשון למרוח כמות נדיבה ולתת לזה להתייבש טוב , אחרי זה לשייף , למלא שוב , לשייף ולקוות לטוב .

אני יודע שהעבודה שלי לא משהו ואני לא איזה פחח מקצועי אבל לפחות אני נהנה מעצם "החזרה לחיים" של האלפא הזו ויודע שמה שאני עושה אני עושה בשבילי .

התמונות משתדלות להמחיש מעט את מה שעשיתי היום .

עצות זה תמיד טוב ולכן אשמח לקבל אותן . ביקורת כמו איזה חרא עבודה...תחסכו ממני , זה לא משפיע עליי ...:-D

דובי

m_1 016.jpg

m_1 017.jpg

m_1 018.jpg

m_1 019.jpg

m_1 019.jpg

m_1 021.jpg

פורסם
דובי יקר,

כמו גלגל תנופה מיוחד מאלומניום קל משקל! שיובא במיוחד מאנגליה בזמנו מחברה שהתעסקה גם באלפות Cubleys of Ainsdale, היום הם עוסקים בסאאב ויונדאי.

גל ארכובה קל משקל ומוחלק, טלטלים שהורדנו מהם משקל והוחלקו גם כן, זהו השילוב של הדברים שתרמו למומנט האדיר שסיפק המנוע.

חוץ מזה שסתומים מוגדלים בראשים ועבודת כפיים (כן כפיים) שלי ושל רמי על הגדלת מעברי היניקה והפלטה בראשים.

קפיצי שסתומים שנרכשו באנגליה ונדמה לי ששימשו בזמנו מנועי קוזוורט, מערכת אגזוז מיוחדת 4>2>1 שנרכשה מה"מכה" של אלפא רומיאו "אלפא קורסה" מסיטמו מילנז במילנו.

קרבורטורים עם ram pipes ועוד ועוד.

והרבה הרבה אהבה.

איתן

למיטב ידיעתי והבנתי אלה הדברים שמורידים את המומנט - וזה בד"כ מה שאתה מצפה ממנוע שהוכן למירוצים - הורדת המומנט ושיפור חד בהספק.

לרוב מומנט גדול מידי לא מתאים לנהיגת מרוצים

whenever I see an Alfa I tip my hat

H. Ford

• תוכן חדש...