Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

להתגייס בגיל 21 =\!?!?!?!? WTF

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7382 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רוצה שיהיה לך הרבה זמן לעבוד. אל תתגייס.

מיותר.

בתור ג'ובניק שמחפש להיות עוד יותר גובניק אתה לא תורם כלום, משאירים אנשים כאלה בצה"ל בשביל שיצא מהם משהו באזרחות, אם אתה לא מחשיב את עצמך כאחד שמצריך "יישור".

אל תתגייס.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

יש לך משהו שאתה רוצה לעשות ספציפי ? תגיד שאתה מחכה לגיוס של זה.

רוצה לעשות צבא בשביל לצאת ידי חובה ? תבקש להיות מאבטח מתקנים - שנתיים שירות.

דניאל.

א. שירות היום זה שנתיים ו4 חודשים, אז להיות מאבטח מתקנים בשביל הפרש של ארבעה חודשים?

ב. מאבטח מתקנים זה חרא וזה על הפנים, שלא תחשבו ששבוע שבוע זה להיט, קשה למצוא עבודה שתקח אותך לשבועיים לא רצופים בחודש (כוח אדם בחוץ לא חסר), וגם השירות ממש ממש חרא, יש לי חבר שהוא מאבטח מתקנים והוא עוד ממש קרוב לבית והוא כבר השתגע מזה.

מה הוא יגיד אם הוא ייפול באזור קרבי? לשבת במקום מסוים בחום\בקור וממש ממש להשתגע.

אין מה להרחיב, אבל כמו שאמרו כאן, מאבטח מתקנים זה הרבה דברים חוץ מנחמד.

תנסה לבקש משהו מעניין, להיות שומר זה בין הגרועים שיש, רק מי שעבר שמירות קבועות לאורך זמן יוכל להגיד לך שעדיפה אחלה עבודה פיזית וקשה מאשר לשמור כל יום כמה וכמה שעות ביממה (תלוי איפה אתה נופל).

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

תברר על מאבטח באחד מבסיסי חיל האוויר...! או ת פ ק י ד שכונה אחר (תנסה 5-9)

ובשביל לעבוד ולהיות הרבה בבית תנסה כבר בבקו"ם להשתבץ לתפקיד רצוי...

[ברוב הבסיסים זה תפקיד לא כ"כ נעים אבל תנסה את מזלך...בהצלחה!!]

רבנו רבי נחמן מברסלב

פורסם

לכל החכמים שממליצים "לצאת על 21" ... מי אמר לכם שזה לא יעשה בעיות באזרחות?!

לפני שאתם סתם מדברים - אני רוצה דוגמאות! תגידו "אני מכיר את X, יצא על 21, הוא ראש צוות ב-ELBIT", או אני מכיר את Y והוא מנכ"ל בחברה כך-וכך, ויצא על 21. הכוונה לראות איך האנשים הנל מתקדמים במשק... (אה, ולהיות תוכניתן שחור עם פרופיל 21 זה לא מחמאה ולא אומר כלום! מעניין אם מעסיקים יסכימו לתת לבנאדם שיצא מהצבא על 21 להיות בתפקיד ניהולי - זה אך ורק מה שמעניין אותי!)

פורסם
עפ"י חוק, אסור ללמוד לימודים שהם מעבר ללימודים תיכוניים (כיתה יב'), ללא אישור מצה"ל. לכן, אין מצב שאתה עושה כיתה יג' או יד' בלי קשר לצבא.

אם אתה מתכוון לכאלו שמשלימים לימודים אחרי הצבא - זה כבר לא נקרא יג'-יד', אלא לימודים לתואר טכנאי או הנדסאי.

יש אנשים שממשיכים ללמוד יג-יד בלי שום קשר לעתידם הצבאי.

בחור שהיה איתי בכיתה חתם על דח"ש של שנתיים בשביל להמשיך לימודים

הלימודים שלו ממומנים ע"י עצמו ולא ע"י הצבא והוא לא שייך לשום עתודה (לא טכנולוגית ולא אקדמאית)..

לכל החכמים שממליצים "לצאת על 21" ... מי אמר לכם שזה לא יעשה בעיות באזרחות?!

לפני שאתם סתם מדברים - אני רוצה דוגמאות! תגידו "אני מכיר את X, יצא על 21, הוא ראש צוות ב-ELBIT", או אני מכיר את Y והוא מנכ"ל בחברה כך-וכך, ויצא על 21. הכוונה לראות איך האנשים הנל מתקדמים במשק... (אה, ולהיות תוכניתן שחור עם פרופיל 21 זה לא מחמאה ולא אומר כלום! מעניין אם מעסיקים יסכימו לתת לבנאדם שיצא מהצבא על 21 להיות בתפקיד ניהולי - זה אך ורק מה שמעניין אותי!)

בת 18 יצאה על 21 חודש אחרי שהתגייסה - הייתה צריכה ללכת לאיזה מקום של משרד התחבורה בשביל לראות אם היא מתאימה להחזיק רשיון נהיגה..

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

בן 19 יצא חודש אחרי הגיוס, עובד בדואר מקבל 5500 בחודש +אופנוע ודלקן.

בנתיים חי יפה מאוד.

אפשר לשאול שאלה?

מה כל כך גרוע ביג-יד'?

אני כרגע ב יד' בפרוייקט שחק של חיל האוויר.

מה רע?מה טוב?

😈Seat Leon Cupra 280😈

פורסם
בן 19 יצא חודש אחרי הגיוס, עובד בדואר מקבל 5500 בחודש +אופנוע ודלקן.

בנתיים חי יפה מאוד.

אפשר לשאול שאלה?

מה כל כך גרוע ביג-יד'?

אני כרגע ב יד' בפרוייקט שחק של חיל האוויר.

מה רע?מה טוב?

וואו, חלום!!! לעבוד בדואר עם טוסטוס ודלקן ומשכורת עתק של 5500 בחודש... ממש שאיפה לעתיד.

מה גרוע ביג' יד?

זה תלוי!

תלוי איפה אתה נופל, מה אתה עושה בצבא, ומה אתה מצפה או שואף לעשות בעתיד.

הנדסאי היום זה מקצוע! לא כל אחד יכול לעשות תואר ראשון, וההנדסאי עדיף מאשר להיות פשוט כלום!

אני עושה חיל, והשירות שלי יתן לי דחיפה אדירה לאזרחות ולהמשך לימודי תואר ראשון (קיזוז של עד שנה לימודים, והרבה ידע אישי וניסיון שיעזור בתקופת הלמידה)

לעומת-זאת, אני מכיר אנשים שלמדו איתי והיום הם:

-מגרזים טנקים ועושים טפ"שים לנגמ"שים

-משקים עציצים בצריפין

-משחיזים מתכות של מטוסים

אנשים ממשיכים להשמיץ את העתודה הטכנולוגית (אולי כבר שרשור עשירי שזה עולה לאויר) בגלל שהם או מכרים שלהם אכלו ח*א מהצבא על היותם הנדסאי.

אני מכיר לא מעט אנשים שניצלו לטובה את הלימודים האלה והמשיכו בהצלחה בעתידם.

(כן, אפילו שהם השתחררו שנתיים אחרי כולם וטיילו רק חודש אחד בתיאלנד במקום שנה וחצי בהודו).

אה כן, והפתרון של דניאל לא להתגייס בכלל מציאותי...

עד כדי כך מציאותי שאני לא אגיב יותר מדי, רק אומר שאנשים אגואיסטים ופרזיטים זאת מחלה שצריך להוקיע מהחברה!

אמיר.

פורסם

מסכים לחלוטין עם BMW..

אני רק רוצה לציין, שלהיות הנדסאי בע.ט. זה רק למידה..

מה שאתה עושה עם זה אח"כ זה כבר תלוי בך..

לא חסרים אנשים שעברו עתודה אקדמאית, ועם תואר ראשון (או אפילו שני) ובסוף יצאו בלי עבודה ובלי כלום ועובדים בעבודות מזדמנות..

החיים זה לא רק שיהיה לך תואר ושתלמד לתואר.. זה גם היישום של זה אח"כ..

לא חסרים אנשים שאין להם אפילו תעודת בגרות - ויושבים להם בבנק היום מליונים ומאות מליונים של דולרים..

ולא חסרים בעלי תואר שני, ואפילו דוקטורים בלי עבודה או עם עבודה בשכר מינימום..

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

לכל אילו שאמרו שהתאור הזה שווה לתחת

אז ככה, במכללה שבה אני לומד אני רואה אנשים בגילאי 30+ עושים את אותו תואר שאני עושה.

וכל היתרון של לעשות את התואר לפני הצבא, זה כל הקטע שאתה תעבוד בצבא.

תרכוש ניסיון, ואחרי שתיצא לשוק לפחות תוכל להגיד שיש לך ניסיון.

ולא תיצא כמו חייל רגיל בלי כלום.

אז נכון יש מצב שתוכל קצת חרא בצבא ויש מצב שיקחו אותך לקבע.

אבל לפחות יצאת מהצבא עם משהו.

פורסם

מכיוון שנראה כאילו אני ה"משמיץ" העיקרי של העתודה הטכנולוגית, ובעצם אני דווקא בעד המוסד הזה - חשוב לי לשפוך את חמשת הסנטים שלי (חמשת? לדעתי זה יהיה יותר כמו 20, אבל ניחא).

קודם כל - התואר עצמו, טכנאי או הנדסאי. לא מכיר את כל המקצועות אליהם ניתן ללמוד בתואר כזה, אז אני אדבר רק מהניסיון הקרוב שלי, שמדבר על הנדסאי אלקטרוניקה, מחשבים ואדריכלות.

בגדול - התואר הנדסאי הוא מילה שמזכירה מהנדס, אבל רחוקה שנות אור ממנו. הידע התאורתי של הנדסאי בכל אחד מהתחומים האלו לעומת הידע התאורתי של מהנדס בכל אחד מהתחומים האלו זניח. מהנדס יוצא לאחר קצת יותר מארבע שנות לימוד עם רקע תאורתי שיוכל לתת לו בסיס רחב מאוד בכל נושא אלקטרוני/מחשובי/אדריכלי שישנו, בעוד הנדסאי מכיר במקרה הטוב את ד' אמותיו.

אבל כל זה בטל בשישים לעומת הדבר העיקרי שנותן כאן יתרון - וזה הניסיון.

הנדסאי (או טכנאי, עוד נדון בנושא הזה) שמגיע לשוק העבודה עם ניסיון מעשי עשיר וותק של כמה שנים בעבודה, שווה למעסיק לפעמים פי כמה וכמה ממהנדס צעיר, כזה שיודע המון תאוריה אבל אפס מעשי.

ועכשיו נעשה חשבון...

הנדסאי עושה שנתיים לימודים לפני הצבא+שלוש שנים סדיר+שנתיים קבע, ומסיים את המסלול אחרי 7 שנים.

בחור רגיל עושה שלוש שנים של סדיר+ארבע שנים של אוניברסיטה, ומסיים את המסלול אחרי 7 שנים.

המסקנה? מהנדס צעיר והנדסאי מסיימים את מסלול ההכשרה שלהם באותו הזמן - שבע שנים לאחר ההתחלה.

אם ההנדסאי מסיים את המסלול עם ידע תיאורתי הוא נמצא בנקודת פתיחה שווה למהנדס הצעיר. אם לא - צפויות לו עוד ארבע שנים של השלמה לתואר מהנדס, ורק אז יהיה שווה ערך למהנדס, שבאותו הזמן כבר צבר ניסיון תעסוקתי בשוק - וזה שווה זהב.

וכדי לסגור את המעגל ולאזן את המשוואה - ההנדסאי שלנו צריך ניסיון מעשי. עשיר, מגוון ובעל ערך באזרחות.

את הניסיון הזה הוא יכול לרכוש רק במסגרת הצבא. לצה"ל יש המון המון יחידות טכנולוגיות, ברמה שבאמת לא מביישת מפעלי היי-טק אזרחיים. זה נשמע כמו קלישאה, אבל הייתי ביחידה כזאת והיום אני בחוץ, וחלק מחברות ההיי-טק יכולות רק להתבייש ברמת המקצועיות שיש בחלק מאותן יחידות בצבא.

הנדסאי שמסיים חמש שנות שירות עם ניסיון עשיר וטוב - יחטף בשוק כמו פיתות אצל אבולאפיה בערב פסח. הנדסאי שסיים שלוש שנות שירות צבאי עם ניסיון של שומר בכניסה לקניון - יכול להשתמש בתואר שלו כמדליק פחמים במנגל המשפחתי המסורתי של פסח.

בקיצור - עשית הנדסאי? עוד לא עשית טעות, אפשר להציל את המצב.

לך ותעשה שירות צבאי שיתן לך ניסיון ששווה משהו בחוץ!

שומרים מנוסים בקניון יש מספיק!

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
הנדסאי שמסיים חמש שנות שירות עם ניסיון עשיר וטוב - יחטף בשוק כמו פיתות אצל אבולאפיה בערב פסח. הנדסאי שסיים שלוש שנות שירות צבאי עם ניסיון של שומר בכניסה לקניון - יכול להשתמש בתואר שלו כמדליק פחמים במנגל המשפחתי המסורתי של פסח.

בקיצור - עשית הנדסאי? עוד לא עשית טעות, אפשר להציל את המצב.

לך ותעשה שירות צבאי שיתן לך ניסיון ששווה משהו בחוץ!

שומרים מנוסים בקניון יש מספיק!

זה בדיוק מה שחיפשתי לנסח.

אהבתי את הכתיבה צביקה.

אגב, היום כבר (כמעט) ולא מכריחים להפעיל את הקבע. מי שרוצה והוא היה טוב בשירות שלו, ישאירו. ומי שלא רוצה כבר לא ישאר.

לימודים לתואר ראשון, לאנשים שסיימו בהצטיינות את לימודי ההנדסאי, מקוזזים כמעט בשנה (מכללות שבהם לומדים ל-B.SC) מה שנותן בסוף 4 שנות לימוד(יג'-יד'+ כ-3 שנים) כמו של מהנדס רגיל רק שכאן יש באמצע גם את 3 שנים של צבירת הניסיון בצבא (מי שצבר בתפקידו כמובן).

הולכים ללמוד עתודה? תשקיעו ותעבדו בחוכמה. תדרשו להגיע לאותם יחידות שצביקה הזכיר.

מי שממש רוצה מוזמן לפנות אליי בה"פ ואתן לו רשימה של יחידות טכנולוגיות מובילות בצה"ל.

אמיר.

• תוכן חדש...