Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7397 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למען הסדר אני אקדים ואומר שאת ההודעה הבאה שלחתי גם לדני זומרשטיין בה"פ.

הרכב הוא 106 GTI tu5j4 NFX 16V

תערובת עשירה מידי פליטת CO גבוהה והמנוע רועד פיזית

אייל מאשדוד בדק בזמנו ואמר לי שהMAP סנסור לא תקין

והלמדא עצלן (שולח נתונים לאט מידי למחשב)

1. גיליתי שהקונקטור של החיישן אצלי שונה במכוניות אחרות זהות, מה שמעיד על החלפת הקונקטור בעבר למרות שלא רואים סימני חיתוך ב 2 ס"מ מהחיישן.

2. בגלל זה עשו לי התאמה של החיישן לקונקטור כדי שיכנס, פשוט החליקו על החיישן את כל המגרעות. החיישן יושב בסדר בתוך הקונקטור.

3. הגומיה על החיישן אצלי שטוחה בניגוד לאחרים ששם היא עגלגלה

4. בגלל שחיישן זהה של אחרים לא נכנס אצלי, הכנסנו את החיישן שלי למכונית אחרת לראות אם יהיה בה שינוי במשך 3 ימים.

המנוע שלה נכבה פעם אחת בעמידה ממושכת, לא היה שינוי ברעידות, ולא נבדקה צריכת דלק.

5. הועלתה אפשרות שהקונקטור אצלי לא תקין, יש סיכוי כזה? איך ניתן לבדוק קונקטור אם שום חיישן אחר לא נכנס אליו כדי לבדוק נתונים נכונים?

בעבר ביצעתי בדיקה אצל גיא פרילינג שאמר שחסר אדמה ללמדא ולחיישן קרנק ומזרק מספר 2 לא זורק מספיק דלק וכנראה זה נובע בגלל הבעיה באחד החיישנים שהוא ציין.

אם מזרק אחד לא היה מכניס מספיק דלק האוטו לא היה עם תערובת עשירה ומציף בדלק (אולי אני טועה?) וגם אני לא בטוח שזה יגרום למזרק בודד לספק פחות דלק וזה יכול להיות יותר עניין של סתימה אם כבר אבל שוב המנוע מוצף דלק.

צינורות ואקום תקינים, פילטר דלק חדש (לא שיש קשר אם הוא מוצף דלק), פלאגים חדשים.

אני משתמש כל 10 אלף ב-K44 ואין שינוי ממש, רק ניקוי פעם אחת של הMAP סנסור נתן שינוי לטובה מבחינת הרעידות ומאז יש עליות וירידות בעניין הרעידות, לפעמים זה חוזר כמו לפני הניקוי ולפעמים זה משתפר קצת.

הטורים עומדים על 900 לפעמים, ולפעמים על 1000 סל"ד זה משתנה אחרי שנותנים גז ולא סתם ככה אם עומדים בסרק.

יש כיוונים יותר טובים בנושא לפני שיוצאים לי אלפים על חיישנים כאלה ואחרים?

לכל מי שישלח אותי לבצע בדיקה במוסך מורשה, ביצעתי גם שם, ושם בכלל לא ראו שום בעיה!

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אחד התקלות הנפוצות ברכבים מתקדמים זה חוסר תקשורת תקינה וסדירה של חישנים עם המחשב. לכן יש לבדוק התנגדות קו אל המחשב במקרא שלך כדאי לבדוק ות קו הלמבדה שזה שקע מספר 4 ו 22 בטרמינל של המחשב בדוק התנגדות בין הקונקטור של הלמבדה ותקע שמתחבר למחשב , גם שקע 19 שייך ללמבדה בדגמים מסוימים. באם לא בדקתה את חישן טמפרטורת נוזל קירור גם זה מרכיב רציני לצריכת דלק הסלדים המומלצים עלידי היצרן 850 +- 50 סלד ולא 1000 כפי שזה קורה אצלך בדוק התנגדות קו מחשב חישו טמפרטורת נוזל קירור. ואם כל זה בסדר יש לך כנירא בעיה במחשב של הרכב. :?

נ.ב. התנגדות חישן טמפרטורת נוזל קירור ב 50 מעלות צלזיוס 763-857 אום וב 90 מעלות 215-295 אום. שקע מחשב מספר 53 או 47 ECT .

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם

יש לך תקלה קבועה, של CO גבוה.

תקלות קבועות נתנות לפתרון די בקלות, רוב הזמן.

בעלי מיקצוע הציעו לך להחליף חיישן לחץ סעפת, לתקן הארקה לחיישן חמצן,ולחיישן סל"ד.

לא עשית עם זה כלום ואתה בא לכאן לשאול? מוזר.

תקלות כאלו יש לאתר בצורה מסודרת ומוסכלת, ולתקן/להחליף את הדברים שנמצאים לא תקינים, אפילו אם נראה שזה לא קשור למקור הבעייה.

חיישן MAP יכול לגרום ל CO גבוה, כמו גם חיישן חמצן. התמקד בבדיקות שלהם ראשית, ואם צריך להחליף.. תחליף.

פורסם

דניאל ערב טוב,עוד מעט בוקר טוב.

"לא עשית עם זה כלום ואתה בא לכאן לשאול? מוזר."

למה לא עשה כלום? הוא כתב ה"פ לדני ולצביקה,ואף נסע לת"א לקנות חומר ניקוי וניקה את החיישן. גם חיפש חיישן ישן מפרוקיה,ואף העלה כמה הודעות בנושא.כבר כחודשים הוא מתעסק בזה,למרות שכתבתי לו באחד השרשורים שזאת לא הדרך,והוא לא בכיוון לפיתרון הבעיה.

שמע, הבחור עבד.:roll:

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

ידיד יקר בוקר טוב!

בבדיקה נאמר שיש להחליף חישן לחץ סעפת יניקה ,וחישן חמצן תקין לכאורה אך תגובותו איטית.

צנרת הואקום תקינה המחברים נבדקו ואין כל בעיה בהם וזה לא משנה באם הקונקטור שויף -כנראה

שחסכו בעבר ושמו מרכב אחר-כן זה אפשרי!!למעט מספר כלי רכב כיום מרבית חישני החמצן זהים ואף קימים אונברסלים.

יש להחליף חישן לחץ סעפת יניקה-שנבדק ונמצא לקוי!!והחלפת חישן חמצן בנוסף הרי הרכב שהרכבת את החישן כבה לטענתך !!

בהצלחה

איל.

פורסם

אייל אני אתקן את עצמי (אולי הובנתי אחרת)

החיישן שהורכב על רכב אחר היה MAP סנסור ולא הלמדא.

אני מקווה שיצא לי השבוע לקנות חיישן חדש ויבוצע איפוס מחשב. אני ארשום לאחר מכן אם היה שינוי לפה או לשם.

in the face

with a chair

פורסם

דניאל אני כן עושה, אולי עושה לא נכון אבל ככה לומדים.

אין לי משהו נגד אייל או נגד פרילינג בעניין המקצועיות, בבדיקה אצל אייל עלו ממצאים ורציתי "לאשר" אותם ע"י החלפה בחיישן אחר תקין (ואייל ניסה אפילו לעזור וחיפש לי חיישן), בגלל שחיישן של אחרים לא נכנס אצלי אז שמתי את החיישן שלי אצל אחרים לראות אם הוא ישפיע אצלם, אולי מה שעשיתי הוא לא "בדיקה" נכונה אבל ככה לומדים.

בקשר להצעות שהציעו בעלי מקצוע, תעשה סדר.

1. רק אייל אמר לי לגבי הMAP סנסור וזה יאמר לזכותו

2. נבדקה הארכה ללמדא (4 חוטים) עם רב מודד ונמצאה תקינה עוד לפני שהגעתי לאייל, למרות שהוא ציין שהחיישן עובד בצורה לא תקינה.

3. אם חיישן הקרנק לא היה עובד לא היתה הנעה בכלל של המנוע ולכן עד היום לא התיחסתי אליו (אני אשמח אם תשנה את דעתי ואת הידע שלי אם אני טועה)

in the face

with a chair

פורסם
למה לא עשה כלום? הוא כתב ה"פ לדני ולצביקה,ואף נסע לת"א לקנות חומר ניקוי וניקה את החיישן. גם חיפש חיישן ישן מפרוקיה,ואף העלה כמה הודעות בנושא.כבר כחודשים הוא מתעסק בזה,למרות שכתבתי לו באחד השרשורים שזאת לא הדרך,והוא לא בכיוון לפיתרון הבעיה.

שמע, הבחור עבד.:roll:

שכחת משהו, הוא גם כתב הודעות בפורום....אחלה! הוא בדרך לפתרון :roll: .

מנקודת מבט שלי, הבחר עבד קשה מאוד להוציא כמה שפחות כסף.. ואתה יודע משהו? בתקלות כאלו, בדרך כלל אין ברירה, אלה לפתוח את הארנק ולהתחיל לשלם.

>>>שיקנה חיישן MAP חדש או מפירוק- חיישן חמצן מקורי או אוניברסלי, וימשיך בדיאגנוזה (במידת הצורך).

• תוכן חדש...