Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיצובארו איוופרזה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7447 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, שמי אדם ואני סובארואיד.

(כולם: היי אדם)

מהסוג השפל ביותר לא סתם. כונסים רודפים אותי בלילה, גלגלי זהב ביום. העסק הזה נמשך מגיל צעיר, כשהייתי נוסע לגן בלאונה שנת 81' של אמא שלי (כחולה עם הפנסים העגולים מקדימה). לפני מספר דקות סיימתי לצפות בפרק האחרון של BMI, על ה-STI 2006.

הדקה הראשונה בוידאו הוקדשה לראיון מותח משהו עם אחד הידהרו טסצומי, המהנדס הבכיר בסובארו. אותו הידהרו עמד ותיאר לנו, הצופים, את קו המחשבה לפיו תכננו הוא ושאר המהנדסים את המכונית החדשה. הם רצו לבנות M3 יפאנית, בעלת מהירות סופית גבוהה ויציבות תואמת. הם רצו לתת "פייט" לגרמנים. ובכן אדון טסצומי אני מתנצל מראש. אתה חתיכת מטומטם.

עכשיו יבואו כל אותם אוהדי סובארו\מיצובישי\BMW\קאיה סורנטו, ויגידו לי שאני דביל\מפגר\צעיר\זקן\שמן, כי ה-M3\STI הרבה יותר מהירה\יפה\מהנה לנהיגה\נוחה, בעיקר על אספלט\מים\שתן\קליפות בננה.

כולם צודקים.

למרות שהוויכוח הזה מאוד מהנה.. לא על זה אני מדבר. אני מדבר על מישהו שמסוגל לרכוש את שתי המכוניות. כנראה שהוא לא יושב עכשיו בבית ושובר את הראש "המממ.. אני נקרע בין האימפרזה ל-BMW... אילו רק האימפרזה היתה מהירה יותר, אילו היה לה 4 קג"מ יותר ב-100 סל"ד פחות, הייתי בוודאות הולך עליה".

שתי המכוניות האלה לא דומות בשום אופן או צורה ולא ניתן להשוות בינהן. הידהרו אם אתה קורא את זה - התאמצת לשווא, אני מצטער.

מה עשה הידהרו

אני נוהג על WRX 2004. אני אוהב את האוטו הזה יותר מאת אמא שלי (טוב זו לא חוכמה), וזה לא קשור בהכרח לביצועים או להתנהגות. אני אסביר.

כשבנאדם מבוגר ניגש אל סוכנות הרכב ומבקש לקנות מכונית כזו, הוא ככל הנראה חיי בסרט. זאת אומרת הוא ישב בבית הרבה זמן על הספה ועשה ההן-ההן מול שידורים חוזרים של WRC בטלויזיה (בחו"ל יותר, פה פחות). לסובארו אימפרזה יש מידה של יחוס, של הסטוריה, שגורמת לאלו מאיתנו שאינם בני 14 ולא קוראים לכולם 'דוד', לחייך. אותה עיקשות "דבילית" של פורשה בדמות מנוע אחורי שטוח, קיימת בסובארו בדמות הנעה כפולה, מנוע 2 ליטר שטוח ומוגדש, כונס מגוחך ו-4 מקפירסונים. כשאני נכנס לאוטו אני מתלהב מהנדנודים הקטנים שהוא עושה מצד לצד לאחר ההתנעה (סלג-סלג-סלג-סלג..), אני מתלהב מהעובדה שהוא לא מתגלגל במעגלי תנועה (גם אם זה ב-20 קמ"ש בדרך לסופר), ואני מתלהב מלהוריד מרביעי לשלישי לשני (שוב.. 20 קמ"ש).

מה שאין באוטו, אני מוסיף בעצמי, בדמיון. את הרעש הסילוני הזה שיש למכוניות ראלי, שעולה כתלות במהירות הרכב ואין לי מושג מאיפה הוא בוקע (נשמע כמו מגדש-על), ההילוכים הקצרצרים שכאילו "מעכבים" את המנוע בעודו מנסה לשגר את האוטו מחוץ לסיבובים..

וככה סובארו מוכרים מכוניות. בגלל טמבלים כמוני. כל זה לא קשור בשום אופן לביצועים של המכונית, אלא לחוויה.

ואז בא הידהרו.

עכשיו יש לנו מנוע 2.5 ליטר, מכונית ששוקלת טון וחצי, ואת החזית הכי מכוערת שאי פעם ראיתי ביצור סדרתי, נלחמת על התואר המפוקפק עם מה שכנראה יהיה אימפרזה 2007 (בעצם יש את הדבר הזה של ביואיק שמנצח את שניהם אבל לא משנה).

אני לא מבין.. יש איזשהו מישהו, איפשהו באינטרנט או בתקשורת, שלא קטל את העיצוב הזה? הם לא אמורים לבדוק את הדברים האלה לפני שהם מיצרים אותם? יש חובב סובארו שלא מפנטז על המיצובישי איוו הבאה, השונה בתכלית, מהקופסא היפנית שיש עכשיו?

אבל לא נורא.. הידהרו הגדיל את המנוע ל-2.5... סירס קצת את החלק הטוב של ה-DCCD... הביא את סולברג שיסביר לכולם כמה שאוברסטיר זה רע (אהה, אז בטח תת-היגוי תחת בלימה זה טוב). והנה הגרמנים משקשקים לקראת בואה של האימפרזה.

במילים אחרות, סובארו הורסים את מה שאנשים כמוני מוצאים באוטו, בלי קשר לביצועים שלו. בד בבד, הם גם הורסים את החלק ב-"ביצועים" שרלוונטי למכוניות מהסוג הזה.

מה אני רוצה

אני רוצה שסובארו תחזור להיות סמל לחדשנות טכנולוגית. יש אנשים שקונים אימפרזות כי הן אימפרזות (רעש, חן, יחוס, זאב בעור כבש, ביצועים), ויש אנשים שקונים איוו כי הן מהנות יותר לנהיגה. זו בעצם הסיבה היחידה לרכוש איוו, מאחר ולמכונית הזו אין מחצית מהסקס אפיל שיש לסובארו (הכל יחסי.. לשתיהן אין סקס אפיל - אני יודע). וזה לא צריך להיות ככה.

אני רוצה שהם ישרטטו משהו יפה, משהו שיחזיק יותר משנה עד למתיחת הפנים הבאה (כדוגמת GT בשעתה).

אני רוצה שאותם המאפיינים הבסיסיים שקיימים במכוניות הראלי יופיעו גם במכוניות הסדרתיות.

להגדיל את המנוע ל-2.5 זה כמו לומר "זהו נשברנו. אנחנו לא יודעים להוציא יותר כוח ממנוע 2 ליטר בלי לעבור על תקנות זיהום. מיצובישי ניצחו". וזה חארטה (פרודרייב P2 עם מנוע ה-2 ליטר הישן, 58 קג"מ). אולי תכניסו מנוע V8 וככה תכסחו גם את ה-M3 וגם את הפורד GT?

אני רוצה רצועת כוח צרה. מכונית עצבנית, קיצונית ובועטת כמו ה-GT. אני רוצה שהיא תיסע על הצד ולא בגלל שהמחשב נועל את הדיפרנציאל המרכזי כי החישן הזה והזה מוסר שפה ושם. אני רוצה שסובארו יציגו תיבת הילוכים ידנית בלי קלאצ', עם כאלה-מן מאחורי ההגה כמו בדגם הראלי (כפי שהם היו הראשונים לעשות זאת בראלי ב-93'). אני רוצה 6 הילוכים קצרים והילוך שביעי "מנהלתי" שיתן למכונית את המהירות הסופית הכל-כך חשובה, כי כנראה שיש אנשים שבאמת מסתכלים על הנתון הזה.

ואני רוצה שכל זה ישקול 200 קילו פחות. ה-S201 שקלה 1270 קילו, זה היה לפני 6 שנים. שיקחו את המכוניות שהם בנו אז וימשיכו לעבוד עליהן.

למה כתבתי את זה

1. כי אני שיכור עכשיו.

2. כי בחור בשם אילן פ. לכלך על האוטו שלי. אמר שאין לו נשמה.

3. כי זה מטריד אותי עכשיו ומחר אני לא אחשוב על זה יותר.

4. כי מתסכל אותי שלא נולדתי בפינלנד ושם המשפחה שלי לא נגמר ב-נן.

מחפש סאבפריים קדמי למיני (שנת 76 ומעלה, בורג אחד בכל צד).

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תקשיב לי, עזוב את סובארו. קנה EVO. כמו שמישהו כתב בעבר (בתרגום חופשי) - נהגתי על ה-STI והתרשמתי עמוקות, ואז נהגתי על EVO והבנתי איך עושים את זה באמת נכון...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אהבתי את הדוגמה של הישראלי שראה יותר מדי WRC...

חזק!

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
להגדיל את המנוע ל-2.5 זה כמו לומר "זהו נשברנו. אנחנו לא יודעים להוציא יותר כוח ממנוע 2 ליטר בלי לעבור על תקנות זיהום. מיצובישי ניצחו".
לא, אתה טועה.

זה כמו להגיד, וואלה, הטורבו מרגיש פי מאה יותר טוב עם עוד 500 סמ"ק, איך לא עשינו את זה קודם?!

אם לא נהגת על ה-STI האמריקאית לפני כן לא תבין.. המנוע מרגיש מצויין.

וסתם כדי שנהיה פיירים, גם במנועי ה-4G63 Stroker בני ה-2.4L שבונים לאיבו'ס ההרגשה הרבה יותר טובה מאשר ב-400 סמ"ק פחות.

אה, ו, אל תתרגש ממה שכותב הגודש מכרמיאל יותר מדי... עאלק רטט למקרא השם פיאט 127 ספורט... פחחח... הייתה לנו אחת כזו... נשמה? רק בשירים של עופר לוי.

מוטי

פורסם

פשששש...

מזמן לא קראתי דברים כל כך נכונים, כתובים בכל כך הרבה כשרון.

סאחה עליך.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

סוף סוף כתיבה לא יומרנית שאפשר להזדהות איתה (גם אם אין לי סובארו).

עלה והצלח.

ברוך הבא לפורום החם, האוהב והתומך של קארספורום.

פורסם

כתיבה נהדרת!

אתה חייב להיות כתב!

ובקשר לתוכן, אני חושב שאתה צודק! אבל לי אישית זה לא מפריע כל כך..

לאון.

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

פורסם

כשמלכלכים על האוטו של מישהו וכששיכורים, כולם הופכים להיות כתבים מעולים :)

כתיבה יפה אדם הסובארואיד.

פורסם

וואו, וואו וואו.

מעולם לא נהנתי לקרוא כתבה בפורום הזה, שכל-כך הייתה נכונה שיכולתי להתרגש מכול פסיק וניקוד.

האמת גם אני רציתי להגיב לתר'ד של אילן אבל "גנבת" לי את כל המילים.

לגבי רוני, כפריק של הרכב עם סמל של הכוכב (למעשה שישה) לא משנה מה תכתוב. מחנות האוהדים של שני המכוניות זהה בעיני למלחמה בין מכבי להפועל. אתה נולד עם זה ולא יכול להחליף את האהבה הזו בשום רכב אחר בטח שלא לאויב שנוא הנפש.(נהגתי על הSTI VR10 ונסעתי {לא נהגתי} על הEVO 9)

ברשותי מספר כתבות מהעולם, שם חלוקים על הקביעה הכול כך חד משמעית שלך. תמיד בעולם אין מנצחת ברורה אלה קביעה על סדר עדיפות ואיזה מהמכוניות מתאימה לאיזה סוג נהיגה.

בכול מקרה כולם יודעים שהאסתי היא המלכה :wink:.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

• תוכן חדש...