Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיצובארו איוופרזה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7447 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
או-הו-הו... קודם כל, תן לי לחדש לך - מרבית ה"פריקים" של אסתי ממירים בימים אלו (בעצם, כבר עם הגעת הEVO8) את דתם לזו של משולש היהלומים (מה שמוביל אותנו לשאלה מה עדיף, 6 כוכבים או שלושה יהלומים, או האם יהלום אחד שווה יותר משני כוכבים, וכמה אריות צריך בשביל לגבור על יהלום אחד? :wink: ). אני מכיר אישית לפחות שלושה בעלי STI שהחליפו או רוצים להחליף ל-EVO, ואני סמוך ובטוח שיש עוד רבים.

דבר שני - אם לא משנה מה אכתוב (או יותר נכון, מה ייכתב במגזיני רכב - שלפחות באחד מהם יש לי השפעה מסוימת), אז זה לא בדיוק מוציא אתכם צרכנים נבונים, נכון? מצחיק לקנות את הרכב הנחות רק בשביל הסמל, במיוחד אם זה סמל של סובארו (מילא אם זה היה ב.מ.וו, או משהו מכובד :twisted: ). מצחיק גם שאיוו בעיניך היא האויב שנוא הנפש - אין כאן הרי עניין של עידוד או תמיכה מוראלית כמו בקבוצה "ביתית", זה בסה"כ אוטו... נוהגים בשניהם ומה שיותר טוב מנצח.

ולעניין - אני אמנם רק אחד (עם סוללה של כתבי רכב מאחורי, להם דעה דומה), אבל נהגתי על STI 9 ו-STI 10 במשך יום שלם. נהגתי על EVO 8 ו-EVO 9 במשך יום שלם. המסקנה שלי היא חד משמעית - EVO היא מכונית טובה יותר ב(כמעט) כל הפרמטרים. פשוט כך. יותר מזה - ההבדל כ-ל כ-ך מוחשי בכביש המפותל עד כי קשה אפילו למצוא יתרונות של אסתי על איוו. חווית הנהיגה פשוט שונה לחלוטין ומדהים עד כמה שתי החברות הללו לקחו בסיס דומה ביותר (מנוע טורבו חזק, הנעה כפולה מתוחכמת, מרכב סדאן וכולי) ויצרו שני כלים שונים בתכלית.

ובכל זאת - אני אשמח לקבל הכוונה לאותן כתבות שאומרות ההפך, מעניין יהיה לקרוא מה יש לקולגות מחו"ל לכתוב.

רוני

קודם כל זה לא הוגן לדבר על האריה שלי. היא כרגע חונה בשקט בחוץ ולא מפריעה לאף אחד. אל תשכח שהאריות הם בכול זאת מלכי הג'ונגל והם תמיד יודעים לטרוף.:-)

לגבי הטענה על מעבר של כל בעלי האסתי לאיבו, אני לא יודע כי לא בדקתי עם כולם.בהחלט יהיה מעניין לראות את טבלאות המסירה השנתיות (בארץ) של שני הנינג'ות ולראות האם באמת קיים פער מכירתי בולט. (הערכה שלי שאין פער גדול כל-כך אם בכלל)

אגב , בעולם הגדול האסתי נמכרת הרבה יותר מהאיבו.

אולי נשמע פואטי אבל מהם המכוניות הללו אם לא אהבה טהורה. למה אני יוצא באמצע הלילה להסתכל ברכב שלי ולשבת בתוכו, למה אני מניע אותו ונוסע לכתובות לא מוכרים רק כדאי לנסוע בו.

אם לא הייתי מרגיש ככה הייתי רוכש לאנטיס.מדובר באהבה שלא ניתן להסביר אותה.

אני אגב, הולך ורוכש כרטיסים למשחקים של מכבי למרות שהם לא מצליחים לנצח את פ"ת ומכבי חיפה (כנראה וזה זמני) הרבה יותר טובים מהם. מצטער לא מצליח להסביר זאת אבל ככה זה.

לגבי מבחנים מהעולם, קודם כל, לא טענתי אחרת ושהם (העיתונאים טוענים שהאסתי המכונית הטובה והאיבו לא (אולי בTOP GEAR). תמיד טוענים שהמכוניות מדהימות וההבדלים הם סוג של טעם אישי.

מבחן כזה תוכל למצוא באתר של ROAD AND TRACK לדוגמא (יש שם סירטון).אגב שנה לפני האסתי ניצחה בנקודות את האיבו ורק שהכניסו את אלמנט המחיר (האסתי הייתה יקרה ב8%) השתנה הניקוד.

גם באיבו (הירחון) בהמלצות בסוף המגזין הBEST PICK היא הSTI (כן אני יודע שזאת הSPEC C TYPE 25 ואני מכיר את ההבדלים).

לצערי אני אהיה בבית בעוד שבוע ואז אני יביא עוד כתבות על האסתי החדשה.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
3) הדגם משוחרר, קינת כתבי הרכב מתממשת ("אנחנו לא נלאה אותכם בהיסטוריה - רק כמה מילים קצרצרות. הגולף GTI הוצגה ב1977 והציגה התנהגות.. בלה בלה בלה והמכונית החדשה לא תוכל כמובן לשחזר את ההנאה של הראשונה אבל היא בהחלט מיועדת לאלו שחלמו על הגולף הראשונה ומאז התבגרו והשמינו ונהיו חברים של אילן").

4) זעקות שבר בפורומים - "הם בגדו בנו", "אין היגוי יתר", "אם נתנגש במחסום קשיח למחצה ב64 קמ"ש - נצא עם חבלות יבשות בלבד, אבוי!!!111".

...

אלו החיים. תמצא הנאות אחרות. כמו לקרוא את שירי ההלל של אילן על אודות נבלות איטלקיות מחלידות. if nothing else, זה יתן לך פרספקטיבה חדשה על מה חשוב בחיים - לא האוטו בו אתה נוסע אלא בריאות נפשך. או שתהיה גבר ותקנה EVO, מכונית של יצרן שכבר אין לו מה להפסיד.

ג-ד-ו-ל. מצדיע לחזית.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
קודם כל זה לא הוגן לדבר על האריה שלי. היא כרגע חונה בשקט בחוץ ולא מפריעה לאף אחד. אל תשכח שהאריות הם בכול זאת מלכי הג'ונגל והם תמיד יודעים לטרוף.:-)

לגבי הטענה על מעבר של כל בעלי האסתי לאיבו, אני לא יודע כי לא בדקתי עם כולם.בהחלט יהיה מעניין לראות את טבלאות המסירה השנתיות (בארץ) של שני הנינג'ות ולראות האם באמת קיים פער מכירתי בולט. (הערכה שלי שאין פער גדול כל-כך אם בכלל)

אגב , בעולם הגדול האסתי נמכרת הרבה יותר מהאיבו.

אולי נשמע פואטי אבל מהם המכוניות הללו אם לא אהבה טהורה. למה אני יוצא באמצע הלילה להסתכל ברכב שלי ולשבת בתוכו, למה אני מניע אותו ונוסע לכתובות לא מוכרים רק כדאי לנסוע בו.

אם לא הייתי מרגיש ככה הייתי רוכש לאנטיס.מדובר באהבה שלא ניתן להסביר אותה.

אני אגב, הולך ורוכש כרטיסים למשחקים של מכבי למרות שהם לא מצליחים לנצח את פ"ת ומכבי חיפה (כנראה וזה זמני) הרבה יותר טובים מהם. מצטער לא מצליח להסביר זאת אבל ככה זה.

לגבי מבחנים מהעולם, קודם כל, לא טענתי אחרת ושהם (העיתונאים טוענים שהאסתי המכונית הטובה והאיבו לא (אולי בTOP GEAR). תמיד טוענים שהמכוניות מדהימות וההבדלים הם סוג של טעם אישי.

מבחן כזה תוכל למצוא באתר של ROAD AND TRACK לדוגמא (יש שם סירטון).אגב שנה לפני האסתי ניצחה בנקודות את האיבו ורק שהכניסו את אלמנט המחיר (האסתי הייתה יקרה ב8%) השתנה הניקוד.

גם באיבו (הירחון) בהמלצות בסוף המגזין הBEST PICK היא הSTI (כן אני יודע שזאת הSPEC C TYPE 25 ואני מכיר את ההבדלים).

לצערי אני אהיה בבית בעוד שבוע ואז אני יביא עוד כתבות על האסתי החדשה.

מצטרף להצדעה של טל.

:)

אכן האסתי נמכרת הרבה יותר ברחבי העולם ומנצחת ברוב המבחנים ההשואתיים (עובד על סריקת שתי כתבות ברגע זה).

:D

ולדעתי, באם תעשה בדיקה מעמיקה ואובייקטיבית יימצא שה-STI נמכרת יותר גם בארץ.

פורסם
לא מסכים איתך הפעם בעניין ה-GT.
אז אני ואתה לא מסכימים.

אולי תסביר את עצמך - למה התכוונת בדיוק כשכתבת מכונית מקורית אחת בהתייחסות לאימפרזה?

אין בה שום דבר מקורי.

לא ההנעה הכפולה - את זה עשו כבר בשוק הרכב העממי הרבה לפני שהאימפרזה הייתה תכנית עתידנית במפקדת סובארו.

לא את ה-2000 סמ"ק טורבו שאתה משבח - זכורה לי אלופת ראלי מבית לנצ'יה שעשתה זאת במשך שנים רבות לפני האימפרזה, כן כן.. האינטגרלה נמכרה בתצורה הזאת כבר באמצע שנות השמונים... גם היא אגב, במרכב 4 דלתות.

לא את מנועי הבוקסר - גם לאלפא סוד 83 שהייתה לאבא שלי היה אחד כזה.

גבירותי ורבותי, זהו אין טעם ליצר מכוניות יותר.

עליתי על תגלית מרעישה. מסתבר שמאז ניקולאוס אוטו, לכל המכוניות יש מנוע בעירה פנימית.

אני לא יודע מה איתכם.. אבל אני מעתה מתכוון לשגר את עצמי על גומיה ענקית כל יום לעבודה, כי אני לא מוכן שיקראו לי חקיין. אה ושכחת לציין שלאימפרזה יש פנסים, שכידוע הורכבו לראשונה על הלגאסי 91' אם אני לא טועה. לפני זה נסעו בחושך.

אני ואתה לא נגיע להבנה בנושא הזה אף פעם. אתה קורא את התווים. אני מקשיב למוזיקה.

סובארו העתיקו מכולם, כמו הרבה יצרנים יפנים אחרים, רק מה, שהנוסחא יצאה להם מצויין עם האימפרזה, בדיוק כמו שמיצובישי הצליחו עוד יותר טוב עם הנוסחא של האיבו.

עכשיו אתה מתקרב לנקודה שלי. אתה יכול לנתח כמה שבא לך את החלקים וחלקיקי החלקים שהיפנים גנבו מיצרנים אחרים, החבילה שיצאה להם בסוף (גם אם זה בטעות) היא מקורית. כן, כי זה כחול, כי יש לזה כונס, כי יש לזה גלגלים זהב, כי זה עושה רעש. בדיוק כך.

אם אתה רוצה לחפש מקוריות וחשיבה ייחודית, אתה מחפש אותה אצל היצרן היפני הלא נכון.

קח את הונדה לדוגמא.

המציאו את תזמון השסתומים המשתנה.

בנו מכוניות נוסעים בייצור סדרתי עם היגוי כפול אקטיבי כבר בשנות השמונים.

מייצרים מנוע אטמוספרי בייצור סדרתי עם 120 כ"ס לליטר תוך כדי עמידה בכל תקנות זיהום האויר.

זו חשיבה מקורית.

לא זו לא. זו קידמה טכנולוגית. אותו מהנדס שהמציא את ה-VTEC, היה ללא ספק בחור מקורי. מה הקשר בין זה ובין מקוריות של מכונית שלמה?

קח את מאזדה לדוגמא.

בנו רודסטר עממית בשנת 1989 והחזירו את כל שוק הרודסטרים לחיים אחרי שנים רבות של קיפאון.

תסלח לי, אתה שפוי? זו הדוגמא שלך למקוריות?

(לא אני לא מלכלך על האוטו שלך. זה אוטו אדיר)

שים לב - מכונית קופה לארבעה נוסעים עם דלתות התאבדות ומנוע רוטארי, בשנות האלפיים... זו מקוריות!

מסכים.

אז אני לא מבין מה לעזאזל אתה מחפש ברכב מוגדש...
אני בהחלט לא אומר שהמנועים של הונדה לינארים, אבל לומר שטורבו זה כן?

פרא אצילי - מה שניסיתי להדגים (לעומת להוכיח, שזה דבר אחר) הוא שכנראה שיש משהו בדברים של אלו המהללים את האיוו ביחס ל-STI, אם לא מעט בעלי STI, שאינם בדיוק ידועים באובייקטיביות ודווקא כן ידועים בעקשנותם ל-Brand Name האהוב שלהם, מחליפים את מכוניתם לזו של הקונקורנציה.
בוודאי שיש משהו. אז מה, אז אף אחד לא קונה סובארו יותר? ומה עם סקודה, זה אפשר לקנות? רגע "מרבית" הפריקים ממירים את דתם? וואלה טוב לדעת.

בנוגע ל"צרכן לא נבון" - שים לב שהציטוט המדובר לא הופנה אליך.

אני יודע שלא. הצחיקה אותי הצורה שבה האשמת את הבחור בצרכנות לא נבונה, כאילו הוא אמר משהו על אמא שלך ("אה כן?? אז אתה.. אתה... צרכן לא נבון!").

ודבר אחרון - לסובארו אין נטיות אובדניות, להפך. הם יודעים טוב מאוד מה הם עושים, והם עושים את זה טוב.

אם זה היה נכון, לא הייתי כותב את ההודעה המקורית, לא היו מסכימים איתי כל מיני אנשים שאני לא מכיר, ואתה לא היית אומר לי לקנות איוו.

roee:

כל מה שאמרת נכון. לא בזכות זה בלבד כתבתי את ההודעה הראשונה, אלא בעיקר בגלל שראיתי איך הם מנסים לרדוף אחרי מכוניות סלון גרמניות במקום לעשות מה שהם טובים בו. וזה כן חדש.

אני ממליץ לכולם לחפש ולהוריד משהו שנקרא "BMI Volume 5 - Impreza vs Lancer the Final Round (Impreza vs Lancer, Tuned Inline 6 Shootout, Sayonara Supra and RX-7)":

1. להריץ ל-16:52, לצפות עד 17:55.

2. לקחת את זה, לשים בפנים את המנוע של הפרודרייב P2.

3. לשים תיבת הילוכים כמו זו שתארתי בהודעה הראשונה, עם הילוך שישי שנותן 190 קמ"ש במנתק הצתה.

4. לשים גלגלים וצמיגים אחרים כי מה שהולך שם זה סכנת נפשות.

5. להתקין מערכת היגוי של איוו.

6. לעדכן בלמים.

7. לנסוע חודש בנורבורגרינג ולתקן מה שלא בסדר.

נגיד שבסוף התהליך זה איטי מהאיוו ב-10 שניות סביב המסלול, ושהיו משווקים את זה בתור אימפרזה 2007. יש פה מישהו שלא היה מקים אוהל על המדרכה ליד יפנאוטו?

מחפש סאבפריים קדמי למיני (שנת 76 ומעלה, בורג אחד בכל צד).

פורסם

אני מבין שעברנו לדון בתנועות ידיים מתלהמות, כי תשובה רצינית לשאלה לא יצאה לך משם... חבל, דווקא אהבתי את הרוח שמאחרי הדברים בהודעה הראשונה ואין לי ממש מושג למה התשובות שלך נשמעות כ"כ שליליות כשחס וחלילה אומרים מלה רעה על האוטו שאתה כ"כ אוהב.

גם אני אוהב מכוניות פרועות ובועטות שנותנות לנהג את השליטה על מה שקורה ולא לאיזה מחשב מאפן שמחובר לכל מיני סנסורים שמעלים את המשקל הבלתי מוקפץ בכמה גרמים... אני אוהב מכוניות שצריך לדעת לנהוג טוב כדי להוציא מהם את המקסימום.

אתה ואני באותו הצד, רק שאני חושב שפרטים טכניים כמו להוסיף למנוע עוד כמה סמ"קים זה דווקא טוב וחושב שכל מערכות הבקרה/ אחיזה/ שליטה/ מניעת הנאה שוות לתחת... הייתי בכיף פותר את כל הבעיות כמו שפתרו אותן באחת הגרסאות האחרונות של האינטגרלה וחילקו את המומנט בין הסרנים 33/67.

וזו אגב, עוד נקודת זכות למיצובישי על זה שהם משווקים את האיבו 8 בגרסת ה-RS העירומה אפילו בלי ABS!

מוטי

פורסם

^

תנועות ידיים מתלהמות? תשובות שליליות?

אם בהודעה שלי זיהית שמץ של נימה שלילית, אני מתנצל.

בנוגע למה שכתבת על האינטגרלה - אני לא יכול לחשוב על דוגמא מוצלחת מזו בעצמי.

מחפש סאבפריים קדמי למיני (שנת 76 ומעלה, בורג אחד בכל צד).

פורסם

חברים, התכתובת שלכם עברה את גבול הטעם הטוב (בעצם, נכנסה עמוק לתחום הטעם הרע).

אנשים בפורום מבינים שהרקע הוא מגזין "אוטו", אבל לא צריכים בכל פעם לעקוץ ולפגוע.

יש בערוץ הצחוק תכנית הנקראת "המכה של המדינה". אולי תנסו לפרוק את האגרסיות שם...

וקצת ברצינות: הגבתי כי התגובות שלכם צרמו לי, ואני מניח שלעוד כמה חברים. בבקשה, קצת מחשבה לפני היריה.

תודה

פיני

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

פיניסטר, האמת היא שפשוט אין לי מושג על מה אתה מדבר. בינתיים אני רואה דיון ענייני ומעניין (טוב, עם כמה יציאות לא במקום, אבל באמת לא משהו רציני). אין לי מושג גם מה הקשר למגזין אוטו או כיצד הוא הרקע. ואת "המכה של המדינה" ראיתי בפעם הראשונה לפני איזה יומיים ואני חייב לציין שזה הדבר הפתטי ביותר שראיתי בעת האחרונה בטלוויזיה. בכל הרצינות, עדיף כבר לראות פוקימון.

ודבר אחרון ל-roee - ברשותך אעשה כמעשה גדולים ממני (תרתי משמע) ואצדיע לחזית :mm_yeah:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

עמוד נוח :grin:

ובאמת, זה ריטואל ידוע. אין מה לעשות, אבל אחרי שאתמול ביליתי איזו שעה עם הGTI החדשה, אפשר להסיק שזה לא כזה רע - אם העתיד כולל DSG עם כאלו ידיות - בהעדר מילה אחרת - חושניות, אז אקח אותו בשתי ידיים.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אם קראת את הכתבה שלי (ולא האמנת לשטויות של שני המכובדים שגם הגיבו בשרשור זה :wink: ) אז בטח הבנת שגם אני חושב שזה לא רע בכלל. הבעיה עם מכונית כמו הגולף GTI החדשה היא, שאם עוברים אח"כ למשהו כמו EVO או STI, הכל נכנס לפרופורציות... ובכל זאת - מדובר במכונית ראויה בהחלט.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לפיניסטר:

אין לי מושג ירוק על מה אתה מדבר. במלוא הרצינות.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

סליחה, טעות בזיהוי.

בשעות הבוקר המוקדמות כנראה שמערכת עיבוד הנתונים שלי מעורפלת, ואיכשהו התערבבה לי התכתובת המלבבת של רוני עם מישהו המתקרא "מגזין אוטו", שאין עליו שום פרט אישי בפרופיל, וחתום בכלל "ניצן", עם העובדה שאתה כותב ב"אוטו" (עליו אני מנוי מ-1988, ויסלח לי רוני...) והגבת כאן.

סליחה, סליחה , סליחה.

עד 27.1.2020 אני עסוק

• תוכן חדש...