Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיצובארו איוופרזה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7447 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

א) אתה באמת כותב משכנע.

ב) פעם אחת אמרתי "פעם סובארו, תמיד סובארו"

ג) פעם שניה אמרתי "אם כבר, אז רק סובארו" (בערך, לא זוכר בדיוק, אל תהיו קטנוניים עכשיו)

ד) מה דעתך על ג'.

ה) הלוואי ולי הייתה אחת, אבל גם חלום הוא דבר מתוק, הלא כן?

אופנוען

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אכן כן. שוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב קראנו את הרשימה המלאה של מכוניות משנות השמונים שעושות לך את זה ועל איך השפרצת גריז גרפיט כשראית אותן בנורדשלייף.
לא מדוייק .

זה יותר בכיוון הזה :

שוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב שוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב שוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב שוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב שוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

כולכם נעשיתם דקארט.

לפיאט יש נשמה, ל127 אין נשמה, לאימפרזה אין ציפור נפש ולדודה שלי יש טורינו עם תסביך אדיפוס, יאללה תנו גז.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

stiffler כתב: "אני עברתי מ-GT 1999 ל-STI 2004 ממש לפני חודש. ה-STI טובה/מהנה/מהירה ממנה ובכלל טובה ממנה עשרות מונים".

תגיד, אתה בטוח שזו STI ולא Evo8 במקרה? כי הן קצת דומות, אתה יודע, עם הספוילר. מילא מהירה. מילא טובה. אבל מהנה? STI? יותר מ-GT? על הכביש ולא על הנייר, אתה בטוח? עשרות מונים? כאילו, פי עשר ויותר?

פורסם
stiffler כתב: "אני עברתי מ-GT 1999 ל-STI 2004 ממש לפני חודש. ה-STI טובה/מהנה/מהירה ממנה ובכלל טובה ממנה עשרות מונים".

תגיד, אתה בטוח שזו STI ולא Evo8 במקרה? כי הן קצת דומות, אתה יודע, עם הספוילר. מילא מהירה. מילא טובה. אבל מהנה? STI? יותר מ-GT? על הכביש ולא על הנייר, אתה בטוח? עשרות מונים? כאילו, פי עשר ויותר?

כאילו.

אני כנראה חולם.

אולי כשאתעורר אגלה בחניה איבו?

אכן לשתיהן ספוילר... חד אבחנה אתה.

כל הכבוד.

ע ש ר

PATHETIC

פורסם

Pathetic אני מבין. אבל יותר מהנה?

עריכה: די, טוב, מצטער. לא התכוונתי. אין על STI 2004. לועסת GT ויורקת את השיירים. אם יש. GT אוטו ישן ומסוכן, STI אוטו חדש ובטוח. GT לא נוח, STI כן נוח. GT רק יותר יפה. זהו.

פורסם

לועסת? יורקת?

שכחת אונסת...

נו, ואני חשבתי שראיתי הכל.

בקיצור, אה רוייס גוורפן דה געלד?

חבל...

פשוט אין גבול

פורסם

שמע, אם אתה עובר ליידיש, כנראה שהגיע הזמן לשיחה רצינית.

אז ראשית, אומרים ארוייס גוורפן געלד. בלי "דה".

שנית, בנוגע ל-GT ול-STI. בסך הכל ניסיתי לומר שלא ברור לי למה אתה טוען שהמכונית החדשה והחזקה מהשתיים, יותר מהנה. הסכמתי שהיא יותר מהירה וגם יותר טובה. אבל יותר מהנה?

יצא לי לנהוג קצת ב-GT וגם קצת ב-STI, ודווקא יותר נהניתי מה-GT כי היא הרבה יותר קלה ומדויקת ודורשת המון ריכוז ומעורבות וזהירות של הנהג. ה-STI (הרבה) יותר כבדה. כשאתה אומר שהיא מהנה פי עשרות מונים, למה אתה מתכוון?

פורסם
כשאתה אומר שהיא מהנה פי עשרות מונים, למה אתה מתכוון?

לא סגור על זה...אבל אולי הוא מתכוון שהיא מהנה פי עשרות מונים.

אם הוא צודק או טועה זה כבר ניתן לוויכוח, אבל, לדעתו, היא מהנה פי עשרות מונים.

גם לדעתי, הSTI יותר חזקה, יותר מהירה, יותר חדשה...אבל...אין לה את זה.

כן כן, לא לא.

פורסם

לנוחות הקוראים , לינקים להמחשת החוויה העוברת על הכותב (אם אתם בני פחות מ-18 , צאו עכשיו).

היי אדם

אכן נחמד מה שכתבת, אך בכל זאת אני חושב שלצמד הנינג'ות אין נשמה.

מאידך -גיסא- כתבתי ואמרתי לא פעם כי הייתי רוכש EVO 9.

אני האחרון ש"ילכלך" על מכוניות.

מוטי

אם אין לך רטט בלב למשמע פיאט 127 ספורט - אז אתה חי בסרט.

חכה שהשעון "יזנזן" ואז תתעורר.

קשה עד מאוד להסביר לאדם שלא ממש מדברות אליו מכוניות הנשמה, מהן.

אדם שכביכול התקדם,וחי בסרטי אימפרזות/ איבו ושאר יפניות-שאני רוכש להן כבוד

והן ראויות לכך. אך תמיד שאני אראה איזו ביאנקי אבארט או את יריבתה פיאט 127 ספורט

אני :cry: . לא מדובר על האצות ופניות. מדובר על השיק הטוהר-וכן ניחשתם נכון -נשמה.

לך תסביר את זה לדור שלא ידע את יוסף. וחי בסרטי אימפרזות ואיוו ומשתחווה לעגל הזהב.

עוד דבר

וסיפרתי כנראה לא פעם בפורום

עם כל הכבוד לתערוכת פרנקפורט 2005 האדירה בה ביקרתי השנה

מה שהלהיב אותי יותר זה הביקור ברינג ,חוץ מהנהיגה במסלול

הגענו למרוץ מכוניות היסטוריות, (תודה לבעל ה911 טורבו שעדכן אותנו)

ושם קמו אותן אגדות לתחיה.

אני מניח שאליך ב.מ.וו M3 E30 לא מדברת, כך גם הקרב בינה לבין אלפא GTV6

נושנה על המסלול (כן האלפא עקפה אותה אם אתה מתעקש), פרינץ 1000TT

ביאנקי אבארט, GOLF GTI MK1, רנו גורדיני, רנו 12 גורדיני, רנו 5 טורבו,רנו 5 טורבו 2

, פולקסווגן פולו GT , רנו אלפין, ב.מ.וו 2002ti, אלפא סוד Ti , אלפא ספרינט וולוצ'יה 79'

, מרצדס 190E 2.3 16, ב.מ.וו סידרה 5 אלפינה, פיז'ו 205GTI, וזו רק חלק מרשימת המכוניות שהסתובבתי ביניהן בפיטס,ואח"כ צפיתי במרוץ... ואם זה לא מדבר אליך

כנראה אתה עשוי מסיליקון.

פורסם
לא סגור על זה...אבל אולי הוא מתכוון שהיא מהנה פי עשרות מונים.

אם הוא צודק או טועה זה כבר ניתן לוויכוח, אבל, לדעתו, היא מהנה פי עשרות מונים.

גם לדעתי, הSTI יותר חזקה, יותר מהירה, יותר חדשה...אבל...אין לה את זה.

שמע, אחרי הפעם השניה הצלחתי להבין שהוא מתכוון להנאה פי עשרות מונים. בחיי, עוד לפני שהסברת. אם לא היה מובן למה התכוונתי, אז בשפה אחרת, בלי עשרות מונים.

ותיקון קטן. אין שום ויכוח אם הוא צודק או טועה. "מהנה" לא ממש מדיד. אבל כן ניתן להסבר.

ולכן רציתי לדעת במה מתבטאת ההנאה הגדולה יותר. נגיד, התנהגות יותר מהנה. מנוע יותר מהנה. שלדה, מתלים, פלסטיק של דשבורד, אנא עארף, כאלה מין, דברים מקובלים שבגללם נהנים יותר ממכונית. או אחרים, שאני לא מכיר. משהו. חוץ מיידיש

פורסם
כנראה שלא הבנת מילה מתוך מה שכתבתי.

ברור לכולם שהמנוע החדש חזק וטוב יותר. אני אמרתי, אם הם רוצים כוח - שיכניסו 5.7 המי ויגמרו עניין. יהיה להם הכי הרבה כוח שבעולם.

השינוי הזה מ-2.0 ל-2.5 הוא הרבה יותר מ-500 סמ"ק. השינוי הזה אומר שהיפנים, שבמשך 50 שנה של חיקויים בנו מכונית מקורית אחת, נפלו שוב לאותו בור עלוב בתרבות שלהם שגורם להם להעריץ כל דבר מערבי. הם לא מזהים משהו מקורי כשהם יוצרים אותו. אם אתה לא מסכים איתי אתה מוזמן להוריד את אותו וידאו בלינק שבהודעה הראשונה, ולהסתכל על הנהגים הנהדרים שבוחנים את המכונית מול מכוניות אירופאיות עם חיוך מתלהב של ילדים בני 12 (אם עדיין לא מובן - 2.5 ליטר זה מבחינתי סמל למגמה שהחלה לפני מספר שנים, ועלולה להחריף בעתיד).

למרות האבחנה הלא נכונה שלך באשר ליכולות שלי בתחום הבנת הנקרא, אם ניגע בתוכן לרגע נראה לי שאתה בעצם זה שלא לגמרי הבין את מה שאני מנסה להגיד וגם טועה קשות באבחנה שלך לגבי האימפרזה.

אולי תסביר את עצמך - למה התכוונת בדיוק כשכתבת מכונית מקורית אחת בהתייחסות לאימפרזה?

אין בה שום דבר מקורי.

לא ההנעה הכפולה - את זה עשו כבר בשוק הרכב העממי הרבה לפני שהאימפרזה הייתה תכנית עתידנית במפקדת סובארו.

לא את ה-2000 סמ"ק טורבו שאתה משבח - זכורה לי אלופת ראלי מבית לנצ'יה שעשתה זאת במשך שנים רבות לפני האימפרזה, כן כן.. האינטגרלה נמכרה בתצורה הזאת כבר באמצע שנות השמונים... גם היא אגב, במרכב 4 דלתות.

לא את מנועי הבוקסר - גם לאלפא סוד 83 שהייתה לאבא שלי היה אחד כזה.

אז מה לעזאזל מקורי בה?!

התשובה הנכונה היא - כלום.

סובארו העתיקו מכולם, כמו הרבה יצרנים יפנים אחרים, רק מה, שהנוסחא יצאה להם מצויין עם האימפרזה, בדיוק כמו שמיצובישי הצליחו עוד יותר טוב עם הנוסחא של האיבו.

אם אתה רוצה לחפש מקוריות וחשיבה ייחודית, אתה מחפש אותה אצל היצרן היפני הלא נכון.

קח את הונדה לדוגמא.

המציאו את תזמון השסתומים המשתנה.

בנו מכוניות נוסעים בייצור סדרתי עם היגוי כפול אקטיבי כבר בשנות השמונים.

מייצרים מנוע אטמוספרי בייצור סדרתי עם 120 כ"ס לליטר תוך כדי עמידה בכל תקנות זיהום האויר.

זו חשיבה מקורית.

קח את מאזדה לדוגמא.

בנו רודסטר עממית בשנת 1989 והחזירו את כל שוק הרודסטרים לחיים אחרי שנים רבות של קיפאון.

שים לב - מכונית קופה לארבעה נוסעים עם דלתות התאבדות ומנוע רוטארי, בשנות האלפיים... זו מקוריות! (אילן, תלמד, זו נשמה במלוא מובן המלה!)

חפשת סמל למגמה של "הרס" המכונית "שלך" ומצאת אותו במקום הלא נכון.

500 הסנטימטרים המעוקבים האלו עושים לאוטו רק טוב.

בכלל, אם ניקח את הציטוט הבא שלך -

אני רוצה רצועת כוח צרה.
אז אני לא מבין מה לעזאזל אתה מחפש ברכב מוגדש... קח כל הונדה עם VTEC ותקבל את מבוקשך.

אם אתה מחפש אוטו קיצוני, עצבני ובועט, תתחיל לשפר.

אין שום רכב מקורי מהחברה שיכול לתת לך את מה שרכב משופר מסוגל לספק לנהג מהבחינה הזו.

חמש מאות ה-CC האלו הם בין הדברים היותר טובים שיכולים לעשות עם מכונית כמו זו, זה פוטנציאל קיים לשיפור המנוע, תפוקת הכוח, תגובת הדוושה, ביטול של ההשהיה המעצבנת ואם נסתכל על זה בצורה עוד יותר מעמיקה - גם נפתחת בפני רוכשי הרכב האופציה להזיז טורבינה יותר גדולה באם חשקה נפשם ביותר כוח.

מוטי

פורסם
זהו שכנעת אותי.

רגע, שאני אבין, צריך שיקראו לי רונית שטרן בפרהסיה (ובפומבייסט) וקצת דחיפות מרפקים בשביל שכל מיני כתבי רכב מכובדים יותר ופחות (הלל, הסר דאגה מלבך, אתה יותר, לפחות בקצב שמתייחסים אלי במערכת אוטו :-P ) יכנסו לשרשור ויגיבו?

פרא אצילי - מה שניסיתי להדגים (לעומת להוכיח, שזה דבר אחר) הוא שכנראה שיש משהו בדברים של אלו המהללים את האיוו ביחס ל-STI, אם לא מעט בעלי STI, שאינם בדיוק ידועים באובייקטיביות ודווקא כן ידועים בעקשנותם ל-Brand Name האהוב שלהם, מחליפים את מכוניתם לזו של הקונקורנציה.

בנוגע ל"צרכן לא נבון" - שים לב שהציטוט המדובר לא הופנה אליך. ועוד משהו - לקרוא לי אופנוען? עוברת בי חלחלה... (וברצינות - הפעם היחידה שבה הורכבתי על אופנוע, או יותר נכון קטנוע, הייתה עם מישהו שכתב בשרשור זה ועונה לשם "ניצנית". אותה נסיעה השאירה בי צלקות עד עצם היום הזה...). אינני פוסל את עניין האופי, אני רק טוען כי במלחמת מיצובארו איוופרזה, כפי שקראת לה, משחק האופי די חסר משמעות, ובסופו של דבר הן נועדו לדבר אחד בלבד - לנסוע הכי מהר וברוטלי שאפשר. כך שזה צריך להיות המבחן שלהן ולא כיצד הן מרטיטות את נימי נפשו של הנהג בעוד הוא מלטפן באהבה... (ידוע שהגזמתי, נסה להבין את המשמעות ולא להתפס לקטנות, אלא רק אם אתה באמת מלטף מכוניות כשאף אחד לא רואה).

ודבר אחרון - לסובארו אין נטיות אובדניות, להפך. הם יודעים טוב מאוד מה הם עושים, והם עושים את זה טוב. בנוסף אל תשכח שכמו כל יצרני הרכב, גם הם מביטים אל העתיד הבטוח, הפחות מזהם והעומד בתקנות... אין ברירה, זהו הכיוון אליו הולכת תעשיית הרכב.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לא, מתוקה. זה לא ממש קשור לדרך שבה מתייחסים אלייך. כולה התעניינתי מה יותר מהנה בסובארו אימפרזה STI לעומת GT. אבל לא התנסחתי יפה מספיק.

פורסם

פותח שרשור יקר, שני הדברים (הן התרככות המכוניות והן ביכויין מעל גבי המדיה) הם דברים שבשגרה. אם היית עוקב (ואני מניח שאתה עוקב), היית רואה שזה מנת חלקה של כל מכונית, החל מכל דגמי פיז'ו לדורותיהם, דרך הגולף GTI והמיאטה (שאמנם לא השמינה, אבל יש תלונות על עודף אחיזה), המשך בסובארו שלך ואפילו הEVO (איפה ה6 ואיפה ה9 מבחינת מדד הhardcore) ועד ל911.

היחידים שלא מחוייבים לכך הם אלו שמראש מבטלים כל היבט פרקטי של תוצרתם, כמו לוטוס למשל.

זו פרוצדורה ידועה ומתועדת היטב:

1) שמועות על דגם חדש פושטות בקרב אוהדי רכב מסויים, נעזרות בפורומים מוקדשים לנושא בשביל לצבור תפוצה ויראלית

2) האוהדים מתאכזבים - "זה כבר לא אותו הדבר", "הם מתרככים", "אין על GT גבר. הWRX? פחחחח מקבלת רכבות"

3) הדגם משוחרר, קינת כתבי הרכב מתממשת ("אנחנו לא נלאה אותכם בהיסטוריה - רק כמה מילים קצרצרות. הגולף GTI הוצגה ב1977 והציגה התנהגות.. בלה בלה בלה והמכונית החדשה לא תוכל כמובן לשחזר את ההנאה של הראשונה אבל היא בהחלט מיועדת לאלו שחלמו על הגולף הראשונה ומאז התבגרו והשמינו ונהיו חברים של אילן").

4) זעקות שבר בפורומים - "הם בגדו בנו", "אין היגוי יתר", "אם נתנגש במחסום קשיח למחצה ב64 קמ"ש - נצא עם חבלות יבשות בלבד, אבוי!!!111".

5) רגיעה, התמתנות, רכישה של הדגם הכופר על ידי החברים - כי הGT שלהם כבר נבלה, כי אישתם שונאת את הגרגור של הבוקסר, כי... וכו'

6) קבלת המכונית החדשה כסטנדרט דה-פאקטו. כמובן שעד הנקודה הזו כבר עברו כמה שנים, והנה אנחנו חוזרים למשבצת הראשונה, לקראת הדגם הבא.

אלו החיים. תמצא הנאות אחרות. כמו לקרוא את שירי ההלל של אילן על אודות נבלות איטלקיות מחלידות. if nothing else, זה יתן לך פרספקטיבה חדשה על מה חשוב בחיים - לא האוטו בו אתה נוסע אלא בריאות נפשך. או שתהיה גבר ותקנה EVO, מכונית של יצרן שכבר אין לו מה להפסיד.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תוכן חדש...