ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,572 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ערב טוב בני רוצה לקנות את הפיקאסו במקום הפורד פוקוס שקשה עם שלושה ילדים אין מספיק מקום האוטו עם106000 ק"מ 165 כוח צורה חדשה .
הודעה אחרונה מאת oren1, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 732 צפיות
שלום אני מחפש חוות דעת על הרכב הציעו לי או עם 110,000 ק"מ ב-41,000 או עם 155,000ק"מ ב-31.000 תודה
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 796 צפיות
הי, מחפשים רכב קטן (שני), אמין, לעיר בעיקר ומידי פעם גיחות 20-30 ק"מ בכביש המהיר. כרגע מתלבטים בעיקר בין ספארק, i10 , מיקרה, ופיקנטו. 45k תקציב פחות או יותר. חשוב לנו שיהיה אפשר לשים 2 כיסאות בטיחות מאחורה (1 מהם עדיין יפנה קדימה בחודשים הקרובים, ככה שהוא ממש יבלוט קדימה). אין צורך לעוד אנשים לשבת מאחורה כמובן. עגלה בתא המטען נבדוק במקום, שזה הדבר שמטריד אותי בספארק.. תודה.
-
- 25 תגובות
- 4 אלף צפיות
האלן, אני סטודנט שמסיים לימודים עוד כ-שנה לכן לא תכננתי להחליף כרגע אוטו אלא להמתין עד סיום התואר. אך צצה ככל הנראה הזדמנות ומישהו חם על לחטוף את הרכב שלי ממני (סיויק ידנית 98 יד ראשונה). אני יודע שהשוק היום הוא בעיקר שוק של מוכרים לכן למרות שלא תכננתי חושב שאולי כלכלי לי למכור (לפחות זו המלצת חברים ומשפחה). האוטו כבר דורש שני טסטים בשנה, אישור בלמים ואמנם אני לא יושב על הון אבל יום עבודה שלי כבר שווה לא מעט כסף (וכמו כן בטיחות זה סה"כ דבר חשוב). אני מחפש ברכב את הדברים הבאים: 1. זריז. הסיויוק שלי בתור חדשה עשתה 0-100 בתור 8.9. (כמה היא עושה כיום לא מדדתי, אך לא חושב שהיה שינוי משמעותי לפה ולשם) אני מעוניין שהרכב הבא שלי לא יפול בביצועיו מהנוכחי ו…
הודעה אחרונה מאת Nico62, -
מכון בדיקה
מאת Yosef dori- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 459 צפיות
מכון בדיקה בחדרה אמין וטוב יונדאי i30 2009 עם 175קמ יש ממש להיזהר?
הודעה אחרונה מאת yovavb, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 584 צפיות
שלום, אני לפני קניית רכב, קיבלתי את דוח הבדיקה מחברת הליסינג (עדיין לא לקחתי לבדיקה מטעמי). אשמח לדעת האם יש משהו קריטי - סעיפים 21 ו 22 לא ממש מובנים לי. אודה לעזרתכם, תודה. טופס בדיקה.pdf
הודעה אחרונה מאת save, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
חושב לקנות s max 2015 מדגם trend. הבנתי שהוא שתיין דלק, נתמודד. מה ידוע לגבי האמינות שלו? מחלות אופייניות? אכזבות? תסכולים?
הודעה אחרונה מאת rotemb, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 600 צפיות
אני לפני רכישת רכב ולפני בדיקה במכון שאעשה בעצמי. לבינתיים המוכר, שהינו גוף גדול, מסר לי את דוח הבדיקה שהם עשו (מצורף). לטענתם הכל סודר ולא אמור להופיע בבדיקה הבאה. האם משהו מהממצאים מדאיג או מדובר בדברים סטנדרטים? המדובר על טויוטה 2017
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
האם הליקויים פשוטים לתיקון? פוגעים באורך חיי המנוע (בטיב המנוע) ? ואם בכלל כדאי לקנות רכב כזה? מדובר בסקודה אוקטביה תוצאות הבדיקה
הודעה אחרונה מאת save, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 527 צפיות
אני רוכש רכב באיזור עפולה ואינני מתגורר באיזור. האם מישהו יכול להמליץ על מכון בדיקה אמין? אני קונה מסוכנות רכב שקרוב לוודאי מיודדת עם מרבית המכונים, איך אוכל להיות בטוח שאין שיח והבנות בין המוכר למכון? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת צפוניאא, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 791 צפיות
הי אשתי אמורה לקבל רכב מהעבודה. העבודה שלה מחייבת שיהיה היברידי. יש לה אפשרות לקחת עכשיו איוניק 2019, או בתחילת השנה נירו 2020, שאמורה להיות אחרי השידרוג שעברו. הבעיה היא ששמענו שמי שיקנה ב2020 ישלם יותר מס, בגלל ההפחתות בפטור ממס על ההיברידיות. אשמח, אם יש מישהו שיכול לתת לי מידע ספציפי, או להפנות למאמרים על כך, כי לא מצאתי ברשת חומר שנותן תשובות לנקודה הזו. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
-
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
ערב טוב ומועדים לשמחה, אנחנו זוג צעיר המצפים להרחבת המשפחה בקרוב, ורצינו לשדרג את האוטו הקיים (אלטו 2012) חשבנו להשקיע כ50K ש"ח, אבל ריבוי הדגמים ואופצות הרכישה גרמו לנו ללכת לאיבוד (האלטו נקנתה בזמנו ישירות מהיבואן) ככל הדבר נחוץ ויהיה משמעותי, נוכל להשקיע כ55K. רוב הזמן הרכב ישמש נהג יחיד לעבודה (40 קמ לכל כיוון), ואחת לשבועיים נסיעה יותר רצינית (כפר סבא-רמת הגולן) השאיפה לרכב שישמש אותנו ל4-5 שנים הבאות, אין העדפה למותג מסוים. אני יודע שהתקציב לא גבוה, אבל מבחינת העדפות אני מחפש: משנתון 2015 +- אוטומט קמ נמוך ככל האפשר צריכת דלק נמוכה לצד ביצועי מנוע טובים. (אני עם מנוע של 1000 סמק בשנים האחרונות, אז הכל יחסי) אשמח לשמוע המלצות תודה…
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הי, מחפש רכב לטחון ק"מ של יומיות לעבודה על כביש מהיר. צריכת הדלק ואמינות מכנית חשובים. עלויות מוסך גם חשוב (חלקי חילוף יקרים?). מנגד בגאז' (שימושיות) וסחירות לא, שכן קונה בכוונה ישן כדי לגמור אותו בק"מ בלאו הכי... לצערי המצב ביד2 של אוריסים ופריוסים מזה כמה שבועות קשה, ואתמול די במקרה ראיתי מודעה ללקסוס CT200H ואז עשיתי חיפוש על הדגם. מהמעט ששמתי לב דרך מדגם קטן של מודעות שהיתרונות (על פניו) שמדובר על מותג שרובו ככולו היה בידיים פרטיות וק"מ ממש נמוך יחסית לשנתון. בגלל שזה מותג הפרימיום של טויטה זה אומר בגדול ש-2011 שלהם זה רמת האבזור של טויוטות של השנים הבאות ככה שאין פה נפילה למשהו חריג. אם יש דבר אחד שלמדתי זה שחוכמת ההמונים בפורום פה מנצחת: אז, האם מדובר על דגם שה…
הודעה אחרונה מאת Super_T, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אשמח לשמוע מאנשים חוות דעת על הדגם הזה בין 2017-2019. שוקל לרכוש אחד בשבוע הבא ומקריאה קצרה בפורום ובכלל הבנתי שהדעות דיי חלוקות בכל הנוגע לרכב הזה. תקציב: 110,000 מחפש יותר מיד 2 (הירידת ערך בשנה שנתיים הראשונות פשוט מטורפות) *הבנתי גם שקיימת קבוצת whatsapp לרכב הזה. אשמח להצטרף ולשמוע גם מכאלה שמחזיקים את הרכבים האלה תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Super_T, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 775 צפיות
שלום רב, מצאתי פיג'ו 208 יד 1 (00 בעלים קודמים), מודל 3/2016 עם 80k ק"מ, ידנית, ללא תאונות. חברת הליסינ (חברה גדולה ומוכרת) הראתה לי דו"ח שמעיד על כך שהרכב עבר את כל הטיפולים עד כה, עוד הם טוענים שנהג ברכב נהג יחיד לאורך כל התקופה. (כיצד אפשר לאמת כזה דבר?) מחירון יד 2 משוקלל של הרכב (תוך התחשבות בעברו כרכב ליסינג) הוא 31.9k. ההצעה הסופית (לטענתם) היא באיזור ה-29k, הם נותנים גם לרכב שנה וחצי אחריות על הגיר והמנוע. שמעתי סיפורי זוועות על האופן שבו חברות ליסינג מטפלות ברכבים שלהן, על רכבים שלא מגיעים לטיפולים בזמן או לא מגיעים בכלל לטיפולים כיוון שהנהגים שוכחים, לכן לא ברור לי האם אני יכול לסמוך על דו"ח הטיפולים שסופק לי. האם מדובר בהצעה משתלמת לדעתכם…
הודעה אחרונה מאת אליהו שבת, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1 אלף צפיות
אשמח להמלצה לרכב קטן, חסכוני, אמין ובטיחותי, חובה אוטומטי, מספיק מנוח קטן. ישמש אדם אחד בלבד (בת 60), שלא תיסע הרבה, בעיקר בסופי שבוע וגם אז לא למרחקים ארוכים. לא מליסינג ולא מהשכרה בעבר. תקציב בסביבות 30,000 ש"ח, עדיף פחות אם אפשר. חשבנו על יונדאי i10 שנת 2015 או על ניסן מיקרה שנת 2015. 1. מה דעתכם ספציפית על הרכבים הנ"ל? האם הם עונים על ההגדרה ומומלצים? האם ספציפית שנתון 2015 שלהם לא נחשב ישן מידי ו/או מועד לפורענות/תקלות ידועות? 2. אשמח לדעת האם יש לכם המלצות נוספות. והיכן הן עומדות ביחס לרכבים הנ"ל (טובות יותר/פחות) תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת ExtraSi, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 921 צפיות
היי חברים,מעונין לקנות לאישה יונאי i20 שנת 2016 מחברת ליסינג.רובן עם ק"מ מאוד גבוהה או לחלופין אחרי תאונות קשות, החלפת מנועים וכו'.מצאתי יונדאי אחת, בחברת אלבר, עם 60 אלף ק"מ, אך מתלבט כי היא עברה תאונה.הרכב עבר בדיקה ואלו הממצאים:תיקוני מרכב, משמעות נמוכה: סימני פגיעה לפנים, נזק לפנלים, תיקוני מרכב וצבע, מעיכות/מעוך, נזק לפגושים, הוחלפו חלקי מרכב, כנף קדמית שמאלית הוחלפה, מכסה מנוע הוחלף.הם נתנו לי לראות תמונות של התאונה, לא קשה בכלל, מישהו נכנס ברכב בצד כאשר הוא היה בחניה.השאלה שלי כמה משמעות יש לכך שהחליפו את הכנף ואת המכסה מנוע, והאם הייתם ממליצים לקנות את הרכב, ואם כן כמה יש לי מרווח מיקוח בגלל התאונה והחלקים שהוחלפו.תודה,
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
- 0 תגובות
- 465 צפיות
שלום איך הרכב הזה ? אמין , אחזקה , מנוע , דלק וכו' בקיצור כדאי ?
הודעה אחרונה מאת rambo007, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום הייתי רוצה בבקשה חוות דעת על הרכב שנת 2014 ק"מ 118000 יד 1 רכב חברה נהג פרטי ( אני אהיה יד 2) הסטוריית טיפולים של הרכב במוסך מורשה הוחלף מוח גיר לפני כשלשה חודשים עלייה לכביש ב24 למאי מחירון לפני שכלול 68200 חברת טרייד מובייל דורשים 52000 מה אתם חושבים על העסקה? מה התקלות הנפוצות ברכב זה? ממה צריך להזהר ומה צריך לבדוק? תודה
הודעה אחרונה מאת rolling_stony, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 513 צפיות
היי, אשמח לקבל חוות דעת על התוצאות וכן הערכה של עלויות תיקון מצידי / מצד המוכר.
הודעה אחרונה מאת שי, -
-
קראתי בפורום שיש כמה תקלות רצועת טיימינג בדגם הישן, האם הם עדיין קיימות השנתון הזה? משהו שצריך לשים לב? מתכנן לקנות מלובינסקי (90k) בנוסף אשמח להמלצה למכון בדיקה מקיף ואמין לפני קניה, באיזור הצ׳ק פוסט חיפה.
הודעה אחרונה מאת ZvikH, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 541 צפיות
אני מחפש רכב חזק עם מראה צעיר כרכב ראשון (בן 22), סופר מיני, אוטומט, עדיפות לשנתון גבוה ככל הניתן, עדיפות גם לחסכונית חשבתי על רנו קליאו דור 4 או איביזה 1.2 אבל כל בן אדם שני שדיברתי איתו הוריד אותי מהעניין בגלל בעיות גיר או חשמל מה דעתכם בנושא ועל מה כדאי לי ללכת?
הודעה אחרונה מאת Maor Elkarat, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 782 צפיות
דובר בפיג'ו 2008 מודל 2014, הרכב לא עבר תאונות אך מה שצורם הוא נושא המנוע ובעיקר נושא תיבת ההילוכים. דעתכם? דחוף..
הודעה אחרונה מאת Ron.P, -
-
- 3 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אני לפני רכישת טויוטה אוונסיס 2017 והולך לפגישת סגירה עם סוכנות של טויוטה. המחירון של הרכב הוא 94 אולם המחיר המשוקלל הוא 103 היות ויש לו קילומטרז נמוך. אני מצד אחד לא רוצה לשלם יותר מדי ומצד שני לא להתווכח סתם בלי להבין את המחיר המקובל והראוי. האם הלכה למעשה משלמים מה שרשום במחירון או שהגיוני שאנסה להוריד אותם? בכמה - 3%, 5%, 10%?
הודעה אחרונה מאת none77, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הי, בשיחה שהיתה לי עם סוכנות שמוכרת רכב שעבר תאונה (כיום מתוקן ונמכר עם אחריות), הם הראו לי דוח שמאי על תאונה שהיתה שבו נקבעה ירידת ערך בכמה אלפי שקלים אבל לא באחוזים. לטענתם זה מעיד על משהו פיצוי חד פעמי ולא ירידה בערך האוטו. האמנם?
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מחפש רכב חדש לאמא שלי לאחר ששלה שבק חיים. היא מעוניינת ברכב 0 ק"מ חדש, היא כנראה תשאר איתו לפחות איזה עשור, אז נשמע די הגיוני תכלס. היא צריכה משהו על הספקטרום של "סופר מיני" - "משפחתית קטנה". הנסיעות הן לא ארוכות, אבל חשוב הנוחות נסיעה, בגאז' סביר וגדול ככל האפשר ורכב אמין כמה שיותר. ההתעסקות במוסכים ברכב האחרון גמר אותה ואותנו חח. ההתלבטות היא בין מאזדה 2, סוזוקי בלאנו (הפייבוריט כרגע) ויונדאי I20 . אשמח לדעתכם והמלצות/דיס המלצות בין הרכבים. או לכל רכב אחר בטווח המחירים הזה, אבל לדעתי היא בעניין של רכב חדש . נ.ב אני קניתי פיג'ו 208 ב0 ק"מ לפני 3 שנים, סה"כ מרוצה מאוד, אבל מעדיף לא לסבך אותה עם רכב צרפתי .
-
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חברים, אני עומד להזמין רכב חדש, שככל הנראה יהיה סקודה קודיאק. המחירים של גרסאות הבנזין 1.5 והדיזל 2.0, שניהם עם 150 כ"ס, ברמת אמבישן - זהים. איזו גירסה עדיפה? הרכב ישמש בעיקר לנסיעה עירונית/בין-עירונית של כ-70 ק"מ ביום (עבודה...), כך שנוחות הנסיעה היא החשובה ביותר מבחינתי. תודה!
הודעה אחרונה מאת מולטיפלה 05, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 525 צפיות
שלום רב. ניסאן נוט 2013-14, נראה שהרכב נסחר במחירים טובים. אודה לכל מידע, לגבי אמינות, צריכת דלק, וכל מידע רלוונטי. האם זהו הגיר הרציף עם הבעיות?
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
- 0 תגובות
- 497 צפיות
מה אתם אומרים על הרכב בשנתונים האלה?
הודעה אחרונה מאת Aviel Smolanski, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 958 צפיות
אנחנו לפני רכישת ג'יפון. יש לנו דעה ברורה לגבי הרכבים השונים, אבל עדיין מתלבטים לגבי הצד הכלכלי של הרכישה. המועמדים: פורד קוגה טיטניום משומש 2018 - אפשר למצוא עם כ-10K ק"מ ב-120K. סובארו פורסטר ספורט חדש - 200K, לעיתים נדירות יש בלוחות שנת 2019 בכ-180K. סיטרואן C5 איירקרוס Shine Pk חדש - 180K הנסועה הצפויה נמוכה יחסית - 10K בשנה. הסיטרואן הכי מוצלח סה"כ. הפורסטר נותן גם אקסטרה בשטח, ואנחנו ככה"נ נשתמש בזה (ג'יפאים בעבר, לפני שהגיעו הילדים). הפורד לא כושל בשום דבר וכאמור, זול משמעותית. אני מנסה לכמת עד כמה הרכבים האחרים יהיו יקרים יותר מבחינת איבוד ערך, בדגש על כך ש: סובארו פורסטר שומר על ערכו טוב (האמנם? אולי סתם נדמה לי?). בסיטרו…
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
-
מי מחובר 45 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 528 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- `Infinity
- TZR84
- BRAVO_SX
- DJI
- gollu
- tan tan
- במבליק
- gpm11
- malcishua
- פולו,גולף
- amosbmw
- eden8944