ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,576 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום רב, אבקש את עזרתכם במציאת הרכב המתאים בשבילנו, רכב יחיד בבית אשר משמש אותי בעיקר. נוסע לעבודה שש ימים בשבוע כל כיוון כ 35 ק"מ. מחפש רכב נוח, חווית נסיעה, בטיחות, אבזור וחסכון בדלק אם אפשר. אני מתלבט בין הרכבים הללו : 1. Renault MEGANE Grand Coupé דגם Executive 2. יונדאי Elantra Inspire SR 3. טיוטה קורולה SUN - בנזין 1.6 4. Seat Arona FR מדובר ברכבים חדשים מהיבואן . בתודות מראש,
הודעה אחרונה מאת Marwan Ghantous, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
חברים שלום הגיע הזמן להחליף רכב - מעוניין בסופרמיני חדש מה עדיף (גם כלכלית וגם מבחינת שקט נפשי) - רכב חדש מהיבואן, רכב 0 ק"מ מחברת השכרה או רכב בליסינג תפעולי ? אני נוסע לא מעט - לפחות 21K בשנה, הרוב מחוץ לעיר. מישהו כאן לקח רכב בליסינג תפעולי ויכול להמליץ או לשלול ? תודה מראש למגיבים
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 702 צפיות
גר ביישוב ככה שנסיעות עירוניות אין לי כלכך מחפש רכב עד ממוצע של 35K, אוטומט, זריז, עדיפות לסופר מיני, רכב מהנה לנהיגה ובעל מראה צעיר בבקשה תשובות נטולות סטיגמות למיניהן.
הודעה אחרונה מאת מולטיפלה 05, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
לאחר לא מעט זמן מצאנו טויוטה ורסו בתקציב שלנו(עד 70 אלף)ביד 2. שנת 2014, 157,000 קילומטרז(מאדם פרטי, לא מגרש) בדקנו והרכב לא ממושכן. מה עוד צריך לבדוק? אנחנו רוצים לקחת למכון בדיקה אבל השאלה על מה להסתכל... בסוף אנחנו לא אנשים שמבינים ברכבים ואני לא בטוחה שנדע להבין את התוצאות. נשמח להחכים... תודה.
הודעה אחרונה מאת green, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 921 צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות רכב בתקציב של 8000-16000 אני מתגורר בתל אביב, נסיעות הרכב הם מתל אביב לראש העין, אני חושב שאני מחפש רכב באזור המיני כמו יונדאי I10 או רכבים אחרים, הומלץ לי לא להתקרב לשברולט ורכבים צרפתית כי יש להם הרבה תקלות, אין לי בעיה לנהוג על רכבים ידניים, השיקול שלי רכב שיהיה נוח על הכביש, לא שותה דלק, ואני בחור גבוה 1.88 לכן חשוב שיהיה לי נוח לשבת בו, ואני מחפש רכב קטן בגלל מציאת החניות בתל אביב, חשוב לי למצוא רכב עם קל"מ נמוך, חסכוני בדלק ושיהיה נוח לנהוג בו תודה לכל העוזרים
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 25 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
נושע בעיקר בעיר נסעות קצרות. תקציב עד 30000 7 מקומות חובה ובגאז' גם. השאלות: אחזקה מבחינת יוקר חלפים. אחזקה מבחינת טיפולים שוטפים. קטן /גדול טיימינג. נפח תא מטען. בעיקר בגרנדיס מול הקרניבל. מחזיק קארנס 2007 ולא בוער לי להעלות הרבה בשנתון. מרוצה מהרכב. אני יודע שהדלק יקר. זה המחיר. תודה
הודעה אחרונה מאת צפוניאא, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
האם יש הבדל מבחינת ירידת ערך בין רכב 0 ק"מ שנרכש ע"י אדם פרטי מחברת ליסינג וכעת מוצע למכירה לבין רכב 0 ק"מ ששימש נהג יחיד כרכב ליסינג (מהחברה), לאחר מכן נרכש על ידו וכעת מוצע למכירה? תודה רבה וכל טוב
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם אני שוקל לקונה סיאט איביזה 2016/17 גימור Style רציתי לקבל חוות דעת על רכב במיוחד על גיר האם יש עדין את מחלה של גיר?
הודעה אחרונה מאת Cycleman, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 730 צפיות
אז אחרי שסגרנו על הרכב הראשי בבית (של האישה), עכשיו הגיע הזמן לטפל ברכב שלי (כרגע נוסע על קולט 1999, יד 1 עם 90,000 ק"מ ). נסיעות החובה הן לעבודה, 3 פעמים בשבוע, 10 ק"מ לכיוון + סידורים. הנסועה הצפויה היא כ-5000 ק"מ בשנה. הוצאות דלק הן לא שיקול. מחפש רכב שיענה על הדרישות הבאות: כיף / חווייתי. לא חייב להיות ספורטיבי, אבל כן חייב להיות משהו "אחר". 4/5 דלתות עם מקום לשני מושבי ילדים מאחורה. משנתון 2005 (רוצה לפחות 5 שנים ללא טסט פעמיים בשנה). אמין בצורה סבירה לאחר יישור קו, צריך ש(בדרך כלל)יניע בבוקר. ידני (עדיף, לא חובה) חשבתי על פוקוס 1.6 טיטניום ידני (קשה למצוא), ג'ולייטה תלתן ידנית. ועדיין מחפש את האופציה האמריקאית שחמושה באיזה V8. א…
הודעה אחרונה מאת Krd, -
-
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום רב חברים ושבוע נהדר. מתלבט רגע לפני שאני סוגר... פורד מונדאו 2011, מנוע 2.3, גיר אוטומתי 5 הילוכים, דגם טרנד. בהתייעצות עם מוסך מורשה (חבר טוב שעובד שם) נאמר לי שהרכב נהדר בכל פרמטר חוץ מצריכת הדלק. רציתי לדעת חוו"ד של אנשים שהיה להם, ואם אתם יודעים מה השינויים בין טרנד לטיטניום חוץ מג'אנטים. אודה על עזרתכם. מקס
הודעה אחרונה מאת פלג_, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אשמח לחוות דעתכם המלומדת לגבי התוצאות של הבדיקה. אנחנו רצינו למכור את הרכב(קיה פורטה,שנת 2014, יד 2, 108000 ק"מ) ב40,000 ש"ח כי דאגנו לה וטיפלנו בה כמו שצריך. אחלה רכב. (אם זה חשוב, הרכב נקנה מ"לובינסקי", בעלות מקורית ליסינג) עכשיו לפי התוצאות המצורפות הקונה רוצה להוריד ל30 אלף! מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 694 צפיות
כאמור בנושא, מחפש רכב משפחתי בתקציב של ~65K. חשוב שיהיו לו מערכות בטיחות אקטיביות יש משהו כזה ?
הודעה אחרונה מאת ramimos, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 615 צפיות
שלום, אני לפני קנייה של רכב ורציתי לדעת האם מישהו כאן יכול להסביר לי את התאונות שעבר הרכב לפי העבר הביטוחי שלו. והאם מומלץ ללכת עליו או האם כדאי לבקש הורדה במחיר או משהו כזה. מצרף כאן את החלק הרלוונטי. תודה מראש! : )
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
חובה: אוטומט אני מנסה למצוא את הפשרה בין חסכוני, אחזקה זולה, ונוחות (יש לי 3 פעמים בשבוע לעשות 250 קילומטר). מעדיף להמנע מרכבים עם גיר DSG (אחרת הייתי מתאמץ קצת וקונה ראפיד 2013) אם למישהו יש רעיונות אשמח, תודה מראש
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הוחלף מוח גיר לפני 2000 ק"מ. הוחלף משאבת מים לפני חצי שנה( 35 אלף קמ עשו מאז). 42 אלף שח מחיר הוגן? מחיר לפני שכלול 55600 (עלה לכביש 04) אני אהיה יד רביעית.( הרכב נמצא אצל הבנאדם הנוכחי 4 חודש קנה רכב חדש וקטן ) 110000 קמ יד ראשונה ליסינג השאר פרטי. האם במנוע 1.4 יש יותר בעיות בגיר מ1.2? והאם כדאי לעשות בדיקה ? נסעתי ברכב נוסע טוב. תודה
הודעה אחרונה מאת Potato, -
- 5 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
הי מחפשת רכב אוטומטי (לא ידני), הצ'בק, תא מטען לפחות 350 ליטר, שנתון 2016-2017, תקציב עד 85,000 (גמישה). מיועד לנהיגה בעיקר עירונית, אבל גם לא מעט בין עירונית, לא בשטח. הרכב צפוי לשמש 2 מבוגרים ו2 ילדים (עם מושבי בטיחות/בוסטר) למשך כ-4-5 שנים. חשוב: בטיחות, צריכת דלק טובה (לא נוסעת הרבה בשביל היברדית), אמינות (טיפול שנתי וזהו), חווית נהיגה טובה: רכב זריז שיצא טוב לעקיפות, לא רועש נורא, מגיב טוב לדוושת גז (לא נוסעת מהר מדי או בפראות) וכזה שאפשר לסיים איתו נסיעה רגועה של שעתיים בלי כאבי גב. לא קריטי: איכות חומרים והרכבה. מעדיפה גם רכב לא ענק או סטיישן אלא קומפקטי כמו רכבי פנאי. רצוי: רכב גבוה. תאורה ומזגן במושב אחורי אם יש חיה כזאת בתקציב שלי. שליטה על קבלת שיחות מה…
הודעה אחרונה מאת yahaga, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
מחפש לקנות- ומצאתי I30 2013 ק"מ נמוך עלה ב 5/13 לבין I30CW 2012 צורה חדשה ! עלה ב 11/12 הבנתי שהגיר שונה בשני המכוניות אני מפחד שהרכב גם נמוך !!! מה מומלץ או שעדיף לי לעזוב וללכת על משהו אחר דוגמת סוזוקי קרוסאורבר ????
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 29 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
היי אחותי מעוניינת לרכוש רכב קטן, והעיצוב של הרנו תפס אותה. עשיתי מחקר קטן לגבי הרכב הבנתי שהתיבה שלה אוטומטית רובוטית כפולת מצמדים, למיטב מה שקראתי הבנתי שהתיבה לא אמינה יותר מידיי הרכב שהיא מתעניינת גמע 46000 ק"מ הבנתי שיש 3 מדינות שמייצרות את הרכב טורקיה צרפת ספרד, האם יש משהו שצריך להיזהר ממנו במידה והרכב יוצר בטורקיה ? כלומר מבחינת איכות הרכבה (ועד כמה שזכור לי בטורקיה יוצרה קורולה עם הגיר הרובוטי הידוע לשימצה).. מה טווח הטיפולים בין טיפול לטיפול ? והאם יש לרכב רצועת טיימינג או שרשרת ברזל ( לא מבין בזה ממש).. וגם מה זה אומר ?? מדובר ברכב 1.2 טורבו בנזין תודה רבה
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 564 צפיות
שבוע טוב ? יש לי התלבטות קשה בין כמה דגמים ורציתי לשמוע את דעתכם . מחפש רכב לזוג + 1 , הרכב ישמש בעיקר את אישתי לנסיעות בתוך העיר בעיקר . פעם בשבוע יציאה לכביש מהיר .. בעיקרון מה שחשוב ברכב שיהיה נוח לנהיגה ובטיחותי . צריכת דלק לא מעניינת כי הנסועה השנתית שלנו לא עוברת את ה 6k בשנה .. בהתחלה חשבתי על i30 מהדור הראשון שאפשר להשיג במחיר יפה של 25-30 עד שנתון 2011 בערך . לאחר מכן הסתכלתי קצת על פיגו 208 וראיתי שעם קצת מאמץ אפשר ב 35k לקנות אחת עם קמ נמוך ושנתון גבוהה יותר והאוטו נראה מצויין לדעתי ... אך אני פוחד מהסטיגמה שלו.. עלה בנוסף השברולט סוניק דגם rs או הדגם הרגיל שמגיע ב 1400 / 1600 מה עדיף ? דעתכם על מה ללכת ?
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 606 צפיות
ערב טוב לכולם, אנחנו זוג צעיר (בהמשך עם ילדים) שמחפש רכב לנסיעות בין רמת השרון לחולון על בסיס יומי וגיחות מידי פעם לצפון (קריות - חיפה). דרישות בסיס: עגלה שתוכל להיכנס לבאגז' + מקום ל-2 כיסאות בוסטר. העדיפות היא לרכב 5 דלתות עם 4 כוכבי בטיחות ומעלה. ניתן להתגמש על: רכב גבוה (בונוס), צריכת דלק טובה ואבזור. מעוניינים ברכב כמה שיותר חדיש שנתון 2012 ומעלה עם גיר אוטומט או רציף. לא מעוניינים בגרמניות עם DSG או צרפתיות עם AL4. נסועה שנתית צפויה 10-12 אלף ק"מ. תודה ושבוע טוב
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 9.2 אלף צפיות
שחום לכולם, סקודה החלה להציע את הקודיאק ברמת אבזור ביזנס שזולה ב 11,000 ש"ח מגרסת האמבישן. מה דעתכם? אני שוקל לקחת את הרכב בליסינג מהעבודה, וההפרש בשווי השימוש הוא 275 ש"ח לחודש. כל חודש... מהחברה בה אני עובד בכל מקרה מתכוונים לספק את הרכב עם מצלמת רוורס וחיישני נסיעה לאחור. האם ההבדלים באבזור מצדיקים לדעתכם את ההפרש במחיר?
הודעה אחרונה מאת Random, -
-
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני מחפש לקנות את הרכב בעסקת טרייד אין מה דעתכם על הרכב?
הודעה אחרונה מאת Potato, -
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לאחר שראיתי שרכישת רכב לוקחת לי יותר זמן מהצפוי, חשבתי האם בנק' זמן זו, הדבר משתלם מבחינה כלכלית או שאם כבר הגעתי לאמצע נובמבר, כדאי לי לחכות לירידת מחיר בהתאם לשינוי שנה במחירון...? אני מתכנן רכישת רכב של 7 מקומות, בתקציב של כ100K, אתייחס בדוגמא למחירון לוי יצחק לא משוכלל של טויוטה ורסו: דגם 2015 - 77,000 ש"ח דגם 2016 - 91,000 ש"ח דגם 2017 - 105,000 ש"ח כלומר, ירידת ערך שנתית הינה 14K. השאלה אם אני מפספס משהו? האם ירידת ערך אכן מתבצעת בזמן שינוי השנה הקלנדרית? אם המצב כפי שאני חושב, אז כלכלית נטו במצב שלי יותר משתלם לקחת בינתיים רכב מהשכרה ולחכות לירידת ערך של החלפת שנתון... מה דעתכם?
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 527 צפיות
היי, מה מומלץ לקחת עם שוק סביר ולא יקר בתחזוקה/ביטוח לרווק. רוב השימוש זה פקק של נתניה-הרצליה פיתוח. כרגע מחפש לקנות מסוכנוית, תכלס רק בגלל אחריות שהם נותנים. בינתיים נדבקתי לקליאו דור4 שנראה לי רכב טוב והלכתי לסוכנות. קיבלתי רכב לנסיעת מבחן. אני מקווה שזה פשוט היה רכב שבור וזה לא כל קליאו ככה רועד מעל 90 קמ''ש. ס''כ היה עם 80 אלף ק''מ. האם כדאי להסתכל לכל מני דגמי ספורט וקבריולט או שזו שחיטה בביטוח ותחזוקה? כדוגמה ל207CC, Alfa, RCZ?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום, ההתלבטות הינה משיקולי אמינות ועלות תחזוקה שוטפת, כאשר הצרכים הם נסיעות קצרות יחסית ונסועה קטנה (12000 קמ שנתי). בפיקאסו - נסעתי בדיזל מנוע 2000 שנשמע מאוד רועש (2015), וקיים גם דיזל 1560 טורבו שאיני מכיר התנהגותו ויתרונותיו/חסרונותיו. (מחפש שנתון 2016 לערך) כמובן שאלטרנטיבית קיים דגם הבנזין (1560 סמק טורבו 165 כס המומלץ באמינותו) מול אלה עומד רנו סניק3 קצר, שזול יותר לרכישה, אך שתיין דלק ונדיר יחסית, ומשנתונים נמוכים יותר. המלצות יתקבלו בברכה ובתודה.
הודעה אחרונה מאת yuval76, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 977 צפיות
אחרי חודש של חיפושים הלכתי היום סוף סוף לראות רכב שעל הדף היה נראה טוב אבל - ממגרש קראתי פה כמה וכמה פעמים את השרשור על איך לא ליפול לסוחר, ושאלתי את כל השאלות להיות בטוח שאני יכול לבדוק כל מה שאני רוצה ואיפה שאני רוצה. מדובר בפיאט בראבו 90 כ״ס 200K ק״מ, 2011 (מעדיף בלי טורבו) אתחיל מהבעיה שאין ביד 2 בכלל רכבים סבירים במחיר של עד 15K (מטופל במורשה, ידני, תקין, לא של בנות(שיהיה מקום לברכיים) ולא יותר מ-200 אלף) היה איזה בוקר ראשון שפרסמו פג׳ו 308, 2009, יד 1 עם איזה 60 אלף קמ״ש מטופל במורשה, מאנשים מבוגרים, וזה נמכר תוך שעתיים! אז במצוקה הזו (ואני כבר חודש כמעט כל יום בודק בלוח) אפילו הייתי מוכן לבדוק במגרש (ועוד בחדרה ) על הרכב: יד 02, הכ…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום, יש לי הצעה לרכוש ניסאן קאשקאי ויסיה 2012, יד 1 מפרטי (משפחה) עם 55000 ק"מ במחיר 50000 ש"ח. אשמח לתגובות האם כדאי, אמינות וצריכת דלק. תודה.
הודעה אחרונה מאת lolik78, -
-
- 3 תגובות
- 939 צפיות
שוקל לקנות את הרכב. אשמח לשמוע איזה דברים טובים או פחות טובים יש לכם לאמר על הרכב. תודה.
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
ברשותי פיאט בראבו 2011 שהוא רכב סבבה ונהננו ממנו כמה שנים. אבל עם גדילה של המשפחה בקרוב + ציוד בתא מטען. הוא ככל הנראה יהפוך לרכב המשני. ראיתי שיש מחיר יחסית טוב לפיאט טיפו. באזור ה45 אלף לרכבים שנת 2016 עם קילומטרז' סביר. מקריאה בפורום הבנתי שהרכב יחסית אמין,לא חזק/מפואר וחסכוני מאד בדלק, אבל יש לו בגאז' גדול, לא צפוף מאחורה ויחסית משתלם כלכלית. יש דברים מיוחדים שאני צריך לחפש בבדיקה של הרכב? בעיקרון התקציב יכול להיות יותר גבוה, אבל חבל לי להוציא יותר אם לא באמת מקבלים אקסטרא. יש את ה380SW אבל נשמע בגלל הסיפור של הרצועה / שימוש בשמן לא מקורי, יש אפשרות גבוהה שאני אתקל בהמון בעיות, ועוד מדובר על רכב לא סחיר במיוחד. אם יש דגמים אחרים מומלצים גם אשמח ל…
הודעה אחרונה מאת krembo18, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 18.9 אלף צפיות
שלום, אני במעקב לעוד רכב שאני שוקל לרכוש וביד 2 נתקלתי בשתי רמות אבזור לרכבים משנים 2018-2019 (לפי המתיחת פנים שיצא לפני מס׳ חודשים). כאשר ניגשתי לאתר קיה לא הבנתי מה ההבדל בין שת הרמות אבזור. באתר auto ממליצים על הרמת אבזור lx. מי שמכיר את הרכב, אשמח להבהרה מה ההבדל בין בין שתי הרמות אבזור. אם יש לכם קישור לpdf עם מפרט של קיה 2018-2019 בכלל יהייה מצויין. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת asix, -