ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,576 נושאים בפורום הזה
-
המלצות לסטודנט
מאת Monz- 2 תגובות
- 445 צפיות
היי, מחפש רכב אוטומט שישמש אותי לנסיעות של עבודה-לימודים-בית, בממוצע נסיעה של 90 ק"מ כל יום ככה שמחפש רכב שיהיה נוח לנסיעות לא קצרות. -רכב אמין (עד כמה שאפשר) שלא צריך לדאוג יותר מידי חוץ מטיפולים שוטפים, -נוח לנסיעות של יותר מכמה דקות בעיר -מנוע עם "טיפה" ביצועים יותר מ1000-1200שלא ירגיש מגושם. בכללי עלות אחזקה כמה שיותר זולה וכמה שיותר חסכוני עד כמה שאפשר. המליצו לי על רכבים בסגנון של I25/ מאזדה 3/ משפחתיות של קיה - מעדיף רכבים בגודל כזה מאשר את הקטנות. *תקציב 20 אלף שקל. תודה מראש לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Monz, -
מרצדס R350
מאת discoTD5-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 744 צפיות
שלומות, בעקבות החזרת הקורולה, והתניידות יומיומית עם לנדקרוזר, שכנה הציעה לי לרכוש את הרכב שלה, מרצדס R350. מעבר לזה שמדובר בלוויתן מגודל, אך מגניב טילים, אני לא יודע על הרכב דבר. הרכב משנת 2011 עם כמעט 300,000 קמ. מישהו יכול לתרום תובנות?
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
רנו קליאו דור 4 1 2
מאת Zahar-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
אהלן חברים, אשמח לחוות דעת על רנו קליאו דור 4 (2013-2014) ידנית, מה שחשוב לי ברכב זה קודם כל אמינות, חסכונית בדלק ונוחות נסיעה סבירה, מראה פחות חשוב אך שלא יהיה רכב שנראה גרוע. הרכב בגדול מיועד לנסיעות קצרות ואחת לשבוע- שבועיים נסיעה של 180 קמ (סטודנט). בגדול יש את הדיבור על זה שלא להתקרב לצרפתיות אך הבנתי שרנו השתפרו מאוד בתחום האמינות בשנים האחרונות- זה נכון?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 5 תגובות
- 996 צפיות
הי, למשפחה קטנה (שתי פעוטות + עגלה ללא אמבטיה). נסיעות יומיות 30 ק"מ. שנת 2015-16. 60k תקציב פחות או יותר. ההחלטה תהיה בעיקר על נוחות, אמינות, רעשים בנסיעה, מחיר, חסכון בדלק אבל גם תגובה טובה לגז. גודל יש מספיק בשלושתן. יש לי דווקא חשש שהפורטה תהיה גדולה מידי.. נ.ב אופציה נוספת היא גרסת סטיישן של i30\סיד תודה
הודעה אחרונה מאת RONEN111, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 671 צפיות
אשח להמלצות/דיסהמלצות לגבי הרכב וולו S40 2006 מנוע 2.4 עם 140 כ"ס תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 650 צפיות
שלום לכולם אני אני חבר חדש בפורום.. בבעלותי קורולה רובוטית 2008 gli בתור רכב שני במשפחה, צריכת הדלק בנסיעה משולבת עומד על כ-1-11 האוטו משמש לאיסוף 3 ילדים (בוסטרים, כיסא תינוק) ממסגרות וכן לנסיעה בין עירונית של כחצי שעה על בסיס יומי הכוללת עלייה די מאומצת שלא מזיזה כל כך לקורולה.. הרבה חברים המליצו לי לעבור לסוזוקי ספלאש 2010-2011 על מנת לחסוך בדלק וכן להיפטר מהטלטולים של הגיר הרובוטי וכן לחסוך כאב ראש לעתיד מהחלפת קלאצ'.. רציתי לדעת האם העצה היא נכונה..? כלומר הספלאש חסכונית יותר באופן משמעותי ? יכנסו מאחור שתי בוסטרים וכיסא תינוק? תסחב בעליות? המחיר של שניהם די זהה.. זה רק עניין האם להחליף או לא.. תודה מראש לכל העוזרים!!
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 640 צפיות
הי, אני מתכנן בעזרת השם לרכוש רכב בתקופה הקרובה ואשמח ליעוץ מכם, אילו מכוניות אתם הייתם ממליצים מבחינת אמינות ,תחזוקה זולה יחיסית בטווח המחיר (35K) או בכלל, שנית האם רכישת רכב במגרשים \אלדן וכו.. באמת לא מומלץ כמו שאומרים ? וסליחה על הבורות האם מכוני בדיקת רכב נותנים אחריות על הבדיקה או שהם יכולים בכוונה לאבחן בצורה שגויה על מנת להתנער מאחריות? או שכל מכון לגופו? ... תודה מראש
הודעה אחרונה מאת galbaruch, -
-
- 6 עוקבים
- 29 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
חבר גרוש + ילדים גדולים מחפש רכב עם מעט יותר פוזה וסקס אפיל מהניסן טידה שהוא מתנייד בה. חשוב שיראה סבבה ואפילו ספורטיבי אבל מבחינת ביצועים... ממש לא נדרש להיות ספורטיבי האמינות חשובה, ככה שיפני / קוראני זה הכיוון. ואגיות פסולות חיתן בגלל הגיר (למרות שהאיביזה היתה יושבת עליו בול) אז על מה ממליצים חכמי הפורום?
הודעה אחרונה מאת Michazzz, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 701 צפיות
אני רוצה לרכוש רכב מסוג טויוטה וורסו 2014 הבעלים טוען שהרכב היה בבעלות חברה שהיא בעצם היבואן ולכן הוא מחשב את המחירון לפי 12% (רכב הדגמה) או שהרכב בבעלות חברה ואז זה 21-17% איך מבררים את הרישום של הרכב? תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 4 אלף צפיות
היי, קצת רקע כללי : אימי מרותקת לכיסא גלגלים וב5 שנים האחרונות מתניידת ברכב מסוג טרנספורטר T5. הרכב מאובזר בדלת חשמלית, מעלון מהצד, מנגנון נהיגה ידני (גז/ברקס עם הידיים) ועוד כמה "סוכריות". כעת הגיעה העת להחליף את הרכב. היום נפגשנו עם נציג של חברת צ'מפיון, פולקסווגן מציעים לנכים רכב מסוג קראוול, בעצם מדובר ברכב זהה לטרנספורטר במידותיו אך בעל מראה מעט משודרג שאמור להיות איכותי יותר כי יעודו הוא רכב נוסעים ולא רכב להסעת מטען(יתבטא כנראה בשיכוך מהמורות, בידוד רעשים - ממתין לנסיעת מבחן) אך אליה וקוץ בה, במקום טרנספורטר, מקבלים קראוול "משונמך"(בכל זאת צריכים להישאר באותו תג מחיר כנראה) : 1. ברכב הנוכחי קיבלנו דלתות תא מטען שנפתחות לצדדים(מניפה?) ללא…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 534 צפיות
שלום אודה לחוות דעתכם לגבי סוזוקי באלנו החדשה, 1.2 ליטר או 1 ליטר. הבנתי שהיא מאוד חסכונית בדלק. מה לגבי אמינות? ביצועי מנוע (סוחבת עליות עם שני נוסעים מאחורה?) עלויות אחזקה?
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- 5 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
שלום לכולם, אני לקראת עסקת לסינג פרטי חדשה - ומתלבט בין קשקאי טורבו דיזל 1.5, לבין קשקאי טורבו בנזין 1.3. הצרכים שלי: נוסע בערך 23-25 אלף ק"מ בשנה, נסיעות בינעירוניות ממוצעות ופעם בחודש גיחה לצפון הלא-רחוק. אשמח לשמוע האם ההבדל בדלק משמעותי ומה יתאים לי יותר. תודה
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום, אני מחפש רכב שני למשפחה, לנסועה נמוכה מאוד בעיר. מה שחשוב לי: - מתאים ונוח לנהג גבוה (פוסל הרבה מכוניות סופר מיני). - מקום לשני כסאות בטיחות מאחור. - אמינות גבוהה (כמה שניתן לנבא...) שיהיה מורכב מחלקים פשוטים ואמינים. מתכוון להחזיק את הרכב שנים רבות. - תיבת הילוכים אוטומטית / רציפה, מעדיף לא רובוטית. - בטיחות טובה (מוכן להתפשר על מובילאיי). - מחיר עד כ-100K, שנתון יחסית חדש. - גודל חיצוני לא גדול מדי. הרכב אמור להשתחל לחניות קטנות בעיר. מה שלא חשוב לי: - מראה חיצוני. - מנוע חזק. - צריכת דלק. - התנהגות כביש. אחת האופציות שראיתי היא יונדאי אקסנט 2019 מנוע 1.6 בכ-104K אשר עומדת בדרישות שלי. המחיר מתייחס ל-0 קמ. מה אתם חושב…
הודעה אחרונה מאת nepet, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן, אני מחפש לנסיעה יומיות קצרה, ושתשמש אותי בסופ״שים בעיקר. הכיוון הוא רכב משפחתי או מנהלים, אני מחפש מקסימום כוח, נוחות נסיעה ואמינות. בנוסף חשוב לי שעלויות אחזקה יהיו זולות כמה שיותר. דלק פחות חשוב לי, אבל רצוי שלא יהיה רכב שזולל דלק. חשבתי על: מאזדה 6 טויוטה אוונסיס יונדאי i35 הונדה סיוויק אני מאוד אוהב את היפניות בגלל האמינות שלהם, אם כי לאוונסיס אני פחות נוטה כי להבנתי חלקי החילוף מאוד יקרים, ואין הרבה בפירוקיות אשמח לשמוע מה דעתכם, תודה
הודעה אחרונה מאת damnt, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום אודה לחוות דעתכם לגבי פיג'ו 208 החדשה, 1.2 ליטר, בחתכים הבאים: 1. אמינות 2. ביצועי מנוע (סוחבת עליות עם שני נוסעים מאחורה?) 3. צריכת דלק 4. עלויות אחזקה
הודעה אחרונה מאת Ron.P, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 814 צפיות
היי, מבקש התייעצות אתכם בנושא. יש לי ידידה (סטודנטית) שמעוניינת לקנות רכב מיני. לפי מה שהבנתי ממנה, חשוב שהיה חסכוני (גם מבחינת מוסכים בהמשך), אמין ויהיה רכב של פוזה (למשל היא מעדיפה פולקסווגן גולף ולא טויוטה יאריס). מה הרכב הכי מתאים שאפשר למצוא במחיר הזה? אני אישית חושב לכיוון מאזדה 2, ויונדאי I20 בשנות 2013, ושתוותר קצת על הפוזה... אבל אולי יש עוד דברים כדאיים שאני מפספס, נגיד סתם זורק, אאודי 2008 באותו מחיר. מה אומרים?
הודעה אחרונה מאת Dotan911, -
-
היי לכולם הגעתי לסוכנות לקנות פיגו 208 שנת 2016 שמתי לב שברוב הבדיקות מופיע ליקוי בגיר בלאי דיסקיות מה דעתכם הנציג טוען שזה מופיע בכל בדיקה של הדגם הזה ומודיע שהם נותנים שנתיים אחריות כמה זה קריטי?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
משומה באתר של דאציה אין אפשרות בכלל לקנות דאסטר אוטומט (לא דיזל ולא בנזין). האם זה בגלל שאין במלאי או הפסיקו להביא אתה גירסאות האוטומטיות?
הודעה אחרונה מאת niro007, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ראיתי רכב שהוחלף בו קלאץ' לא מקורי, הייתה בעיה עם הקלאץ' ולאחר מכן הוחלף לקלאץ' מקורי בנוסף, גלגל התנופה עבר חריטה+החלפת מיסב. האם נראה לכם כדאי להתקדם עם רכב כזה לבדיקה או שעבר עליו מספיק כדי לעבור לרכב הבא?
הודעה אחרונה מאת פריג'י, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 891 צפיות
מתייעץ עבור חבר מחפש את הרכב הבא 1. ג'יפון (לא נדרשות שום יכולות שטח. סתם בא לאשה גבוה) 2. אוטומאט 3. אמין וזול לאחזקה 4. צריכת דלק סבירה לקטגוריה 5. תקציב 50-60 אש"ח אשמח להמלצות ולדיס המלצות תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 699 צפיות
שלום, אני מחפש לקנות רכב ביד 2, מצאתי רכב שאולי יהיה רלוונטי ובעל הרכב לבקשתי סיפק היסטוריית טיפולים. הרכב בהמשך עבר תאונה קלה שגררה החלפת כנף קדמי ופנס אבל בשלב של הכנת הרכב בתיעוד (עוד לפני התאונה) רשומות הערות של "מילוי גג+ספוילר" ו "פוליש דלת תא מטען + כנפיים אחוריות", מה זה אמור להיות? זה לא נשמע כמו פרוצדורה שעושים לרכב לפני מסירה. בדקתי גם במוסך מורשה של לובינסקי באזור המרכז והאחראי שם גם לא הבין את פשר העניין ואמר לי להתייעץ עם השירות שאת זה אני אעשה מחר. אני אשמח אם בכל זאת מישה פה יודע במה מדובר: תודה.
הודעה אחרונה מאת michaelcarmi, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום אשמח לחוות דעתכם לגבי הרכבים הבאים (רכב חדש), החתכים הכי חשובים לי הם: 1. אמינות 2. בטיחות 3. ביצועי מנוע (2 נוסעים מקדימה ושניים מאחורה בעליות של חיפה) 4. חסכון בדלק 5. עלויות אחזקה/ביטוח והדגמים שחשבתי עליהם: סוזוקי באלנו קיה פיקנטו קיה ריו מאזדה 2 פיג'ו 208 רנו קליאו סיאט איביזה תודה לכולם
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 31 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום, בדקתי אפשרות להחליף בטרייד של לובינסקי את הפורד פיאסטה שלי בקקטוס דיזל ידני. אני עושה כ35K קמ שנתי וצריך רכב שיעמוד בזה קצת יותר מהפיאסטה.הרכב מליסינג, נהג יחיד. זה גם הקקטוסולר היחיד כרגע במלאי שלהם. יש לי את היסטוריית הטיפולים של הרכב וראיתי את טופס הבדיקה שלהם (הם לא מוכנים לחלוק אותו, אני יודע שהוא לא מייצג). דברים שמפריעים לי ורציתי לדעת אם הם אופייניים לדגם: הוחלף מדחס מזגן (בעקבות תלונה על המזגן ברכב) - זה חלק בעייתי? משהו שחוזר על עצמו? הוחלפו צינורות מים ודלק בעקבות תלונה על נזילת סולר. בטופס הבדיקה ראיתי דיווחים על רעש מהמנוע, החלפת דלת תא מטען ותיקון דלת קדמית שמאל. אני מניח שהרכב עבר תאונה (או שתיים) אבל הכל נכתב שם במשמעות נמוכה, אז א…
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי, זוג + 1 (ועוד אחד בתכנון) גרים במרכז הארץ עם דפוס נסיעות של 30-40 ק"מ באמצע שבוע (עבודה וסידורים) ונסיעות קבועות בסופ"שים למשפחות בצפון 100-120 ק"מ לכיוון (לילה או 2, אז לוקחים המון ציוד בתא המטען) או לטיולים ברחבי הארץ. יש לנו סוזוקי קורסאובר 1.4 טורבו, רוצים לשדרג לרכב גדול יותר, וביטחותי יותר (מבחינת נפתח תא מטען, מרווח פנים ומערכות ביטיחות מקוריות) בנוסף, חשובה אמינות הרכב, עלויות אחזקה/ביטוח ואבזור. הדגמים שחשבנו עליהם - קשקאי ACENTA-TECH / קשקאי TEKNA (עם מנוע 1.33 טורבו) ספורטאז' TOP / ספורטאז' Premium (עם מנוע 1.6 טורבו) כאשר הקארוק והאטקה נפסלו בגלל הצעה לא ראילית לטרייד-אין על הסוזוקי (12% פחות מהמחירון לפני בדיקה) תוד…
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
מדוע אודי הפסיקו לייצר מנוע 1000 טורבו ב Q2
הודעה אחרונה מאת Gadir, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
מתעניין בשברולט ספארק ידנית משנת 2011, ראיתי שיש 2 דגמים למנוע אחד 1.0 ליטר והשני 1.2 ל'. אשמח לדעת איך הדגם הזה של הרכב ואיזה מנוע יותר מוצלח. האם שברולט מהשנים הנ"ל נחשב כרכב אמין? האם יש מחלות לרכב הזה? מה כדאי לדעת לפני בדיקה של הרכב, האם יש רצועת טיימינג ונק' חולשה שכדאי לבדוק שסודרו/הוחלפו? תודה.
הודעה אחרונה מאת Krd, -
-
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין לקנות סיטרואן פיקאסו C4 שנת 2015. המחירים ביד 2 סביב 55,000 ש"ח. רציתי לדעת האם ידוע סביב אילו מחירים הרכבים האילו סחירים בפועל? האם זה סביב המחיר המבוקש או שנמוך משמעותית. תודה!
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 806 צפיות
מדוע אני רואה סוזוקי קרוסאובר משנת 2017 עם מנוע 1.4 בשני עוצמות 118 וגם 140? מדובר על מנוע הטורבו ולא על ה 1.6.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
התקציב שהחלטתי הוא עד 100,000 ש"ח, חשבתי לרכוש רכב יוקרה שאני מתחבר אליו ומרשים מבחינה חיצונית, כמו: קאדילק, אינפיניטי קופה, לקסוס קבריולט, אוודי, BMW וכדומה. הבעיה שרכבים כאלה במחיר של עד 100,0000 ש"ח הם רכבים בני 10 שנים בערך ועם לפחות 120,000 קילומטר. חבר טוען שזה סיכון כלכלי ועדיף לי רכב לא יוקרה אך נראה טוב, חדש יחסית בן שנתיים שלוש שאני יכול להשיג באותו מחיר. ואז האחזקה והטיפולים יהיו יותר זולים וגם הרכב יהיה יותר סחיר ויהיה לי יותר קל למכור אותו בעוד 5 שנים. רכב שקניתי ב120,000 קילומטר למשל יכול להגיע ל200,000 קילומטר בעוד 5 שנים. אז מה ההבדל בעלות האחזקה והטיפולים? עד כמה זה משמעותי וכדאי? יש לציין: אני לא מחפש בהכרח את החיסכון, ככה שאם ההבדל א…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 999 צפיות
שלום רב, היום לאחר לא מעט התלבטויות לגבי איזה רכב לרכוש, לקחתי רכב לבדיקה במכון רישוי. נתונים: קיה ספורטאז, יד 1 (נקנה במסגרת 0 ק"מ), תחילת שנת 2019, 18 אלף ק"מ. אשמח לשמוע את דעתכם. לעניין השמן- הרכב טרם עבר את הטיפול השנתי שהוא צריך לעבור בקרוב.
הודעה אחרונה מאת גאלוד, -
-
מי מחובר 44 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 1,878 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Paprika-Metuka
- DareDevil
- quizlette85117701
- sperial
- SlowRide
- Dan___
- PYA
- itsik170
- blackpolo
- flytomars
- Mech Morphix
- Moshe c