ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,578 נושאים בפורום הזה
-
מרצדס 410D
מאת mkmsmb-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 950 צפיות
מרצדס 410D משנות ה- 90 המוקדמות- המנוע OM602 ברכבים אלה, נחשב לאחד המוצלחים והאמינים של מרצדס. בנוסף, ברכבים אלה אין מחשב רכב והתחזוקה Old School. מה מידת האמינות של רכבים אלה? זמינות ומחיר חלפים? תודה לעונים/ למייעצים.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
שלום לכולם, אני נוהג כיום בסיוויק ספורט טורבו (1.5T) שעלתה לכביש לפני שנתיים בול (דצ' 2017), חייב לומר ש-182 סוסים, המראה החדשני (אני מאלה שכן אוהבים את מראה הרכב הזה..), האיבזור הבטיחותי והטכנולוגי ונוחות הנסיעה, מהווים בעיני את אחת העסקאות הטובות בשוק - גם היום. אבל, עם האוכל בא התיאבון ואני מתחיל את התהליך הסיזיפי של חיסכון לקראת החלפת הרכב בשנה הקרובה. הדבר הראשון שאני יודע שיקרה הוא, שאני יודע שלא אקנה יותר רכב מהסוכנות כמו שקניתי את ההונדה הזו, ביזבוז של הפאקינג כסף שלי ברמות שקשה לתאר, לא רואה סיבה בעולם לאבד סביב 40K בשנתיים - חבל על הכסף. אפשר לאבד את הכסף הזה על רכב טוב בהרבה אם יורדים שנה שנתיים בשנתון. הדבר השני הוא, שאני מקווה לעלות בדרגה…
הודעה אחרונה מאת robertf, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 709 צפיות
היי, אני מעוניין לרכוש פורד קוגה מ- 2016-17. האם לדעתכם שווה להשקיע כמה אלפי ש"ח יותר עבור מערכות בטיחות דינמיות? האם מ-2017 המערכות האלה בקוגה היו בשלות מספיק? עד כמה ממשית למשל האפשרות שהרכב ייעצר באמצע הכביש לאחר שנהג חתך את הרכב? אין כל עניין בגג נפתח (שהוא חסרון בעיני), מושבי עור וגימורי כרום כך שהם לא שיקול מבחינתי. תודה!
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מחפש רכב שני למשפחה בתקציב של 30k מחיפוש קטן ביד2 כל הפרסומות של כל החברות שם הם על מבצעי סוף שנה.. האם באמת אפשר לסמוך על זה או שסתם מנסים למשוך אותי לסניף שלהם?
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
- 2 תגובות
- 665 צפיות
חברים יקרים, על מה הייתם הולכים מ 3 דגמים האלה לזוג + 1 שגרים בסביבה עירונית ללא הרים ועליות? *ניסאן גוק 2015 1.6- לפי הבנתי בחל מסוף שנתון הזה בעיית גיר רציף כבר לא אקטואלית כמו בקודמים ותא מטען גדול יותר *יונדאי 2013 ix35 2.0 * סובארו XV 1.6
הודעה אחרונה מאת chingiz, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, אשמח לסיוע בפענוח דו"ח מכון בדיקה על סוזוקי קרוסאובר 2014, עם 74,000 ק"מ. במיוחד מטרידות אותי הרעידות בגיר, בהתחשב בבעיות המוכרות של הגיר הזה. תודה מראש לעוזרים! רם
הודעה אחרונה מאת idan897, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי לכולם, מחפש המלצות לקניית רכב חדש להחלפת מאזדה 3 (2016 ספיריט 2000 סמ"ק) שנגנבה. דרישות: - אוטומטי בלבד (נסיון גרוע מנהיגה על תיבות רציפות. אין נסיון על DSG ודומיו) - מטעמים רפואיים - מעל 1300 סמ"ק (נקנה בסיוע ביטוח לאומי) בלבד - נוח, מאובזר, איכותי - המאזדה הייתה לא רעה אבל מאוד חסר לי Android Auto, וחשוב לי שיהיה שקט וירגיש איכותי (יותר מהמאזדה אם אפשר) - גודל - משפחתית קומפקטית לכל היותר - מחיר - רצוי בסביבות ה130-150, אפשר למתוח במקרה הצורך - מערכות בטיחות (ובתקווה מולטימדיה) מקוריות, ללא צ'יקמוקיי מובילאיי וכדומה, בדגש על שטח מת וכדומה - מנוע חזק וגמיש, לכשצריך very nice to have: - אנדרואיד אוטו (אני פועל תחת ההנחה שהמערכות המובנות של …
הודעה אחרונה מאת Michazzz, -
-
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי קראתי ביקורת כאן בפורום ובגדול הרכב נשמע בסדר,לא רע ולא מצוין. אני מודאג כי כן ראיתי בכמה מקומות על רעשי רוח ורעשי מנוע, מישהו עם הרכב יכול לאמת ולספר?
הודעה אחרונה מאת gilad835, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מתלבט בין קורולה 2020 היברידית להונדה אינסייט מיבוא מקביל המלצות שלכם? הבדלים? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 638 צפיות
בס"ד אהלן חברים שואל בשביל אחי יש כרגע מבצע בלובינסקי טרייד לגבי פיקאסו C4 2016. חוץ מהעניין הכספי, על איזו רמת גימור ואיזה סוג מנוע הייתם ממליצים? הנסועה שלו היא כ-20kkm בשנה. מה יותר עדיף מבין השניים מבחינת אמינות? Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 16 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום חברים, בכוונתי להחליף את האיביזה, אחרי 3 שנים ו 160,000 ק"מ (ואפס תקלות משמעותיות), באטקה fr חדשה. עניין הבטיחות הוא החשוב לי ביותר, בשל הנסיעות המרובות, ומהווה גורם משמעותי בהחלפת הרכב. המערכות הכי קריטיות לי הן בלימה אוטונומית ותיקון אקטיבי של סטייה מנתיב. בנסיעת המבחן על האטקה, נמסרו לי על ידי נציגים שונים נתונים שונים ביחס למערכת הבלימה האוטונומית. נציג אחד טען שהיא פעילה עד מהירות 30 קמ"ש בלבד (מהירות עירונית), ואילו השני טען שעד 70 קמ"ש. הנסיון לדעת מי צודק ומי טועה העלה חרס, שכן גם בקטלוג הרכב הנתון לא מופיע (מלבד עצם קיום המערכת). למישהו יש מושג אם כן, באילו מהירויות המערכת פעילה? שאלה נוספת - עד כמה המערכת לתיקון סטייה מנתיב עובדת חלק ברכב (ב…
הודעה אחרונה מאת david1, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 559 צפיות
מחפש רכב אוטומט, לבחור גבוה,190, כרכב שני ונסיעה שנתית של כ15,000 בשנה בטיחות בראש
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום, כבר תקופה שאני קורא פאסיבי בפורום. למדתי הרבה מהדיונים כאן ועכשיו אני עומד לראשונה לפני קניית רכב ואשמח להתייעצות מחפש לקנות רכב ראשי למשפחה בת 4 נפשות (זוג ושני ילדים קטנים בכיסאות בטיחות) אופי נסיעה ודרישות: ממוצע שנתי של כ-20k ק"מ, כמחצית בנסיעות בין עירוניות מתכנן להחזיק את הרכב לטווח בינוני-ארוך (לפחות 5 שנים) נדרש שאפשר יהיה לשים בנוחות שני כסאות בטיחות מאחור (כאשר בהתחלה כיסא אחד יהיה נגד כיוון הנסיעה, אז אולי הוא יהיה מורכב במושב הקדמי תוך ביטול כרית האוויר) תא מטען מרווח רמת אמינות גבוהה (הרכב ישרת את אשתי והילדים באמצע השבוע) עלות טיפולים נמוכה רצוי שנתון 2015 ומעלה (דרישה חלשה) התקציב שלי כ-70k ש"ח הציע…
הודעה אחרונה מאת ZvikH, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן, מחפש רכב משפחתי לזוג עם ילד. טווח הנסיעות הם כ 70 קמ ליום בבין עירוני. חשוב שיהיה חזק חסכוני במידת האפשר ואמין. עדיף בגאז יחסית גדול אבל יכול להסתדר גם עם בגאז כמו של גולף.. כרגע נוטה לכיון האוקטביה/ראפיד/סיוויק/גולף/גטה אשמח להמלצתכם
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 580 צפיות
שלום, לאחר שהרכב השני הושבת, אני מחפש רכב לאישתי ומצאתי את ה Clio שאישתי ואני מאוד נהננו ממנה מכיוון שיש לי עדיין סטיגמות על צרפתיות רציתי לדעת האם יש איזה שהם בעיות בגיר מנוע או בכללי בקליאו 2016 ומעלה או בכללי האם שווה לשקול רכישה המחיר שלהם בסביבות 60K עם קילומטרז נמוך יחסית עד 50 אלף ק"מ אשמח אם למישהו יש ניסיון או ידע בנושא תודה.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 568 צפיות
שלום, ברשותנו פז'ו 308 - 2009 שכבר עשתה את שלה. היא נוחה מאוד אבל יש דבר שמאוד מפריע לנו. המנוע רועש מאוד כשנותנים גז. אנחנו מעוניינים להחליף אותה ברכב דומה (מבחינת הגודל) הוי אומר משפחתית 5 דלתות/קומפקטית. ואוטוומטית. הרכב מיועד בעיקר לנסוע לעבודה (50 ק"מ ביום) ולהביא את הילדים לגן. אנחנו חייבים 5 דלתות כי החניה שלנו קצרה. חשבנו על סיטרואן C4 משנים 2012-2013. התרגלנו לנוחות הצרפתית אבל האם זו בעצם אותה גברת?? האם גם לה יש מנוע רועש? אופציות אחרות הן סקודה ייטי או הונדה ג'אז. נשמח לייעוץ, תודה!
הודעה אחרונה מאת bigmik, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 588 צפיות
אהלן, אשמח להמלצה לרכב 5 דלתות בתקציב עד 15 אלף, אוטומט בלבד. הכייון הוא מנועי 1.5+ סגנון של קיה סיד/ פוקוס האצב'ק /I30. קטנות כמו פיקנטו/גטס/סריון לא באות בחשבון. אשמח לשמוע המלצות ומחלות של הרכבים בקטגוריה .
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
דוח בדיקה-i30CW
מאת PDOP- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
דוח בדיקה לרכב i30CW/ שנה 03.2016 מד קמ 86,000. הרכב הוצעה באופיר סוכנויות רכב נתניה.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 721 צפיות
היי, מקווה שאני בפורום הנכון, אני ואשתי מחזיקים שתי מכוניות פרטיות ומעוניינים כרגע למכור אחת מהן ועוד כשנה למכור גם את השניה ולהחליף ברכב משפחתי וגדול יותר. אילו מבין המכוניות כדאי למכור קודם: ניסאן מיקרה 2016 עם 50 אלף ק"מ או סוזוקי סוויפט 2012 עם 98 אלף ק"מ? אין לנו העדפה לאחת מהן ולכן השיקול הוא כלכלי נטו תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Michazzz, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 689 צפיות
שוקלים לרכוש את הרכב (פרטי), מועד עלייה לכביש פברואר 2015, ניקח אותו לבדיקה, במידה ואין ממצאים חמורים, האם הק״מ הגבוה פוסל את הרכב או לא בהכרח? חשוב לציין שאצלנו הרכב יסע מעט מאוד.
הודעה אחרונה מאת ExtraSi, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היי, מזמן לא פרסמתי כאן כרגע נוהג במזדה 2 2017 , מתחיל להתעניין בהחלפה לרכב חדש ( תחילת 2020 כנראה ) נתונים: נוהג לבד או 1+1 כ10k קמ בשנה . לא מעניין אותי תא מטען או מה קורה במושב האחורי . לא מעניינת אותי צריכת דלק . חשוב: 1. רכב קטן , נעים , נוח , שקט ואם אפשר ביצועים סבירים... 2. מתלבט כרגע בין איביזה לפולו - שיקרה ממנה משמעותית . 3. קצת מרתיע אותי ה DSG למרות שאני נהג מתון ושומר על הרכב. 4. פתוח להצעות מעניינות נוספות 5. תקציב : עד 110k ש"ח "על הכביש" תודה,
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 944 צפיות
נניח יש ברכב צמיגים 19'' ומחליפים לצמיגי 20 '' ,האם זה יזייף לאחר מכן את מדידת הקילומטראז'. שהרי אם המרחק שהרכב נוסע נמדד ע''י מכפלת היקף הצמיג במספר הסיבובים שהוא עושה .צמיג בעל היקף גדול יעשה מרחק גדול יותר באותו מספר סיבובים .ומכאן אני מבין שהקילומטראז' שיראה לאחר החלפת הצמיגים יהיה נמוך יותר לעומת מה שהיה מראה אילו הצמיגים היו נשארים מקוריים . ואם מה שכתבתי נכון, אז אני מניח שיש זיופי קילומטראז' וברכישת רכב צריך לבדוק ולאמת את מידות הצמיגים ברישיון למה שיש בפועל .
הודעה אחרונה מאת yuvalganim, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 938 צפיות
קיבלתי הצעה על אופל אסטרה סדאן 2013 120 אלף ק"מ, מעוניין לשמוע איך הרכב מבחינת אמינות, צריכת דרך ובאופן כללי האם מומלץ?
הודעה אחרונה מאת mcshmupi, -
ג'ולייטה 2011
מאת avargel- 0 תגובות
- 465 צפיות
ידני 170 כ"ס ספרו לי עליו חווית נהיגה נוחות עלות אחזקה בחלוקה לטיפולים שוטפים / בלאי (צמיגים מצבר וכו') ותקלות ביטוחים אבזור מחלות ידועות ובגדול, למה כן ולמה לא תודה!
הודעה אחרונה מאת avargel, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, אני מחפש לקנות רכב באזור 25-30 אלף שח ומצאתי יונדאי I25 שנת 2012 יד ראשונה עם 140 אלף קילומטר, הדבר היחיד שמדאיג אותי זה נפח המנוע, אני לא כל כך מבין בזה ורציתי לשאול מה החסרונות בנפח מנוע קטן יחסית, והאם ההשפעה תהיה גדולה אם לרוב אני נוסע נסיעות עירוניות? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום, לאחרונה שמעתי יותר ויותר על רכבי פלאג אין במחירים משתלמים. יצא לי לבדוק את הוולוו s60 החדשה,מהנה והמחיר מעניין, אבל מעולם לא היה לי וולוו וזהו דגם חדש. למרות זאת הבנתי שהמנוע כבר קיים בדגמים האחרים אבל לא מצאתי עליו שום מידע. אמנם קשה להעריך לדגם חדש, אבל למי שמכיר- האם המכונית סחירה? ירידת ערך? יש שוק לסוג הנל? הבנתי שבנוסף קיימת מתחרה מצד במוו 330e, ובעתיד תגיע מרצדס בסגמנט דומה. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Cari, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם, החלטתי שעם הכניסה לקבע הגיע הזמן להחליף רכב המאוד ישן ( לפי הגיל היה יכול להיות חייל שלי ) מאחר ואני איש קבע המשרת קרוב לבסיס רוב הנסיעות שלי ב3 שנים הקרובות יהיו מהבית לעבודה וחזור (פחות מ10 .מ לכיוון ) . התלבטות שלי היא האם לא עדיף אולי לקנות רכב זול יחסית שעונה על דרישות בסיסיות ל3 שנים הקרובות ואחר כך להש.יע את כל הסכום על רכב להרבה שנים( לא אוהב להתעסק עם קניה/מכירה ומאוד מפחד מרמאויות). מבחינת חשיבות אני מעדיף רכבים בטיחותיים ליושבי הרכב ורכי מיני לא באים בחשבון . וגם לא דיזל. אני מאוד נהנה דווקא מהשטויות הקטנות ( גג נפתח , התנעה בלי מפתח , בקרת אקלים וכו). בגלל שהיה לי קורולה + אני צעיר הייתי מעדיף רכב קצת שונה/מיוחד בתור הרכב הבא שלי. …
הודעה אחרונה מאת ברבורשחוריפה, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אני קצין אשר משרת בבסיס כשעה ו40 דק מהבית, ועושה חמשושים, נוסע בעיקר בכבישים בינעירוניים, גר ביישוב בבנימין. אני מחפש רכב ידני, החל מהשנתון 2014, בתקציב 50,000 ש"ח ו2 האופציות אשר עלו לי הן: 1. Dacia Sandero Stepway Manual 1.5 TDI - נמצא רכב כזה בשנתון 2019 יד שנייה, אשר עשה כבר 40,000 ק"מ ועומד פחות או יותר בתקציב שלי. הקג"מ של הסטפווי הוא 22. 2. Seat Ibiza FR 1.0/1.2 105/110 HP Manual - הדגם הזה יושב על שנתון 2014-2015, וממוצע המחירים שלו הוא גם בסביבות התקציב של 50,000 ש"ח, עם קילומטרז' של לכל הפחות 75,000 במקרה הטוב. בחלק מהפורומים מצויין כי הקג"מ של הדגם הזה הוא 20 ובחלק 17. הדרישות מהרכב: ידני, חזק, שהרכב ואני לא נשתרך מאחור בנסיעה, נוחות, אין מה לדבר …
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב, היום בבוקר הייתי בסניף בנק הדואר לבצע העברת בעלות (אני הרוכש) לרכב. להפתעתי הפקידה מסרה כי ע"פ המחשב - לא ניתן לבצע העברת בעלות. עד כה בדקתי כמעט את כל האופציות האפשריות: לא מדובר בנכה. דוחות חניה - יש, אך מבדיקה מול הערייה אין מדובר בטיפול משפטי והם לא הגורם שמונע את העברת הבעלות. כנ"ל לגבי דוחות תנועה. אין משכון (בדקתי בעצמי באתר) לא רשום שעבוד או עיקול על הרישיון - ובסניף הדואר לא היה לכך אזכור. שוחחתי עם מוסך מורשה - לא קיים ריקול לרכב. הרכב נקנה כחדש מהיבואן ללא הלוואות (ראיתי את טופס ההזמנה של הרכב ואת הקבלה לפיה שולם בהעברה בנקאית). רכב יחסית חדש (מספר חודשים על הכביש), מוכר אדיב ונחמד, הרכב עבר בדיקה תקינה מאוד. מה עוד יכול…
הודעה אחרונה מאת מולטיפלה 05, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 856 צפיות
שלום לכולם, מחפש גיפון עד 60,000₪ רצוי מעל שנת 2013. חשוב לי שיהיה מרווח מאחורה (2 כסאות תינוק) ותא מטען גדול. לא מתכוון לסוע בשטח. חשבתי אולי על פורד קוגה 2014 4X4 Trend אוט' 1.6 (182 כ''ס) תודה מראש לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת RONEN111,
-
מי מחובר 13 משתמשים רשומים, 0 אנונימיים, 2,524 אורחים (הצג רשימה מלאה)