ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,578 נושאים בפורום הזה
-
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מעוניין לקחת רכב לבדיקה (C5 איירקרוס) מטרייד מוביל בגלילות. איפה הייתם ממליצים לבדוק את הרכב? מחפש מכון מקצועי, אמין והכי חשוב - שאינו מקושר למגרש.
הודעה אחרונה מאת Quad, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 868 צפיות
שלום מתכוון לרכוש ,בימים הקרובים, פורסטר חדש שיעלה על הכביש בינואר 2020. מכיר את המפרט של 2 הדגמים. הפער במחיר כ 17000₪. נוסע כ 1500-2000 ק״מ לחודש כאשר עיקר הנסועה בכבישים , כמובן שארצה לנצל בסופי שבוע את יכולות השטח של הרכב . מבקש לדעת האם יש נימוקים נוספים , מעבר למפורט במפרטים, ש״שווה״ להשקיע ברכישת דגם ספורט . לדוגמא: נוחות נסיעה, רעש, נסיעה בשטח. תודה
הודעה אחרונה מאת מולטיפלה 05, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום, אני מתלבט לגבי טויוטה שנת 2013. לפי מה ששמעתי, הסוללות אמורות לפוג לאחר 7 שנים, ז"א שאנחנו קרובים לתאריך הזה. רציתי להבין מה ההשלכות לרכישת רכב כזה(היברידי), ובכללי לשמוע חוות דעת על הדגם הספציפי (אחת שעברה רק 80K). ראיתי שאין הרבה למכירה, זה כי לא קונים, או כי פשוט לא מוכרים אותן? תודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מחפש רכב משפחתי גדול במחיר של עד 80 א"ש 2015 ומעלה חשוב לי כמה שיותר איבזור ואמינות, צריכת דלק פחות חשובה הרכב לא עובר 10 א בשנה
הודעה אחרונה מאת Potato, -
- 5 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אשמח לשמוע איך הרכבים ועד כמה המידע שהם מוסרים אמין? Sent from my SM-G975F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
- 3 תגובות
- 717 צפיות
שלום מתלבט בין שני הרכבים האלו נסיעות רק בתוך העיר איזה מהן תרגיש זריזה(90 כוחות סוס לעומת 102 אומר משהו ? ) ונוחה וכמובן צריכת דלק התקציב סביבות 50000 ש"ח תודה רבה
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 960 צפיות
שלום, אני מתייעץ עכשיו כי אני מניח שיקח זמן (חודשים) למצוא אקזמפלר סביר עד טוב. השאיפה היא להישאר בתחום עד גיל 15 שנים ועד 200K ק"מ. ברור לי שקניית רכב 'חמים' בגיל הזה ידרוש הוצאות תחזוקה נוספות (חלקי גומי, מתלים, רדיאטור, תושבות, בולמים, אלטרנטור וכו'). מכך שלא מדובר ברכב דיילי, אלא בעיקר לסופ"ש אני לא צופה נסועה רבה ולכן צריכת הדלק לא מאוד אקוטית. לאחר הרכישה אני מתכנן לבצע יישור קו שיכלול בעיקר החלפת נוזלים ופילטרים. מה שכן חשוב הוא שילוב מנוע וגיר אמינים ואחזקה פשוטה (כשחלק מתקלקל, יהיה קל למצוא וסביר להחליף מבלי לפרק מחצית מהרכב). הדרישה היחידה היא רכב מתנהג (שלדה טובה, הגה מתקשר ושאר סופרלטיבים), והרבה פחות חשובים 0-100, כוח ומומנט גבוהים. …
הודעה אחרונה מאת Gosser1860, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
ההחלטה אם להמשיך לחפש או שאחת מהם אידיאלית עבורי. קבלתי את שתי הבדיקות האלה חשוב לי לציין שלא אני הזמנתי את הבדיקה אבל אני חושב שבבאגדט די אמינים רק נשאר לי לבחור איזה אוטו אני רוצה ויוצא לדרך כל אוטו שיש פה הם טוענים שיסדרו הכל. הדאגה היחידה שלי למשל בבדיקה של המנוע מה המניע לכך לכשום את זה ובבדיקה השנייה ניזלות בגיר עכשיו זה יכול להיות משהו קטן ויכול להיות גם לא אז זה ריסק
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 862 צפיות
שלום לחבר הלך הסובארו פורסטר 2009 טואל -לוסט מחפש תחליף. דרישות: מרכב - גיפון (משפחה עם 2 ילדים) תקציב 70-80 אש"ח מודל 2016+ עדיפות למערכות בטיחות אקטיביות חשבתי על ספורטאז' (אני יודע ששתיין דלק) השאלה מאיזה מודל יש מערכות אקטיביות? גם 3008 יכולה להיות אופציה, אני מניח שמתיחת הפנים מ2017 לא תיכנס, האם בדגם הישן יותר יש בטיחות אקטיבית? אשמח גם לאופציות נוספות תודה למגיבים
הודעה אחרונה מאת windsurfer, -
-
I25/אסטרה/אוקטביה. 1 2
מאת CAPOBOSS-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
אז ככה. אני מתכנן לקנות רכב יונדאי i25 או אופל אסטרה בין השנים 2014/2015 כי האלה היחידות שיש לי בראש. אני מתלבט אם לרכוש אופל למרות שהוא נראה לי מעולה עונה על כל הדרישות אבל יש לי חשש לגבי הגיר איך אני אמור להזהר מנושאים כאלה ואחרים. הייתי גם רוצה סקודה אוקטביה או ראפיד אבל הגיר שם בעייתי.
הודעה אחרונה מאת CAPOBOSS, -
-
- 3 תגובות
- 864 צפיות
שלום לכולם! אשמח לעזרתכם. בעקבות מעבר דירה אנחנו חייבים רכב שני. הבעיה היא שיש סיכוי שבעוד מספר חודשים אצטרך להחליף עבודה ושם אקבל רכב חדש. נקודה חשובה היא שמשך הזמן למעבר לא ידוע. פה בדיוק נוצרת הבעיה איזה רכב לקנות. מכיוון שאני יודע שזה זמני (לא ברור כמה זמן) החלטתי לא להוציא יותר מ35. צרכים שהרכב צריך לענות עליהם, נסיעה עירונית , פיזור ילדים ועבודה כ-15 ק"מ ביום. צריך שיהיה מקום ל2 כסאות בטיחות ובוסטר. מקום לטיולון בבגאז. אמינה יחסית שלא נצטרך לבקר הרבה במוסך , צריכת דלק פחות חשובה בגלל נסיעת קצרות. בטיחותית, ומאובזרת שתפצה על נהג חובבן. הייתי רוצה גם שתהיה בשנתונים מאוחרים עדיין תהיה מפנקת. תודה .
הודעה אחרונה מאת yd b-4, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 837 צפיות
שלום, בחודשיים האחרונים אני נמצא בחיפושים וסריקות אחר רכב שיוכל לשמש זוג צעירים עם ילד בן 6. בינתיים רק אני אנהג. רוב הנסיעות יהיו בתוך העיר (קניות, לשים את הילד בבית ספר...) ונסיעה לעבודה במרחק של כ-22 ק"מ (הלוך וחזור אז זה כ-44 ק"מ סה"כ) הרכב הקודם היה סוזוקי אלטו שהרגיש לי קטן אבל גם היה לי בתור רכב ראשון, אז לא היו הרבה תלונות. היה חסכוני מאוד בדלק. אני משוטט הרבה בפורומים ומחפש עצות וטיפים מאנשים ומכל זה יצא לי סלט שמבלבל מאוד. בהתחלה חשבתי על יונדאי i20 ואמרו לי שתהיה לי קטנה - ירדתי ממנה בהמשך חשבתי על יונדאי i25 אחרי שיצא לי לנסוע על אחת כזו כחצי שעה - ירדתי ממנה בגלל השורה הבאה: מישהו אחר המליץ לי להתרחק ממכוניות קוריאניות בטענה שהן מתקלקלות המון. ה…
הודעה אחרונה מאת ETAY1998, -
-
- 2 תגובות
- 632 צפיות
אשמח אם תוכלו להגיד לי היכן הכי כדאי לבדוק רכב באיזור אשדוד. ראיתי המון המלצות על רלקס אך לצערי הם לא רוצים לבדוק את הרכב בגלל הטורבו שיש לו. מקום מומלץ ואמין? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת CAPOBOSS, -
- 3 תגובות
- 749 צפיות
שלום לכולם, אני מחפש לקנות רכב שישמש אותי ליום יום אך אוכל גם להינות איתו. הכוונה בלהינות אינה רק בכבישים ציבוריים אלא גם במסלולים סגורים ( כמו זה בערד). מחפש רכב שיהיה אפשר לבצע פניות במהירות גבוהה ושיהיה חד וזריז (בלימה חזקה, האצה חשובה רק כדי להגיע מספיק מהר לפנייה הבאה ). התקציב הוא בין 60K ל 100K אבל גמיש למקרה שצריך. אין שום חשיבות לנראות הרכב (ממש אוהב את ה TT אבל כמו שרשמתי זה השיקול הכי משני) ולגבי מספר מקומות כמובן עדיף 4 אבל אפשר גם 2. תודה מראש לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת mcshmupi, -
- 7 תגובות
- 862 צפיות
היי, אני עומד בפני רכישת קיה פיקנטו שנת 2016 עם קילומטרז' די נמוך - 22000 ק"מ, כל הטיפולים של הרכב נעשו במוסך היבואן. לשם אני לוקח את הרכב על מנת שימצאו לי את ספר הטיפולים וגם שיחברו אותו למחשב ואני אקבל פלט מהחיישנים. בגלל שכפי שנראה הרכב נמצא במצב טוב, אני מתלבט אם גם כדאי לקחת אותו לדינמומטר לבדיקה מלאה או רק לבדוק את השילדה/שס"י, אחרת על בדיקה במוסך ישלם 250 לא כולל מע"מ + עוד 500 בדינמומטר. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
צהריים טובים חברים, אם הדיון אינו מתאים לפורום, מתנצל מראש, ואשמח אם המנהלים יעבירו אותו למקום הנכון. באחרונה אני מחפש אחר סופר מיני, ונתקלתי בכמה וכמה רכבים, ורציתי להעלות שאלה לדיון/המלצה באחד הרכבים שבדקתי (הונדה ג'אז, פחות רלוונטי), נאמר לי ביושר ע"י בעל הרכב, כי הוחלף מנוע לפני כשנה עקב כשל במנוע. ברכב הותקן מנוע מפירוק ע"י מוסך מורשה משרד התחבורה (יש קבלות והכל), ואע"פ שמד ק"מ מראה 120K, בפועל המנוע גמע כ80K (שוב, מופיע בקבלות וחתום ע"י המוסך, הבנתי שיש חוק שאסור לשנות את המספר המופיע במד הרכב) ולשאלה, האם החלפת מנוע ברכב היא תמרור עצור בכל הקשור לרכישת הרכב? (אני מניח שעל אותו משקל, האם החלפת מכלול מרכזי ברכב היא לחיוב או לשלילה, ככל שמדובר ברכישת ר…
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן לחברי הפורום הנהדר, אני כנראה לפני רכישה של קקטוס בעז"ה כרכב עבודה של מדביר (יותר זול ועם פחות קילמטראז' משמעותית מברלינגו / קנגו וכו') יש לי אפשרות לקקטוס 2015 עם 70 אלף ק"מ יד 1 במחיר מחירון כמעט (אזור ה 35 אלף). דגם 1.2 ידני עם 82 כ"ס. היום נפגשתי עם בעל קקטוס 2016 1.2 ידני עם 110 כ"ס. הנ"ל המליץ וטען כי גם אם לא ארכוש את הקקטוס שלו, עלי לרכוש רק קקטוס עם 110 כ"ס. כי ה 82 כ"ס לא סוחב ולא מחזיק והמנוע מתאמץ יותר ובעליות ועם ציוד הוא יתקשה ואז יותר טיפולים וכו' וכו'. יש ביד 2 קקטוסים עם 110 כ"ס רק משנת 2016, עם טווח מחירים של 40-50 אלף. הבדל משמעותי לעומת הדגם החלש יותר. יש באמת הבדל משמעותי ביכולת מנוע והתנהגות וצריכת דלק בין הדגם של ה 82 כ"ס 2015 לדגם 11…
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 731 צפיות
וקאפצור ? איך יודעים אם יש צפי לחידוש היבוא ? Sent from my SM-G960F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת galbaruch, -
אם נעשה לפי סדר עדיפויות אז היא תילך ככה. 1 אמינות 2 בטיחות 3 אביזור 4ביצועים וגודל תא המטען. אני חשבתי על יונדאי i30 i25 ראיתי שגם רנו קליאו די מתאימה לא יודע איך הם מבחינת גיר מנוע ותקלות. אני אשמח להצעות ושתחלקו איתי קצת מהניסיון שלכם מתכוון לקנות רכב בעיקר מליסינג בגלל שהם נותנים בעיקר אחריות ויד 0
הודעה אחרונה מאת Jeka88, -
דגמי i20
מאת Ben Buzaglo- 1 תגובות
- 626 צפיות
שלום, נכנסתי לאחד האתרים ועשיתי השוואה בין דגמי i20 בין הפריים (עלות 100,900) לבין הפרסטיג (99,900) הפריים יקרה יותר ב1000 שקלים אך מנגד הפרסטיג מצוידת במערכות בטיחות (כך שאין מובילאי) ובפנסי ערפל מה הסיבה שהפריים יקרה יותר? או שמא מדובר בטעות של האתר?
הודעה אחרונה מאת noknok, -
- 4 תגובות
- 840 צפיות
יש לי ברשותי איביזה 2017 סטייל (רכב מעולה ללא תקלות טפו טפו) באלי להתחדש ולקחת איזה ג'יפון קטן\ לאחרונה אני רואה הרבה סיאט ארונה על הכביש רציתי לקבל חוות דעת והאם יש בקטגוריה שלו עוד רכבים שאפשר לבדוק? מתכוון לקחת אותו בדרגה FR (הכי גבוה אני חושב) חשוב לי בטיחות, אבזור פנים ודלק(20-25 בשנה). יש המלצות לאחרים בקטגוריה? תתודה
הודעה אחרונה מאת gal1992, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
צריך רכב ל-3-4 שנים, לא נוסע הרבה (אלף ק"מ בחודש בממוצע). מחפש רכב לא יקר מדי, אבל לכיוון קרוסאובר. בעיקר נוסע בו לבדי, אבל הייתי רוצה שיהיה בו גם מקום מאחור למקרה הצורך. בעיקר מחפש רכב גבוה, אבל גם שיהיה עם ביצועים טובים ואמין. האם עדיף להוסיף עוד קצת ולקנות מאזדה CX-30/ ניסאן קשקאי החדשה? תודה מראש לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת idanviol, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 807 צפיות
שלום מתעניין לגבי רכישת רכב היברידי משומש. עדיפות לרכב משפחתי מלא דוגמאת הטויוטה אוריס, בזכות הגודל ומגוון המחירים שמאפשר בחירה מרובה. מה דין הסוללות מבחינת אורח חיים? מה כדאי מבחינית סחירות והאם יש להן בכלל סחירות כמשומשות בהנחה שאנשים מפחדים מהתבגרות הסוללות? האם ניתן להתקין וו גרירה?
הודעה אחרונה מאת motior, -
יש לי חבר שמעוניין לרכוש A4 בין השנתונים 2016 עד 18 הוא מתלבט אם ללכת על ה1.4 אבל שמע שהגיר קצת מפחיד הבין שעדיף ללכת על ה1.8 אך זה לא נכנס בתקציב. האם כדאי להמשיך לחסוך עוד קצת וללכת על ה1.8 או שה1.4 תקין?
הודעה אחרונה מאת EcoLine, -
- 1 תגובות
- 474 צפיות
פרמטרים חשובים: 1. בטיחות ואמינות 2. מרווח 3. שנתון גבוה 4. חסכון דלק - 10K-15K קילומטר בשנה , נסיעות עירוניות במרכז במהלך השבוע + טיולים בסופ"ש. 5. מתכנן להחזיק את הרכב להרבה זמן. ראיתי הרבה המלצות פה בפורום לרכבי קיה/יונדאי/הונדה. הייתי מעדיף הונדה גם אם צריך להוסיף קצת לתקציב (נירא לי יותר אמין אשמח לתיקון אם אני טועה) הסיויק סטיישן ניראת לי מתאימה. השאלה איזה דגמים מומלצים ואיזה שנתונים? - במיוחד הנושא של הגיר כי זה החלק הרגיש ברוב הדיונים. והאם יש עוד מחלות שיש להיזהר מהן? כמובן אשמח להצעות נוספות.
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, ברשותנו כרגע קשקאי מסוף 2010 ועקב מעבר דירה צריכים רכב נוסף תחילה רצינו עוד רכב גבוה (חשבנו על קפטיבה/יטי) שנכנסים בתקציב ועכשיו אני בלבטים אנשים הציעו לי ללכת על רכבים יותר קטנים/חסכוניים אז אני אשמח לקבל מספר הצעות לרכבים בינוניים או ג'יםונים בינונים שככה: 1. אמינים (אחזקה + טיפולים) 2. יחסית סחירים 3. יחסית מרווחים (נניח כסא תינוק + מבוגר מאחורה לא מעבר) 4. דלק 5. שנתון כמה שיותר גבוה 6. אבזור אשמח לשמוע מה דעתכם תודה רבה ואחלה סופ"ש
הודעה אחרונה מאת bard1988, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 12.4 אלף צפיות
שלום רב, אני ואימי הגענו לסוכנות מכירת רכבים יד שניה של חברת בלו-סקאיי בצק פוסט בחיפה, במטרה לרכוש ניסאן מיקרה מודל 2012. עם הגעתנו ולמרות פרסום מודעה עם הרכב האמור שנמצא באתר יד 2 כנמצא במלאי, הופתענו לגלות כי הרכב איננו קיים במלאי, ונתבקשנו להוכיח את רצינותנו ע"י תשלום מקדמה של 1000 ₪ על רכב שיוזמן במיוחד מסניף אחר. כמובן שהנציג ניקלואי אמר שאם לא נהיה מעוניינים כספינו יוחזר במלואו, ואף בנוסף כתב זאת במסמך נלווה וחתם עליו. הרכב אכן הגיע לאחר מספר ימים עם מראה חיצוני במצב רע מאוד, אשר דרש פחחות וצבע כללי, ולכן המחיר הניתן לנו כלקוחות פוטנציאלים לרכב איננו היה אטרקטיבי לרכישה והחלטתנו לוותר. ביקשנו את החזר המקדמה על הרכב שהוזמן, וניקלאי השיב כי במהלך השבוע הקרוב…
הודעה אחרונה מאת amirnat, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
ממשהו שיש לו את הרכב הזה?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מאזדה 6 פרימיום 2017 , משמעות נמוכה בשלדה מומחים לעניין.. איך הבדיקה?
הודעה אחרונה מאת ArikC, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מחפש רכב ספורטיבי עד תקציב של 60K, שיתאים לבחור בן 18, נסיעות בעיקר בעיר וקצת כבישים מהירים. חשוב לי האמינות והצריכת דלק שתהיה סבירה ושלא יהיה משעמם מבחינת ביצועים. בנתיים חשבתי על פולו GTI שנתון 2012-2013 שירוקו 2012-2013 אלפה רומיאו ג'ולייטה 2013-2014 אשמח להצעות, תודה!
הודעה אחרונה מאת Elior1,
-
מי מחובר 13 משתמשים רשומים, 0 אנונימיים, 2,524 אורחים (הצג רשימה מלאה)