ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,578 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין לרכו פיג'ו 308, רציתי לשאול אם יש הבדל בין 2015 ל 2016 ? כמו כן לפי מה שאני מבין בשניהם אין מצלמת רוורס? אשמח אם מישהו יודע/יוכל לתת לי הפניה.. תודה!
הודעה אחרונה מאת ZvikH, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 919 צפיות
מחפש רכב גדול , לא חייב 7 מקומות . רוצה שיהיה מהנה לנהיגה , סחיר , חסכוני . מה דעתכם ? קודיאק בנזין 1.5 סטייל , ל rav4 רמת גימור השניה . מדובר ברכבים 2020
הודעה אחרונה מאת פמקין, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 855 צפיות
הרכב הוא יד שניה ומ2012 ונמצא כ7 שנים בבעלותו של.... רופא. אבל לפני כן היה כמה חודשים בבעלות ליסינג. הוא מיועד לצורכי משפחה קטנה לנסיעות עירוניות ובין עירוניות קרובות. עסקה טובה? איך הדגם הזה (אקטיב) מבחינת אמינות וצריכת דלק. כמה משמעותי עניין הליסינג בזמן קצר כזה? אני ממש פריש בעניין הזה אשמח לדעתכם.
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
היי. אני שוקל את החלפת הרכב הנוכחי (פיאט 500), הכיוון הוא סופר מיני או רכב פנאי קטן (נניח קקטוס, קיה סטוניק וכו'). מה מטרות השדרוג והדרישות מסביב? 1. רכב מרווח יותר, אני לא מתכוון להסיע בו משפחה (לפחות לא כרגע), אני לא גדול פיזית, אבל אני רוצה קצת יותר מרחב פנים. לא צריך תא מטען מיוחד, אבל רצוי שיהיה פרקטי ונוח, אני לא צריך משהו מיוחד. 2. שיפור בנוחות הנסיעה - הפיאט בסדר, אבל מחפש משהו נוח יותר לנסיעות בינעירוניות. 3. שיפור בנושא האבזור הבטיחותי - רצוי כמה שיותר מערכות מקוריות, מעדיף כמובן מערכת מקורית על פניי מובילאיי בהתקנה מקומית. בלימה אוטונומית (לפחות עד 80 קמ"ש, לא עד 30 קמ"ש כמו שיש במאזדה 2 למשל) וזיהוי סטייה מנתיב - חובה. תיקון סטייה מנתיב - נחמ…
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי חברים, אני חייל משוחרר שמחפש לקנות רכב בסביבות ה25 אלף ש"ח, אוטומט ובעיקר לנסיעות בינעירוניות. קיבלתי הצעה לקנות יונדאי i10 דגם 2012, אוטומט, עם קילומטרז' של 59,000, נסע כמעט ורק בתוך העיר, טופל במוסך מורשה ובמחיר של 22,000 ש"ח. השאלה היא אם לא כדאי לקנות משהו אחר בתקציב הזה, או אם כדאי להעלות את התקציב בכמה אלפי שקלים ולהשיג את הדגם החדש יד שנייה או שלישית? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 697 צפיות
מאוד נהניתי מהרנו סניק 2012. אבל עכשיו שוקל להחליף. מעדיף לא לחרוג מ 70K תכונות ההכרחיות: 2016+ צריך להכיל בנוחיות 2 מבוגרים + 3 ילדים ונוער בטיחות טובה אמינות סבירה (יש לי דעה קדומה ונסיון לא מוצלח עם סיטרואן, פג'ו ויונדאי) מרגיש גדול ויציב בנסיעה בין עירונית אפשרות נוחה להכניס ציוד גלישה לאוטו: 5 דלתות, עם אפשרות לקפל את המושבים האחוריים. גם המושב הקידמי צריך להתקפל קדימה או לרדת עד הסוף אחורה תכונות רצויות: גבוה יותר ממשפחתית - לטובת שדה ראיה משופר מערכת בלימה אוטונומית עירונית שעובדת לא רע תכונות לא כ"כ חשובות: צריכת דלק - לא עושה קילומטרז' גבוה התנהגות כביש - נהג רגוע
הודעה אחרונה מאת rossro, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 766 צפיות
שלום, ראיתי ביקורות טובות על הAUDI A3 1.8 שנתון 2011-2012 ורציתי לדעת אם הוא באמת טוב?
הודעה אחרונה מאת green, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום קיבלתי הצעה מקל אוטו ליונדאי טוסון פנורמיק 2.0 2019 0קילומטר ב147 אלף שקל. (צורה חדשה) יש לי כמה שאלות: זה נחשב מחיר טוב? שווה להוסיף כסף ולקנות ישר מהיבואן? איך הרכב מבחינת ביטוח טיפולים ובכללי איך הרכב? תודה מראש לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת markb205, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 469 צפיות
מחפש רכב בסגנון הנ''ל כיוון שהוא מאובזר והמחיר סביר לכלים דור קודם שנשארו, כאמור 0 ק''מ. 1. בהנחה ומחיר סביר סביב 120 אלף (פרימיום) האם נכון לבצע מהלך שכזה. 2. מה ההשלכות של רכבים כאלו שעמדו הרבה זמן במגרש?
הודעה אחרונה מאת diller, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן אני אשמח לייעוץ לגבי רכב. התקציב שלי הוא סביבות ה30-35 אלף שקל, שזה מתאים בערך לשנים 2014-15. מה עדיף בi10 את המנוע ה1000 או 1250? איך הצריכות דלק של כל אחת מהגרסאות? רוב הנסיעות שלי הם עירוניות או בין עירוניות לא למרחקים גדולים(עד 15-20 ק"מ)בדר"כ. הדרך לרוב מישורית. אופציה שניה היא הספייס סטאר. ישנה אופציה נוספת שזה הסוזוקי סלריו(היא רובוטית אז אני לא עף עליה במיוחד), אם יש למישהו משהו לומר עליה אשמח לשמוע.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אהלן חברים ממש מתלבט לגבי הדגם של הבנזין או הדיזל נוסע בסביבות 25000 קמ בשנה . מישהו שיש לו את אחד מהדגמים יכול להמליץ מה עדיף ומה הצריכת דלק ההמוצעת בערך?
הודעה אחרונה מאת markb205, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 537 צפיות
שלום. קרובי משפחה שלי מעוניינים לרכוש פיאסטה 1.6 רובוטית 2016. שאלה לבעלי רכב דומה, האם הגיר הרובוטי בשנתון זה כבר ללא בעיות אמינות? המוכר טוען שאין תקלות תודה Sent from my SM-G950F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת guy.a, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום, למרות ששאלתי כמה מהגולשים באופן פרטני, רציתי לשאול זאת שוב כדי שאוכל לקבל מענה גם משאר חברי הפורום. אז השאלה היא למה אנשים קונים מאזדה 3 כאשר מאזדה 6 נמצאת באותו טווח מחירים? מחיר מחירון של מאזדה 3 קומפורט 2014 (1.5 ל') הוא 60,200 ש"ח. http://pricelist.yad2.co.il/cardetails_n.php?SubModelID=26891&Year=2014 ומחיר מחירון של מאזדה 6 Luxury שנת 2014 (2.0 ל') הוא 59,800 ש"ח. http://pricelist.yad2.co.il/cardetails_n.php?SubModelID=26369&Year=2014 ואני רואה על הכביש המון רכבי מאזדה 3, ופחות מאזדה 6, ואם אלו הם פערי המחירים למה לא לקחת את המאזדה 6? מנוע יותר גדול וחזק, רכב יותר מרווח, מראה יותר מרשים, ובקיצור רכב יותר מפנק. …
הודעה אחרונה מאת yd b-4, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 893 צפיות
מבקש עזרה במציאת רכב. ידני, מנוע נטול טורבו. השאיפה היא מה שיותר חסכוני בדלק, לא מחפש כוח. אמינות אמינות אמינות. תקציב של עד30,000שח. קילומטראז' עד 70,000. בראש שלי הרכבים הכי מתאימים לי (פשרה בין חסכוני למרווח) זה מקום ראשון קיה ריו (5 דלתות), מקום שני יונדאי i20. אבל שניהם אני מאוד מתקשה למצוא אקזמפלרים מוצלחים. לכם פונה לכאן.
הודעה אחרונה מאת Pilot99, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 697 צפיות
האם קיימות מערכות בטיחות אקטיביות ?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 4 תגובות
- 663 צפיות
שלום , אני מחפש רכב ידני ספורטיבי ובמהלך החיפוש ניתקלתי ביונדאי וולוסטר טורבו , רציתי לברר חוות דעת על הרכב מסוג הנ"ל (דלק ,ביצועים,ביטוח ועו.....) נ.ב. הצעות אחרות יתקבלו בברכה עיקר החיפושים שלי מיתמקדים בביצועיים טובים,חיסכון בדלק(יחסי) בנוסף אני לא מעוניין בשום מרכב מהסוג של פולסווגן ,סיאט,סקודה הטווח בין 50 ל 60
הודעה אחרונה מאת mcshmupi, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 715 צפיות
שלום מאחר ושניהם נכנסים ברף העליון של התקציב שלי , כ-65-70k בשניהם מדובר על המנוע 2 ליטר. אשמח לחוות דעת , מבחינת הנאה מנהיגה, פרקטיות( הפורסטר נראה יותר גדול ומרווח) אמינות בשנתונים אלו, שטח. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת motior, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 27 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
אהלן, כבר תקופה אני מחפש רכב מעניין לפרוייקט עבור תקופה ארוכה של זמן פנוי שעכשיו אני בעיצומה (ויש לי עוד יותר מחצי שנה..). במסגרת החיפוש יצא לי להתקל בפג'ו 306 XSI, מנוע 2.0 8V, עם 140K קילומטרים ויד 3. האוטו היה אצל הבעלים השני 18 שנה ונמצא אצל הבעלים הנוכחי רק מספר חודשים (בחור צעיר, כנראה מחפש משהו עם יותר פוזה..). ראיתי את האוטו והוא במצב מכני מצויין - המנוע בריא עם כוחו במותניו, עם מעט הזעות ושומר טוב על סלד סרק. גם התיבה במצב טוב וכל ההילוכים עוברים חלק ויפה. מעבר לזה כל הפנים שלם ואפילו הסאנרוף עובד תקין. וכן, גם המזגן. סה"כ האוטו מקורי כמעט לגמרי למעט דוד אחורי שהבעלים הקיים שם (המקורי אצלו לשמחתי) ומערכת שהוא התקין. מה לא תקין? יש חלודה בחלק ה…
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
ערב טוב. שואל בשביל גיסי. לא נוסע הרבה כמעט בכלל, וצריך רכב 7 מקומות. רוצה להוציא מקסי' 10K-12K... השאלה אם שייך. הוא ביקש לשאול על קיה קרניבל, שנתונים 2005-6, עם סביבות ה-200K ק"מ. דיזל. יש ביד2 במחירים בערך 10K-13K ש"ח. למשל: זה - https://www.yad2.co.il/s/c/51c51c וזה - https://www.yad2.co.il/s/c/klv9wh השאלה אם הרכבים הללו רלוונטיים או שהם פח.. יש למאן דהו כאן מידע מקצועי על הרכבים האלו? אפילו מידע על הדגם הנ"ל גם טוב. ועוד יותר על הדגם הנ"ל מהשתנתונים הללו. תודות!!!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 1 תגובות
- 509 צפיות
מתעניין בלרכוש את מאזדה 6 פרימום 2015 - 2.5 נפח 192 כ.ס (הדגם החזק והמפואר) 2 דברים שמעניינים אותי לדעת: 1. איך הרכב - המלצות / ביקורות 2. הבנתי מרבים שהדגם שומר שוק מצוין ואפילו נמכר לרוב מעל מחירון!
הודעה אחרונה מאת Dani Tubul, -
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
היי , אני מחפש רכב משפחתי, לזוג צעיר, עדיין ללא ילדים. הרכב יהיה רכב יחיד במשפחה, אשר אתו אני אסע לעבודה (( כ 70 ק"מ הלוך חזור )) 5/6 ימים בשבוע . חשוב לי (( לפי סדר )) נוחות נסיעה, בטיחות, אבזור, מרווח כללי ברכב וחיסכון בדלק. ** עריכה : את הרכב אני מתכוון להחזיק ל 5-7 שנים, במידה והדבר יתאפשר . ומעדיף רכב בנזין ולא היברידי . חשבתי על מאזדה 3 החדשה דגם Sedan עם מנוע 2.0 ליטר . האמת היא נראית אלגנטית, מודרנית ויפה . הרכב יקר ביחס למשפחתיות מתחרות, על כן אשמח לקבל חוות דעת, המלצות / חסרונות . חשבתי גם על רנו גרנד קופה דגם מפואר 1.3 בנזין . (( האם יכול להתאים )) עדיין לא עשיתי שום נסיעת מבחן . תודה לכל העונים ...
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 507 צפיות
שלום לכולם, אני שוקל לרכוש פולקסווגן פולו שנת 2011 (ששמורה היטב ומטופלת במוסך מורשה 84K קילומטר). (דורש 30,000) אך אני חושש בגלל 2 סיבות עיקריות. 1. אני גר במרכז ופעם בחודש וחצי בערך אני נוסע לאזור הצפון (אזור קריית שמונה) ואני לא בטוח שהרכב נועד לנסיעות מהסוג הזה (במיוחד בימים חמים). 2. אני נשוי פלוס אחד ואנו מתכננים להוסיף עוד אחד/ת למפשחה וגם הגודל של האוטו ניראה לי קצת קטן למשפחה של 4 נפשות. מה דעתכם? גם אשמח לשמוע דברים כללים על הרכב.
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
מחפשים רכב אמין, חסכוני יחסית ובעל 7 מקומות. התקציב לא גבוה- 20 גג 30 אלף למשהו ממש איכותי. מדובר ברכה שישמש אותנו 3-4 שנים כנראה ואז ימכר, ולכן מעדיפים משהו שיהיה מצב גם למכור אותו בהמשך... אשמח לשמוע חוות דעת בעד נגד וכו.. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת גלילה הגלגלית, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 741 צפיות
שלום לכולם. קודם כל תודה רבה על הפורום הזה ועל התמיכה, כיף שיש איפה להתייעץ בנושאים האלו. אני נהג צעיר, והתקציב שלי הוא עד 30 אלף (כולל בדיקות וביטוח). אני מחפש רכב שישמש לנסיעות באיזור הצפון, בעיקר נסיעות יומיות של 10-20 ק"מ לעבודה וחזור. הדבר שהכי חשוב לי ברכב זה שיהיה אמין ויראה כמה שפחות מוסכים. רק אחרי זה אחשוב על צריכת דלק, ומבחינת נוחות חושב שאסתדר כמעט עם כל רכב (לא מפריע לי, ואני בחור קטן). ההעדפה שלי היא אוטומט אבל לא אתנגד לקבל הצעות לרכבים ידניים אם יצא יותר משתלם ואוכל להשיג רכב טוב יותר בתקציב. חשבתי שאם אלך על ידני אז יש את האפשרות של קיה פיקנטו, במינימום שנתון 2013. כשחיפשתי אוטומט טיפה יותר התבלבלתי מהאפשרויות ואשמח להכוונה. תודה רבה!
-
קיה פורטה 2009 איפה היא בסקאלה בין קורולה לקרוז? אמינות, צריכה, נוחות, בידוד רעשים, ביצועים, בקיצור כל מה שצריך.
הודעה אחרונה מאת sfargol, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 477 צפיות
ראיתי ביד 2 רודיוס 2011 221000 ק"מ יד שלישית. במחיר זול 30000 גמיש שוחחתי איתם והם אמרו שהמחיר זול כי יש רעש מהמנוע שלא מפריע לנסיעה והם התייעצו עם מוסך מורשה שאמרו להם שצריך לפתוח ולבדוק אבל התיקון הוא בין 1500 - 5000 ש"ח. הם לא יודעים מה הבעיה. אבל אפשר לנסוע כך. מה אתם אומרים? מצד אחד מחיר מצד שני מי יודע מה זה. אולי משהו כאן מכיר דבר כזה ויכול לכוון אותי. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 590 צפיות
שלום חברים. חבר שלי מחפש רכב 7 מקומות. הוא ראה בחברת ליסינג רנו סניק 2013. הוא שלח לי טופס בדיקה של החברה. ידוע שהאוטו עבר תאונה מאחורה, אני חושב שהוא צריך לרדת מזה כי לדעתי יש כאן יותר ממשמעות מסחרית, יכול להיות משמעות בטיחותית.. אשמח מה דעתכם אם כדאי בכלל לקחת את האוטו לבדיקה מטעמו, או לוותר בכלל. בתודה
-
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1 אלף צפיות
כבר כשבע שנים אני נוהג בפיאט פונטו ובגלל שאני בחור גבוה (1.95), מושב הנהג מאד לא נח. מחפש רכב, אפשרי שיהיה ג'יפון, אבל לא ג'יפ מאסיבי, שיתן לי מרווח נח וכיף בתא נהג. דרישות נוספות: תא מטען מרווח, צריכת דלק נורמלית, אפשרות מסויימת לשטח רך, רוב הנסיעות בכביש עירוני-בינעירוני. תקציב - עד 50,000. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת nimrodgavish, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 464 צפיות
מחפש רכב משפחתי עם עדיפות לדברים הבאים: הרכב הולך לנסוע 5 פעמים בשבוע 40-45 ק"מ לכיוון כולל העליות של ירושלים. עדיפות לכמה שיותר חסכוני בדלק אבל לא חלש (כדי שיתמודד עם העליות) צריך מקום ל-2 מושבים בטיחות מאחורה בלי שיהיה צפוף למי שמקדימה. כרגע חשבתי על סקודה אוקטביה 2015 1.2 TSI איך היא? והאם שווה לבדוק גם רכבים אחרים?
הודעה אחרונה מאת LiranV, -
- 6 תגובות
- 859 צפיות
שלום, אני מחפש לקנות רכב משפחתי אוטומטי וניסיתי להבין כדאיות רכישה של רכב מ-0 ק"מ או רכב יד 2 בן 5 עם שוק חזק. חיפשתי משפחתית מוכרת ואמינה, לשם דוגמא ניקח את טויוטה קורולה בנזין (לא היברידי). עלות הרכב מ-0 קמ היא 121K על הכביש. עלות רכב (נקרא לו רכב מזדקן) בן 5 לפי הלוחות היא כ-72K. אכן מחיר גבוה באופן מפתיע, אבל זה המצב, אנשים לא מוכרים בפחות מזה רכבים במצב טוב. עלות רכב בן 10 לפי הלוחות היא כ-32K. סיכום ירידת ערך: בין 0 ל-5 שנים: 9.8K בשנה. בין 5 ל-10 שנים: 8K בשנה. בין 0 ל-10 שנים: 8.9K בשנה. בנוסף טיפולים של רכב מזדקן (לפחות מניסיוני הדל) יעלו יותר מרכב חדש בכ- 2000 בשנה, כולל בלתמים למיניהם. הטיפולים הנוספים והבלתמים יגזלו זמן וימי חופש ל…
הודעה אחרונה מאת khalil,