ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,578 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 871 צפיות
הי, חבר סיפר לי על מקרה שבו ברישיון תחת הערות ומגבלות היה כתוב "הרכב מעוקל" אבל בדו"ח עיקולים העדכני מהרישיונומט העיקול כבר לא הופיע. האם זה בעיה? ז"א מה היה פה? עיקול בעבר שהבעלים הסדיר ולכן אין יותר עיקול?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
ההבדלים משמעותיים כרגע דרך קל אוטו ניתן להשיג אותה ב114.000 כולל אגרת רישוי אצל היבואן זה 140 אלף השאלות: 1. כמה הנחה ניתן להוציא מהיבואן? 2. מה לגבי מימון של רכב 0 קמ? האם הבנק מתייחס לזה באופן שווה? Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Yaroki, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 766 צפיות
שלום לכם. ראיתי שיש כל מיני סוכנויות שמוכרות טויוטה קורולה חדשה מיבוא מקביל במחירים של כ 125,000 ש"ח. מה המשמעות של זה מבחינת אחריות? באיזה מוסכים נותנים שירות לרכבים האלו? יש כמה יבואנים מקבילים? איפה הקאץ' פה, בקיצור... Sent from my SM-G950F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום , תוכלו לתת חוות דעתכם על תוצאות הבדיקה של הרכב? מדובר על רכב בן 10 , כמעט כל הטיפולים שלו במוסך מורשה בזמן מלבד תיקון הפגוש אחרי התאונה. הונדה סיוויק 2010 . מבקש 33. האם תקין לרכב בן 10?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ראיתי היום ידיעה מעניינת ומוזרה כאחד בידיעות אחרונות הרכב עם ירידת הערך הנמוכה ביותר בשנה החולפת הוא טיוטא RAV4 (אם אני לא טועה) - כ 2.3% בשנה, ואחריו מיצובישי אאוטלאנדר עם 2.9% האם יתכן הדבר? לא סביר בעיניי שירידת ערך של רכב זהה פחות או יותר לריבית הטובה ביותר שנוכל לקבל בבנק עבור הלוואה סתם לצורך העניין, אם רכשתי מיצובישי אאטולנדר לפני שלוש שנים ב 160K אז היום הרכב שווה יותר מ K145? שזה אומר בעצם שבחישוב חודשי הרכב "עלה לי" כ 400ש"ח בחודש (ובהנחת אחריות יצרן לשלוש שנים אז רק תוספת טיפול שנתי)? אני היום נוסע בקיה ספורטאז מליסינג פרטי, שילמתי מקדמה של 7500 ש"ח ומשלם עבור הרכב בלבד (שזה בעצם ירידת הערך) כ 1500 ש"ח לחודש, שזה בצירוף המקדמה אומר כ 1,700 ש…
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 673 צפיות
היי, אני מתעניין בדגם הנ"ל של לקסוס מהשנים 2013-2014. החשש העיקרי שלי הוא מסיום תקופת האחריות לסוללה ההיברדית.(עוד 3-4 שנים ). מישהו יודע מהי העלות של החלפת סוללה היברידית פחות או יותר? והאם סביר שהיא תתקלקל אחרי 10 שנים? ובאופן כללי, אשמח לביקורות על הדגם הנ"ל. תודה!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
שלום, יש לי אפשרות בעבודה לבחור בין שני הרכבים מה עדיף?
הודעה אחרונה מאת mottis, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
פריוס+ 2015, מקור ליסינג (ברשיון מצויין השכרה/החכר), 186000 ק"מ. מבוקש 70000. הבחור טוען שהפגיעה מקדימה אינה פגיעת שילדה (לטענתו אחרת היה כתוב משמעות גבוהה), ושילוב ההילוכים לא חלק כי זו תיבה רציפה. רעשים ונקישות - לטענתו חסר משמעות וכך כותבים על כל רכב עם ק"מ כזה. אשמח לחוות דעתכם. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם אני חושב לקנות שברולט טראקס 2014/2015 ורציתי לשמוע מבעלי מקצוע או מניסיון אישי לגבי רמת האמינות של הרכב ועלות חלקים וכדומה תודה רבה לעונים
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 6 תגובות
- 839 צפיות
היי, מה ההבדל בין הדגמים פורטה לעומת i35 סיד לעומת i30 (בגירסאות cw) האם יש עדיפות לאחד מהחברות? מנוע, צריכת דלק, מרווח אחורי, בגאז'??
הודעה אחרונה מאת Oren Vaitzman, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 900 צפיות
היי, אני מתכוון אולי לרכוש רכב מהטרייד של קרסו, הרכב הוא בן חצי שנה בסכ"ה והוא הושאר שם על ידי לקוח שקנה רכב חדש מרנו. הוצגה לי בדיקה שהם עשו לרכב המדובר והיא כמובן היתה נקייה (חוץ מפגיעות שטחיות כצפוי), האם הבדיקה הזאת אמינה? בכל זאת מדובר ברכב של לקוח שהוא לא תחת היבואן קרסו ולכן האינטרס שלהם הוא כן לבצע בדיקה כמו שצריך לא? כדאי לי לעשות בדיקה נוספת מלאה? אולי לבדוק רק שלדה? מה עוד לבקש מהם בנוגע לרכב? ומעניין אותי לדעת האם באופן כללי מדובר במקום אמין וישר. תודה.
הודעה אחרונה מאת Doron_Z, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 613 צפיות
היי, מחפש המלצות לרכב מיני חדש מהיבואן לחמי. אדם מבוגר בן 70. תקציב עד 85-90 גג על הכביש. מה חשוב לנו: שלא תהיה עגלה אמינות נוחה ויחסית מרווחת מערכות בטיחות מקוריות (בלימה, התראה על מרחק ושמירת נתיב) שיהיה אפשר לצאת לכביש מהיר מדי פעם (ביקש לא פיקנטו ולא I10 ולא טווינגו וגם גיר רובוטי/ידני לא בא בחשבון) חשבנו על שברולט ספארק. ברור לנו שאי אפשר לקבל כל מה שרוצים אבל לפחות לפגוע ברב הדברים החשובים. אשמח אם יש המלצות לרכב הזה או המלצות לרכבים נוספים. אני אישית המלצתי לו לחשוב על סופר מיני בת שנתיים שתענה על יותר דרישות אבל הוא מעדיף חדש. אז אם יש לכם המלצה מנצחת לסופר מיני משומשת שתשכנע אותו גם אפשר. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מול קניון איילון אשמח לחות דעת עליהם אמינות וכו במידה ומשהו מכיר או שמע. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת galbaruch, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 14.7 אלף צפיות
ערב טוב, הרבה זמן חלף מאז הייתי פעיל בפורום לגופו של עניין, אשמח לקבל את חוות דעתכם בעניין אופל מוקה 2015. אמינות? עלויות אחזקה? הבדל בין רמות הגימור enjoy , fix? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת Galat, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 590 צפיות
היי -לגבי הגו'ק - מתי הדגם עבר שינוי עדכון ?
הודעה אחרונה מאת ramimos, -
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום חברים אני מתכוון לקחת מחר קיה סיד 2016 יד שניה מאוטו סנטר בגלילות לבדיקה מחיפוש בפורום ובגוגל לא הצלחתי לקבל החלטה ומתלבט בין המכונים הבאים: מבדק בהרצליה, מ.מ.מ ליד קנייון איילון, מכון אהרון בסגולה. אם יש מישהו שמכיר/ יכול לתת חוות דעת זה יעזור לי מאוד. בנוסף אם יש למישהו חוות דעת על הדגם רכב/ אוטו סנטר אשמח לשמוע
הודעה אחרונה מאת idan897, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם. מתכנן לקנות רכב חדש (2020). מאוד מתלבט בין שני הדגמים הבאים: Citroen C3 Shine Pack Suzuki Baleno GLX + ADAD שני הדגמים ברמת גימור ואיבזור מירבית. עשיתי נסיעת מבחן על שניהם - הרגשה הייתה מאוד דומה. אומנם בC3 מדובר במנוע טורבו ו110 כ"ס לעומת 95 בסוזוקי, אך לא הרגשתי הבדל משמעותי. אני נהג זהיר יחסית ולא אחד ש"קורע" את הרכב. מביחנת המערכות שהרשימו אותי: בסוזוקי יש קרוז קונטרול אדפטיבי שזה מעולה. בC3 יש התראה על שטח מת במראות הצד. מבחינת מחיר לסוזוקי יש יתרון של 5,000₪. מבחינת אחריות - לסיטרואן יש יתרון של שנתיים. אחרי הנסיעת מבחן והשוואה בין הדגמים, עדיין מתקשה לבחור בין השניים. אני בן 25 (בלי ילדים). המסלול שאני אעשה ז…
הודעה אחרונה מאת ZvikH, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 26 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
שלום, אני כבר 3 שבועות מנסה לחפש רכב עבור אשתי ומרגיש שאני מבולבל מרוב חיפוש. הנתונים הם כאלה: אשתי נוסעת כל יום לירושלים לעבודה, נסיעה של כ- 100 ק"מ (50 ק"מ לכיוון), ההנחה שהיא תעשה קצת יותר מ- 25,000 ק"מ בשנה. הרכב צריך להיות משפחתי מאחר ויש לנו 2 ילדים וחשוב לי שהוא יהיה אמין ובעיקר חסכוני (לאור הנסיעות הארוכות). התקציב שהגדרנו הוא 40,000 ש"ח אבל אני מודה שאני מתקשה למצוא רכב בתקציב הזה שגם יענה על הדרישות. ההתלבטות היא לבחור באחת מהאפשרויות: 1. למצוא רכב יפני או קוריאני בתקציב שיש לנו, אך ההנחה היא שנשלם לא מעט על דלק (אי אפשר למצוא כמעט רכב דיזל בתקציב הזה שהוא גם אמין). כמעט קניתי קיה סיד סטיישן ב- 42,000 ש"ח אבל אני מבין שנשלם לא מעט על דלק. לחילו…
הודעה אחרונה מאת kuk133, -
-
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 9.2 אלף צפיות
היי רציתי לקבל חוות דעת על מאזדה 2(הדור השני שנת 2017) מבחינת צריכת דלק נוחות,אבזור,מדובר בעיקר בנסיעה בינעירונית ללא פפקים אבל הרבה עליות. האוטו יסחוב כראוי או שכדאי לקחת רכב עם מנוע טורבו?
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- 1 תגובות
- 514 צפיות
היי כולם מחפש ג'יפון/קרוסאובר 65k +-5 החל מ 2015 עד 80000 ק''מ אוטומט אחרי כמה סיבובים במגרשים יש רשימה מצומצמת יחסית לפעילות: סוזוקי SX קרוסאובר ----> אכי פשוט ואמין, אבל כל כך מכוער רנו קפצ'ור ------------------> הכי זול אפילו נכנס בתקציב גדם 2017, יפה מאוד גם בחוץ וגם בפנים, אבל הבנתי גיר לא נוח בתנאי עיר וגם מוניטין אמינות של רנו לא משהו. סקודה ייטי -------------> נכנס בתקציב דגם 2015 בסיסי. רכב יפה אבל כולם כותבים שגיר בעייתי. אופל מוקה 1.4 טורבו ---------------…
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
ערב טוב, התלבטויות רבות... האם ללכת על הרצוי או על המצוי (מציאותי)? מצד אחד בא לנו ג'יפון, והאאוטלנדר בצורה הישנה דווקא מאוד נראה לנו והפורסטר גם עושה חשק. (יש להשיג עם ק"מ לא יותר מ 130K לפי פרסומים ביד2) מצד שני התקציב שלנו מגביל אותנו לשנתונים 2011/12 על כל המשתמע מכך..וממש לא מתאים להיכנס להוצאות אחזקה גבוהות בשוטף. מצד שלישי* יש את המציאות (סטיישן 2016 וגם כאן הדעות בכל המקורות חלוקים אחד על השני בצורה מבלבלת+++) למשל סקודה אוקטביה סטיישן Style אוט' 1.2 (110 כ"ס) - נאמר שחלפים וטיפולים יקרים מאוד ביטוח יקר ותקלות בגיר/קלאצ'. ועוד ועוד רכבים וכל אחד מוריד אותך מהשני.. אשמח לכל הערה/הארה הנתונים היבשים: זוג +3 ( בנות 8/6/1 - בוסטר 1 +…
הודעה אחרונה מאת yovavb, -
- 22 תגובות
- 4 אלף צפיות
פולקסווגן ג'טה 2011 אופל אסטרה 2014 יונדאי i25 2012 סקודה ראפיד ? האם פולקסווגן ואופל זה רכבים שכדי לשקול?
הודעה אחרונה מאת moti_shalev, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 526 צפיות
שלום לכולם, עבר רחוק וגדול עם רכבי וואג ועכשיו חוזר אליהם ,התקציב שלי בהתלבטות או איזור ה70.000 ש"ח על רכב כמו האודי אותו עיקרון או "פאר" או המנוע שהוא מציע או לרדת לאיזור ה50.000 ש"ח אם לא אמצע משהו בסגנון הזה אגב אני מכוון לדגם של ה4 דלתות ולא 3 .. מטעמי נוחות בלבד האאודי אי 3 2013 מנוע 1.8 טורבו מסקרן אותי מאוד, הרכב נראה טוב אמין בגדול ממה שידוע לי נפתרה חלקית וכמעט אכילת השמן הנוראית שהייתה בעבר, dsg כרגיל מכיר את הרכב ואת שאר המכלולים ועדיין אוהב את המערכות , רציתי לדעת אם יש עוד רכב מעניין שאתם מכירים או יכולים להמליץ ויודעים אולי על מחלות אחרות של האאודי שאני לא מודע אליהם חשוב שיהיה כוח , נוחות וירידת ערך הכי קטנה שיכולה להיות לכן אני קונה גם 2013…
הודעה אחרונה מאת liav12, -
- 0 תגובות
- 979 צפיות
שלום, איזה מכון בדיקה מומלץ לפני קנייה ברחובות?. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
היי, הרכב מיועד לאבי הגמלאי שעדיין עובד (רוב הנסיעות הן בית עבודה ) מראשל"צ לרמלה . הרכב מיועד ל-2 אנשים . לפני כמה שנים הייתה לנו ניסאן טידה -אבא מאוד אהב אותה בזכות הישיבה הגבוהה ולאור העובדה שמדובר ברכב "תדלק וסע" ללא תקלות במשך 5 שנים שהרכב היה ברשותו. הרכב טופל בזמן לפי דרישות היצרן , מעבר לכך הוחלפו נורות פנסים פעם אחת ופעמיים ווישרים שהתייבשו. כיום אבא מתנייד על פיקנטו שהגיע הזמן להחליפה-הרכב מתאים לדרישות אך הוא נקנה מהשכרה עם כל המשתמע מכך, עכשיו צריך להחליף את הפיקנטו לרכב תקין מכנית וקצת יותר מאובזר-דיבורית איכותית ,waze . גיר ידני לא בא בחשבון. סוגייה נוספת היא מקור הרכישה- היות ואבא מקבל קצבת זקנה , אסור שהרכב יהיה רשום על שמ…
הודעה אחרונה מאת Tida-man, -
פג'ו 2008?
מאת grand-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
זקוק לחוות דעת על פג'ו 2008 שנת 2014, מנוע 1.6 גיר פלנטרי. אמינות? מה לבדוק לפני רכישה. Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
טרייד מוביל
מאת omar120-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום רוצה לקנות טויוטה קורולב 2011 מטרייד מוביל הם לא מראים בדיקה הם אומרים קח אתה האוטו לבדיקה. יש חוות דעת עליהם ?
הודעה אחרונה מאת CHEREPASHKA, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 756 צפיות
רכשתי לפני מספר שבועות רכב חדש מסוכנות של צ'מפיון. נמסר לי שבשל הביקוש, הרכב צפוי להגיע ארצה באמצע מרץ, ולהיות מסופק לקראת תחילת אפריל. הנציג מסר שמניסינו הרכב יסופק הרבה קודם לכן, שכן רוכשים רבים מבטלים את הרכישה בסופו של דבר מסיבות כאלה ואחרות (בעיות מימון לדוגמא), ולכן הוא צופה שהמסירה תהיה מנגלת הרכבים שתגיע לארץ כבר בפבוראר. בהתחשב בכך שהנסיבות הובילו לכך שבקרוב אתחיל לנסוע על רכב שכור, על חוסר הנוחות והעלויות הכרוכות בכך וזאת עד לקבלת הרכב - שאלתי היא, מה הסיכוי שהפעלת לחץ עד איום בביטול ההזמנה תוביל להקדמת המסירה, או שמדובר בדבר שאינו בשליטתו כלל של היבואן? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום אשמח לבעלי ניסיון עם הרכב אני התרשמתי מרכב שמור מסוג וולוו דיזל S40 מודל 2012 גיר אוטומטי אשמח לדעת איך הרכב מבחינת אמינות? ומה המחלות של הדגם הנ"ל
הודעה אחרונה מאת asafasraf, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 652 צפיות
מפרסם עבור סבא, הבחור בן 70 בערך (פנסיונר אבל עצמאי ונוסע לא מעט משלב גם שטח) מחפש מחליפה לסקודה יטי שכבר עברה לא מעט, דיי "קרע" את הרכב במובן של השימוש , היה לא מעט שבילי עפר ושטח בקטנה בנוסף לנסועה בקמ' גבוה יחסית, מתלבט איזה רכב להחליף, לא רוצה VAG ולכן שוקל יפניות כדוגמת הפורסטר , ישתמשו בו לא רק הוא ולפעמים רכב מלא. אשמח לחוות דעת לגבי הפורסטר ואם יש המלצות למשהו דומה שיכול להתאים גם כן. לא רכב חדש אלא יד 2 בסביבות ה100K עם עדיפות לקמ' נמוך יחסית תודה רבה מראש
הודעה אחרונה מאת Ilay Gozlan,
-
מי מחובר 13 משתמשים רשומים, 0 אנונימיים, 2,524 אורחים (הצג רשימה מלאה)