Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Citroen C3 / Suzuki Baleno

Ron537
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2354 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

מתכנן לקנות רכב חדש (2020).

מאוד מתלבט בין שני הדגמים הבאים:

Citroen C3 Shine Pack

Suzuki Baleno GLX + ADAD

שני הדגמים ברמת גימור ואיבזור מירבית.

עשיתי נסיעת מבחן על שניהם - הרגשה הייתה מאוד דומה.

אומנם בC3 מדובר במנוע טורבו ו110 כ"ס לעומת 95 בסוזוקי, אך לא הרגשתי הבדל משמעותי. אני נהג זהיר יחסית ולא אחד ש"קורע" את הרכב.

מביחנת המערכות שהרשימו אותי:

בסוזוקי יש קרוז קונטרול אדפטיבי שזה מעולה.

בC3 יש התראה על שטח מת במראות הצד.

מבחינת מחיר לסוזוקי יש יתרון של 5,000₪.

מבחינת אחריות - לסיטרואן יש יתרון של שנתיים.

אחרי הנסיעת מבחן והשוואה בין הדגמים, עדיין מתקשה לבחור בין השניים.

אני בן 25 (בלי ילדים). המסלול שאני אעשה זה נתניה - הרצליה על בסיס יומי.

אשמח לייעוץ.

איזה רכב עדיף? מה עם ירידת ערך? אמינות? יפני מול צרפתי? מערכות בטיחות? וכל פריט נוסף.

תודה מראש לעוזרים.

פורסם (נערך)

מבחינת ירידת ערך לסוזוקי יהיה יתרון בזכות

תדמית עדיפה.

אישית לא אהבתי את הגיר בסיטרואן במיוחד במצב של פקק/זחילה.

כמו כן בהאצות קלות כאשר הגיר בהילוך 5/6 זה מלווה ברעידות.

הגיר הרציף בסוויפט נעים יותר לדעתי.

הסיטרואן לדעתי בפנים הרבה יותר מרשימה, בטיחות עדיפה נוחות מעולה אם כי פחות אהבתי את המושב.

עוד מעט יתחילו למכור את הקליאו החדשה, הייתי ממתין.

Sent from my iPhone using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי yulianx

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ממליץ לך להמתין בסבלנות, מגיעות אוטוטו ה 208 + הקליאו החדשות אשר עדיפות על שתי המכוניות אשר ציינת.

בכל מקרה הסוזוקי אינה ראויה למאכל אדם, נחותה בכל מובן שלא לדבר על היות הרכב ערום מכל איבזור בטיחותי מתקדם.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם (נערך)

אתה לא מדייק.

לרכב יש בקרת שיוט אדפטיבית, ובלימה אוטונומית.

בניגוד לסיטרואן הבלנו מרווחת יותר, וכניראה שאמינה יותר ( רצועת טיימינג).

עריכה אחרונה על ידי yulianx

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מבין שתי המכוניות שציינת - הסיטרואן עדיפה. היתרון היחיד של הבלנו הוא מוניטין אמינות מוצק, ובזכות זה גם סחירות טובה. הסיטרואן נוחה משמעותית, חזקה באופן מורגש (גם אם אתה לא הרגשת זאת), ואיכות החומרים וההרכבה עדיפים מאשר בבלנו (ההודית).

פורסם
אתה לא מדייק.

לרכב יש בקרת שיוט אדפטיבית, ובלימה אוטונומית.

בניגוד לסיטרואן הבלנו מרווחת יותר, וכניראה שאמינה יותר ( רצועת טיימינג).

הללויה , היבואן סוף סוף התעורר...

הבאלנו מרווחת יותר במושב האחורי , כיוון שאין לחבר ילדים זה הנושא הפחות רלוונטי עבורו.

מעבר לזה ה C3 עדיפה בכל נושא , במיוחד איבזור ומראה וביצוע ברכב עצמו.

המופע הכל פלסטי החלול של הבלאנו הוא פשוט חרפה, לגבי האמינות , סיפור החגורות במנועי ה 1.2 היה רלוונטי בדגמים המוקדמים, לא ראיתי פה דיווחים נוספים, ובמודלים החדשים הבעיה הזו אינה קיימת.

מעבר לעובדה שניתן לפתור את הסיפור על ידי החלפה יזומה של החגורה ובזה לפתור את הסיפור.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

האמת? כרכב הסיטרואן מרשימה יותר, אבל הגיר הרציף בבלנו לדעתי נעים בהרבה.

האם הרצועה החדשה טיפלה בבעיה את זה אנחנו עוד צריכים לראות.

פורסם

גם אני הייתי מחכה לקליאו שנראה שנמצאת מעבר לפינה, אמורה להיות משמעותית טובה משני הרכבים הנ״ל ועם רמת החומרים אולי הגבוהה בקטגוריה כרגע (ביחד עם ה 208 החדשה)

אם אתה לא בקטע של לחכות אז חוץ משמירת ערך וסחירות עדיפה ואולי אמינות לטווח ארוך (בכל זאת רכב פשוט יותר מכאנית ללא טורבו, מצד שני אחריות ל 5 שנים זה כבר שווה ומצמצם את הסעיף הזה) הסיטרואן הרבה יותר עדיפה ממה שראיתי וקראתי. חוץ מזה שלאחת מהן יש לוק ועיצוב ומגניבות ולשנייה יש סקס אפיל של פקיד שומה וחוץ מלקחת אותך בצורה סבירה מא׳ ל ב׳ אין בו כלום, אני כחובב רכבים רק על זה הולך עם הצרפתיה.

פורסם

היונדאי תהיה זולה אם מדובר על דגם לא מאובזר שנמכר כ 0ק״מ.

אם כבר הייתי בודק את הריו, מנוע חזק משל היונדאי, מרווחת ובטיחותית. אחריות ארוכה.

פורסם
ממליץ לך להמתין בסבלנות, מגיעות אוטוטו ה 208 + הקליאו החדשות אשר עדיפות על שתי המכוניות אשר ציינת.

בכל מקרה הסוזוקי אינה ראויה למאכל אדם, נחותה בכל מובן שלא לדבר על היות הרכב ערום מכל איבזור בטיחותי מתקדם.

לפי הכתבות ופרסומים ממדינות אחרות, נראה שהקליאו החדשה תהיה הרבה יותר יקרה משני הרכבים הנ"ל בגלל התוספים והאבזור שלה.

אשמח להבין מה זה אומר שסוזוקי מגיע ללא איבזור בטיחותי מתקדם.. קראתי את זה בהרבה מקומות אבל אף אחד לא מפרט ... לצורך העניין יש בה בלימה אוטונומית למניעת תאונות וכו'...

מישהו יכול לפרט?

פורסם (נערך)

לגבי הבלנו, חלק מהאנשים לא מעודכנים בזה שהיא קיבלה בלימה אוטונומית לאחרונה בארץ ולכן הם רושמים את זה. בעקרון עכשיו זה אותו דבר כמו סיאט איביזה ופולקסווגן פולו מבחינת מערכות בטיחות אקטיביות.

בעקרון הכוונה במערכות בטיחות אקטיביות זה שיהיה גם בלימה אוטונומית וגם תיקון סטייה מנתיב, אבל זה קיים כרגע בארץ רק בקיה ריו ויונדאי I20. יש כאלה עם התראה על סטייה מנתיב מהמפעל כמו הC3 , ג'אז, יאריס ומיקרה(ברמת הגימור הגבוהה).

יש מכוניות עם התראה על רכב בשטח מת כמו סיטרואן C3 ומאזדה 2 ברמות הגימור הגבוהות. יש כאלה שמתייחסים לבקרת שיוט אדפטיבית בתור מערכת בטיחות, אני אישית לא רואה את זה כי אני מניח שרוב האנשים גם ככה לא מפעילים אותה.

אתה לא יכול להסתמך על מדינות אחרות על מנת לקבוע איזה אבזור יגיע לפה, היבואן בדרך כלל מגיע לפשרה באמצע. כמו כן אני בספק שהוא ייקר את הקליאו משמעותית אם בכלל(שלא בקשר להעלאת מיסים רוחבית בשוק הרכב).

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם
היונדאי תהיה זולה אם מדובר על דגם לא מאובזר שנמכר כ 0ק״מ.

אם כבר הייתי בודק את הריו, מנוע חזק משל היונדאי, מרווחת ובטיחותית. אחריות ארוכה.

אני אדייק קצת יותר כרגע הדגם המאובזר נמכר ב97.5K לאחר הנחות ישירות מהיבואן (יד 00),

לפחות מנסיון של לפני שבוע וחצי.

למי שזה רלוונטי שיעלה מולי בפרטי ואתן לו שם של הבחור שביצע את ההזמנה ע"מ לבקש את אותו דיל.

פורסם

בניגוד להמלצות מלומדי האחרים, בתוואי הנסיעה הסופר פקוק שלך הייתי לחלוטין נמנע מכל רכב עם תיבה רובוטית ולכן היונדאי והקיה הן לא אופציה בכלל.

בעניין הסוזוקי מול הסיטרואן, אין ספק שהגיר הרציף נעים יותר וכנראה תהיה אמינה יותר (מנוע אטמוספרי) אבל היא בעלת 4 כוכבי בטיחות בלבד (בשבילי זה דיל ברייקר).

קח בחשבון שה C3 מעט מווברצת ואני יודע שלחלק מהאנשים זה מפריע, לי לא. הסיטרואן ללא ספק עדיפה ולטעמי לפחות גם בעלת מראה שובב שמעלה חיוך

• תוכן חדש...