ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,586 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 835 צפיות
צריך המלצה על סופר מיני לנהגת צעירה, אוטומט בלבד, תעשה ק"מ נמוך בשנה- כנראה 10 אלף ק"מ מקסימום, נסיעות קצרות. התקציב כ-50k, רכב אמין!, מאובזר, נוח ובטיחותי. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, היום ברשותי רכב יונדאי I20 שנת 2010 שרכשתי לפני 5 שנים ביעוצכם, בקרוב מצטרף למשפחתנו האהובה ילדה ראשונה, והרכב כבר לא יתאים מבחינת מקום לעגלה והוא גם עשה את שלו... התקציב לרכב חדש סביבות ה30-35. את הרכב הקודם רכשתי משלמה סיקטס לאחר שהיה ליסינג נהג יחיד עם 50000 קילומטר בזמנו(היום 150000) - אין לי בעיה גם היום לרכוש מליסינג וכמובן שאעשה את הסקר שוק לפני זה מול כל החברות. חשוב לי הדברים הבאים (אף באותו סדר). 1. בטיחותי + תא מטען גדול שנכנסת שם עגלה בקלות + הקניות מהסופר. 2. חווית נהיגה טובה, לפני היונדאי הנוכחית היה לי גולף אמנם ישנה(2001), אך החווית נהיגה היתה נעימה הרבה יותר. 3. חסכוני בדלק + עלות תיקונים לא גבוהה מידי, כמובן שאטפל בזמן על פ…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 3 עוקבים
- 14 תגובות
- 3 אלף צפיות
נקנתה עבורי קורולה דרך אלדן. הם מעבירים את הרכב במכון בשם "אדיר שירותי רכב" ובדו"ח מצוינת האבחנה הבאה: "סימני פגיעה בכנף אחורי ימין פגום+ חלודה, פגיעה בפגוש קדמי +אחורי." מצ"ב צילום הדו:ח. כמה הפגיעה הזו משמעותית לדעתכם? אני חושב ללכת למכון משלי כדי לבדוק גם כן ולדרוש מאלדן תיקונים נדרשים (כלול בשירות שלהם לדבריהם) האם הפגיעה הזו היא ברת תיקון? האם היא עילה טובה לבטל את העסקה? תודה מראש על העזרה כי לי זה ממש סינית... דוח מכון בדיקה.pdf
הודעה אחרונה מאת יוני380, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 552 צפיות
שלום, מה צריך לבדוק כשקונים פיג'ו 207 משנת 2011 עם 170k ק"מ? ממה לזכר? מה עלולות להיות ההפתעות? תודה יפאל
הודעה אחרונה מאת NP1, -
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום אני עומד לרכוש אחד מבין המתמודדות הבאות פלואנס 2012 מנוע 2000 145 אלף קמ או מונדאו 2010 טיטניום 125 אלף קמ אשמח לחוות דעת ממי שמכיר את שני הרכבים מה המחלות של הרכבים מה היתרונות ומה החסרונות.
הודעה אחרונה מאת NP1, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 457 צפיות
שלום לכולם, אני זקוק לעזרתכם. אני נהג צעיר (בן 20), הוצאתי רישיון לפני שנה ורק עכשיו חסכתי מספיק כסף לרכב יד שניה נורמלי. הדגשים הכי חשובים לי ברכב הם אמינות, טיפולים זולים, ובטיחות. ושיהיה נוח יחסית (אני 1.76). סוג המכונית שעליה חשבתי היא בסגנון סופר מיני או מיני. רוב הזמן הרכב יהיה בתוך העיר, אך הנסועה הצפויה היא יחסית נמוכה ולכן צריכת הדלק פחות חשובה לי. גיר ידני וחריגה קלה בתקציב גם יכולים לבוא בחשבון אם יש אופציה כדאית מספיק. לבנתיים חשבתי על כמה דגמים, אשמח לשמוע מה דעתכם והמלצות לרכבים אחרים: -מאזדה 2 (2009~ -יונדאי i10 שנת 2011 -ניסאן מיקרה -סוזוקי ספלאש תודה מראש לעוזרים
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
היי, יש לנו אוטו משפחתי אחד, ואני צריך אוטו נוסף לנסיעה שלי של עשר דקות כל יום, הלוך וחזור. סה"כ 20 דקות ביום , עשרה קילומטרים. רציתי לשמוע איזה אוטו מתאים וכדאי, תקציב שחשבתי עליו הוא בסביבות 7-10 אלף ש"ח, אם יש משהו ממש שווה אז אפשר לחרוג קצת מהתקציב. אשמח לשמוע מה חשוב באוטו כזה (אם בכלל ), כמו כן איזה דגמים מומלצים? תודה מראש,
הודעה אחרונה מאת דב קרדו, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 499 צפיות
היי חברים , מבקש ייעוץ 142 אלף ק"מ 38K דגם GLI , חוות דעת/ האם שווה את הסכום?
הודעה אחרונה מאת sfargol, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 587 צפיות
אני מחפש סופר מיני להחליף את הפאביה הישנה שלי. נכון לעכשיו הקיה ריו נראית לי כמו אופציה הגונה וטובה. אמינה, חסכונית ועם מערכות בטיחות. לאחר שדיי נסגרתי עליה, שמתי לב שהפאביה החדשה מוצעת במחיר של 83 א' שנראה לי יחסית זול לעומת שאר הרכבים בקטגוריה שנעים סביב ה105 א'. מה אני מפספס ? למה היא כזו זולה ? איך היא ביחס לריו ?
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- 5 עוקבים
- 12 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
אני ביריד מכירות ושמתי עין על 2500 היפייפיה הזאת (בתמונה המצורפת).. הנסיעת מבחן הייתה מעולה ואגב התרשמתי לטובה מהגודל מסך, בכלל כל הבפנים מרשים .. מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום חברים, שני הרכבים הללו עולים 105 אלף. אשמח לעצה מה עדיף? חשוב לי סחירות, צריכת דלק, ובטיחות(לא לפי הסדר (- נקודה חשובה- של יכולת קבלת הרכב עד אמצע ינואר. פתוח גם לשמוע הצעות אחרות לרכבים אחרים העונים לתנאים הנ"ל תודה רבה לכם
הודעה אחרונה מאת yuvalganim, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 608 צפיות
היי, אבי מחפש מחליפה לקיה פורטה 2011 שלו. רעיונות מעניינים? הפורטה היתה מעט גדולה בשבילו אבל הוא הרגיש שהיה לה הרבה כח ואהב את זה. גיר אוטומטי - חובה. המטרה היא לקנות רכב שישרת אותנו כ-8 שנים (לפחות). מעדיפים אסיאתיות - קוריאה ויפן. תודה Not Logged in chromechrome
הודעה אחרונה מאת Ghost93, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 702 צפיות
אשמח אם תעזרו לי Sent from my Pixel 3a using Tapatalk
-
- 0 תגובות
- 459 צפיות
בוקר טוב חברים יקרים. אני מחפש ג׳יפון חדש בלבד עד 130,000 שח מה שחשוב לי בגדול זה איבזור אמינות ושכירות עתידית, וחיסכון בדלק זה בונוס נחמד. מובילאי זה דיל ברייקר מבחינתי לא משנה כמה העסקה כדאית, רק מערכות בטיחות מקוריות. עסקאות 0 ק״מ גם אפשרות. הרכבים שבחנתי בגדול עד עכשיו הם יונדאי קונה, ומיטסובישי asx אשמח לקבל חוות דעת על הרכבים הנל ואשמח לאופציות נוספות לפני שאזמין נסיעות מבחן. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Tomerv, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אהלן , בן 27, במסגרת קניית רכב חדש אני מתלבט בין איביזה fr (אוטומט) לפולו comfortline (גם אוטומט, גרסת ה115 כ״ס). חשוב לי שהרכב יהיה זריז, מהיר ושנוחות המושבים תהיה ברמה גבוהה (אחת הסיבות לקחת איביזה ברמת גימור fr). ממה שקראתי המנוע והגיר בשניהם דיי דומה וגם בטווח המחירים הם פחות או יותר אותו דבר רק שאיכות החומרים בפולו טובה יותר. עד כמה איכות החומרים באמת חשובה פה? אשמח לייעוץ והכוונה פה, זה הרכב הראשון שאני קונה.. תודה מראש לכולם!
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 587 צפיות
היי, כבר מעל שבוע מחפש רכב שיחליף את הסאנדרו טורבו שנמכרה. מחפש רכב זול, אמין, חסכוני, ולא מכוער-עד כמה שאפשר. מצאתי אקזמפלר שנשמע טוב של קורסה 2011 ידנית, עם 55 ק"מ. יש הצעות בעד או נגד? תודה.
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 619 צפיות
היי, אני נוסע על i10 שנת 2011 כבר 8 שנים, הדבר היחיד שנחמד בו זה שבגלל המנוע 1.25 הוא יחסית זריז (נוסע לבד בדרך כלל). מחפש עכשיו רכב חדש יד שניה 2016, נוסע כל יום 60 ק"מ בין עירוני. מה שחשוב שיהיה הבדל משמעותי מה i10 ביציבות (ה i10 מתנדנדת ברוח), חסכון בדלוק, כוח. מה את ממליצים סביב ה 30-40 אלף ש"ח? במידה ואגדיל את הסכום ל 60, האם 208 היא האופציה העדיפה? המון תודה.
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן, קיבלתי אופציה לליסינג ל3 שנים לאחד משני הרכבים האלו. הגרסאות של הפריים (ליסינג) והאקסס. מבחינת נוחות, זריזות, חדירת רעשים (משגע אותי) למה העדיפות? אין כרגע אופציה לנסיעת מבחן. הלב נוטה ל208, האם יש לi20 עדיפות עלייה? מציין שוב שזה ליסינג, סחירות לא מעניינת..
-
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 565 צפיות
שלום לכולם! אמנם אני משתמש חדש בפורום, אבל הרבה זמן נעזרתי בכם בקריאת פוסטים שונים. אז תודה קודם כל אני לקראת רכישה של רכב יד 2. מחפש בגדול רכב משפחתי- מה שחשוב שיהיה מרווח, מערכות בטיחות טובות וחסכוני בדלק עד כמה שניתן בקטגוריה. וכמובן שיהיה רכב אמין, בלי הפתעות בטווח הארוך עד כמה שניתן. כרגע ההתלבטוח בין 2 רכבים- שניהם מיד ראשונה (ליסינג), קילומטראז' יחסית נמוך: 1- ניסאן סנטרה 2017, 67000 ק"מ. אפשר לסגור אותו כנראה בסביבות ה-62 אלף שח. 2- טויוטה קורולה 2016, 57000 ק"מ. אפשר לסגור סביבות 73 אלף שח. שניהם נקיים בילדה, רק בטויוטה יש כמה תיקוני פח. כמובן הכל בהנחה ששניהם יוצאים נקיים בבדיקה מה דעתכם? אשמח לשמוע מאנשים מלומדים הרבה יו…
הודעה אחרונה מאת guy.a, -
- 1 תגובות
- 633 צפיות
מחפש רכב שיכיל עם מקום לילדים/ קצת ציוד + מעט גובה, בלוחות נתקלתי בדגמים הללו במחירים נמוכים וקילומטרז סביר.איפה המלכודת?האם מותקן שם גיר כמו בפוקוס הבעיתיות?
הודעה אחרונה מאת Quad, -
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום הייתי מעונין לשמוע את חוות דעתכם היום ברשותי רודיוס 2006 (כבר 5 שנים) ואני די מרוצה רוב הזמן משרתת את אשתי עם הילדים התחלתי לחשוב האם כדאי לי לשדרג את השנתון לרכב אחד גם כמעט 7 מקומות וחשבתי על רנו גרנד סניק 2009-2010 סיטרואן פיקסו C4 (גיר רובוטי) 2010-2011 שנתונים אלו הם בסדר גודל של המחיר של הרודיוס אשמח לתגובתכם תודה
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
אני מתלבט בין פורד קוגה (טיטניום 2017 - עם בטיחות אקטיבית) וקיה ספורטאז' 2017 ואשמח לשמוע מה לדעתכם היתרונות והחסרונות היחסיים של שני הדגמים. תודה!
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
צרכים: נוסע כל יום מאשדוד לירושלים, עם עוד שלושה ולפעמים ארבעה ברכב. 35,000 קמ בשנה. כיום נוסע בפריוס 2008 שעושה את העבודה מצויין כבר יותר מחמש שנים שהגיעה ל 350,000 קמ. קיבלתי הצעה לפיגו 2008 שנת 2016, מנוע 1600. זקוק ליעוץ האם יש לה את הגיר הצרפתי או היפני? איך האמינות? תתאים לנסועה גבוהה? האם תתאים לחמישה מבוגרים? תתאים לנסיעה יומית לירושלים? האם לדעתכם תתאים לצרכים שלי? למנהלים: אפשר לתקן את הכותרת ?
הודעה אחרונה מאת Ron.P, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 978 צפיות
שלום לכולם מכר מהעבודה יש לו צורך ברכב 6 מקומות בעקבות התרחבות המשפחה. בעקבות חיפוש ביד 2 עלה רכב מרצדס R קלאס שנת 2006/7 - חשוב לו שופוני. האם המנוע 3500 אמין? האם יש בעיות שצריך לדעת על הדגם הזה? נלקח בחשבון שהרכב 5 מטר, יש חניה פרטית בבית. כרגע ביטוח וטסט לא רלוונטי יש לו החזר מלא מהעבודה והנסועה השנתית היא 15 אלף אז מבחינת דלק לוקח בחשבון. אשמח לקבל חוות דעת על הרכב ולהעביר את המידע. או כיוון אחר של 6/7 מקומות בתקציב של 50-60 אלף שח טל.
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 628 צפיות
לילה טוב חברים אני נהג חדש, מעוניין לקנות רכב יד2 שישמש אותי לפחות שנה בלי מידי הרבה תקלות באזור 6,000 - 12,000 ש"ח. משיטוט קל באתר יד2 ראיתי שסביב המחיר הזה רכבים בשנתון סביר 2008-2012 יש את שברולט קרוז, יונדאי אקסנט, פיאט פונטו גרנדה (דור III), סיטראון C4, רנו קליאו דור 3, ניסאן חושב אלמרה. אשמח לשמוע את דעתכם מה כדי לקנות? ואולי לקנות מחברה אחרת משנה מוקדמת יותר? להשקיע עוד קצת במחיר ולקבל רכב טוב יותר? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 504 צפיות
היי יש לי אלפא 147 2001 105 כ"ס ידנית כבר 4 שנים, קניתי אותה בזמנו מוזנחת במחיר של פירוק והשקעתי בצד המכני אבל החיצוני ובעיקר פנימית פחות טוב וקשה להשיג חלקי פנים. אני מרוצה ואוהב את הרכב, לא היה בעיות מיוחדות, הרכב יחסית חסכוני בדלק,נמוך ונכנס לכל חנייה (אם הרכב היה במצב חדש לא הייתי מחליף בכלל) בקיצור חושב להחליף לרכב באותו סטייל= מכונית קומקפטית אירופאית עם אופי ויופי ולא שנותנת הרגשה של עגלת סופר כמו פיקנטו עדיף ידנית! לא רובוטית התקציב שלי הוא עד 20 אלף (אפשר לחרוג אם יש משהו שווה את זה) לא אכפת לי לקנות רכב שלא סוחב בעליות( לא יוצא מגוש גן) הנסיעות שלי הם לעבודה מפ"ת לת"א בשעות הפקקים-לכן צריך מכונית מפנקת חשבתי על בעדיפות ראשונה על וולוו C30…
הודעה אחרונה מאת מולטיפלה 05, -
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 3 אלף צפיות
היום ברשותי סקודה קארוק 1600 דיזל דגם STYLE שנת 2019 שאני יד ראשונה על הרכב, הרכב עשה כ- 39K ק"מ. בקניה אישתי לא האמינה שאני קונה לעצמי כזה רכב מכיוון שאני מחזיק מספר לא קטן של כלי רכב וכולם יחסית לא סטנדרטים, היתה בטוחה שאקנה לי משהו יותר מעניין, אחרי התלבטות ומכיוון שאני נוסע לא מעט החלטתי ללכת עם הראש ולא הלב. היום שנה אחרי אני די מצטער על הבחירה (למרות שהקארוק מדהימה, נוחה, מאוד שקטה בנהיגה ואין לי שום טענות לגבי הרכב) ופוזל לכיוון החלפת הרכב. מתלבט לגבי במוו X3 שנת 2014-15 (למרות שבשנת 2012 קנינו X1 חדשה מהחברה והרכב היה מאכזב מאוד) או מרצדס CLA גם 2014-15. האם בכלל כדאי להחליף את הסקודה ברכב יותר ישן (ואפילו עוד להוסיף כמה שקלים) ואם כן אז מה עדיף הבמוו או ה…
הודעה אחרונה מאת guccii800, -
- 5 תגובות
- 627 צפיות
שלום, מחפש לקנות יונדאי i35 או קיה פורטה (שלהבנתי הרכבים זהים מבחינת מידות וביצועים) השוק הפרטי אינו מציע בעצמו רכבים פרטיים אלא רק ליסינג אני מחפש רכב פרטי ממגרש מאיפה אוכל להשיג רכב פרטי מהדגמים הנ"ל ? כמובן מגרש אמין וטוב עם מחירים הגיוניים.
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
האם אחרי 1 לינואר יהיה ירידה במחירי מחירון ?? כלומר נגיד רכב שנת 2016 שכרגע רכב בן 3 שנים עוד כמה ימים יהיה רכב בן 4 שנים ולכן מחירו יורד.... ואז שווה קצת להמתין עם רכישת רכב יד 2 כדי שיהיה יותר כוח במו''מ על מחיר ?
הודעה אחרונה מאת Oren Vaitzman, -
-
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אהלן, אני מחפש לקנות כרגע I30 בשנתונים שבין 12 ל14. ראיתי מספר אפשרויות שנראות אחלה לפני בדיקה. העניין הוא שבינתיים המחירים שסוחרים מפרסמים בהם, נמוכים בכמה אלפים מהמחירים של הרכבים מידיים פרטיות שראיתי. עד עכשיו התרחקתי מסוחרים בעיקר לאחר קריאת חוות דעת שליליות רבות. האם החשש שלי מוצדק, או שכדאי בכל זאת לבדוק את האפשרות הזאת בזהירות? יש הבדל בין סוחרים קטנים לבין חברות השכרה גדולות? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת Potato,
-
מי מחובר 5 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 1,568 אורחים (הצג רשימה מלאה)