Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2383 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

היום ברשותי רכב יונדאי I20 שנת 2010 שרכשתי לפני 5 שנים ביעוצכם,

בקרוב מצטרף למשפחתנו האהובה ילדה ראשונה, והרכב כבר לא יתאים מבחינת מקום לעגלה והוא גם עשה את שלו...

התקציב לרכב חדש סביבות ה30-35.

את הרכב הקודם רכשתי משלמה סיקטס לאחר שהיה ליסינג נהג יחיד עם 50000 קילומטר בזמנו(היום 150000) - אין לי בעיה גם היום לרכוש מליסינג וכמובן שאעשה את הסקר שוק לפני זה מול כל החברות.

חשוב לי הדברים הבאים (אף באותו סדר).

1. בטיחותי + תא מטען גדול שנכנסת שם עגלה בקלות + הקניות מהסופר.

2. חווית נהיגה טובה, לפני היונדאי הנוכחית היה לי גולף אמנם ישנה(2001), אך החווית נהיגה היתה נעימה הרבה יותר.

3. חסכוני בדלק + עלות תיקונים לא גבוהה מידי, כמובן שאטפל בזמן על פי הוראות היצרן.

4. מעדיף שלא יהיה כל מיני כבלים מפוזרים ברכב(אוקס,טעינת ניידים וכ'ו) - אלה שיהיה מערכת נורמלית עם WAZE.

תודה.

פורסם

פיג'ו 308 (בטח הסטיישן) יכולה לבוא בחשבון, רק תוודא שאתה מבין את הבעיה עם רצועת הטיימינג המתפוררת קודם.

לחלופין, מיצובישי לנסר / קיה פורטה גם יהיו בסדר.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

ממליץ גם על 308 SW, מלא מקום ותא מטען גדול במיוחד, רק תבדוק טוב טוב את הרצועה, עדיף במוסך שמבין עניין, חבר שלי קנה מחברת טרייד אין גדולה, 308 SW בת 4, החדשות הפחות טובות, הוא נתקע פעמיים תוך חודש בלבד מרכישת הרכב, פעם אחת חיישן VVT, ופעם שניה הלך מנוע, החדשות הטובות שבאו אחרי לא מעט עצבים/נסיעות/ויכוח, החליפו את החיישן ובסוף את כל המנוע באחריות, וכרגע קבל רכב מושלם שקנה בגרושים, אם אני לא טועה מדובר ב308SW עם 160K ק"מ ב30K ש"ח.

פורסם (נערך)

רבותי, אתם מגזימים.

משפחה עם ילד אחד או שניים יכולה להתנייד בסופרמיני, לא חייבים סטיישן ואפילו לא משפחתית.

פות"ש, עצתי לך: חפש סופרמיני עם תא מטען סביר. כך תוכל לרכוש רכב יותר חדיש לעומת משפחתית באותו תקציב. שים לב לציוני מבחני הריסוק, במיוחד לילדים במושב האחורי. הפירוט קיים באתר. EuroNCAP, אם כי עליך לשים לב לאבזור הדגם שנבחן בהשוואה לאבזור המועמדות לרכישה.

לגבי ה"מערכת" - לטעמי עניין משני לגמרי, תוכל לשדרג עצמאית לכשירווח. אני מכיר את חוסר האהדה להתקנות מקומיות, אבל, מצד שני, כאשר התקציב לוחץ צריך להתפשר, ואישית זה המקום הראשון בו הייתי מוותר או דוחה סיפוקים.

והערה לארצות הפרא - לא הייתי קורא לרכב שצריך החלפת מנוע בגיל 4 "מושלם". העובדה שהיה צורך בהחלפת מנוע, ושזו בוצעה על חשבון היבואן רק לאחר קרבות, הופכת את הדגם למאוד לא אטרקטיבי בעיני.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא, אתה מגזים (או יותר נכון, לא מסוגל לדמיין שיש מישהו שהוא לא אתה, כרגיל).

אפשר להתנייד בסופר מיני, אבל זה פחות נח, בטח אם ההורים גבוהים. יש גם סתם אנשים שאוהבים לארוז הרבה. להזכירכך, פות"ש מתנייד בסופר מיני והיא לא מתאימה לו.

ההפרש בין מחיר סופר מיני למשפחתית לרוב לא כל כך גבוה (ולפעמים לא קיים). זה לא שהוא יצטרך ללכת חמישה שנתונים אחורה, מקס' שנתון אחד, לא מחיר כזה נורא לשלם על נוחות יומיומית.

ה-308 לא מושלמת, אבל היא המון אוטו מהרבה בחינות במעט כסף. הבעיה העיקרית שלה עד היום היתה רצועת התזמון המתפוררת (אני מנחש שזו גם היתה הבעיה ברכב של החבר של wildlands). אם מודעים לבעיה ומטפלים בה מקבלים רכב ממש לא רע, בטח יותר מוצלח מאיזו גרוטאות סוזוקי שאפשר לקנות בסכומים כאלו. עניין של סיכון מול רווח.

למי שלא רוצה 308, אפשר לחפש אופציות יותר סולידיות כמו קיה פורטה ומיצובישי לנסר שהוזכרו למעלה.

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

פו, הבעיה המרכזית של פות"ש היא רכב מזדקן. סופרמיני/תת משפחתית * תעשה את העבודה היטב.

יש בפורום הזה נטיה להציב ציפיות או דרישות מוגזמות. אז אם אין בעיית תקציב אין בכך רע. אבל פות"ש מגביל מאוד את תקציבו ולכן עליו להתפשר. להמליץ על סטיישן כיוון שנולד ילד ראשון? ממש מוגזם.

והערה לגבי הפיג'ו - הייתי נזהר מרכב שמאיים בביקורים ממושכים במוסך, גם אם הכל משולם על ידי היבואן. זמן מוסך הוא זמן מבוזבז. אישית גם לא התלהבתי מ-308 ששכרתי באירופה, אבל זה באמת טעם אישי, לא אחזקה לטווח ארוך, לכן אני נמנע מלהתייחס לנוחות הרכב.

* תת משפחתית היא, בסופו של דבר, סופרמיני עם תא מטען משופר. לטעמי השילוב הנכון למשפחה בת 1-2 ילדים עם תקציב מוגבל.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני גם לא כלכך מבין את הריצה לרכבים גדולים כאשר יש ילד 1 או 2

לי שני ילדים כיום בני 5 ו9 מאז ומתמיד עם סופר מיני. פולו, פאביה, C3 למספר חודשים וכעת שוב פולו חדשה.

מעולם לא היתה לי בעיה עם עגלות- מבוגאבו גדולה עם אמבטיה ועד טיולונים, כולל ציוד, תיקים וקניות.

אם המגורים הם בעיר הסגמנט הזה מאפשר גם חניה נוחה ורכבי הסופר מיני העכשווים הם בגודל של משפחתיות מלפני מספר שנים.

פורסם
הבעיה המרכזית של פות"ש היא רכב מזדקן. סופרמיני/תת משפחתית * תעשה את העבודה היטב.

הבנת הנקרא בסיסית:

שלום,

היום ברשותי רכב יונדאי I20 שנת 2010 שרכשתי לפני 5 שנים ביעוצכם,

בקרוב מצטרף למשפחתנו האהובה ילדה ראשונה, והרכב כבר לא יתאים מבחינת מקום לעגלה והוא גם עשה את שלו...

עכשיו תסביר בבקשה איך הגעת למה שכתבת למעלה :brickwall::brickwall::brickwall:. רמז: יונדאי I20 היא סופר מיני, ופות"ש כתב (שחור על גבי פורום!!!) שהיא לא מספיקה לו מבחינת מקום. תנסה בבקשה להבדיל בין מה אפשר, לבין מה שביקש פות"ש.

יש בפורום הזה נטיה להציב ציפיות או דרישות מוגזמות. אז אם אין בעיית תקציב אין בכך רע. אבל פות"ש מגביל מאוד את תקציבו ולכן עליו להתפשר. להמליץ על סטיישן כיוון שנולד ילד ראשון? ממש מוגזם.

יש אנשים בפורום הזה שיש להם נטיה להמליץ עצות גנריות לפי "ספר החוקים של sperial לחיים טובים". אם היית יוצא לעולם הגדול של לוח יד2, היית אולי מגלה שה-308 הרבה יותר נפוצה בסטיישן מאשר בהאצ'בק, ולכן אפשר להמליץ על ההאצ'בק בלבד, אבל אז המבחר יהיה הרבה יותר מצומצם. לא חבל? מה גם, שהמחיר המבוקש על הסטיישן לרוב זהה להאצ'בק או נמוך יותר.

והערה לגבי הפיג'ו - הייתי נזהר מרכב שמאיים בביקורים ממושכים במוסך, גם אם הכל משולם על ידי היבואן. זמן מוסך הוא זמן מבוזבז. אישית גם לא התלהבתי מ-308 ששכרתי באירופה, אבל זה באמת טעם אישי, לא אחזקה לטווח ארוך, לכן אני נמנע מלהתייחס לנוחות הרכב.

אם היית טורח לעקוב אחרי השרשור הארוך והמייגע לגבי המנוע של ה-308 (פיורטק 1.2) היית יכול לדעת שמדובר (לפי מה שמבינים כרגע) בבעיה שקיימת ברצועות "ישנות" ושיש רצועות "חדשות" שבהן הבעיה כבר (לכאורה) לא קיימת. כלומר, לכאורה, החלפה חד פעמית של הרצועה (וניקוי יסודי של כל השאריות שלה) אמורה לפתור את הבעיה. ועדיין, מדובר בסיכון מסויים, וכזה שרצוי להכיר לפני (אם בכלל) שקונים רכב כזה.

ובמעבר חד:

פות"ש, אופציה נוספת עבורך עשויה להיות פיאט טיפו, אם תמצא אקזמפלר סביר במחיר שציינת.

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

אני קראתי "עשה את שלו" כמוטיב מרכזי.

לא ברור לי על סמך מה קבע פות"ש שתי המטען לא יספיק לו. האם ניסה להכניס עגלה ולבדוק מה הנפח שנותר פנוי לקניות? אבל נניח לכך, מבחינת פות"ש הרכב עשה את שלו, והוא רוצה להתחדש בתקציב קטן. האם כדאי לו לקחת את הסיכון שמתאר wildlands?

פו, בקיץ האחרון נהגתי קצת על 308 ועל קרובתה, הקקטוס הכה אהובה בפורום. אז חוץ מהתאונה עם ה-308 והפריצה לקקטוס נותר לי טעם לא טוב מממשק המשתמש שלהן, שאינו אינטואיטיבי, והופך כל פעולה פשוטה למסובכת. הדבר הזה לבד מהווה מבחינתי סיבה לא לרכוש אותן. אבל אולי פות"ש ינסה את הרכב ויגלה שהוא נהנה ללחוץ על כמה כפתורים במקום לסובב חוגה אחת.

• תוכן חדש...