ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,578 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן, מחפש רכב לאמא לנסיעות עירוניות בתוך מודיעין. אישה כבת 60 שהוציאה רשיון לא מזמן ועדיין מנסה להתאפס על עניין הבטחון העצמי בכביש.. נתקלתי ברנו מגאן 2007 יד ראשונה מפנסיונר עם 130 אק״מ שטוען כי מטופלת לפחות אחת לשנה ולעולם לא היו תקלות, מה אומרים? לקפוץ על זה או לבקש את עצתכם לרכבים שיכולים להתאים? מעדיף רכב בטיחותי, זאת הדרישה היחידה בערך.. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת מלטבשי, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, אנחנו מתכוונים לקחת SUV דרך ליסינג פרטי... זוג + 3, רכב ראשי, נוסע בערך 30K ק"מ בשנה. היום נוסעים בקיה ספורטאז' 2017 1600 סמ"ק בליסינג תפעולי - צריכת הדלק לא עניינה אותנו, הרכב חלש ומעט רועש בנסיעה, חוצמזה מרוצים (לא חשובה לנו רמת גימור וגבוהה וכו'). אני לא יכול לקחת ליסינג תפעולי יותר, החלטתי לקחת ליסינג פרטי כדי לקבל מעט יותר נוחות (שתעלה יותר). השיקולים המרכזיים הם בטיחות, וחסכוני - עלויות דלק (שעכשיו עלינו). בסבירות גבוהה לא אקנה את הרכב לאחר 3 שנים. שיקולים נוספים שהיינו שמחים - רכב חזק יותר (שממש אפשר לעקוף אם צריך), נוח בנסיעות ארוכות סוכן של שלמה הציע לי לקחת קיה ספורטאז' 2020 1600 טורבו דיזל או פיג'ו 3008 דיזל (קיה ב 7600 מקדמה ו 190…
הודעה אחרונה מאת adir10, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום לכולם, לאחר זמן ממושך של חיפושים אחר רכב, אני מתלבט נכון לכרגע בין מספר דגמים של רכבי סופר מיני (ככל הנראה הרכישה תהיה של רכב משומש בן 3-4). מה הכי חשוב לי ברכב, בסדר יורד: א.אמינות ב.בטיחות ג.סחירות ד.אבזור ה.ביצועים אני מתעניין כרגע במספר דגמים: פג'ו 208, סיאט איביזה, הונדה ג'אז, סוזוקי בלנו. התובנות שלי עד כה הן כלהלן: פג'ו 208 מצטיינת להבנתי (יחסית לקטגוריה) באבזור וביצועים, אך לא בסחירות ובאמינות. סיאט איביזה יחסית מאובזרת והביצועים שלה די טובים, היא די סחירה ובטיחותית אך יקרה לתחזוקה ולביטוח. הונדה ג'אז מצטיינת בסחירות, אמינות, בטיחות אך היא די יקרה יחסית לקטגוריה ועד כה התקשתי למצוא עסקה טובה. סוזוקי בלנו אמינה יחסית, מאוד…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
שלום לכולם, אני עומד לקראת התחלת עבודה בצפון כאשר אני מתגורר במרכז. הנסיעה היומית לעבודה וחזרה לבית היא בערך 165 ק"מ, הנסיעה היא ללא פקקים כמעט מאחר ואני נוסע נגד כיוון עומס התנועה. מקום העבודה והמשרה מצדיקה את המרחק. בחישוב גס וכולל של הנסיעה לעבודה ועוד כל המסביב הנסועה השנתית צפויה להיות כמעט 50k ק"מ בשנה. תחבורה ציבורית לא באה בחשבון (לפחות לא כרגע), תהיה תוספת של כשעה לכל כיוון. הרכב שלי הוא יונדאי איוניק 2017 supreme כאשר מד האוץ מראה כרגע 50k ק"מ, ישנה אחריות של 7 שנים או 150k ק"מ על המערכת ההיברידית ואני לא רוצה לסיים כ"כ מהר את האחריות, כמו כן אני גם חושב על היום בו אצטרך למכור אותו. עם נסועה כזאת ברכב היברידי תהיה לי בעיה. למרות שהרכב עלה לכביש ב0…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 25 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום רב,אני מתכוון לרכוש רכב חדש ומתלבט בין שני הרכבים- קאשקאי ACENTA TECH של 1.3T, לבין הסקודה קארוק 1.5T.למי שיצא לו לחוות את שתיהן, או שמכיר את הרכבים מקרוב- איזה מהם יותר אמין? יותר מענג בנהיגה? ובכללי מה יותר מומלץ??
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 935 צפיות
מתעניין בקליאו החדשה, מעולם לא היה לי רכב של רנו ולא רכב צרפתי. חשוב לי חווית נהיגה, אוטו יציב וחזק גם מבחינת כוח וגם מבחינת מבנה. האם הירידת ערך תהיה גרועה יותר מסיאט איביזה נגיד? איך הגיר הרובוטי של רנו?
הודעה אחרונה מאת יובל501, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי. מתלבט בין שני הדגמים 2016-2017 מבחינת תקציב. כיום עם הונדה גאז ומעוניין לעבור לגיפון. שני בוסטרים מאחורה מניח ייכנסו בשניהם. מי יותר נוחה ומשתלמת? תודה
הודעה אחרונה מאת pumon, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שוב שלום, לאחר שכמעט הזמנתי את הפולו, נגשתי להתרשם מהקליאו החדשה. על פניו ולפי מבחנים מחו"ל נראית לא רעה בכלל. 1. לשתיהן גיר כפול מצמדים , בפולו יבש בקליאו רטוב. 2. בקליאו מנוע 4 בוכנות טורבו 1.3 עם 130 סוסים לעומת מנוע 1.0 3 בוכנות טורבו עם 115 סוסים בפולו. 3. הפולו תעלה כ125 , הקליאו כ105 ! את האיביזה פסלתי כי לא אהבתי את התנגות הכביש שלה והרעש שמייצרת להזכירכם, נוהג במזדה 2 2017 תודה לרעיונות,
הודעה אחרונה מאת יובל501, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הלכתי לבנאדם הרכב נראה במצב טוב מבחוץ לאחר פתיחת מכסה מנוע נראה תקין אין רעשים מנוע שקט הרכב נסע רק 109 אלף קילומטר , יד ראשונה הרכב עשה תאונה מאחורה ותוקן לרכב יש שריטות רציניות על הגג בעקבות התאונה מלבד זה הרכב נראה תקין סיכמנו על מחיר של 17.5 לאחר שעשינו בדיקה לרכב במכון התגלו מספר ליקויים כביכול ויש לי איקס גם על השלדה גם על המנוע וגם על הגיר עכשיו הרכב נוסע והכל תקין השאלה האם שווה לקנות את הרכב במחיר הזה ? טופס של הבדיקה https://imgur.com/a/9824t9A
הודעה אחרונה מאת Michazzz, -
-
- 3 תגובות
- 789 צפיות
שלום, אני מעוניין לקנות רכב מאלבר ראשלצ מערב אני רוצה לקחת את הרכב למכון בדיקה אמין באיזור חשבתי על ראשלצ מזרח אבל גם צמוד אליו יש סניף של אלבר המלצתכם?
הודעה אחרונה מאת alon_levi, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 766 צפיות
אבקש לדעת את חוות דעתכם על הבדיקה: סוזוקי קרוסאובר - 2014, ממש מעט קילומטר - 12 אלף הרכב גם נראה חדש לגמרי לא נסעו בכלל כמעט, רואים על הכיסא שהכל חדש. רואים שאין שריטות ההגה נראה חדש. מפרטי. מנוע: לא תקין בדיקת מעקב טיפולים. סרן קדמי לבדוק זוית במתלה קדמי + אחורי. שלדת מרכב שריטות לחיות פיח סביב מרכב. ליקויים בעלי משמעות שולית כיפוף בפגוש קדמי/ אחורי. צמיגים ישנים מצבר ישן 2016 רעש יתר בתיבת ההילוכים , תמסורת אוטומטית טיפול לפי הוראות יצרן - מה זה אומר ? אני מניח שזה משמעותי ? מערכת פליטה תקין קפיצים תקין מערכת בלמים ללא פירוק תקין מחוונים תקין.
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
מסלול של 16 ק''מ בפקקים (עדיף אוטומטי). צריך שיהיה מסוגל לנסוע מדי פעם גם מחוץ לעיר ולהסיע 3 אנשים בוגרים. אשמח אם לא יהיה יותר מדי רועש. ביצועים, מראה, מרחב פנימי, צריכת דלק וכ''ו פחות חשובים. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
-
- 3 תגובות
- 689 צפיות
חוות דעתכם תודה ?
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היי, הרכישה מתוכננת השנה ,ברבעון השני של 2020 לכל היותר. הדרישה היחידה היא גיר שאינו גיר רגיל , כל היתר הן ציפיות ורצונות שאפשר "לשחק" איתם. נסועה שנתית משוערת-כ16K בשנה. אזור "המחיה" הצפוי של הרכב-שפלה + נסיעות לצפון (3 אנשים בד"כ,2 נהגים קבועים). רוב הנסיעות בפקקים של כביש 1 \איילון. חשוב לי שהרכב יביא את המשפחה מ A ל B ,בנוחות ובטיחות. מחפש רכב מפנק מבחינת האיבזור שבו , עיצוב חיצוני לא כ"כ משפיע , אם כבר-רצוי שיהיה שמרני. רצוי רכב פרקטי . פרקטי מבחינתי=תא מטען עם שקע 12V לפחות , מושבים תומכים (בעיקר מושב הנהג) עם תמיכה לגב תחתון, טעינה אלחוטית וארגונומיה נוחה ליושבים מקדימה. משענת יד שזזה קדימה ואחורה , תוסיף לנוחות של היושבים מקדימה. בשורה הש…
הודעה אחרונה מאת SunshineGC38, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אשמח לדעת מה אתם חושביםעל הבדיקה לא מבין מה בדיוק הכוונה במנוע למשל ועל שאר הדברים
הודעה אחרונה מאת SurfHigh, -
-
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
כבר כמה שנים נוסע בסדרה 3 משנת 2012 ככה שמכיר את הרכב והורגלתי למוסך בימר בבת ים שנותן שירות מצוין! מחפש להשתדרג בכמה שנתונים וכרגע ההתלבטות בין אוודי A4 שנת 2016 לסדרה 3 318 או 320 מאותה שנה. מבחינת מחיר - כמעט זהה. חשוב לי נראות וכמובן איכות נהיגה טובה, שמירת ערך ומוסך אמין לטיפולים. אני גר בנתניה. אשמח להצעות ותובנות
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 29 תגובות
- 8.3 אלף צפיות
קיא ספורט לבין פיזו 3008 או מזדה x5 רכב חדש
הודעה אחרונה מאת אביעד, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי מבקש חוות דעת על הרכב מנוע 2000 245 כ"ס שנים 2012 2014 אמינות בטיחות .
הודעה אחרונה מאת oren1, -
-
- 3 עוקבים
- 31 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
מחזיק ביונדאי ולוסטר 2015 עם 140 כ"ס, מרוצה ממנה עד הגג- 0(!) תקלות מכניות למרות נהיגה אגרסיבית. הייתי ממשיך איתה בכיף עוד כמה שנים אבל כנכה צה"ל יש לי אפשרות להחליף אותה. מחפש רכב ספורטיבי חדש ומגלה שאין שום היצע בארץ בסביבות ה- 130k ש"ח ב-2014-15 לפני שקניתי את הולוסטר היה לי היצע ענק לתקציב הנ"ל, כמו מגאן 3 דלתות, לאון FR, קיה סיד קופה, אאודי 1 ומיני מה קרה בשנים האחרונות? הרכבים הנ"ל כבר לא מוצעים למכירה או שהמחירים שלהן קפצו בעשרות אלפי שקלים. ולמה לעזאזל יונדאי לא מיבאים את הדגם החדש של הולוסטר, הקופה הכי נמכר בארץ במשך כמה שנים? אשמח לדעת אם פיספסתי משהו והאם יש רכב חדש קומפקטי (עדיפות ל-3 דלתות) בסביבות ה-140 כ"ס בתקציב של 130K~ הדבר הכי קרוב שמצאת…
הודעה אחרונה מאת Idan Bin-Nun, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אני מתכוון להחליף את המונדאו. שהמעלה העיקרית שלו היא הגודל. אני צריך הרבה מקום מקדימה (אני 1.85) וגם 3 ילדים מאחור. בגלל שרוב הנסיעות שלי הם קצרצרות בתוך העיר חשבתי על היברידי. הבעיה שאין לי עוד רעיונות חוץ מקאמרי, וקאמרי אין הרבה בשוק יד 2. הסונטה היבריד היא חדשה וקשה למצוא משהו בפחות מ120K. יש עוד אפשרויות ? ממש תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת Blueeyes, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 520 צפיות
איזה אפשרויות יש? הדרישות : בעיקר אמינות, גיר אוטומטי. (עדיפות לפלנטרי/רציף) בגלל נושא האמינות. מעבר לזה אין דרישות מיוחדות. אם היא תהיה חסכונית זה יהיה בונוס נחמד. נפסלו: רנו קליאו דאצ'יה
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום אני מחפש לקנות 308 GTI רציתי לברר בבקשה האם למישהו יש רשימה או ידע מסודר לגביי השינויים בין הדגמים שהיו בשלוש שנים האחרונות. אני זוכר שהרכבים הראשונים עלו על הכביש באזור מרץ 2017 ומתישהו במהלך 2017 היא עברה מתיחת פנים וכו. ליודעי דבר, אשמח לדעת מה השתנה בדיוק ומתי? והאם השינויים שבוצעו במהלך 2017 היו היחידים או שמאז השתנה שוב האבזור והדגם? למען הסר הספק, אני מדבר על שינויים כגון מתיחות פנים, אבזור, בטיחות אקטיבית, מובילאיי וכו. מודה מראש על העזרה שמעון
הודעה אחרונה מאת sh1506, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
במחירון לוי יצחק אין חשיבות גדולה באמת אם רכב עבר 40 אלף או 80 אלף קמ. ומבחינתי זה בעצם כפול מרחק. כאשר יש רכבים ששינוי של חצי שנה בעליה לכביש מקפיץ את המחיר בכמה אלפים למשל סיאט טולדו. נניח ואני רוכש רכב של 2016, כמה ק"מ כדאי לשאוף לקנות בגג, ברור שיש הרבה גורמים כמו מנוע/גיר/תאונות/ עבר טיפולי/ צמיגים ועוד, אבל שימו את זה בצד כרגע. אני מנסה לשים את הנושא המרכזי על קילומטראז וחודש עליה כמה הם באמת מהותיים ? עבור שנתון 2016 מצד הרוכש
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
מחפש רכב לזוג + 2 (עם כסאות בטיחות \ בוסטר) שיצטרך לסחוב 5 פעמים בשבוע את העליות לירושלים וחזרה (עם נהג בלבד) תקציב עד 70K אבל עדיף בפחות. כרגע מסתכל על סיאט טולדו 1.4 TSI שנתון 2016-2017 שהמחיר שלה קרוב ל60K, איך הרכב באופן כללי? לא ראיתי עליו הרבה דיבור בפורום, הבנתי שהוא דומה מאוד לסקודה ראפיד.
הודעה אחרונה מאת LiranV, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 946 צפיות
אחרי הרכישה של הרכב התגלה ליקוי של קצה שילדה מאחורה ברכב עשינו כבר תמימון והוא אושר וחתמנו ושילמתי עמלת פתיחת תיק בעל המגרש אומר שיש אפשרות לביטול העסקה השאלה אם המימוו שקיבלתי נשמר ואני יכול להשתמש איתו על רכב אחר אחרי הביטול עסקה הנוכחית לא ביצענו העברת בעלות עדיין
הודעה אחרונה מאת מולטיפלה 05, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי ראיתי שיאריס 2019 ומעלה זה בעצם מאזדה 2 בתחפושת. בהנחה שאני רוצה טויוטה יאריס אמיתי שיוצר והורכב ביפאן כטויוטה ולא מזדה האם עליי להשאר במודל 2018 כול ונטה?
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, מחפש רכב רצוי האצ'בק. תקציב: עד 65K - אפשר יותר. (גמיש) לא נוסע הרבה, 10000 בלחץ. הייתי היום בלובינסקי טרייד, נשארתי בשוק. כל (רוב) הרכבים נראים כמו אחרי גריסה של מכבש. הגה שחוק, דשבורד מקולף, מתגים בלויים, בקיצור, אין סיכוי, אפילו קטן - שארכוש רכב במצב כזה. קפצתי לכלמוביל שם המצב נראה ומרגיש אחרת. רכבים שמורים מלבד ריח בלתי נסבל בתוך הרכבים שלהם. (ריסוס נגד פרעושים) נהגתי על יונדאי I20 קרוס, רכב נראה חיצונית מרשים, בפנים, מזעזע. לא מבין איך רכבים שנת 2017 נראים כל כך עלובים מבחינת רמת גימור ופלסטיקים שאצלי ברכב הישן, זה נראה טוב יותר. אך מה לעשות- צריך כנראה להתפשר. (אין הכל טוב) הרכב נוסע טוב אך מעט נוקשה, ההגה מרגיש רך, מרחב בתוך הרכב מר…
הודעה אחרונה מאת yogev20, -
-
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
ראיתי שקיימות גם וגם, במקרה הדיזל עם קמ נמוך ושפוי, מה השיקולים בבחירות דיזל ? מה החסרונות ? אנחנו לא נוסעים הרבה ברכב. האם האגרה יקרה יותר ? ביטוח ? תקלות ?
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 669 צפיות
סיאט טולדו - 2016 - 59,000 ק"מ מפרטי.
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
יבוא אישי פיזית
מאת g2c-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
תהיתי אם אני יכול לקנות אוטו חדש, נאמר בצרפת, להזדכות שם על המעמ בנמל הימי ולהפליג אתו לישראל וכן לשלם מיסים. חשבתי על MX5 RF שלא מייבאים לארץ. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת g2c, -
-
מי מחובר 25 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 2,410 אורחים (הצג רשימה מלאה)