ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,582 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 537 צפיות
מתעניין לחבר, שנת 2011- 2014איך הרכב מבחינת אמינות וטיפולים? הוא מעדיף את הדיזל, למרות שאני לא יודע מה ההבדל חוץ מצריכת דלק
הודעה אחרונה מאת צפוניאא, -
- 3 תגובות
- 555 צפיות
שלום, לאחי יש מאזדה 3 שנת 2011 דגם אקטיב. הוא מעוניין להחליף לג׳אנטים מגנזיום מידה 17, מה שבעצם מאלץ אותו גם לקנות צמיגים כדי שיתאים למידה החדשה. הוא קיבל הצעה ל 4 ג׳אנטים + 4 צמיגים במידה 17 במחיר של 2,300 ש״ח כולל עבודה בטיפ טופ רמלה, מישהו מכיר? מדובר בצמיגים של טייפון. הם טובים?
הודעה אחרונה מאת adir10, -
- 1 תגובות
- 519 צפיות
היי חברים, אשמח להתייעצות קצרה, אבא שלי שיצא לאחרונה לפנסיה אוהב מאוד לטייל ושוקל כעת אחרי הרבה מאוד שנים של רכבי ליסינג (מטעם העבודה) לרכוש לעצמו ג'יפ מפנק. הוא בלי קשר היה שנים רבות עם סובארו (בעיקר אימפרזה ו B4) ומאוד מרוצה מהחברה הציעו לו דרך חברים סובארו פורסטר שנת 2013 (לצערי אני עדיין לא יודע את הדגם), יד ראשונה עם סביב 140K ק"מ (בנזין) במחיר מעולה של סביב 72000 ש"ח, הרכב שמור מאוד, מטופל רק במורשה ובאופן יחסי לא נסע הרבה בשטח (אם בכלל, היה של גברת מבוגרת) הוא שוקל, אבל כידוע מנועי בנזין לא בדיוק שורדים יתר על המידה והרבה אחרי 200-250 אלף ק"מ אשמח לדעתכם בבקשה, על הרכב, על הק"מ, ו/או אם יש רעיון לחלופה אחרת הוא לא רוצה להסתכל על גיפונים כמו XV…
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 4 תגובות
- 641 צפיות
שלום רציתי עזרה בלהבין מה זה תיבת הילוכים טיפרוניק האם זה מתאים לבעלי רישיון אוטומט והאם יש לגיר הזה בעיות מדובר על מזדה 6 2009 שמתי לב שלרוב המזדות 6 בשנתונים האלה מצויין שהם עם תיבת הילוכים אוטומט רגיל
הודעה אחרונה מאת zohar1289, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 456 צפיות
מחפש רכב שמתאים לזוג + 2 עד 30,000 ש"ח. הרכב יעמוד רוב הזמן עם קצת נסיעות קצרות מחוץ לעיר (ממוקמים בקיבוץ ועובדים מהבית) ונסיעות ארוכות בינעירוניות בסופי שבוע. חשוב שיהיה אמין ובטוח. לגבי צריכת דלק עד 1:12. חשבתי על הונדה סיוויק הצ'באק 2011 או לנצ'יה דלתא 2011. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת joyjoy, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 477 צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות רנו קליאו דור 4 שנת 2013. יש מישהו שמחזיק רכב כזה ויכול לתת לי המלצות/דיס המלצות? בנוסף למעט מחשב גיר אתם מכירים מחלות של הרכב? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 0 תגובות
- 473 צפיות
חבר מחפש רכב משפחתי שיהיה חסכוני, אמין, ונוח, אישית לא מצליח לכוון אותו כל כך. 50K ש"ח משנת 2014, לא מוכן לשמוע על צרפתיות או איטלקיות. הוא חושב ללכת פוקוס 2016 עם מנוע 1.5 טורבו שמגיע עם גיר פלנטרי, בחירה טובה? או גרועה?
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 616 צפיות
היי כולם ערב טוב. מתנצל מראש על החפירה. כרגע יש בבעלותי מיצובישי לנסר הדור החדש, 2008 1.8. קניתי את הרכב לפני שנה וחצי עם המענק שחרור שלי. בהתחלה קניתי את האוטו כי רציתי אוטו מרווח ואמין, בלי בעיה של כוח. כמובן שהרכב ענה על כל הדרישות. היום אני חושב על למכור את האוטו ולקנות סופר מיני במחיר של 18-20 אלף ש''ח. אין לי שום מילה רעה להגיד על המיצובישי. אולי אפילו אתחרט על כך שאני רוצה להחליף אותה. אבל פשוט אין לי מה לעשות עם כל הגודל הזה. צריכת דלק טובה (1:11), מרווח, חזק, החסרונות היחידים הם רעשי רוח מעל 100 קמש ומושבים פחות נוחים. בכל אופן חשבתי לשדרג לרכב קטן וחדש יותר, נטו בגלל שהאוטו כרגע גדול לי. עלה לי הרעיון אולי למכור את האוטו, להוסיף 7-8 אלף ולקנות רכב בס…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 928 צפיות
שלום, מחפש לרכוש רכב מקבוצת vag בדגש על לאון fr 1.5. הציעו לי אותה כחדשה 142. ישנם רכבים משומשים כמעט שנה על הכביש במחיר של 125. הפער לטעמי לא מוצדק לטובת המשומשת. תמיד אמרו לי שעדיף משומשת על פני חדשה עקב ירידת ערך. עד כמה זה משמעותי ברכבים שהם סדר גודל שנה על הכביש?האם ירידת הערך שאספוג תהיה כמעט זהה לרכב חדש כעבור שנתיים שלוש. נתון נוסף שמרתיע אותי מלרכוש חדשה זה הדגם החדש שבפתח. אשמח לתובנות
הודעה אחרונה מאת KOOKE, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 25 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
אז ככה. המצב הוא שיש לי עד 12000 ש"ח לקנות רכב 7 מקומות (זה יהיה רכב שני) חנוק 13000. אנחנו צריכים אותו כדי לסוע לא המון. פעם בכמה ימים נסיעה קצרה בתוך העיר ופעם עד 3 בחודש נסיעה בהרכב גדול של אנשים שלזה בעצם צריכים 7 מקומות. ממה שראיתי האופציות של הרכבים היחסית אמינים הם משהו כמו מזדה MPV נניח מ2005 או קיה קרניבל גם בערך משנה כזאת. אופציות נוספות שאנחנו לא רוצים כי הם פחות אמינים זה לוגן, פיג'ו, רנו סניק, סיטרואן. אשמח לשמוע מה מהאופציות עדיפה בעיניכם או אם יש אפשרות שלישית שמתאימה יותר. הכיוון הוא רכב שיחזיק נניח שנתיים 3 עד שיסיים את חייו (או שלא, לא חובה :-\)
הודעה אחרונה מאת Tal7, -
-
- 3 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חברים, בהמשך לפוסט קודם בו קיבלתי פידבקים מעולים על מחירונים, קיבלתי כעת תוצאות בדיקה של הרכב בו אני מתעניין, שבוצעה ע''י אלדן. לפני שאני מתקדם במו''מ ומבצע בדיקה משלי, אני מבקש פידבקים על הבדיקה שלהם, כדי לדעת אם להמשיך בכלל. הבדיקה מצורפת. המון תודה מראש. [Untitled].pdf
הודעה אחרונה מאת אחיין של רונלדו, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 500 צפיות
שלום רב אני מעוניין לקנות רכב מיצובישי אאוטלנדר אני לא מבין אם יש נזק בשלדה של הרכב? מישהו יכול להגיד לי עם יש נזק שעלול להוריד לי את המחיר של הרכב
הודעה אחרונה מאת zaf, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היי, ברשותי אאוטלנדר 2017, חזרתי לעיר ואין לי עוד צורך ב 7 מושבים ולכן מחפש אולי לרדת ל B-SUV בתנאי שהמושב יהיה גבוה ומספיק מרווח לי מקדימה (אני 183 ס"מ). התחלתי לקרוא ברשת וללכת לסוכנויות ולהלן ההתרשמות עד כה, אשמח לעזרה והכוונה מנסיונכם! אופל קרוסלנד X - הפתיע אותי במרווח. מחכה לנסיעת מבחן. פולקסווגן טי קרוס - מרשים אבל צפוף לי ברגל ימין והקונסולה המאסיבית. יונדאי וניו - יודעים מתי תגיע? קיה איקס סיד או סטוניק - עוד לא הלכתי לראות מאזדה C30 או CX3 - עוד לא הלכתי לראות התקציב עד 150. יש עוד אופציות מעניינות? טיויטה CHR אולי? תודה מראש, שחר
הודעה אחרונה מאת diller, -
-
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 813 צפיות
שואלת בשביל אחותי, היא מתלבטת בין רכישת KIA NIRO חדש מהשקית מהחברה לבין לרכוש דרך ליסינג או יד שניה, מה עדיף? למה כדאי לשים לב? היא מחפשת רכב שנמצא על הכביש שנה שנתיים, לא יותר אשמח להמלצותיכם, תודה
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 727 צפיות
שואל בשביל חבר , רכב חסכוני, נסיעות קצרות לרוב בעיר , תקציב עד 25,000 מהם האפשרויות ? . תודה לכולם [emoji8] Sent from my SM-G975F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
אופל מריבה
מאת ilia1-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי מה אתם חושבים על אופל מריבה איך היא מבחינת אמינות ועלות תחזוקה?
הודעה אחרונה מאת khalil, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 38 תגובות
- 9.9 אלף צפיות
שלום לכולם, ברצוני לקנות רכב חדש מהיבואן ואני מתלבט בין שני רכבים. הרכב הוא רכב יחיד במשפחה (( זוג )) בינתיים ללא ילדים. הרכב ישמש אותי בעיקר בנסיעות לעבודה כ 75 ק"מ (( הלוך חזור )) מחפש רכב אמין, מרווח עם תא מטען טוב (( לא קטן )), בטיחותי, מאובזר, חסכוני בדלק במידה ואפשר, ושיהיה נוח בנסיעות . אני מתכוון להחזיק את הרכב לטווח ארוך (( 5 עד 7 שנים )) לכן חשוב שיחזיק מעמד עד אז (( בעזרת השם שנחייה )) . גם כן אני לא מתכוון להישאר עם הרכב במוסכים, על כן חשוב לי רכב נוח מבחינת תחזוקה . מתלבט בין : Seat Ateca FR 1.5 Peugeot 3008 New Premium 1.2 הרכישת תתבצע בחודש הקרוב . אני לא מחפש רכב דיזל או…
הודעה אחרונה מאת green, -
-
- 1 תגובות
- 770 צפיות
מישהו יודע משהו על הרכב הזה? נתקלתי באחת כזאת במקרה בלוחות, והוא חזק בצורה חסרת כל פרופורציה בהשוואה למחיר המצחיק שלו כמשומש. הבנתי שהוא שותה המון דלק, אבל חוץ מזה, איך האבזור ביחס למשפחתיות ולרכבי מנהלים אחרים? מה לגבי האמינות? הנאה מנהיגה (מעבר לכוח)? הגיר? מחירי ביטוח וטיפולים?
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 582 צפיות
רנו קאפצור 2014 67 אלף קילומטר זה מה שרשם המכון בדיקה: רעש מערכת תיזמון ושסטומים שריפת/חוסר שמן מנוע. סרן קדמי לכוון זויות חופש, נקישות מתלים והגה העברת כוח: נקישות בשילוב הילוכים האם הבדיקה סבירה?
הודעה אחרונה מאת Danielmalka16, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 708 צפיות
היי לכולם רוצה להתחדש בגיפון בתקציב של עד35 אלף ש"ח. עד עעשיו ראיתי שיש את הטוסון, ספורטאז, האוטלנדר והאוטבק... כולם עד שנת 2010... הצרכים הם: רכב כמה שיותר גדול יותר טוב(חמש מקומות) אמינום אמינות אמינות!!!!! זריזות כמה שניתן אחזיקת כביש כמה שיותר טובה מה אתם ממליצים מבין הדגמים? אולי דגם שלא מופיע פה בכלל?? תודה מראש לכולם העוזרים Sent from my LG-H930 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת slavik11, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 557 צפיות
הי, מעוניינים לרכוש רכב משפחתי שיהיה מותאם למשפחה עם שלושה ילדים- כסא בטיחות ובוסטר. חשבנו על סקודה אוקטביה- המלצות או כיוונים חדשים? מישהו יכול להסביר מה ההבדל בין אוקטביה לראפיד? מנוע 1.2 הוא מספק? או שכדאי לחפש 1.4? גרים ליד אילת אז נסיעות בעיר מישורית ונסיעות בינעירוניות ארוכות לצפון מדי כמה חודשים... חשוב שיהיה חסכוני בדלק. התקציב הוא 65,000 ש"ח מודה לעזרתכם
הודעה אחרונה מאת מולטיפלה 05, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 31 תגובות
- 9.8 אלף צפיות
שלום, מצורפת היסטוריית הטיפולים של סיטרואן פיקאסו, שנת 2015, עם 115K ק"מ, גרסת executive. לפי תיאור בעל הרכב, יש צורך למלא שמן כל חמישה חודשים לערך (~10 ק"מ לפי כמות הנסיעה הנוכחית שלו), אבל הבנתי שזה לא חריג למנועי טורבו. מה דעתכם? יש תקלות חשמל חוזרות? בעיות חימום מנוע? המצבר הוחלף כל שנה בערך. בעייתי? מה המשמעות של החלפת מיכל הדלק? החלפות החיישנים והמצתים? היסטוריה.pdf
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום, איזה רכב לדעתכם מתאים יותר לבחור צעיר בן 23-24? שלעיתים רחוקות גם מסיע עוד אנשים חוץ ממני (משפחה, חברים וכו׳...) לאון 1.2tsi או מאזדה 3 1.5L קומפורט אני מסתכל ושניהם נראים ממש טוב בשנתונים 2013-2014 אז אני רוצה לשאול מה לדעתכם עדיף? מבחינה כלכלית - עלויות של טסט, ביטוח, טיפולים, חלפים איזה עדיף. מבחינת זריזות, הלאון אמורה להיות יותר זריזה? ואיזה רכב יותר מאובזר?
הודעה אחרונה מאת Liel Baruch, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
חבר רוצה לקנות סטוניק חדשה. הבדל המחיר בין 1400 אורבן ל 1000 ex הינו 11000 שקל (10 אחוז). מדובר ברכב לרווק שנוסע בעיקר באיזור המרכז. כ 8000 קמ בשנה. אני חושב שה 1400 יספיק. דעתכם? האם יש מחסור בכח מנוע בדגם ה 1400. או שבשימוש עירוני אין בעיה? מישהו יכול לתת אינדיקציה חגבי ההפרש בצריכת הדלק? (יודע שבנסועה כזו זה ממש שולי, אבל הבחור מתעקש). תודה.
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 969 צפיות
היי, בהמשך לכותרת, אשמח לקבל המלצות לסופר מיני במסגרת התקציב. חשובה לי קודם כל הבטיחות מקדימה (ועוד פעם בטיחות), מעבר לזה אני מחפש כמה שפחות הרפתקאות במוסך (ועל זה די פסלתי את כל הרובוטיות). אם אפשר, אז גם שתהיה נוחה. עד כה נסגרתי שכנראה הרכב שעונה בצורה הטובה ביותר על הדרישות שלי הוא מאזדה 2 דינאמיק. הבעיה שאני כבר הרבה זמן על יד2 וההיצע לא מדהים. טויוטה יאריס מתומחרת גבוה ולכן קצת בעייתית. אשמח לקבל הצעות לעוד רכבים. ראיתי שהרבה כותבים על סוויפט, אבל במבחני הריסוק (שאני לא יודע עד כמה רלוונטיים לדגמים בארץ) היא לא הייתה מדהימה בהגנה על הנהג. קצת על השימושים: 70% בעיר, 30% בינעירוני (נסיעות ארוכות) רוב הזמן לבד, ואם לא, אז עוד אחד גג. פחות משנה…
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 458 צפיות
היא באה גם עם מנוע 1.0 ליטר. זה יסחוב את הרכב הזה ? Sent from my SM-G960F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת מולטיפלה 05, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 586 צפיות
חברה מומלצת לרכישת רכבים יד שנייה - רכבים של עד כ-25 אלף שקל.
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מחפש לקנות רכב יד שניה וקצת חושש מהשוק הפרטי כידוע. מישהוא מכיר חברות אמינות עם מוניטין? כגון אלבר וכדו' תודה חברים!
הודעה אחרונה מאת shmulik88, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום רציתי לדעת האם הגיוני לקנות מכונית מעל המחירון בעקבות קמ נמוך ממוצע של 10K לשנה ובעקבות טיפולים במוסך מורשה של החברה וצמיגים חדשים יש לציין שהמחירון של האוטו הוא 20100 לפני שיקלול אחרי שיקלול נתונים המחירון עומד על 22900 והמוכר דורש 25000 בטענה ש"הוא יודע מה יש לו ביד" או ש"אני לא לחוץ למכור את האוטו" לפי מה שהבנתי קונים מכונית בכמה אחוזים פחות מהמחירון אבל המוכר טוען שזה בגלל שזה אוטו בן 12 שנה כבר אין ככ התייחסות למחירון מאזדה 6 2008
הודעה אחרונה מאת stum, -
-
- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום חברים, אני מתכנן לרכוש i20 שנת 2017, 1400, שעשתה 71000 ק"מ. עליה לכביש מרץ 2017. בחברת הליסינג נמסר לי כי הרכב היה של נהג יחיד. המחיר שהם רוצים על הרכב הוא 66.000 ש"ח, וזאת לפי מחירון יצחק לוי. הצלחתי להוריד ("אחרי משא ומתן קשוח... כאילו") 2000 ש"ח. כשאני בודק במחירון יצחק לוי ומשקלל, לאחר עדכון הנתון של נהג יחיד בליסינג תפעולי \ מימוני \ ליסינג, המחיר הוא 56000-54000 ש"ח. מה אני לא מבין או עושה לא נכון? המון תודה מראש על כל עזרה והכוונה.
הודעה אחרונה מאת אחיין של רונלדו,
-
מי מחובר 40 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 1,327 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- IsraCar
- AmitGo
- רכוב כעומד
- NickName1
- avizaz
- נהג חדש תקציב קטן
- גולדן191
- hans
- WideFocus
- pooh-bear
- yovel673
- BoazB11