ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,583 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי ראיתי שיאריס 2019 ומעלה זה בעצם מאזדה 2 בתחפושת. בהנחה שאני רוצה טויוטה יאריס אמיתי שיוצר והורכב ביפאן כטויוטה ולא מזדה האם עליי להשאר במודל 2018 כול ונטה?
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, מחפש רכב רצוי האצ'בק. תקציב: עד 65K - אפשר יותר. (גמיש) לא נוסע הרבה, 10000 בלחץ. הייתי היום בלובינסקי טרייד, נשארתי בשוק. כל (רוב) הרכבים נראים כמו אחרי גריסה של מכבש. הגה שחוק, דשבורד מקולף, מתגים בלויים, בקיצור, אין סיכוי, אפילו קטן - שארכוש רכב במצב כזה. קפצתי לכלמוביל שם המצב נראה ומרגיש אחרת. רכבים שמורים מלבד ריח בלתי נסבל בתוך הרכבים שלהם. (ריסוס נגד פרעושים) נהגתי על יונדאי I20 קרוס, רכב נראה חיצונית מרשים, בפנים, מזעזע. לא מבין איך רכבים שנת 2017 נראים כל כך עלובים מבחינת רמת גימור ופלסטיקים שאצלי ברכב הישן, זה נראה טוב יותר. אך מה לעשות- צריך כנראה להתפשר. (אין הכל טוב) הרכב נוסע טוב אך מעט נוקשה, ההגה מרגיש רך, מרחב בתוך הרכב מר…
הודעה אחרונה מאת yogev20, -
-
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
ראיתי שקיימות גם וגם, במקרה הדיזל עם קמ נמוך ושפוי, מה השיקולים בבחירות דיזל ? מה החסרונות ? אנחנו לא נוסעים הרבה ברכב. האם האגרה יקרה יותר ? ביטוח ? תקלות ?
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 670 צפיות
סיאט טולדו - 2016 - 59,000 ק"מ מפרטי.
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
יבוא אישי פיזית
מאת g2c-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
תהיתי אם אני יכול לקנות אוטו חדש, נאמר בצרפת, להזדכות שם על המעמ בנמל הימי ולהפליג אתו לישראל וכן לשלם מיסים. חשבתי על MX5 RF שלא מייבאים לארץ. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת g2c, -
-
- 3 תגובות
- 952 צפיות
מחפש לאמא שלי רכב גבוהה סטייל קשקאי או ספורטאז חשוב לי אמינות חיסכון בדלק זול לתיקון לא משנה לי דיזל או בנזין תודה לכלום
הודעה אחרונה מאת Jeka88, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 892 צפיות
אני יודע שהנושא נידון פה הרבה, והמון דיברו על התיבה וחלק טענו שזה לא מתאים לישראל שזה חם, חלק אמרו שצריך להחרים את הרשת העולמית רק בגלל הבעיה הזו, חלק אומרים שזה רק בעית תוכנה ואחרי 2014 אין אותה יותר ( לא מצאתי לזה תימוכין אמיתי ? ). חלק אמרו שרק התחילו הבעיות היה מחסור רציני בארץ בחלקים. וחלק אמרו שהתיקון בגיר הזה יחסית זול לעומת גיר אחר - נגיד צרפתי. אז לסיכום העניין, הציעו לי רכב סיאט טולדו - 2016, 60 אלף ק״מ -יד1- מפרטי טופל במורשה ללא תאונות רכב יפה ושמור- טרם לקחתי לבדיקה. בלי החרמות, האם יש פה אנשים שיש להם את הרכב לאחר השנתון הבעיתי ולאחר התיקון הבעיתי שמתחרטים שקנו את הרכב ? אולי מכירים אנשים שמתחרטים שקנו את הרכב ? למקרה שאתם שואלי…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
היי, אני מתעניין ברכב מקטגוריית הפנאי שטח. הרכב ישמש יהווה רכב עיקרי למשפחה (זוג + 3 ילדים קטנים) וישמש אותי לנסיעות לעבודה, 35 ק"מ ביום. הדרישות לפי סדר עדיפויות: אמין ולא יקר לאחזקה. מרווח פנים ותא מטען טוב. ביצועי מנוע טובים והנאה מנהיגה. אבזור ונוחות. התקציב הוא 90-95K. קראתי וחקרתי לא מעט ומאזדה CX5 2016 נראה לי די מתאים. השאלה שלי היא לגבי הביצועים במנוע 2.0: על הנייר אומרים שהנתונים טובים מבחינת מומנט ותאוצה. אבל יש מקומות שכותבים בהם שבתכלס הוא מרגיש לא קצת חלש וצריך להעלות אותו לסל"ד גבוה כדי לקבל ביצועים. מישהו יכול להעיד מתוך היכרות עם הרכב? והאם יש בתקציב אופציות נוספות שיותר יענו על הדרישות? תודה!
הודעה אחרונה מאת doronkdoron, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 493 צפיות
כבר 8 שנים עם יונדאי I30CW שנקנתה יד שניה מליסינג. מתחיל להתעניין ברכב 'חדש' מסוג סטיישן (זקוק לתא מטען גדול) וצריך לשמש לזוג + 3 בני נוער. הכוונה לקנות רכב בן שנתיים/שלוש עם ק"מ נמוך. לא רוצה גיר עם מצמד כפול, לא מעוניין במנועי טורבו. מה מומלץ ?
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 954 צפיות
הי מה שלומכם כולם קודם כל תודה על העזרה אני בתקציב שלי מצאתי שלושה רכבים שיכולים להתאים לי לתקציב רציתי לשאול את דעתכם ומה אתם הייתם עושים במקומי אז ככה אני מתלבט בין טויוטה קורולה רובטית 2009 מיצובישי לנסר הדור החדש 2012 פיג'ו 301 שנת 2015
הודעה אחרונה מאת daniel.gri, -
-
- 16 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
קל מאוד לראות שטויוטה/מזדה/הונדה יקרות יותר מאשר קיה/סקודה/סיאט( דגם משפחתי) כאשר התקציב מוגבל ויש אפשרות לקחת שנה וחצי רכב ישן יותר אבל יפני 2015-2016 במקום 2017 אירופאי/קיה. השיקול המרכזי הוא אמינות לטווח הרחוק מוכן להתפשר על התוספות והאבזור. השאלה אם היום לטווח הרחוק יש באמת הבדלים באמינות חכמות התקלות. בין היפני לבין הסיאט/סקודה/קיה?
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם אם אתם רוצים לבדוק כמה מחירים, ואתם כמוני נרתעים מהחוברת המעיקה, איפה אתם בודקים את המחירים? יש חלופה למחירון WINWIN (בהנחה שאני רוצה לבדוק ביצחק לוי) האתר הזה נוראי. אחרי שנרשמת, פעם ב2-3 חיפושים הוא מנתק אותך או מסרב לתת תוצאות. חייבים לרענן את האתר ולהכנס מחדש. זוועה. חווית משתמש הכי גרועה שאפשר.
הודעה אחרונה מאת adir10, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
פיג'ו 208 VS אופל קורסה VS רנו קליאו. מה שחשוב: 1. אמינות (וכן אני מכיר את הבעיה של הרצועה בפיג'ו) 2. בטיחות 3. עלויות אחזקה זולות. תקציב - 40-42K נסועה שנתית - 13-15K ק"מ. חצי-חצי עירוני ובין עירוני. אם יש עוד המלצות מעבר לרכבים שרשמתי אשמח לשמוע. ועל הדרך, האם יש מקום מומלץ לרכוש אותה שלא מבן אדם פרטי? איזה סוכנות / חברת טרייד אין מומלצת? תודה!
הודעה אחרונה מאת cfir71, -
-
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 807 צפיות
היי, צריך לקנות רכב 7 מקומות בתקציב הנ"ל. דרישות: בטיחות. אמינות- מעדיף רכב בלי שכלולים ואלקטרוניקה מיותרת. היסטוריה כללית של רכב אמין ופשטות מכנית עד כמה שאפשר. סחירות עתידית\ירידת ערך נמוכה ככל האפשר- מתעתד למכור את הרכב תוך 3 שנים בערך. האם סביר לבקש עד 30K ל3 שנים? תא מטען- בגודל הגיוני ולא מיניאטורי (טויוטה ורסו לדוג'- תא מטען קטן) בונוס- מזגן שיגיע גם למושבים מאחורה חשבתי על אאוטלנדר? חשבתי לקחת במסלול תשלומים קודיאק אבל אני מפחד מתקלות מכניות. החשש מוצדק? הוא עדיף על האאוטלנדר בכל הפרמטרים שמניתי לעיל? אשמח לשמוע עוד הצעות תודה רבה
הודעה אחרונה מאת במבליק, -
- 1 תגובות
- 500 צפיות
שלום לכולם.. יש למישהו המלצה למכון בדיקה טוב בכרמיאל? אני צריך היום לבדוק רכב. תודה.
הודעה אחרונה מאת שמוליק ק, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אחרי שאני נהנה כמעט 7 שנים מפורד פיאסטה שלי שרכשתי בייבוא מקביל דרך איילון מוטורס מדגדג לי לשדרג, הפיאסטה שירתה אותי נאמנה ולא ראתה מוסך מעבר לטיפולים שוטפים, היא נוחה ומהנה לנהיגה ולזמנו הציעה אבזור עשיר בגרסה הידנית, חשוב לי אבזור כמו כן, אני מעדיף רכבים ידניים כי אני לא רואה טעם לשלם 15-20 אלף תוספת על גיר אוטומטי (ואולי מנוע טיפה יותר חזק - זה פשוט לא רלוונטי בשבילי אני מסתדר יופי בעליות של חיפה עם מנוע 1 ליטר לא מודגש וחוץ מזה הרבה יותר כיף לנהוג בידני אוטומט זה רמאות ). לצערי, חדל השיווק של הפיאטסה בישראל ולפחות בשנה וחצי הקרובות לא תגיע לדעתי, כמו כן, הפולו לא רלוונטית בגלל המחיר שלה והתקציב שאני מעמיד לרשותי הוא 90 אלף, האיביזה לא באה בחשבון פשוט כי היא לא ב…
הודעה אחרונה מאת generics, -
-
לפני קניית אלפא 1 2
מאת ShaiRoas-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 16 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום אני לפני קניית אלפא רומיאו מיטו מנוע 1.4 טורבו הרכב עם 76 אלף קילומטר שנת 2014. האם זה נחשב הרבה קילומטר או נמוך ? כמה קילומטר מנוע כזה יכול להחזיק(כמובן שמטופל כל 10 אלף לפי השעון בחלקים וחומרים הכי איכותיים, בנוסף לא קורע את האוטו נסיעות רגועות בעיר מידי פעם לחיצות פה ושם בשביל הכיף לא עכשיו כל תחילת נסיעה לחיצה על דוושת גז לריצפה) ? יותר מ 140 אלף ?
הודעה אחרונה מאת liav12, -
-
שלום חברים, לפני כחודש לערך ביצעתי הזמנה של סיאט אטקה FR. לצערי, מועד האספקה המשוער שלה הוא תחילת אפריל. מכיוון שאני אאלץ לשכור רכב, למועד הגעתו יש עבורי משמעות. רכישת האטקה נעשתה על בסיס מכלול נתונים, לאחר 160,000 ק"מ מוצלחים עם איביזה 2016 שלא ראתה מוסך. אני אוהב את את מנועי הטורבו של היצרן, אפילו את הגיר (כן, כן) וכן את חבילת הנוחות והבטיחות שכוללת רמת ה FR באטקה. בשל מועד האספקה הרחוק, פזלתי היום לסוכנות מאזדה, ואני חייב לציין שמראה ה CX5 פשוט עשה לי את זה. העובדה כי ברמת הגימור אקזקיוטיב במאזדה עולה כמו האטקה FR, כלומר 170k, גרמה לי להתלבטות משמעותית. ביצעתי על המאזדה נסיעת מבחן, והתרשמתי מרמת אחיזת הכביש, ונוחות הנסיעה. יחד עם זאת, החסרונות שלה מול האט…
הודעה אחרונה מאת makinen456, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
במהלך ויכוח שעלה לי הגעתי להבנה שאני לא יודע להגיד איזה תצורה של רכב בטוחה יותר. בהנחה שלרכב יש אותם מערכות בטיחות (אותם כריות אוויר לצורך העניין אותה כמות ובאותם מיקומים) האם ישנה עדיפות לסוג מסויים של רכב? מצד אחד ההיגיון אומר שככל שהרכב גדול וכבד יותר ככה הוא יהיה בטיחותי יותר לנוסעים בו ובזמן תאונה. מצד שני לפי חוקי הפיזיקה במצב של תאונה באותה מהירות לרכב כבד יותר יש תנע גדול יותר מה שהופך אותו לקטלני יותר עבור הנוסעים. מה שכתבתי למעלה נכון לכל המכוניות. בהנחה ואנחנו מדברים ספציפית על סדאן מול האצבק של אותו דגם אז להבנתי ההבדל הגדול הוא דווקא בהגנה על הנוסעים מאחורה שם ההצבק מפסיד לסדאן . האם אני טועה בלוגיקה שלי ?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 709 צפיות
בינתים עברתי על הרבה חברות, אבל רק באחת ראיתי את זה. איזו מהחברות מנגישות את תוצאות הבדיקה אונליין ?
הודעה אחרונה מאת bv12, -
- 4 עוקבים
- 15 תגובות
- 10.6 אלף צפיות
היי מבקש חוות דעת על וולוו C30 ראיתי בעיקר מנוע 2000 אוטומט, איזה הגיר שם? עליו אחזקה כללית? והאם אפשר למצוא 1.6 ידני?בעיקרון מעדיף מאוד גיר רגיל אבל ראיתי רק אחת אבל עם ק"מ גבוהה וגרים רחוק הרכב מיועד לנסיעות בעיר (גר בפ"ת עובד ת"א) לא יוצא מגוש דן, האוטו הזה ממש מוצא חן בעיניי, אני מחפש אוטו ייחודי,אוטו מפנק, עדיף נמוך וצעיר שיתאים לבחור בן 32. עכשיו יש לי אלפא 147 1.6 105 כ"ס 2001 אוטו מעולה אבל נראה לי הגיע הזמן לשדרג, מחפש אוטו באותו סטייל.
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
- 0 תגובות
- 472 צפיות
אהלן חברה , אני רוצה לשדרג את הרכב הישן שלי לרכב קצת יותר חדש , התקציב שלי כרגע 50k שח ניתן לחרוג עד 10 אלף במידה ובאמת כדאי.. אני מחפש רכב עם אופי ספורטיבי , רצוי שיהיה טורבו לא מיני , הכיוון שלי היה גולף / לאון שנות 2013-2012 אבל המידע באינטרנט נורא מבלבל (חשבתי על הhighline 2012 של גולף , הרבה אומרים שהיא ממש טובה והרבה לא ) , אשמח לייעוץ והכוונה ! תודה מראש
הודעה אחרונה מאת NaveBalastta, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
מה כדאי לבדוק בעצמי? האם יש למישהו ניסיון עם מכוני בדיקה באזור רעננה? מכירים בעיות שיש לאוטו? ומה אתם אומרים עליו בכללי? יש עלות גבוהה יותר לרישוי או לטיפולים בגלל שזה דיזל? מדובר על דגם הפרימיום. מנוע 1.6 טורבו עם 120 כ"ס. אם האוטו במצב טוב. בסביבות 22 אלף ק"מ בשנה. מבחינת מחירון, נותנים משוקלל? (חודשי עלייה לכביש) תודה!
הודעה אחרונה מאת green, -
-
דרישות סותרות? דלתות הזזה (חניה צרה), היברידי, לא ענקי (רק שני ילדים, בכיסאות בטיחות)
מאת אסף היברידי-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 871 צפיות
יש בישראל דגם שמתאים לדרישות? קיה קרינבל ענקי. ראב4 היברידי בלי דלתות הזזה. אין לי רעיונות אחרים. תודה.
הודעה אחרונה מאת yuvalganim, -
-
- 4 עוקבים
- 27 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
בחיפושי אחרי טיוטה ורסו/פריוס +, יצא לי לדבר עם סוכנות של טיוטה באחד מערי המרכז (שבמקרה יש היכרות של הבעלים עם המשפחה), הם הציעו לי פריוס + 2016 55K ק"מ במחיר של 125K (אחרי הנחה קטנה). מחיר מחירון בלוי יצחק הוא 104K וגם ביד 2 המחיר המקסימלי למכונית מאותו שנתון הוא 105K (עם קילומטרז' אפילו יותר נמוך), שאלתי את המוכרת למה המחיר כל כך גבוה, היא אמרה שזה נדיר למצוא את האוטו הזה במצב טוב ואם אני רואה מחירים נמוכים יותר, בטוח משהו מסתתר. לדעתי ההפרש הוא מאוד גבוה. מניסיונכם, מה אתם חושבים? מצד שני, אני רואה מודעה לרכב מ-2017 עם קילומטרז' של 25K מסוחר מכוניות במחיר של המחירון שבקלות היה אפשר לבקש עוד 5K-10K (אם משווים למכוניות אחרות) וזה גורם לי גם לנורה אדומה. מה דעתכם? …
הודעה אחרונה מאת davemustaine87, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אהלן, הרכב שלי 308 סטיישן שנת 2015 עובר לשימוש של אשתי כי היא בעיקר עם הילד והרכב מתאים יותר לצרכים שלה בזכות תא המטען שלו. ה308 תשמש כרכב העיקרי בבית ואת כל הנסיעות המשפחתיות שלנו נעשה בו. אנחנו גרים בתל אביב ואני עובד בנתניה(זה בעצם אומר שאני נוסע נגד כיוון הפקקים)ואני צריך רכב מרווח(הגובה שלי הוא 2.07) בתקציב של עד 25 אלף ש״ח(יכולה להיות חריגה קטנה ממש מהתקציב).. כמובן שעדיף רכב שהוא חסכוני ואמין כמה שיותר תחת המגבלה של התקציב אבל מצד שני הוא צריך להתאים לי מבחינת גודל. רק אני אנסע בו בעיקר לבד. המלצות?
הודעה אחרונה מאת otaltj, -
- 4 תגובות
- 763 צפיות
המיצובישי לנסר שלי 2009 עברה תאונהוקיבלתי הצעה לאבדן להלכה שירתה אותי באופן מצויין עם 0 תקלות מחפשים את הרכב הבא משפחתי, בטיחותי, אמין (לא נוגע בצרפתי/קאיה) ובגז גדול. נוסעים יחסית מעט באוטו אבל בשבת לפעמים עושים נסיעה ארוכה של 120 קמ*2. אשמח לשמוע איזה רכב כדאי למה
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
מתלבט מאוד מה לקנות, הכי חשוב לי זה אמינות לטווח רחוק + בטיחות. וצריך גם תא מטען גדול. אשמח אם מישהו יכול לשפוך קצת אור בנושא
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 814 צפיות
שלום לכולם, אחרי ששאלתי בפורום השבוע על הסיטרואן C4 ודיי ירדתי ממנה. אני מחפש סופר מיני אוטומטית (אפשר קטגוריה אחרת במידה ומתאים) שתתאים לצרכים שלי כסטודנט בעלות של 30 אש"ח (עם סטייה של 5 אש"ח לכל כיוון). אני מחפש את הדברים הבאים בסדר החשיבות: 1. חסכונית - אני נוסע בעיקר נסיעות בין עירוניות ומעט מאד בעיר, אני מחפש צריכת דלק של לא פחות מ-1:13 משולב כשהרוב בינעירוני. 2. כוח - שיהיה רכב יחסית עם כוח שאוכל לצאת לעקיפות או לעלות עליות בלי לפחד. יש לי זכרונות רעים מטויוטה אייגו שהיתה לי שלא הצליחה לעלות עליות של חניונים. 3. אמינות - רכב שבניגוד לסיטרואן C4 שבדקתי ידוע שאין לו כניסות מרובות למוסך עם בעיות ידועות (על אף שאני נוהג לעשות טיפול כל 3 חודשים ומטפל ברכבים …
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 606 צפיות
היי אני לפני קניית רכב. התקציב שלי הוא מקסימום 50,000 אני בן 30 עדיין אין ילדים. אני בערך פעם בשבוע גורר איתו עגלה של 2.5 מטר ששוקלת 270 קילו. נוסע בערך 30,000 בשנה. אשמח להמלצות. בגדול אני מחפש רכב נח וכיפי , שיהיה מנוע יחסית חזק , ואמין. *מה שאני חשבתי זה לקנות פולסוואגן גולף 2013 עם מנוע 1.2 עם 105 כס , אני קצת חושש מהגיר שלו , שמעתי שהוא די בעייתי , האם זה נכון ? אופציה שניה , היא אופל אסטרה הצבק מנוע 1400 עם 140 כס. * אופציה שלישית זה סוזוקי גרנד ויטרה קצר שנת 2009 , איך הוא ? תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת haimkm,