Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2365 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ה3008 אחד הרכבים המבוקשים ונמכר בכמויות דומות לזה של המאזדה כחדש,כמובן שזה מתבטא גם כמשומש.

לגבי שמירת ערך אני מציע לך לפתוח יצחק לוי,ה3008 שומר ערך דומה מאד למאזדה והספורטאז.

אני לא אוהב את הרכבים של ואג אבל אם אתה בעניין תבדוק את הקודיאק.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

פות''ש-בתור אחד שעשה מעבר מאיביזה עם 1.0T לרכב שכור בינתיים מאזדה2 1.5, אני. מתחבר מאוד לתחושות שלך. מאזדה אמנם השתפרה באכות חומרים ונסיעה אך העדר מנוע טורבו הרכב זועק לשמיים ובהתחלה אתה מתלהב מהרעש אך בהמשך אתה מבין שזה מתחיל להציק ולהפריע והרכב צורח. בסופו של דבר סיאט יותר אכותית לטעמי במכלול הדברים. זו אחת מהסיבות שאני מעדיף את הלאון/ אוקטביה על ה3 לצורך העניין.

האטקה fr מאוד מרשימה. יש לאבי סטייל והרכב באמת מעולה ומפתיע מאוד - אין רעשי רוח מעל 120 קמ''ש ולא מבתי המראות גם;דבר שמפתיע במחיר הזה. הfr בכלל מאובזרת ואתה תהנה ממנה.

פורסם

Diller,

יפה שהסיאט יותר איכותית לטעמך, בפועל אתה מטעה, כי היא לא, סיאט ממש לא איכותית כמו המאזדה, בעצם סיאט היא המותג הכי פחות איכותי אצל הקונצרן.

פורסם

על סמך מה אתה קובע שהיא פחות איכותית? על סמך איזה קרטריונים אתה מגדיר איכותי? כפי שציינתי יש יתרונות חסרונות לסיאט מול המאזדה. בתור אחד שנסע על שתיהן, יחידת ההנעה של מאזדה מיושנת ברמות קשור וללא מעט זה מפריע כשבסופו של דבר זה פרמטר קריטי בבחירת רכב.

פורסם (נערך)

ההנחה שסיאט הוא המותג הנחות בקונצרן וואג טעונה הוכחה. לפי הבנתי הפחות מושלמת מזו שלך, סולם האיכות אצל יצרן מציב למעלה את אודי, אחריו כנראה פולקסוואגן ולבסוף סקודה וסיאט שעומדות על אותה מדרגה אבל פונות כל אחת לקהל יעד אחר, הראשונה לרודפי פרקטיות ומשפחתיות, השניה לכאלו שרוצים גם מראה צעיר מוחצן וספורטיבי יותר. בכל מקרה ולמרות שהמזדה 3 החדשה מצוידת ביופי של דשבורד שמשדר אלגנטיות יופי ואיכות ברמה באמת גבוהה, לגמרי לא משוכנע שהיא איכותית יותר מסיאט או מכל אוטו אחר, קל וחומר הדגמים הקודמים ששידרו תחושה פלסטיקית יפנית סטנדרטית ( באיכות הכללית ואיכות החומרים ), לא משהו שדורש מחיאות כפיים או התלהבות יתרה.

ותוספת מעט מאוחרת, ראיתי היום באולם התצוגה את ה CX30, אוטו מרשים ללא ספק ועדיין לא משוכנע שהוא איכותי יותר מסקודה או סיאט מתחרה.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
פורסם

^

אני חושב שכמו שאתה מסתייג מאלה שתקועים בעבר עם סטיגמה שצרפתיות לא אמינות, אתה צריך גם לקחת בחשבון שרכבים יפנים גם לא פחות איכותיים בהווה, לא אני אמרתי.

פורסם
על אף השיפור במוגי PSA, מעדיף עדיין לא לגעת בהם. גם אם יש שיפור כלשהו באמינות, הרי שהוא לא משתקף בסחירות של הרכבים בישראל. זה לפני התייחסותי להנדסת האנוש הלא סימפטית המאפיינת את רכבי התאגיד.

אם כבר הועלה נושא הסחירות.

אז האטקה הוא מהדגמים הפחות מבוקשים בקטגוריה.

מי שחרד מירידת ערך, לא קונה אטקה.

לשם המחשה. ב 2017 קניתי ספורטאז ב 154000 שקל

היתה התלבטות אם להוסיף עוד 15000 ולרכוש טיגואן בדגם הבסיס.. אבל היחס בצמפיון היה כ"כ מעליב + הצעת טרייד אין מאוד מעליבה. ונרכש הספורטאז' (רכב מצוייו שנופל בסעיף צריכת הדלק).

היום בדקתי מחירון של הרכב שלי מול טיגואן מאותו שנתון ואותם נתונים. נחש מה?

הקיה שווה 10000 שקל יותר מהפולקסוואגן..

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם
^

אני חושב שכמו שאתה מסתייג מאלה שתקועים בעבר עם סטיגמה שצרפתיות לא אמינות, אתה צריך גם לקחת בחשבון שרכבים יפנים גם לא פחות איכותיים בהווה, לא אני אמרתי.

הוא לא אמר שרכבים יפניים פחות איכותיים,הוא אמר שהוא לא משוכנע שהמזדה 3 איכותית יותר מסיאט או מכל רכב אחר,זה דבר שונה לחלוטין.

פורסם
david1 - שאלה

לא נכנס למחיר עצמו אבל האם המחיר שנתנו לך על האטקה גבוהה משמועתית מהארונה? או קרוב?

אין לי מושג מה מחירה של הארונה - לא בדקתי. מדובר מטבע הדברים ברכבים שונים מקטגוריות שונות.

לגבי המחיר - אין מה להסתיר. האטקה FR עולה על הכביש 172,000 ש"ח (לאחר תוספת צבע, איתורן, WAZE ואגרת רישוי).

האקסלנס זולה יותר בכמה אלפי שקלים, ואילו הסטייל זולה משמעותית - ב 30,000 ש"ח.

פורסם
פות''ש-בתור אחד שעשה מעבר מאיביזה עם 1.0T לרכב שכור בינתיים מאזדה2 1.5, אני. מתחבר מאוד לתחושות שלך. מאזדה אמנם השתפרה באכות חומרים ונסיעה אך העדר מנוע טורבו הרכב זועק לשמיים ובהתחלה אתה מתלהב מהרעש אך בהמשך אתה מבין שזה מתחיל להציק ולהפריע והרכב צורח. בסופו של דבר סיאט יותר אכותית לטעמי במכלול הדברים. זו אחת מהסיבות שאני מעדיף את הלאון/ אוקטביה על ה3 לצורך העניין.

האטקה fr מאוד מרשימה. יש לאבי סטייל והרכב באמת מעולה ומפתיע מאוד - אין רעשי רוח מעל 120 קמ''ש ולא מבתי המראות גם;דבר שמפתיע במחיר הזה. הfr בכלל מאובזרת ואתה תהנה ממנה.

אכן החשש שלי היה שהרעש שעשוי להיות "נחמד" בנסיעת מבחן, עשוי בטווח ארוך להפריע. לגבי איכות הגימור והחומרים - הרושם שלי שמאזדה קרובה ואף די משתווה לסיאט, או בכלל לכל קונצרן VAG (להבדיל מחלק מהקוריאניות שלדעתי מעט נחותות בהקשר זה).

פורסם (נערך)

הייתי היום בסוכנות מאזדה,

דגמי מאזדה (cx5 + cx30 + מאזדה 3) פשוט רכבי פרימיום ברמת החומרים הפנימית, מגוון החומרים, העיצוב הפנימי ותשומת הלב לפרטי העיצוב.

מובילים את הקטגוריה והרבה יותר גם מקונצרן וואג, שלדעתי איבד את ההובלה שלו כבר מזמן ורמת החומרים בו ממוצעת לקטגוריה והעיצוב הפנימי ממוצע מינוס.

לגבי ה- cx5 רעננתי את זכרוני, ראיתי את רמת הגימור הגבוהה ביותר כנראה, כאמור בפנים מדובר פשוט ברכב פרימיום (כאמור ההתייחסות לרמת גימור זאת בלבד. בעבר כשבדקתי את ה- cx5 הפריע לי מאד שברמת הגימור הנמוכה הקנוסולה המרכזית נעדרה ציפוי עור בחלק שקרוב לרגל ימין והורכבה מפלסטיק פשוט ומגורען. לא יודע אם שדרגו זאת).

ניתן להגיע לתנוחת נהיגה נכונה אבל אז הקונסולה המרכזית לוחצת על רגל ימין מהצד ומשענת היד המרכזית (בין הנהג לנוסע) ממוקמת אחורה מדי ולא ניתן להניח עליה את יד ימין. ביג נו נו בשבילי (ייתכן שניתן לקנות משענת יד ולשים קדימה יותר אבל זה לא מתאים לרכב כזה).

מרווח הרגליים במושב האחורי בינוני, אבל תנוחת הישיבה טובה ויש המון מקום לכפות נרגליים.

תא המטען בעל נפח וצורה טובים, משענת המושב האחורי מחולקת 40:20:40 שזה מוצלח מאד וכיסוי תא המטען הנגלל עולה עם הדלת, מאד נוח (מניסיון אישי).

העיצוב החיצוני מרשים מאד לדעתי ובסגנון פרימיום.

ה- cx30 דרך אגב במפתיע קרובה מאד ל- cx5 בכל הפרמטרים הנ"ל עם בונוס של משענת יד שממוקמת היטב וניתן להניח עליה את יד ימין.

המאזדה בהחלט פונה לרגש, מחניפה ומפתה.

הסיאט לא בסביבה הזאת.

כל זאת בלי התייחסות למחיר וליחידת ההנעה של המאזדה.

20200103_102117.jpg

20200103_101851.jpg

20200103_101835.jpg

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

מסכים איתך לגבי איכות חומרים במאזדה ביחס לעממית, מתחילה להגיע מלמטה לאזור של פרימיום.

להוציא את השימוש בפלסטיקים שחורים ומבריקים, שלטעמי אין להם מקום שם.

לגבי גרסת הsingature של הCX5(וגם של ה6) , אין שם משהו שמשדרג משמעותית את החוויה, לפחות בצורה סטטית.

פורסם

המאזדה בהחלט פונה לרגש, מחניפה ומפתה.

הסיאט לא בסביבה הזאת.

/QUOTE]

ארונה fr הינו ג'יפון שפונה בעיקר לרגש!

הרי ניתן לקבל את הרכב עם אותה יחידת הנעה ב-30000 שקל פחות (בדגם סטייל).

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

• תוכן חדש...