Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2363 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תודה רבה לכולם על התגובות!

עלתה הצעה לרכישת רכב שהיה מונית - לא מעוניין להיכנס להרפתקה הזו...

הדאגה שלי היא לעתיד מכירת האיוניק בעתיד עם ק"מ גבוה ומצב בו אצטרך להחליף סוללות בקנדציה שלי ולא של הקונה, או שהק"מ הגבוה ירחיק קונים בעתיד מאחר ולא יהיה ידוע מתי ומה העלות תהיה בעת החלפת הסוללות.

תוך כדי הלבטים, עלה לי רעיון למכור את האיוניק שנסחרת סביב 90k ש"ח בבדיקה מהירה באתר yad2, ולקחת רכב חדש בליסינג (תפעולי..?), דיזל(לא שולל גם ידני) ופשוט לא לדאוג לק"מ הגבוה. שהרי בסוף התקופה הרכב חוזר אליהם.

השאלה היא, האם בכלל חברות הליסינג ירצו בכלל לבצע איתי הסכם בהתחשב בנסועה הגדולה, סה"כ אני אדם פרטי ולא חברה. אם כן, האם התעריף החודשי יהיה גבוה משמעותית?

פורסם (נערך)

יהיה לך קשה מאוד למצוא חברת ליסינג שתסכים לתת רכב בליסינג פרטי ל 50 אלף קילומטרים בשנה ( חוזה סטנדרטי מגביל ל 20-22 אלף קילומטרים שנתיים ). וגם אם תמצא דיל כזה, המחיר יהיה בשמיים. כי גם בחברת ליסינג יודעים את מה שאתה יודע בקשר לשמירת ערך של רכבים אשר עוברים 50 אלף קילומטרים כל שנה. לא תרוויח מזה כלום, וכבר עכשיו יש לך רכב חסכוני מאוד.

בקיצור, אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

או שתשלים עם הפסד כספי בירידת ערך של איוניק בגלל קילומטראז' גבוה ( לטובת משרה מעולה ) או כמו שכבר רשמנו, תנסה להוריד את כמות הנסיעות על איוניק, אבל יש לזה מחיר בנוחות .

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

פןת"ש, אני אישית לא מבין את ההתלבטות. יש לך איוניק גם ככה, זה רכב חסכוני שבעולם האמיתי בנסועה כזו יעשה לך 1/21-22 לפחות (חבר שלי עושה 50K בשנה על סונטה של העבודה, 1/22 אמיתי). בקילומטראז' הנ"ל ההוצאה העיקרית שלך היא על דלק, לא ירידת ערך ולא תחזוקה מסביב (בהנחה שהרכב מספיק אמין ואיוניק הוא כזה), תחשוב שאפילו אם נניח תחליף לרכב חסכוני גם כן שעושה פחות טוב, נניח 1/17, ההפרש יהיה 4K בשנה!

לדעתי כל המחשבות על החלפת סוללה (כמה זה יוצא בכלל? 8K היום?) ו\או צרות אחרות של בכמה יימכר הרכב אח"כ פחות צריכות לעניין אותך. סע עם האוטו עד שיהפוך לברזל, בהנחה שהעבודה והמשכורת שווה את הנסועה, לא מבין איפה ההתלבטות.

ולגבי ליסינג, חבר שלי עם הסונטה הוא הסמנכ"ל פה, והוא בדק בזמנו לקחת רכב בליסינג עם ידיעה שהנסועה היא באזור ה 50K בשנה, אחרי חישובים של הכל הוא מצא שהכי טוב יהיה לקנות אותה חדשה, להחזיק אותה 4 שנים בערך ואז למכור בכמה שתמכר. עדיף על ליסינג כי התשלומים לליסינג בקילומטראז' הנ"ל לא שווים את זה.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

במצבך מפרסם את האיוניק עוד היום - מחירון 90 ? נגיד ותמכור ב85.

רוכש סופרמיני ידנית במצב טוב, בת 3-4-5 בתקציב של 20-25.

עדיף כזאת שירידת ערך שלה גבוהה כדי לרכוש בזול אז פיג'ו 208 או רנו קליאו ודומיהם יתאים.

אל תשכח שאתה אתה נוסע נגד הפקקים - רכישה של רכב ידני היא יתרון אדיר שאתה יכול להרשות לעצמך.

ברגע זה,

- אתה עם רכב חדיש יחסית, ובטיחותי בצורה מספקת (לדעתי).

- בגלל שהרכב בקושי סחיר, עלות הביטוח נמוכה משמעותית.

- ירידת ערך לא מפריעה לך כי לא משנה כמה תיהיה -

זה פחות ממה שהאיוניק הייתה מפסידה בשנת 2020 גם אם הייתה יושבת בחניה ולא נוסעת.

- אתה כרגע עם סכום של 60 ביד, 50 נכנס להשקעה לטווח ארוך, ועוד גג 10 לפק"מ במקרה של תקלה עתידית.

סופר מיני לא שוקלת הרבה, ואתה נוסע לבד.

צריכת הדלק תיהיה טובה בנסיעות שלך (נהמר על 1:15 בפועל כנראה שהרבה יותר טובה)

בהצלחה.

פורסם

לא חושב שזה שווה:

גם צריכת דלק פחות טובה וגם רכב יותר ישן בתקציב של 25 אלף₪, רכב עם צרות של מישהו אחר.

וכל זה בשביל מה? לצמצם ירידת ערך של איוניק?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ברור שזה לא שווה, זה יהיה רכב יותר ישן שגם לא מי יודע מה מתאים לנסיעות ארוכות.

גם אף אחד לא יודע אם הוא ישאר בעבודה הזאת לאורך זמן.

ואם אחרי שנה - שנתיים ימצא משרה לא פחות טובה קרוב יותר לבית? או שיחליט שכל יום שלוש וחצי שעות על הכביש זה לא בשבילו?

גם מונית מרצדס שהוצעה פה, עם כל הכבוד, אחרי 350 אלף ק"מ יכולה להגיע לשיפוץ גיר והחלפת אינג'קטורים ואלו סכומים של 5 ספרות.

בקיצור, יש רכב די חדש, חסכוני שמתאים לנסיעה כזאת - נוסעים איתו.

אגב, אפשר לשאות מה מסלול הנסיעה? מאיפה יוצר ולאן מגיע?

האם עשית סימולציה בשעות שאתה תיסע בהם?

אני שואל, כי במקומות מסויימים גם הכיון שהוא כביכול נגד הפקקים, די פקוק.

פורסם

לא מבין אפילו את הדאגות העתידיות בקשר לירידת ערך (אם אילו הדאגות - אז לא צריך להחזיק רכב בכלל ובכוונה אני מקצין).

יש לך רכב (שאפילו מתאים מאוד לק"מ רב) - סע בו.

שנית - לא התחלת לעבוד עדיין.

מאחל לך בהצלחה קודם כל.

ייתכן ותתחיל לעבוד ולא תסתדר בכלל עם הנסיעות מבחינת השהויות בדרכים. ואז - למה לבצע כעת שינויים או כל מיני תכנונים ?

אולי תמצא מישהו לחלוק איתו חלק מהנסיעות ?

אולי אחרי זמן מה כן יתאפשר רכב מהעבודה (ליסינג) ?

מאמין שתהייה חכם יותר לאחר מס' חודשי עבודה.

alfa 156 2.5.

פורסם (נערך)

לא אתן לך עצה לגבי בחירת הרכב.

ציינת שהעבודה מצדיקה את הנסועה הגבוהה מאד. עכשיו בצע חישוב חדש: נסה לאמוד את עלויות אחזקת הרכב (ירידת הערך, צריכת הדלק והטיפולים הצפויים) של הרכב בנסועה זו בהשוואה לירידת הערך בנסועה במקום העבודה הקודם. חשב, נניח, ל-3 שנים. עכשיו חסר את ההפרש מההכנסה הנוספת שתהיה לך בעבודה החדשה. האם היא עדיין אטרקטיבית? אם כן - פשוט תכנן החלפת הרכב לאחר ירידת הערך הגדולה.

הבעיה היותר גדולה שאני רואה הוא בילוי שך כ-4 שעות על הכביש מדי יום. זה המון זמן מבוזבז, זה מתיש, זה מעצבן (אפילו אילו זה היה בשוויץ , ואתה לא שם). המחיר האישי שתשלם נראה לי גבוה מאד. נראה לי שאחרי תקופת ניסיון תצטרך לחשב מסלול מחדש לגבי כל התנהלותך (מקום עבודה או המגורים). למה זה קשור לשרשור? כיוון שאם תחליף מקום עבודה או מגורים או שניהם גם צרכי התחבורה שלך ישתנו, וקרוב לודאי שהשחיקה (של הרכב, ובמיוחד שלך) יצטמצמו בטווח הארוך. ודרך אגב, יש אנשים שבמצבים דומים שוכרים חדר בקרבת מקום העבודה ולנים בו 2-3 לילות בשבוע. כיף זה לא, אבל חוסך בנסיעות - גודם כל לך, ואחר כך גם לרכב. או, אם העבודה מאפשרת, מתכנן שבוע עבודה קצר עם ימים ארוכים. הכרתי אנשים שסגרו משרה מלאה ב-3 ימי עבודה בשבוע. אמנם מצאת החמה עד צאת הנשמה, אבל חסכו חצי מהנסועה שלהם.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני משנת 2001 מבלה כל יום 3-4 שעות על הכביש ועושה כ 45-50 אלף ק"מ בשנה.

כל עוד מדובר בנסיעה זורמת ולא פקוקה 80 קילומטר לכיוון זה לא סיפור גדול מאוד, בלאי של הרכב בנסיעה בכביש מהיר במהירות קבועה הוא מאוד נמוך. אצלי הצמיגים מחזיקים מעל 100 אלף ק"מ, ברקסים קידמיים כ 60-70 אלף ק"מ, אחורים החלפתי ב 140 אלף.

ההוצאה הגדולה היא הדלק, אבל גם זה לא סיפור מאוד גדול, כ 50 ש"ח ביום על 160 ק"מ ברכב שעושה 1 ל 20.

תטפל ברכב טוב ותחזיק אותו 6-7 שנים במקום שנתיים-שלוש וכך תצמצם גם את ההפסד במחיר עקב הק"מ הגבוה.

פורסם (נערך)

אני מתנצל שאני טיפה חוטף את השרשור, אבל ההסתכלות שלי יותר רחבה מאשר בחירת הרכב.

בוקי, אני מכיר אנשים שעושים נסועה כזו ואפילו יותר גבוהה. אבל ברכב של החברה, ובמקרה זה מדובר באנשים עם שעות עבודה משתנות לפי דרישת הלקוחות כלומר יש ימים בהם הם עובדים 4 שעות וימים בהם הם עובדים 10 שעות ויותר, לא כולל נהיגה. אני לא מכיר את התחשיבים הכלכליים שלהם והעובדה שמדובר ברכב חברה משנה את התמונה, אבל לצאת כל בוקר לפני 6 ולחזור ב-7 בערב זה עומס קשה על העובד ועוד יותר על המשפחה. אז לזוג צעיר או כאשר הילדים בוגרים זה לא כל כך נורא, אבל אני לא אשכח את היום שבו עברתי מעבודה לפי צרכי המחלקה עם משמרות לילה לעבודה משרדית בשעות סבירות - ואחד הילדים אמר "איזה כיף שאבא בא כל יום הביתה".

חוץ מזה, יש אנשים שנהנים לנהוג, ויש שסובלים מהנהיגה. כמובן שאנחנו לא יודעים לאיזה קבוצה משתייך פות"ש.

אבל, לחזור לנושא השרשור, כאשר המחשבה היא כלכלית צריך לעשות תחשיב קר. הנקודות שהעלית לגבי השחיקה המופחתת בסיעה בינעירונית נכונות, אבל, עדיין, צריך להגיע למוסך כל 15-20 אלפי ק"מ (קרוב לודאי הפסד של 3 ימי חופש כל שנה), צריך לשלם תמורת הדלק, ומחירון לוי יצחק מתחשב בנסועה ולא באופי שלה.

ועניין אחרון, פות"ש, הוא עלויות החלפת הרכב. במכירת רכב יש בדרך כלל הפסד כספי, ברכישת רכב חדש או קרוב לחדש יש הפסדי ירידת ערך, ברכישת רכב שאינו חדש יש יישור קו - כל אלה סכומים לא גדולים יחסית לכל המהלך, אבל צריך להביא אותם בחשבון. אישית, אם הרכב שלך אמין, הייתי ממשיך לנסוע בו כל עוד הוא ממלא את ייעודו, מקווה שהרכב אכן לא יסבול מתקלות, ומחליף אותו כאשר הוא מתחיל לעלות לי יותר מדי שעות מוסך (שבדרך כלל מלוות גם בעלויות משמעותיות של תיקונים).

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני גר בראשון, יש ימים שאני יוצא בבוקר ונוסע לבאר שבע, 90 ק"מ, לוקח לי שעה.

יש ימים שאני יוצא בבוקר ונוסע לתל אביב, לוקח בדרך כלל מעל שעה וזה 15 ק"מ.

הבלאי של הרכב ברור איפה יותר גדול...

מעדיף את הנסיעה לבאר שבע כמובן.

כמו שאמרתי, אם אין פקקים 160 ק"מ ביום זה שעה הלוך ושעה חזור, שעתיים ביום, נגיד שעתיים וחצי.

המון אנשים מבזבזים את הזמן הזה בנסיעה מפתח תקווה לתל אביב, זה אומנם יוצא רק 30 ק"מ ביום ולא 160 אבל הזמן הוא אותו זמן.

לגבי הטיפולים, אכן בשנתיים עשיתי 6 טיפולים. מגיע למוסך ב 8 בבוקר, ב 9:30 או ב 10:00 יוצא כבר אחרי הטיפול, לא צריך לקוח יום חופש.

עשיתי את הנסיעה הזו גם עם מכוניות שהיו לקראת סוף התקופה שוות פחות מ 10.000 ש"ח ובתחזוקה נכונה לא סבלו מיותר מידי תקלות, אני ממש לא חושב שאם האוטו היה נמכר עם 250 אלף ק"מ במקום עם 350, כמה אלפי שקלים נוספים במכירה היו משנים את התמונה.

פורסם

נתחיל במשפט האחרון שלך - מסכים אתו לחלוטין. הוא תואם את הגישה שלי להשתמש ברכב עד שהוא גורם יותר מדי צרות.

לגבי הסעיפים קודמים - הבחור לא כתב היכן הוא גר והיכן מתעתד לעבוד, ויש הבדל משמעותי אם ה-80 ק"מ בכיוון הם על כביש 2 או באיזה כבישים משניים, לפחות בחלקם.

ועניין אחרון, שמשמעותי מאד מבחינה כלכלית: עד כמה שאני מבין אצלך הרכב הוא כלי עבודה. אם זה המצב הרי שאם אתה שכיר הרכב על חשבון המעסיק (או שאתה מקבל החזר הוצאות סביר), ואם אתה עצמאי הרי שהוצאות הרכב מוכרות לצרכי מס. זה חישוב שונה.

ויש מצבים מעניינים. למשל - אשתי התחילה לעבוד באיזו עבודה חלקית שמחייבת אותה לנסוע כשעה (30 ק"מ) לכל כיוון פעם - פעמיים בשבוע. יכולה לבחור בין קבלת הוצאות רכב לבין הכללת שעות הנסיעה כשעות עבודה. במקרה שלה בחרה באפשרות השניה (אני חייב לציין שלא הייתי מעורב בבחירה, כך שאיני יודע בדיוק מה התחשיב שלה). אני מניח שהאופציה הזו לא קיימת לפות"ש.

פורסם

אני לא מדבר על הצד הכלכלי, אין את הנתונים.

אני רק אומר שבערך חצי מהמדינה נוסעת לעבודה שעה לכיוון. אז עדיף כבר בשעה הזו לעבור 80 ק"מ ולא 10.

את כל ההוצאות ניתן לחשב ברמת דיוק די טובה ולהחליט אם זה משתלם.

עוד שני טיפולים בשנה ו 10 או 15 אלף שקל פחות במכירת הרכב בעוד כמה שנים זה לא מה שהיה גורם לי לוותר על משרה ממש טובה. שעה - שעה ורבע לכיוון זה עדיין סביר. אם מדובר במשהו לכיוון שעתיים, זה לא. לכן שאלתי מה המסלול.

• תוכן חדש...