Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2364 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן ,

בן 27, במסגרת קניית רכב חדש אני מתלבט בין איביזה fr (אוטומט) לפולו comfortline (גם אוטומט, גרסת ה115 כ״ס).

חשוב לי שהרכב יהיה זריז, מהיר ושנוחות המושבים תהיה ברמה גבוהה (אחת הסיבות לקחת איביזה ברמת גימור fr).

ממה שקראתי המנוע והגיר בשניהם דיי דומה וגם בטווח המחירים הם פחות או יותר אותו דבר רק שאיכות החומרים בפולו טובה יותר.

עד כמה איכות החומרים באמת חשובה פה? אשמח לייעוץ והכוונה פה, זה הרכב הראשון שאני קונה..

תודה מראש לכולם!

פורסם

שלום

אל תבנה על איכות חומרים טובה יותר לטובת הפולו, זה לא גולף.

הפלסטיק די דומה רק העיצוב שונה.

אצלי לדוגמא בפולו tsi לא היו כיסויים מתחת לדש בורד מעל לרגלי הנוסע והנהג, בעוד שבאיביזה יש.

לא היו פנסי ערפל עוקבי פניה ובאיביזה יש.

לדעתי אתה משלם יקר על הפולו רק בגלל השם פולקסווגן למרות שזה אותו מפעל ואותם חלקים.

אם אתה רוצה פלסטיק איכותי בתא נוסעים תחפש סיאט לאון, פולקסווגן גולף.

פורסם

לפי המחירון הרשמי הפולו עולה 125 לעומת האיביזה שעולה 115.

לטעמי אין הצדקה לפער כזה במחיר בינהן, הפער באיכות החומרים לא מורגש מי יודע מה.

המושבים באיביזה FR לא היו לי נוחים בתור נהג , ובתחום הזה הפולו מעט עדיפה(למרות שנסעתי רק בGTI ולא ברגילה).

פורסם

אני הייתי בהתלבטות לגביי האיביזה FR עד לא מזמן (אני גם בגיל שלך בערך).

ישבתי בפולו גם (לא ביצעתי נסיעת מבחן), בהחלט מרגישים שתא הנוסעים איכותי יותר, אבל זה לא משהו שאפשר לכמת באחוזים.

לגביי ביצועים - הפולו והאיביזה יספקו לך ביצועים דומים מאוד, אולי אפילו זהים.

לגביי נוחות הנסיעה - לא התרשמתי יותר מדי מהעניין הזה באיביזה FR, זו אחת מהסיבות שבסופו של דבר הזמנתי ארונה FR (כי חוץ מהנוחות יש עוד סיבות שהעדפתי אותה), שהייתה לדעתי נוחה משמעותית מהאיביזה FR, אבל עדיין עלתה פחות מהפולו.

את האיביזה FR במבצע האחרון הציעו לי ב-110 אלף ש"ח (על הכביש - כולל אגרת רישוי), ללא טרייד אין, אך עם אחריות מוארכת ל-3 שנים (בסיאט מקבלים רק שנתיים), מצלמת רוורס וחיישני רוורס בהתקנה מקומית.

בפולו מגיעה מצלמת רוורס מקורית כמה שזכור לי, אבל אני לא רואה הצדקה לשלם עוד 15 אלף ש"ח על פולו.

אפשר לקנות סופר מיני מוגבהת (כמו סטוניק או ארונה FR) בפחות כסף או בתוספת קטנה לקבל רכב משפחתי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אני הייתי בהתלבטות לגביי האיביזה FR עד לא מזמן (אני גם בגיל שלך בערך).

ישבתי בפולו גם (לא ביצעתי נסיעת מבחן), בהחלט מרגישים שתא הנוסעים איכותי יותר, אבל זה לא משהו שאפשר לכמת באחוזים.

לגביי ביצועים - הפולו והאיביזה יספקו לך ביצועים דומים מאוד, אולי אפילו זהים.

לגביי נוחות הנסיעה - לא התרשמתי יותר מדי מהעניין הזה באיביזה FR, זו אחת מהסיבות שבסופו של דבר הזמנתי ארונה FR (כי חוץ מהנוחות יש עוד סיבות שהעדפתי אותה), שהייתה לדעתי נוחה משמעותית מהאיביזה FR, אבל עדיין עלתה פחות מהפולו.

את האיביזה FR במבצע האחרון הציעו לי ב-110 אלף ש"ח (על הכביש - כולל אגרת רישוי), ללא טרייד אין, אך עם אחריות מוארכת ל-3 שנים (בסיאט מקבלים רק שנתיים), מצלמת רוורס וחיישני רוורס בהתקנה מקומית.

בפולו מגיעה מצלמת רוורס מקורית כמה שזכור לי, אבל אני לא רואה הצדקה לשלם עוד 15 אלף ש"ח על פולו.

אפשר לקנות סופר מיני מוגבהת (כמו סטוניק או ארונה FR) בפחות כסף או בתוספת קטנה לקבל רכב משפחתי.

פחות מחפש רכב משפחתי אני עוד רחוק משם, למרות שהתלבטתי גם לגבי הלאון בגרסא הבסיסית שלה אבל אחרי קצת בירור הבנתי שהתמורה לכסף באיביזה fr גדולה יותר עקב רמת האיבזור ובנוסף היא קלילה וזריזה יותר על הכביש.

לגבי נוחות הנסיעה, היית ממליץ אם כך על האיביזה style?

פורסם

לא נהגתי על האיביזה סטייל, אבל סביר להניח שהיא נוחה יותר.

מבחינת אבזור אתה לא מפסיד הרבה, אתה מקבל את כל אבזור הבטיחות, שזה לדעתי אחד הדברים החשובים.

בעיניי יש לאיביזה ברמת גימור סטייל חסרון במערכת המולטימדיה. ב-FR יש לך מערכת עם מסך גדול 8" ועם מערכת Full link, מה שאין לך בסטייל.

בקטלוג שנותנים בסוכנות רשום שיש אפשרות להוסיף, אבל נציג המכירות בסניף באר שבע ציין שהאופציה הזו לא זמינה יותר.

לדעתי רוב התוספות שאתה מקבל באיביזה FR (לעומת הסטייל) לא מצדיקות את התוספת של 10 אלף ש"ח בערך, אבל זה לשיקולך כמובן.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

ברשותי פולו 95 כ"ס ידני חדש.

לא בדקתי את הFR אך איני אוהב את האיביזה מבחינה עיצובית. עניין של טעם.

המושבים בפולו מאוד מאוד נוחים עם אפשרות כיוונון לגב תחתון- מה שעבורי התברר כהכרחי.

כבר כתבתי בעבר שההפרש מהפולו לאיביזה הוא לא רציונלי אך רובנו לא רוכשים באופן שכלי. תעשה נסיעת מבחן ותראה לאיזה רכב אתה מתחבר יותר.

אני כן חושב וממה שראיתי באולם התצוגה של סיאט, שהפולו בנויה באיכות גבוהה יותר, הן מבחינת חומרים ותחושה כללית, אך שוב- זה לא מתבטא בשקלים.

פורסם
פחות מחפש רכב משפחתי אני עוד רחוק משם, למרות שהתלבטתי גם לגבי הלאון בגרסא הבסיסית שלה אבל אחרי קצת בירור הבנתי שהתמורה לכסף באיביזה fr גדולה יותר עקב רמת האיבזור ובנוסף היא קלילה וזריזה יותר על הכביש.

לגבי נוחות הנסיעה, היית ממליץ אם כך על האיביזה style?

במה איביזה FR מאובזרת יותר מלאון סטייל?

זה אולי הפוך אם כבר.

האיביזה מגיעה עם תמיכה באפל קאר פליי פתוחה מהמפעל והמסך שלה יותר איכותי, יש פקדים להחלפת הילוכים מההגה ושם בערך זה נגמר.

ללאון יש תיקון סטייה מנתיב שמייתר את הצורך במובילאיי, בלם יד חשמלי עם אוטו הולד שאומר שבקת השיוט האדפטיבית פעילה גם בפקקים בלי שתצרך ללחוץ על הברקס וכמובן שיש לה מנוע גדול וחזק יותר, היא מרווחת יותר ויש יציאות מיזוג ושקעי טעינה במושב האחורי. אחרי הנחות המחיר שלה הוא בערך באמצע בין האיביזה FR לפולו ולדעתי היא עסקה משתלמת במחיר הזה.

פורסם
שלום

אל תבנה על איכות חומרים טובה יותר לטובת הפולו, זה לא גולף.

הפלסטיק די דומה רק העיצוב שונה.

אצלי לדוגמא בפולו tsi לא היו כיסויים מתחת לדש בורד מעל לרגלי הנוסע והנהג, בעוד שבאיביזה יש.

לא היו פנסי ערפל עוקבי פניה ובאיביזה יש.

לדעתי אתה משלם יקר על הפולו רק בגלל השם פולקסווגן למרות שזה אותו מפעל ואותם חלקים.

אם אתה רוצה פלסטיק איכותי בתא נוסעים תחפש סיאט לאון, פולקסווגן גולף.

אני חושב שאתה מתבלבל בין הפולו היוצאת לחדשה, הפולו החדשה היא מהסופר מיני הכי מומלצות שיש היום, במיוחד אם מדובר בנוחות ואיכות, אך היא יקרה, וכאן על איכות משלמים.

פורסם
במה איביזה FR מאובזרת יותר מלאון סטייל?

זה אולי הפוך אם כבר.

האיביזה מגיעה עם תמיכה באפל קאר פליי פתוחה מהמפעל והמסך שלה יותר איכותי, יש פקדים להחלפת הילוכים מההגה ושם בערך זה נגמר.

ללאון יש תיקון סטייה מנתיב שמייתר את הצורך במובילאיי, בלם יד חשמלי עם אוטו הולד שאומר שבקת השיוט האדפטיבית פעילה גם בפקקים בלי שתצרך ללחוץ על הברקס וכמובן שיש לה מנוע גדול וחזק יותר, היא מרווחת יותר ויש יציאות מיזוג ושקעי טעינה במושב האחורי. אחרי הנחות המחיר שלה הוא בערך באמצע בין האיביזה FR לפולו ולדעתי היא עסקה משתלמת במחיר הזה.

לפי האתר של סיאט ההבדל בינהם עומד על 15K, אתה באמת חושב שזה שווה את המחיר? מרגיש לי שהלאון משפחתית יותר ורוב הנסיעות שלי יהיו לבד או עם עוד מישהו אחד גג

פורסם
אני חושב שאתה מתבלבל בין הפולו היוצאת לחדשה, הפולו החדשה היא מהסופר מיני הכי מומלצות שיש היום, במיוחד אם מדובר בנוחות ואיכות, אך היא יקרה, וכאן על איכות משלמים.

גם עם איכות עדיפה לא רואה סיבה שהיא תעלה 15 אלף ש"ח יותר מאיביזה FR.

גיא - לאון אכן גדולה יותר מהאיביזה, האם זה שווה את המחיר? תצטרך להחליט אתה. אתה מקבל מנוע גדול יותר וחזק יותר, רכב מרווח יותר וגדול יותר (לטוב ולרע), יותר אבזור בטיחות מקורי לפי מה שמייק מציין, אבל מפסיד מעט אבזור (כמו למשל מערכת Full link).

פורסם

יוקרה בטח לא הייתי קורא לזה, פרימיום אולי,

אבל לדעתי אין פה הצדקה אמיתית לתוספת של 15 אלף ש"ח.

כנראה שככה גם חושבים הרוב, כי על הכביש אני רואה יותר איביזות מאשר פולו.

פורסם

אני לא הכי מתחבר לאיביזה ולדעתי זה הרבה רכב פוזה, נכון שהמנוע שלו חזק אבל בבחירה הזאת למרות שהפולו יותר יקרה מעדיף אותה.

פורסם

לכל מי שמתבאס בגלל שה-Full Link אינו פתוח בגרסאות הסטייל..

כשביררתי לפני כשנתיים בסיאט, אמרו אפשרות לפתוח בתשלום דרכם ולאחר מכן ראיתי בפורום שיש אפשרות לפנות לסדנאות כמו Hi-Led (זה עלה אצלו כחצי מהמחיר שבסיאט ביקשו).

• תוכן חדש...