Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו קליאו דור 4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2412 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים, אשמח לחוות דעת על רנו קליאו דור 4 (2013-2014) ידנית, מה שחשוב לי ברכב זה קודם כל אמינות, חסכונית בדלק ונוחות נסיעה סבירה, מראה פחות חשוב אך שלא יהיה רכב שנראה גרוע.

הרכב בגדול מיועד לנסיעות קצרות ואחת לשבוע- שבועיים נסיעה של 180 קמ (סטודנט).

בגדול יש את הדיבור על זה שלא להתקרב לצרפתיות אך הבנתי שרנו השתפרו מאוד בתחום האמינות בשנים האחרונות- זה נכון?

פורסם (נערך)

ממה שחברי פורום מדווחים ומנסיון עם הרכב של אבא שלי, ועוד קליאו האמינות טובה, גם מבחינת מערכות חשמל.

מנוע 0.9 מספר ביצועים די טובים, מבחינת נוחות הרכב בעיר מרגיש קשיח למרות מושבים נוחים.

מאחור המרווח בינוני, האיבזור טוב והמחיר עושה את הרכב לאופציה טובה בהחלט.

Sent from my iPhone using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי yulianx

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אין בעיות אמינות מיוחדות בקליאו הידנית, מה שכן אני מאמין שאורך החיים של מנועי טורבו שכאלה הוא כזה שהם לא יחזיקו הרבה מעל 200 אלף לדעתי (לא קשור לאמינות, ככה הם נבנים) ולכן מומלץ לך להביא אחת שיש לה קילומטר נמוך כמה שאפשר.

הבנתי גם שבשנים המדוברות בידוד הרעשים היה לוקה ולכן מומלץ לבדוק איך היא במהירויות של מעל 90-100 ועד כמה זה מפריע לך.

הרכב עצמו ממש אחלה, נוחות נסיעה אומנם די בינונית אבל מאובזר מאוד, חסכוני וגם כיפי לנהיגה.

פורסם

Doron_Z אנחנו לא מתבססים פה על אמונות אלא על עובדות לא ממש ברור לי על מה אתה מבסס את אמונתך בכך שהמנועים לא יחזיקו יותר מ-200000 ק"מ.

לא ידוע לי על נקודות כשל/תורפה שיגרמו למנוע הזה להשיב את נשמתו לאלוקי המכוניות אחרי קילומטראז' מסוים.

אורך חייו של מנוע בעשור השני של המאה ה-21 תלוי בעיקר באופן השימוש, ובשגרת הטיפולים בו. הקפדה על שגרת טיפולים לפי הוראות היצרן יכולה להביא את הרכב להרבה יותר מהקילומטראז' שנקבת ללא תקלות משמעותיות.

מי שיבסס את הטיפול ברכבו על אמונות, כנראה לא יגיע רחוק...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
Doron_Z אנחנו לא מתבססים פה על אמונות אלא על עובדות לא ממש ברור לי על מה אתה מבסס את אמונתך בכך שהמנועים לא יחזיקו יותר מ-200000 ק"מ.

לא ידוע לי על נקודות כשל/תורפה שיגרמו למנוע הזה להשיב את נשמתו לאלוקי המכוניות אחרי קילומטראז' מסוים.

אורך חייו של מנוע בעשור השני של המאה ה-21 תלוי בעיקר באופן השימוש, ובשגרת הטיפולים בו. הקפדה על שגרת טיפולים לפי הוראות היצרן יכולה להביא את הרכב להרבה יותר מהקילומטראז' שנקבת ללא תקלות משמעותיות.

מי שיבסס את הטיפול ברכבו על אמונות, כנראה לא יגיע רחוק...

אולי אני מושפע מכל מני סרטוני יוטיוב למיניהם ומסקוטי קילמר אבל בזמנו גם מישהו הביא לפה אתר מכוניות יד 2 גדול מאירופה והוא הראה שאין ממש רכבי קליאו/וואגיות או כל רכב שעונה על הקריטריון של מנוע בנזין קטן עם טורבו ושיש להן מעל 200 אלף קילומטר, ובכלל שמעתי כמה פעמים שמנועי טורבו קטנים הם רגישים יותר ועמידים פחות.

אין לי פה אינטרס, לי עצמי יש כבר כמעט שנתיים קליאו 0.9 ידנית שאני מאוד אוהב ועד עכשיו 0 תקלות ואני מאמין שזה גם ימשיך ככה, גם לפי בירורים שעשיתי לפני הקנייה של הרכב שלי כולל שיחה עם בעל קליאו שהגיע ל 180 אלף קילומטר ללא שום בעיות אני יודע שהרכב אמין מאוד לסוגו אבל אני פשוט רוצה לסייג שזה אמין לסוגו ולא ביחס לרכב שהוא פשוט מאוד מבחינה מכאנית כמו יפנית או קוריאנית נטולת טורבו שרגישה פחות לפגעי הזמן ולאחזקה לקויה והתעללות מצד הבעלים הקודמים.

הוא צריך במקרה של הרכב הזה לבדוק באמת טוב שהוא טופל כמו שצריך ושלא "קרעו" אותו ועדיף גם לא קילומטר מפלצתי. זאת דעתי בתור מישהו שמחזיק את הרכב הזה בעצמו.

פורסם

תודה חברים על ההמלצות ולשאלה אחרת למרות שאני רואה שהרוב המוחלט מחזיק פה במנוע 0.9 האם הייתם ממליצים ללכת דווקא על מנוע 1.15 שאמנם קצת חלש יותר מבחינת כוחות סוס אבל אין בו את הטורבו עם החששות שמצוינות פה

פורסם

היתרונות שלו שהוא מנוע ותיק ואמין וכמובן פשוט יותר מכאנית.

החסרון זה שיש לו פחות כוח. אם אתה נהג רגוע לא אמורה להיות לך בעיה, אבל בכל זאת ממליץ לנהוג באחד כזה לראות אם זה מספיק לך.

פורסם
אין בעיות אמינות מיוחדות בקליאו הידנית, מה שכן אני מאמין שאורך החיים של מנועי טורבו שכאלה הוא כזה שהם לא יחזיקו הרבה מעל 200 אלף לדעתי (לא קשור לאמינות, ככה הם נבנים) ולכן מומלץ לך להביא אחת שיש לה קילומטר נמוך כמה שאפשר.

פוסטים שמבוססים על "אמונות" הם אלה שיוצרים בסופו של דבר את הסטיגמות. מי שיעשה חיפש בגולל וימצא את הפוסט שלך יהפוך את ה"אמונה" ל"עובדה" ומכאן הדרך לביסוס סטיגמה שאינה מבוססת על עובדות - קצרה.

תודה חברים על ההמלצות ולשאלה אחרת למרות שאני רואה שהרוב המוחלט מחזיק פה במנוע 0.9 האם הייתם ממליצים ללכת דווקא על מנוע 1.15 שאמנם קצת חלש יותר מבחינת כוחות סוס אבל אין בו את הטורבו עם החששות שמצוינות פה

קנה 206+ הטכנולוגיות של שנות התשעים הן פשוטות - ולא תהיינה לך בעיות.

או סע באוטובוס - התקלות לא באחריותך.

וברצינות - לו אני במקומך הייתי לוקח את הגירסה המוגדשת בלי חשש.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הוא חלש בהרבה אבל אכן אמין מאוד, אתה חייב לעשות סיבוב לראות אם זה מתאים לך.

גם 0.9 לקנות זה בסדר גמור ותקבל לא רק ביצועים עדיפים אלא גם רכב מאובזר יותר, רק תבדוק שהרכב טופל כמו שצריך ושהקילומטר סביר.

פורסם
פוסטים שמבוססים על "אמונות" הם אלה שיוצרים בסופו של דבר את הסטיגמות. מי שיעשה חיפש בגולל וימצא את הפוסט שלך יהפוך את ה"אמונה" ל"עובדה" ומכאן הדרך לביסוס סטיגמה שאינה מבוססת על עובדות - קצרה.

בוא נאמר ככה, אתה מכיר רכב עם מנוע 0.9 (או ליטר של פולקסווגן) שהגיע לקילומטר גבוה מאוד? נגיד 300 אלף. בנזין בלבד כמובן.

פורסם

כיוון שמנוע 1.0 הגיע לקראת סוף 2015 קשה להאמין שמישהו הגיע לק״מ כול כך גבוה כבר.

גם לגבו הקליאו, המנוע הגיע ב 2013, כמה מהם נסעו הרבה מעל הממוצע והגיעו ל200 ויותר אלף? מניח לא הרבה.

כך שאי אפשר לדעת.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

חפש לעצמך רכב שמור ומטופל ותמשיך לשמור עליו.

אין שום סיבה שאם הרכב ננהג בצורה סבירה וטופל כראוי, המנוע לא יחזיק.

ה-1.2 (או 1.15 כמו שאתה קורא לו) מנוע מאוד חלש, הוא אכן אמין וותיק, אבל הוא חסר כוח ודי מתקשה להזיז את הקליאו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
בוא נאמר ככה, אתה מכיר רכב עם מנוע 0.9 (או ליטר של פולקסווגן) שהגיע לקילומטר גבוה מאוד? נגיד 300 אלף. בנזין בלבד כמובן.

אם תחפש ביד 2 תחת קליאו או סנדרו סטפוויי עם מנועי ה 0.9 תראה כמה רכבים שם עם מעל 200K ק"מ.

בוא שניה נעשה סדר:

1. אם למנוע אין כשל תכנוני, אין סיבה שהוא "ילך" לא במאה ולא ב 300 אלף ק"מ.

2. אם יש לו כשל תכנוני (לדוגמא בזמנו מותחן טיימינג של 1.2TSI), הוא הולך הרבה לפני 200 אלף ק"מ.

אז למה בעצם מפחדים מק"מ גבוהה בהקשר של המנוע?

קודם כל, כי יש בלאי ובלאי זה שחיקה של הרינגים, מעבר קומפרסיה ושמן והמנוע זקוק לאוברול.

אבל בכנות, זה נדיר במנועים שטופלו כיאות.

רק מה?

הבעיה היא ב"טופלו כראוי", ולא מדובר רק בטיפולים שוטפים למנוע עצמו.

רכב עם 200 אלף ק"מ, זה רכב שכבר כמה שנים טובות על הכביש, הוא עובר לידיים של בעלים יחסית מיעוטי יכולת, הרכב עובר לתחזוקת שבר, הרדיאטור מתחיל להסתם, הגומי של הצינורות קירור להתיבש, משאבת מים מאבדת אפקטיביות, רצועת טיימינג כבר שנה-שנתיים אחרי מועד ההחלפה, ואז כל כשל, "הולך מנוע".

רק שזה לא החלפת מנוע כי התפגר המנוע אלא התפגר הרדיאטור, או המשאבת מים או רצועת טיימינג או סיבה אחרת.

אישית, אני נוהג בסטפווי 0.9 ידנית 2017 שבדיוק היום חוגגת 90 אלף קמ.

בינתיים ללא שום תקלה חוץ ממיסב גלגל שהוחלף באחריות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...