ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,576 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 536 צפיות
אהלן, מחפש רכב שיסע 12 אלף בשנה, משהו בסגנון של שברולט קרוז וכו' מה המכוניות הכי מומלצות בטווח מחירים הזה?
הודעה אחרונה מאת Maximiliano, -
- 1 תגובות
- 473 צפיות
היי לכולם פעם ראשונה שקונה רכב יד 2. אשמח לעצה לפני קנייה. רכב של חברים היה בבעלות של הסבתא ועבר לנכד. לא עבר תאונות. יונדאי גטס 2007 GLS 120 אלף ק"מ מטופל בזמן. מצבר חדש באחריות והוחלפו צמיגים מבקשים על הרכב 3000 שח. ההתלבטות האם לקחת לבדיקה במכון בדיקה לעומת אפשרות ללכת למוסך של יונדאי שמכיר את אחי ולעשות שם בדיקה למנוע, בלמים ועוד (אשמח לעוד רעיונות ) ולתקן שם מה שצריך ולסגור סיפור בנהיגה על הרכב - רעידות כשלוחצים על הגז. המזגן לא עובד (אולי ממחסור בגז). הרכב עמד כחצי שנה ללא תזוזה. נוסע ממש סבבה חוץ מעניין הרעידות. מה כדאי לעשות?
הודעה אחרונה מאת Avi135, -
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
ונתנו להם "הנחה" בצורת חיישני חנייה קדמיים ואחוריים שתומחרו ב 2700 ש"ח. המחיר נראה לי מוגזם ושנופח למען הצגת הנחה. הם טוענים שאלו חיישנים "מיוחדים" שמחוברים לעלוקה. מה דעתכם? תודה!
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
עברתי בכל הסוכניות בארץ ועדיין לא מצאתי רכב ספורט שעושה 6 שניות מ 0 ל 100 במחיר סביר וסכונות מכירות נורמליות אשר מוכנה למכור ולא לבזבז את הזמן . הצעות ?
הודעה אחרונה מאת joker2k, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שוקלים לרכוש ספורטאז' טורבו טופ. האם בעיות התחממות הגיר הרובוטי נפתרו? מישהו מכיר את הבעיה הנ"ל? https://thekoreancarblog.com/2019/10/14/kia-recall-7-speed-dct-in-south-korea/ האם התקלה רלוונטית גם לדגמים שמשווקים לישראל? תודה
הודעה אחרונה מאת LH79, -
-
- 3 תגובות
- 529 צפיות
מחפש רכב זול בתור רכב שני בעיקר לנסיעות עירוניות לעבודה ועוד קצת לנהגים הצעירים במשפחה. שני הרכבים אוטומטיים מנוע 1600. קילומטראזז נמוך ודומה ומחיר דומה. המלצות? הבדלי אמינות או צריכת דלק? משהו מיוחד לשים אליו לב לפני הקניה?
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, עקב הצטרפות בת אנוש חדשה למשפחה, אנו מחפשים להחליף את הפורד פוקוס סטיישן 2014 לרכב גדול יותר וחסכוני (היברידי). התקציב שלנו הוא בסביבות ה 45,000ש"ח, בתקווה כמובן שמחירת הפורד תוריד ממחיר הרכב. ממה שראיתי, מבחינת המחיר, טויוטה פריוס פלוס היא העומדת בתקציב, ובכל זאת, התקשיתי למצוא רכבי 7 מושבים נוספים. אני פחות מעוניין בפריוס פלוס בגלל בעיית מקום מאחורה ותא מטען קטן. אודה לעזרתכם סיבה: הגדלת המשפחה, רכב לזוג וארבעה ילדים, 2 בוסטרים וכסא תינוק. תקציב: 45,000 מקסימום מנוע: היברידי - חובה (אם יש חשמלית... אשמח לשמוע)
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום רב ברשותי כיום הונדה סיביק האצ'בק 2015 גיר ידני והייתי מעוניין להחליף לרכב עם מנוע טורבו. לפני כשנתיים עשיתי נסיעת מבחן על הגולף גרסת ה 150 כ"ס והיא מדהימה בעיניי מבחינת ביצועים,עיצוב והנדסת אנוש. הייתי אולי קונה אותה אם הייתה משווקת בארץ גם עם גיר ידני , עם גיר DSG עם קלאצ'ים יבשים אין מצב שאקנה. סיאט כמובן אותו רעיון רק בגרסת Low cost יש את ההונדה 1.5 טורבו אבל מה שקראתי בפורם כאן וגם בחו"ל לא ממש עשה לי חשק לקנות אותה. לא רואה טעם להחליף לרכב אחר עם מנוע אטמוספרי כי מחפש את המומנט והכיף שיש בטורבו ואם לא אז טוב לי עם שלי. השאלה אם יש אפשרויות אחרות אמינות כמובן שעליהן לא חשבתי , אשמח לשמוע הצעות נוספות תודה לכל העונים (-:
הודעה אחרונה מאת wildlands2019, -
- 1 תגובות
- 776 צפיות
היי לכולם, אני מתכנן לרכוש רכב אמין וחסכוני שנה הבאה (התכנון עד יולי/אוגוסט), רכב מתאים לבחור בן 20-21. מעוניין בפולקסווגן גולף 1.4 TSI 2016, ממליצים? למה/למה לא? אלטרנטיבות? חשוב לי לציין כי אני מחפש רכב שיספיק לי ל-5 עד 6 שנים אחרי רכישה. רכב יפה ולא מצריך המון טיפולים (כמובן, שלא מדובר פה בנהג משתולל). במידה ויש לכם המלצות לרכב אחר, אז כמה קריטריונים חשובים: - צריכת דלק יחסית חסכונים - לפחות ליטר ל-15 ק"מ - רכב קטן, עדיף בגודל גולף - מודל יחסית חדש - רכב יפה ואמין - אוטומט - עד 60.000 ש"ח. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת nepet, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 794 צפיות
מה אתם אומרים על מנוע 1800 היברידי צריכת דלק 1 ל 20 מה תוחלת החיים של מנוע היברידי?
הודעה אחרונה מאת motior, -
בהמשך לנושא הקודם שלי, עדיין לא נפלה החלטה - כדי שזה יקרה אני בודק את האפשרויות. מחפש המלצות על רכב ידני, עד 15,000 ש"ח +- (אם למישהו יש כיוון גם בפחות מזה, אשמח לשמוע) - עדיפות ל-5 דלתות, לא בהכרח דילברייקר - נסיעות מתוכננות; עירוני יום יומי, מחוץ לעיר (קו באר שבע-תל אביב) פעמיים בשבוע, נסיעות ארוכות לאילת/צפון אחת לשלושה חודשים. - צריכת דלק סביב 1:14 תהיה מצויינת - אמינות יחסית עד עכשיו שמעתי בעיקר המלצות על שברולט ספארק 2011/12, מעדיף לחפש אחרות. פחות מתחבר לאיך שהיא נראית. תודה רבה ואחלה שבוע
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שוקלים לרכוש לאשתי קומפקטית במקום הסיטרואן C1 ידנית בה היא נוהגת כיום. נסועה ממוצעת (15,000 ק"מ בשנה) לרוב לבד ברכב ולעיתים שני ילדים קטנים (הנכדים) כלומר צריך מקום מאחורה לשני כיסאות ילדים חשוב לה האסטתיקה (המראה) אין לה בעיה עם גיר רגיל ההפך והיא אוהבת תגובות מהירות וזריזות ויודעת לנהוג היטב אבל לא מתגרזנת עם הרכב (לא שממש אפשר עם C1). קבוצת VAG לא באה בחשבון מבחינתי בגלל הגיר הבעייתי הגו'לייטה יקרה ואולי פחות אמינה. כרגע מתכנס לוולוו V40 שלטעמי נותנת הכי הרבה תמורה לכסף בעיקר בדגם TR4 בגימור R-DESIGN עיצוב לטעמי, איכות תא נוסעים ברמת פרמיום גיר ומנוע מעולים. מכוניות מתוצרת המזרח הרחוק קצת פחות עושות לי את זה - יחסית עיצוב משעמם ולא ממש תמו…
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 712 צפיות
שבוע מבורך לכולכם ברשותי מאזדה 3 1.6 כבר 3 שנים הרכב משרת אותי נאמנה בלי שום תקלה,לאחרונה צצה לי הזדמנות למכירת הרכב במחיר נחמד מכיוון שאין באפשרותי להוסיף עוד הרבה כסף למשהו אחר,האם יהיה נכון למכור את הרכב גם מבחינת קמ וגם מבחינת מחיר האם השיקול כדאי ?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 676 צפיות
הי, מחפשים רכב ראשי לבית (בנוסף לרכב שני קטן). נסיעה יומית 60 ק"מ , ונסיעות נוספות דומות בסופי שבוע. בקשר לגיר רובוטי, מתלבטים - יש לנו טראומה מגולף 2013.. טורבו בא בחשבון אם האמינות מוכחת לאורך זמן. לא צרפתיות. אה, ומכוניות שאכן יש בשוק תקציב 60 k +-. במושב האחורי יש צורך בבוסטר מאחורי הנהג וכיסא תינוק נוסף (הפוך). לא יהיה אדם שלישי מאחור. בבגאג' טיולון ללא אמבטיה. דברים חשובים לדוגמא (יודע שלא תמיד אפשר לקבל הכול..): אמינות, צריכת דלק סבירה, כוח סביר, הרגשה כללית טובה של איכות הנסיעה. תודה
הודעה אחרונה מאת timmyy, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 454 צפיות
אני מחפש רכב פרטי ישן של 10 עד 12 שנה ומוטרד מעלות הביטוח. (כיום אני עם רכב של 26 שנה ומשלם חובה וצד ג' בלבד). איזה אתר מוצלח ומקיף יש המשווה עלות של ביטוח רכב? אתרים שאני נתקלתי בהם מספר הצעות הביטוח היה מצומצם ביותר.
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 865 צפיות
מבקש חוות דעת על הדגם הזה ספציפית. אמינות, צריכת דלק, נוחות נסיעה, עלויות אחזקה כמו טיפולים וחלפים כמו תושבות מנוע וכו' הבנתי שמדובר בגיר רציף, עד כמה הוא אמין? מחלות אופייניות של הרכב?
הודעה אחרונה מאת Danielmalka16, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אחי הולך לעשות כ 40K ק"מ בשנה. רובם על כביש 6 מצד לצד. טווח גמישות המחיר הוא רחב עד 70 K ש"ח. אין שום בעיה עם גיר רגיל. מעניין: צריכת דלק סביב 20 קמ"ל במהירויות כביש 6 עם קרוז עובד. כמובן קרוז קונטרול. משענת אמצע להניח את היד. נוחה ומפנקת עד כמה שאפשר. לא מעניין: גודל בגאז' שינוע נוסעים. עומדות על הפרק: 208 דיזל קקטוס דיזל רנו פלאונס דיזל רנו מגאן דיזל באות בחשבון: 208 1.2 110 כ"ס (צריכת דלק כביש 6?) קקטוס 1.2 110 כ"ס (צריכת דלק כביש 6?) רנו קליאו דיזל 308 1.2 C4 דיזל או 1.2 דעתכם המלומדת? מי מתאימה למשימה? האם ישנן עוד מועמדות שלא הבאנו בחשבון? תודות.
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
-
התייעצות לגבי שיטת רכישה
מאת Guest bud-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן, רציתי להתייעץ עם מביני עניין לפני שאני סוגר חוזה. אחרי הרבה לבטים ומחקרים ושיחות עם הרבה חברות, אני עומד לרכוש רכש בשווי 230K עם 20K מקדמה מחברת "euro קאר", מעבר למקדמה יש תשלום חודשי למשך 6 שנים ולאחר מכן בלון. אני מתכנן להחזיק את הרכב 7 שנים בערך ואז למכור. רציתי לשאול מספר דברים: 1. האם מישהו עבד איתם ומכיר? אני רואה שיש להם באתר ובפייסבוק תמונות של די הרבה מסירות ואנשים מרוצים, לי באופן אישי לא ניסו לעשות לי שום טריק (לא ניסו לדחוף רכב יד 01 למשל כמו בכל מני חברות אחרות), התייחסו ממש נחמד, תיאמו נסיעות מבחן אצל יבואנים ל2 רכבים, והשירות סה"כ אחלה. אבל עדיין חשבתי ששווה לבדוק אם מישהו כאן עבד איתם ומכיר. 2. אני לא מהאנשים שלוקחים מימון כי סכ…
הודעה אחרונה מאת KipodYam, -
-
סחירות של רכבי בנזין בעתיד הנראה לעין
מאת Guest bud-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני בתהלכי קניה של רכב ספורט יחסית נדיר שרץ על בנזין (נמכרות בערך 20 יחידות בשנה לפי מה שאני מכיר). אני קונה אותו במטרה להיות איתו כ6-7 שנים ואפילו יותר אם לא יהיו אילוצים אחרים. אבל אני מאוד חושש שכיוון שהשוק הולך לכיוון חשמלי או לפחות היברידי, אחרי 6-8 שנים הרכב יהיה לא סחיר בעליל. הייתי רוצה לשמוע מה דעתכם לגבי קניה היום של רכב בנזין במטרה להחזיק אותו להרבה שנים ולגבי סחירות של רכבים כאלה בעוד כ6-8 שנים.
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
לילה טוב, אני מחפש רכב אמין עד כ 20K משהו פשוט לאחזקה וחלפים זולים וזמינים. - צירכת דלק ממש לא משנה לי, אני לא נוסע הרבה בימים אלה - עדיף רכב קטן יחסית (עד גודל של גולף) - כמה שפחות ישן - גם ידני או אוטומטי לא קריטי אני בסדר עם שניהם, אולי עידפות לידני. - אם אפשר קצת פאן בדרך, מה טוב. הכי חושב לי אמינות, אמינות ואמינות! חוסך לBRZ וזקוק לקצת שקט כלכלי אחרי הרכב האחרון שהיה לי תודה רבה מראש!
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני מתעניין לקנות רנו קליאו 2011 אוט' 1.6, מצאתי ב14 אלף ואיך שהתחלנו לדבר הוא הסכים לרדת ל10K, בגלל זה אני חושד קצת. יש בעיות אמינות כלשהם בגיר? מחלות ידועות בדגם הזה? איך הוא בכללי מבחינת אמינות
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הי, אשמח להבין אם עבור רכב מ-2012 יש פה משהו חריג? תודה רבה! מדובר על לקסוס 200.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 868 צפיות
היי אני מחפש לאחותי רכב בתקציב של 40000 הרכב יסע בתוך תל אביב ועל ציר תל אביב הרצליה מה אני מחפש? 1)בטיחות 2)אמינות 3)הוצאות אחזקה 4)חסכוני בדלק רוב הזמן הרכב יהיה רק עם הנהג לבד או גג עם עוד נוסע אחד או שניים אשמח לעזרה לא ידני
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מחפש רכב דיזל, מנוע מעל 2000 סמק, לא קריטי מספר מקומות ולא קריטי צריכת דלק, התקציב הוא עד כ 180 אלף שקל. יד שניה לא פחות משנתון 2015. הנסועה העיקרית תהיה בכביש. על מה הייתם ממליצים.
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, אני מתעניין ברכישת ג׳יפון עד 100k. בגדול ההתלבטות הגדולה שלי היא בין טוסון לסופרטג, מבחינת עיצוב הטוסון קצת יותר מושך אותי.. אבל האמת שראיתי שיד לכל אחת כמה רמות גימור , מה שמעניין אותי זה רק המנועי 2.0 - אשמח לדעת מה ההבדלים ברמות גימור של כל רכב ומה בגדול ההבדלים בין שני הרכבים האלה. בנוסף, מה הייתם ממליצים? * כרגע עם ספיריט 2014 (צ.חדשה) ומה שמאוד חשוב לי זה לשמור על רמת אבזור גבוהה ככל שניתן.
-
- 2 תגובות
- 707 צפיות
על הפרק קניה של רנו גרנד סניק 2013 עם קילומטראז נמוך יחסית- 70,000. המוכר נראה ישר והרכב נראה טוב, אלא שאת הטיפולים הוא עשה אצל חבר ולא במוסך מורשה לפיכך אין מעקב טיפולים מסודר. חוץ מבדיקה במכון בדיקה- האם כדאי לבדוק אותו במוסך מורשה לקבל סטטוס של הרכב?
הודעה אחרונה מאת מרדכי שרקי, -
- 3 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום רב, אני מעוניין לרכוש רכב מסוג יונדאי טוסון בין השנים 2018-2016 (תלוי בתקציב שלי) אחד מהרמות גימור של מנועי ה-2.0 ניסיתי למצוא מידע ברשת מה הבדלים בין כל שנה באמות גימור אך לא הצלחתי למצוא על כך שום מידע אשמח אם מישהו יוכל לציין כאן נתונים כאלה ולעזור בברכה,
הודעה אחרונה מאת YuvalShs, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, אנחנו זוג נשוי בן 28 ו 26 ללא ילדים ( אבל עם 2 כלבים ) אשר נוסעים בשנה כ 25K-30K הרוב נסיעות בעיר אך כול סופ"ש מטיילים לפחות 300-400 קילומטר בממוצע. לאחרונה מכרנו אוקטביה VRS חדשה שקנינו כדי להשביע את הרעב שלי לרכבי ספורט ונהנו מאוד מאוד, אך הבנו שתחזוקה של רכב כזה בנסועה שלנו היא פשוט יקרה מדי ( לא הכי חסכוני, צמיגים יקרים נורא, ירידת ערך חולנית, וכמובן טיפולים יקרים). חשבנו על לקנות 2 רכבים, אחד לי ספורטיבי לסופשים ואחד לאשתי ולנו בכללי לנסיעות שלנו למשפחה של אשתי בצפון ובכללי בשבילה ליום יום ( כ 60 קילומטר ביום בעיר). הבנו ש 2 מכוניות לא יתנו לנו ככלום ולא נחסוך באמת ככה והחלטנו על מצב טיסה למשך שנה-שנתיים שבהם התאפק וארד מהתחום למעל החסכון ואז אלוהים גדול. …
הודעה אחרונה מאת igalkr11, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 614 צפיות
היי, מחפש רכב משני לנסיעות עירוניות בעיקר, בתקציב נמוך של 5000 שח. חשוב לי *אוטומטי *אמין *שנתון כמה שיותר גבוהה (רוצה להתרחק מאיזור הפעמיים טסט בשנה), *חסכוני בדלק. (אפשר גם רכב קטן) אשמח לעצתכם. תודה מראש, צחי.
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 791 צפיות
אהלן, אני מחפש רכב מיני/סופר מיני עד 30 אש"ח, אוטומט, חשוב לי מאוד אמינות ושיהיה חסכוני בדלק, נסועה שנתית נמוכה. אני מחפש כבר שבוע סוזוקי סוויפט, מיצובישי ספייס סטאר ומאזדה 2 ופחות מוצא תוצאות אז אם יש עוד אופציות טובות אשמח לשמוע.