ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,572 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 775 צפיות
היי חברים, אני מעוניין בקניית רכב עד תקציב עליון של 65,000 ש"ח. נוסע בין 22-25 אלף ק"מ בשנה (כולל פקקים בחזרה מת"א). אני מחפש רכב שיהיה אמין, חסכוני עם מראה טוב. אני בחור גדול 1.87 ולכן חשוב שהרכב יהיה נוח (אני כיום נוסע בסקודה פאביה ויש לציין כי היא נוחה לי. רציתי רכב גבוהה מסוג רכבי הפנאי, אך אני מבין שבתקציב שלי לא אוכל לקנות רכב שיהיה מספיק אמין (לדוגמא רנו קפצ'ור). התלהבתי מאוד מהויטרה אך היא לא בתקציב. סוזוקי קרוסאובר בשנתונים שמתאימים לי לתקציב אני רואה המון בעיות גיר. אשמח להמלצות לרכב שיכול להתאים לצרכים שלי, לאו דווקא רכב פנאי. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 0 תגובות
- 457 צפיות
הוצע לי אופל קורסה 2008 100 אלף ק"מ חוות דעת ממישהו שהיה בבעלות 3 דלתות יש תקלות נפוצות?
הודעה אחרונה מאת Yosef dori, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 780 צפיות
הי, לא מצאתי אף שרשור מרוכז בנושא. כן ראיתי כל מני המלצות כמו ״עזוב מכון לך למוסך שאתה סומך עליו ולפחח״ למרות שדיברתי עם חבר מכונאי במוסך מורשה ואמר שהוא הולך תמיד למכון, וספציפית לקומפיוטסט כי זה מראה ״כמה חיים נשאר למנוע, גיר וכו׳, מה שלא תראה במוסך״ האם יש הבדלים בין המכונים השונים, לדוגמה קומפיוטסט שיש לו טכנולוגיה שונה מאחרים או שכולם אותו הדבר? ומה אם אין מוסך שאני מכיר\סומך עליו שיבדוק את הרכב כמו שצריך (כנ״ל פחח)? (חשבתי לקחת רכב לבדוק בקומפיוטסט במודיעין מירושלים) תודה
הודעה אחרונה מאת שמוליק ק, -
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
האם בזמן העברת בעלות של רכב פרטי בדואר ניתן להזדהות עם רישיון נהיגה ולא עם תעודת זהות?
הודעה אחרונה מאת kurko1992, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
בס"ד שלום לכולם יש לנו הונדה ג'אז 2017 עכשיו אני מחפש רכב שני עד 60K (אפשר גם פחות) שיהיה רכב ספורטיבי או ספורט(אם אפשר) שיהיה כיף לנהוג בטיחותי אמין ולא יקר לתחזוק עדיפות לאוטומט אבל גם ידני סבבה ממה שחיפשתי ראיתי כמה אפשרויות שירוקו באיזור שנת 2011 (כדאי??) ג'ולייטה גם באותו שנתון (כדאי??) אשמח לדעת מה דעתכם על הרכבים ואשמח לעוד המלצות בעיקרון אני פתוח לכל הצעה ואם מישהו פה מכיר כאלה רכבים שנמכרים זה מעולה (אני מניח שרכבים כאלה מושכים רמאים) תודה לכל העוזרים
הודעה אחרונה מאת punz, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן, מכרתי את הבראבו ואני מעוניין להתקדם לרכב חדש יותר וזול יותר לאחזקה. לרוב נוהג כ 40 ק"מ מידי יום, ממבשרת לירושלים ופעם פעמיים בשבוע למרכז. מחפש רכב: 1) זול לאחזקה שלא ירוקן לי את הכיס במוסך. 2) לא צרפתי או איטלקי 3)צריכת דלק סבירה של עד 10 ק"מ לליטר 4) חזק מספיק להתמודד יומיומית עם העליות של ירושלים 5) רכב משנתון גבוה ככל האפשר ומאובזר. התקציב: עד 60K. רעיונות?
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רב, מצ"ב בדיקה במכון "מבדק" בהרצליה, לרנו גרנד סניק 2013 בנזין שערכתי היום, אשמח לעזרה וייעוץ. האם באופן כללי הבדיקה טובה לרכב בגיל הזה? ועם נסועה זו? (126000 ק"מ) לא הצלחתי להעלות את תוצאות הקומפרסיה אך יש שם גרף עם 4 עמודות ובכולן בין 51 ל53 אחוזים. מדובר ברכב מקרסו טרייד: גרנד סניק 2013, 126000 ק"מ, יד ראשונה מליסינג. תוספות: סאן רוף (שאין לי צורך בו ולכן "לא הסכמתי" להחשיב אותו בשקלול העיסקה) אחריות לשנה על 10 מכלולים של קרסו + השבחה (כבר שופץ מדחס מזגן בעלות 2000 ש"ח על חשבון קרסו) מחירון לאחר שקלולים (והתעלמות מהסאן רוף) כ47000 ש"ח. לאחר מו"מ העיסקה היא טרייד אין: 31000 ש"ח + הרכב שלי (רנו גרנד סניק 2008, מחירון כ16000 …
הודעה אחרונה מאת yo-h, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 471 צפיות
שלום לחברי הפורום, אשמח לעזרתכם לפני רכישת רכב בתקציב של 40-65 אלף שקלים (לסטודנט בשנה אחרונה). רנו קליאו קולקשיין- מבחינה וויזואלית אני אוהב אותה, מקריאה בפורום הבנתי שהיא חסכונית ומתאימה לצעירים. יש לי חשש מבחינת מכירה עתידית מתיקונים וטיפולים- חושש מהאמינות , הבנתי שבערך ב60אלף קילומטר מתחילות בעיות בגיר/במחשב גיר ושזה עניין של כמה אלפים טובים לתקן. מתלבט אם שווה לי לרכוש בתקרת הקציב את השנתון של 2017 (לאחר שעשו לו מתיחת פנים קטנה) או שעדיף להשתמש בגבול התחתון של התקציב ולרכוש שנתונים נמוכים מדי. אשמח לשמוע חוות דעת מבעלי הרכב או מכאלו שמכירים. בכללי אני מחפש רכב שנראה טוב וצעיר, אמין, מיוחד ועדיף שלא זולל יותר מדי דלק. …
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי, אשמח לקבל ייעוץ בנוגע לבדיקה של רכב לפני הרכישה (זו הבדיקה שהתקבלה מהמוכר) לפני שאני מבצע בדיקה יזומה מטעמי. האם בהתאם לתוצאות שווה בכלל להמשיך עם העסקה. תודה לעוזרים
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 565 צפיות
מחפשים רכב נוח, בטיחותי ואמין, אוטומט, עד 45,000 ש"ח, סביב ה100,000 ק"מ, קצר יחסית- לחניה נוחה בעיר.. צוברים מעט קילומטראז' כך שצריכת דלק פחות משנה. נשמח למיזוג חזק, שדה ראיה אחורי רחב והאצה שקטה.. מתלבטים בין (לפי סדר עדיפות) 1. הונדה ג'אז 2. טויוטה יאריס 3. סקודה פאביה 4.פורד פוקוס האצ'בק 5.מיצובישי ספייס סטאר 6.קיה ריו? נשמח לדעתכם.. תודה!
-
- 8 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אני מעוניין ברכב שישמש אותי לעבודה עם הרבה נסיעות קצרות במהלך היום מצד שני אני צריך 7 מקומות יש לי אפשרות לקבל רכב מיני מהעבודה ולהישאר עם רכב ישן שלי (mpv) למשפחה או לקבל 1500 שקל בחודש בשני המקרים הדלק על חשבון העבודה חשבתי שיותר ישתלם לקנות רכב משלי עד סכום של 40k לשלם כל חודש 1000 להלוואה ולהשאיר 500 לשאר ההוצאות ובסוף התקופה ישאר לי הרכב בעצמו וגם אני יסע ברכב הרבה יותר נח האם החשבון שלי נכון והאם הרכב הזה מומלץ? אם לא האם יש רעיונות לרכבים נוספים בסכום הזה?
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 583 צפיות
שוקל לרכוש את הרכב הנ"ל (דגם הפרימיום). האם קיימות בעיות מוכרות בדגם ? אשמח לחוות דעת באופן כללי. תודה Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Cycleman, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אהלן, הפוסט הזה הולך להיות ארוך… מתנצל מראש אני מחפש רכב ראשון לנסיעות של כ20-25k קילומטר בשנה, כאשר הרוב המוחלט של הנסועה יהיה בינעירוני (כ80%), כאשר רוב הנסיעות במישור (אשקלון-הרצליה) ובסופשים טיולים לצפון ו/או אילת. הייתי רוצה לנסוע על מהירות שיוט נורמלית (120-130 קמש) ולא להישאר מאחור על 90 קמש בנתיב הימני, כך שרצוי שהאוטו יהיה עם קצת כוח לשיוט רצוי גם בקרת שיוט בנסועה כזאת - אבזור חשוב. אני בן 23 (נהג צעיר, לא חדש אך ללא ניסיון ועבר ביטוחי = ביטוח יקר מהרגיל) והרכב יהיה ההתחייבות היחידה שלי, כך שלהחזיק אותו כנראה לא יהיה בעיה אך עדיין הייתי מעדיף שיהיה אמין ועם עלויות אחזקה סבירות. חשבתי על סופר מיני מטורבטת: קליאו 0.9 טורבו ידני - נראה שאפשר ל…
הודעה אחרונה מאת ModChiP, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מה אתם אומרים על בדיקת הרכב הזו? שווה לקנות?יש מקום להוריד במחיר? (רוצה מחיר מחירון)
הודעה אחרונה מאת rotemb, -
-
משום מה לא מצא לי כלום בחיפוש, לא יודע אם הבעיה אצלי או שאכן אין שום מידע. ראיתי בפרוספקט שהוא עם אוריאה, מה זה אומר הלכה למעשה? מה העלות של זה? יש עלויות עקיפות נוספות? כרגע אני עם דאסטר דיזל חדשה ואין לי אוריאה כמובן ולכן שואל. יש מידע נוסף לגבי תקלות וכו' מחו"ל?
הודעה אחרונה מאת El_LOBO, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 671 צפיות
אהלן קציתי לשמוע חוות דעת על המיצובישי לנסר ספורטבק. תקלות, אחזקה, צריכת דלק, ובכללי איך היא מתנהגת, איך סוחבת וכאלה. תודה רבה Sent from my Phone 2 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Potato, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1 אלף צפיות
כרגע חושב על היונדאי i20 או הקיה ריו בדגמי הטורבו. פתוח לעוד רעיונות והמלצות (פחות בקטע של הואגיות וצ'מפיון). נוסע הרבה (25k) כולל העליות של ירושלים. תודה
הודעה אחרונה מאת Avishay Perry, -
-
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 23 אלף צפיות
מבחינת רכב דיזל נראה שהקודיאק לוקחת בכל פרמטר חוץ המראה החיצוני (לדעתי). הייתי די סגור על הקודיאק עד שהאמינות עלתה על הפרק, במיוחד בכל מה שקשור לתיבת ההילוכים הידוע לשימצה DSG, הבנתי שהDSG7 הרטוב יותר אמין על הנייר אבל עדיין זה תלוי באופן הנהיגה וגם התחזוקה מאוד יקרה, ולקנות רכב חדש ב180k ללא שקט נפשי ועלויות אחזקה גבוהות של הגיר נראה קצת מפחיד. מה שכן שמעתי פה ושם שגם גיר הcvt בניסאן לא מבריק (בגוק ובקשקאי לא בטוח אם זה אותו דבר באקסטרייל) וגם לו יש תקלות. מישהו יכול להאיר קצת אור על הנושא?
הודעה אחרונה מאת mavmav, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 473 צפיות
שלום לכולם, הסיפור דיי ארוך אז אנסה כמה שיותר לקצר במילים ולהסביר את עצמי, כרגע יש לנו אוקטביה VRS 2019, אנחנו מתים על האוטו והוא משמש את אשתי 90% מהזמן ואותי רק בימיי שישי ושבת לצורך מסלול או טיול, אנחנו נוסעים כ 30 אלף קילומטר בשנה נסיעה משולבת, הקילומטרז' הגבוהה בשנה למרות שאשתי עובדת בעיר נוסע בעיקר מכל שבת שניה שאנחנו נוסעים לבקר את ההורים שלה בצפון שזה כ 180 קילומטר לכיוון ומהסופשים שאני נוסע לפצאל, עושה נס הרים או בכללי קצת נהנה מירידות סדום ערד. הגענו למסקנה שזה לא כלכלי ונורא קשה לתחזק רכב כל כך יקר שישמש גם בתור רכב יום יומי וגם לרכב ספורטיבי למרות שנורא קשה לנו המחשבה של להחליף אותו כי התרגלנו לאיכות חומרים, נוחות וכוח, אבל הבלאי גדול מדי ויקר מדי, החלטנו לקנ…
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 704 צפיות
שלום בערך עוד כמה חודשים אצטרך לקנות אוטו פרטי, תקציב של עד 20-30 אלף שקל (לא כולל ביטוח, הוצאות, תקלות אפשריות, דלק וכו) ואני חיפשתי מספר רכבים לקנייה אפשרית אני מחפש בעיקרון רכב שיהיה כיפי לנהיגה, לא כל כך אכפת לי צריכת דלק כי אני לא נוסע הרבה לגבי אמינות זה חשוב אבל בגלל התקציב שלי והרצונות שלי אני יודע שאי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה כי כן מדובר על מכוניות יחסית ישנות ובעיקרון זה תלוי בעיקר במזל ובעלים הקודמים של האוטו להלן כמה דגמים שחשבתי לקנות במסגרת התקציב: יגואר X Type 2007/2008 יונדאי קופה 2007/2008 עם המנוע 2.7 סיאט איביזה Fr 2011/2012 מאזדה 6 גרסת ה2.5 ליטר שנתון 2010 או יותר ישנה בגרסת ה2.3 כמובן שיש לי עוד הרבה זמן עד…
הודעה אחרונה מאת Krd, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 33 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
אני לא ידעתי לענות או לכוון אותו, דגם ה1.2 פרימיום עולה לפני מיקוח כ170K על הכביש דגם ה1.6 פרימיום עולה לפני מיקוח כ190K על הכביש האם הפער של ה20K מצדיק את הרכישה. לפי האבזור נראה שה1.6 מגיע עם מנוע חזק יותר, ג'נט 19 במקום 18, ופתיחת תא מטען בזיהוי רגל, האם יש עוד משהו שלא מופיע באבזור שמצדיק את הפער הזה?
הודעה אחרונה מאת yuvalganim, -
-
- 4 תגובות
- 928 צפיות
שלום, ברשותי יאריס 2015 מעוניין למכור אותה ולרכוש רכב בטיחותי יותר שגם נותן תחושת ביטחון לנוסעת. כאמור הרכב הוא רכב שני ,כל הנסיעות יהיו עירוניות(גרים בכרמל הרבה עליות) , כרגע אנחנו זוג +1. הרכב יהיה של אשתי. ממוצע שנתי של 5 אלף קמ . התקציב הוא 80-90K. כרגע הרכב הוא 2015 ולכן מעוניין לפחות לעלות שנתון מבדיקה שעשיתי ביד2 עולה כי הרכבים שעולים על הקטגוריה שלי הם: ניסאן קשקאי 2016 סוזוקי ויטרה 2016 קיה ספוטרז 2016 אשמח לקבל המלצות של בעד/נגד או המלצות על רכבים אחרים. תודה ומועדים לשמחה
הודעה אחרונה מאת levyaron23, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, נתקלתי ברכב יד שנייה עם נתונים טובים שאני שוקל לקנות. המוכר שלח לי את הטופס בדיקה שהוא עשה וציין שהרכב עבר תאונה עם פגיעת שלדה אצל היד 1 (הם יד שנייה). אשמח לשמוע את דעתכם, כמה הפגיעה הזאת רצינית והאם כדאי לוותר על הרכב. תודה
-
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי, הגיע הרגע לרכוש לאשתי את הרכב הראשון שלה. דרישות מהרכב, שיהיה אוטומט, מיני/סופר מיני היא לרוב תיסע לבד או עם עוד אדם אחד ברכב ושיהיה יחסית אמין. התקציב הוא סביב ה10-12, מצאתי 4 רכבים שמשכו לי את העין ואשמח לקבל מכם דעות. אופל קורסה 2011 עם 150 אלף קמ יד שניה פורד פיאסטה 2010 עם 170 אלף קמ יד שלישית רנו קליאו 2008 עם 103 אלף קמ לא מצויינת יד פיגו 207 שנת 2010 עם 95 אלף קמ יד שניה אם ישנם רכבים אחרים מומלצים אשמח לשמוע. תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת khalil, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 502 צפיות
שלום, אני מחפש רכב אוטומט חסכוני באיזור ה30+-, מוכן להשקיע קצת יותר לרכב טוב אם אין רכב שעומד בדרישות במחיר הזה. רוב הזמן נוסע לבד ברכב, מרווח מאחור ותא מטען לא חשובים, נוחות נסיעה כן חשובה. צריך רכב שיהיה חסכוני אבל לא חלש לנסיעות בינעירוניות. תודה
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
ערב טוב, מצאתי אקזמפלר יד 1 ידנית פרטית מודל 2016, 120 אלף ק"מ. הקילומטראז' אכן מעט גבוה, אך רובו המוחלט נעשה בשיוט בבין עירוני על כביש 6, לכן אני פחות חושש. הרכב טופל במורשה יבואן עד לפני חצי שנה, ולאחר מכן במוסך מורשה רגיל (עם ביקורות טובות יחסית), יש קבלות על הכל. כמה שאלות: 1. הוחלפו ברכב משולשים קדמיים לפני חודשיים, לאחר שהרכב גמע 115k ק"מ, האם זה בלאי סביר בהינתן שהנסיעות היו בינעירוניות? כמו כן, האם יכול להיות שמדובר במשולשים מקוריים אם עלותם הייתה 320 שקלים ליחידה במוסך לא מורשה יבואן? בעל הרכב לא כל כך מבין בזה ולא יודע להגיד ולכן הפנה אותי לדבר עם המוסך שביצע את ההחלפה ביום ראשון. 2. הבחנתי שנוזל הקירור בצבע ירוק, האם יש איזשהו נוזל קירור של פיג'ו בצבע …
הודעה אחרונה מאת Ron.P, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 516 צפיות
שלום רב, אנו מחפשים המלצות לרכב משפחתי מפנק. 5 מקומות, מרווח, עדיפות להיברידי , עדיפות ל SUV - אבל לא חובה תקציב 180-190 אלף. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 742 צפיות
שלום רב, באפשרותי לבחור בין 2 רכבי ליסינג ואשמח לשמוע יתרונות/ חסרונות. אנו משפחה עם 3 ילדים (מגיל שנתיים ועד 9) והרכב ישמש כרכב עיקרי לכן חשוב שיהיה מרווח מאחורה וגם מקדימה. בנוסף אשמח לשמוע עוד יתרונות/ וחסרונות לכל רכב. כמובן שעניין צריכת הדלק וירידת הערך אינו משמעותי. טיוטה קורולה 1.6 בנזין. רנו גארנד קופה 1.5 דיזל. נקודה נוספת - לרכב יחובר וו גרירה לעגלה. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת borsood, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 72 תגובות
- 49.7 אלף צפיות
המדריך הכמעט מלא ל"איך לא ליפול בפח של סוחרים" מדריך זה ידאג ללוות אתכם בשלב הטרום רכישה ולא יטפל כלל וכלל באספקט הטכני/מכני. מטרתו לעזור למנוע נפילה בפח של נוכלים רבים ומרובים בתחום הזה, בין אם פרטיים ובין אם סוחרים. אז שלב ראשון הוא להחליט על תקציב וסוג הרכב המתאים לכם. כמו שציינתי, בזה לא אעסוק ונתחיל את המדריך מהשלב שבו אתם כבר יודעים בדיוק איזה רכב אתם רוצים לרכוש. רכישה מאדם פרטי (או פרטי לכאורה) 1. שלב ראשון הוא חיפוש הרכב. ניתן לחפש רכבים בלוחות באינטרנט, לוחות בעיתונים, מודעות על רכבים, לברר עם חברים על רכב למכירה ועוד. אפשר ואפילו כדאי לחפש מודעות על רכבים חונים. תתפלאו לגלות כמה רכבים יפים וטובים עומדים ל…
הודעה אחרונה מאת ATok, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 19 תגובות
- 26.7 אלף צפיות
מאת: איתמר ג'ורג'. שלום לכולם, לאור השאלות החוזרות ונשנות בפורום בנוגע לרכישת רכב (בעיקר משומש) החלטתי לכתוב מדריך בנושא על מנת לעזור לשואלים ולעונים, אשמח אם הוא יהפוך לדביק וכמובן אשמח לקבל הצעות לשיפור המדריך מחברי הפורום. לפני כ- 8 שנים, כשהייתי צעיר ויפה (היום אני רק יפה כתבתי את המדריך לשימור צבע הרכב בפנאטיות שאמנם ככל שעבר הזמן היה פחות רלוונטי ומדויק כ"כ וחבר הפורום rupni עשה עבודה נפלאה, שיפר אותו ועדכן אותו. היום, לאחר שצברתי כמה שנות ניסיון בקניית רכבים ואחזקה של רכבים מסוגים שונים, אני מגיש לכם את "המדריך המלא לרכישת רכב משומש". שוק הרכב עבר תהפוכות בשנים האחרונות ואני הולך לשבור כמה מיתוסים כמו אמינות, ירידת ערך וסחירות. קריאה …
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -