Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2439 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לפני רכישת טויוטה אוונסיס 2017 והולך לפגישת סגירה עם סוכנות של טויוטה. המחירון של הרכב הוא 94 אולם המחיר המשוקלל הוא 103 היות ויש לו קילומטרז נמוך. אני מצד אחד לא רוצה לשלם יותר מדי ומצד שני לא להתווכח סתם בלי להבין את המחיר המקובל והראוי. האם הלכה למעשה משלמים מה שרשום במחירון או שהגיוני שאנסה להוריד אותם? בכמה - 3%, 5%, 10%?

פורסם

אוונסיס, בשונה מקורולה/ ורסו/ראב 4/ לנד קרוזר, נסחרת בפועל מתחת למחירון.

כמה? תלוי מכישורי משא ומתן שלך, אלטרנטיבות אחרות ברגע זה בלוח יד 2 ומוכנות המוכר להתגמש.

היתה לא מזמן תקופה של כמה חודשים ( לקראת סיום ייצור של אוונסיס בעולם ) - הורידו את המחיר בסוכנויות טויוטה לרמה של קורולה gli.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

רק לידיעה ולכושר מיקוח. מגרשי רכב אינם משלמים למוכר מחירון משוקלל. גם כשהם מוכנים לשלם מחירון ( נדיר אבל רכב עם נתונים טובים כמו הרכב הנ"ל) הם משלמים מחירון אך ללא התחשבות בשאר הנתונים.

כאשר הם מוכרים הם מנסים לקבל מחירון משוקלל.

זה יתן לך את הרפרנס כמה לשלם. אוונסיס לא נהנית משוק חזק מכיוון שסגמנט המנהלים די חלש ומול המתחרות שלה היא נחשבת מאוד אפרורית ולא מהנה לנהיגה.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם

במגרשים וסוכנויות טרייד אין בדכ משתמשים במחירון כדי לשים עליו x ולרשום מתחת מחיר "מבצע".

ביד2 לרוב אפילו לא מציינים במודעה מה המחירון-אתה רואה את המתחרים וזה קל.

בכל מקרה ברוב המוחלט של המקרים קונים בפחות ממחירון, אבל לפעמים רק במעט (5%).

דוגמא לא מייצגת של סגמנט ששומר ערך ולעיתים נמכר ממש מעל מחירון הוא רכבי שטח אמייתים עם הילוך כוח בעיקר 7 מקומות, לדוגמא תסתכל ביד2 על לנדקרוזרים אזור 2006.

במקרה של אוונסיס יש לי תחושה שמנסים לרכב על האמינות והסחירות של דגמי טויוטה אחרים כדי להצדיק מחירון.

פורסם

שים לב שהרבה פעמים הסוכנים בעצמם לא יודעים מה המחירון ופילו מנפחים אותו בכוונת תחילה. תבדוק טוב טוב. דבר שני אל תוותר על בדיקה מטעמך ודבר שלישי תבקש מהם מידע ממרכז הסליקה של חברות הביטוח, היה כבר מקרה עם טויוטה סלקט שמכרו רכב שעבר תאונה לא קלה ודרשו עליו מחירון:

קישור לכתבה

פורסם

בטויוטה סלקט משלמים לך על רכב מצוין מחירון פחות 2000-6000₪ מנסיון ולא מתחשבים בשקלול אפילו אם הרגב עלה בדצמבר לכביש.

כשקונים הם מתייחסים לחודש עליה, למחירון לוי יצחק שבו כתוב שמגיע להם 5% יותר ובקיצור- זה הרווח שלהם. אם זה שווה לך? תחליט לבד. אני מעדיף לחפש רכב שמור ביד 2 מאדם מסודר עם כל התיעוד. בהצלחה

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

אבל זה רק אתה ועוד מספר קטן של אנשים.

שמכרתי את הרכב הקודם רשמתי מחיר אבל הוספתי שאני גמיש במחיר. התקשרו אלי 2 אנשים פרטיים ועוד 200 סוחרים.

בהתחלה סיננתי את הסוחרים אבל התברר לי שכנראה אנשים פרטיים לא ממש רוצים.

בסוף בא לי סוחר, נתן לי מזומן כמו שסגרנו בטלפון, זכרון דברים, העברת בעלות, לקח את הרכב ואמר להתראות

פורסם

לא ברור מה ניסית לומר פה. נתת פה הערה כללית מדי.

איזה רכב, איזה שנה, כמה ביקשת...

פורסם

יונדאי סטנדרטית. רשמתי מחיר בסדר גודל של כל הרכבים שם.

מה שרציתי להגיד. כנראה קונים פרטיים קצת עצלנים (או בלי רכב) ללכת לחפש רכבים ולבזבז ימים שלמים לסוע לבדוק רכבים, אולי סוחר יותר חרטטן ויודע למרוח אנשים, אולי אנשים חשדנים מידי ושואלים את עצמם למה הוא גמיש מידי?

פורסם

יונדאי סטנדרטית שיש ממנה עוד 200 רכבים למכירה, חלקם הגדול ישירות מחברות ליסינג עם אחריות ובתשלומים?

או יונדאי וותיקה יותר,יד שניה/ שלישית , עם עבר ליסינגי שיש ממנה עוד 300 כאלה?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

האופציה השניה. המחיר שמכרתי ביום שפרסמתי אמרתי לאישתי שאם בנאדם יבוא וירצה במחיר הזה אני מוכר. לא כי אני נדיב אלא כי הערכתי שזה המחיר הריאלי שלה בשוק (למרות שמחירון יד2 גבוה יותר מהערכה שלי ומחירון לוי יצחק גבוה יותר ממחירון יד 2)

פורסם

תתפלא,אבל למצוא איי30 מ2012-2013 עם נתונים סבירים אפילו מליסינג לשעבר זו משימה לא פשוטה.

אני כבר חודשיים על הלוחות מחפש איי30 עם ק"מ סביר.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

יכול להיות הרבה סיבות שאנשים פרטיים לא התקשרו.

אולי לא רשמת ק"מ? או מחיר? או שהמודעה לא נוסחה כראוי? אולי לא היו תמונות?

כאשר אין מחיר - המוכר רוצה מחיר גבוה.

כאשר אין ק"מ במודעה- הק"מ גבוה מהממוצע.

אם לא מצויין איזה יד- הרכב עם יותר מדי ידיים.

אם אין תמונה או שהתמונה לא טובה - לא אבזבז את הזמן בשביל לראות רכב שאולי, רק אולי, נראה טוב. יש עוד עשרות מודעות כמוך.

מה שאני מנסה להגיד, שמספיק שלא תפרסם כמו שצריך אז אנשים לא יבזבזו את הזמן על הרכב שלך אבל סוחרים כן כי זאת העבודה שלהם והם מחפשים מציאות.

פורסם

רשמתי הכל. מחיר, ק"מ, יד. תמונה. רשמתי מה הוחלף בחצי שנה האחרונה. מידע נוסף שיש לי.

אני לא מתלונן על אנשים למה הם לא באו לקנות אבל אני כמעט משוכנע שלאותו סוחר (בעל מגרש) היה לקוח שחיפש רכב כזה. ביום שהוא התקשר הוא בא לקחת את הרכב ועשה העברת בעלות. אז כולם יצאו מרוצים, אני מכרתי רכב שכבר לא שירת אותי ושהייתי צריך לעשות לו טיפול תקופתי במחיר הוגן לטעמי (למרות שהייתי "פראייר"), הקונה קנה רכב כנראה קצת פחות ממחירון וסוחר שעשה יומית נכבדת.

פורסם

מחירון של מי?

יד 2 מנסים לקלוע למחיר שוק.

יצחק לוי זה מחירון לשמאים.

מן הסתם זה לא מוצהר שהוא רק להם וכל אחד מתייחס לאיזה מחירון שהוא רוצה, מה שחשוב כמו שאמרו זה לדעת מחיר שוק אמיתי של רכב ספציפי. בנוסף לטויוטה סלקט יש מוניטין טוב יחסית לעומת מגרש רגיל וזה מתבטא במחיר. אין לך מה להרגיש לא נעים לגבי ההתמקחות, הם מנסים לקחת כמה שיותר, תנסה כמה שפחות.

• תוכן חדש...