Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2442 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי, בשיחה שהיתה לי עם סוכנות שמוכרת רכב שעבר תאונה (כיום מתוקן ונמכר עם אחריות), הם הראו לי דוח שמאי על תאונה שהיתה שבו נקבעה ירידת ערך בכמה אלפי שקלים אבל לא באחוזים. לטענתם זה מעיד על משהו פיצוי חד פעמי ולא ירידה בערך האוטו. האמנם?

פורסם (נערך)

גם אני רוצה פיצוי חד פעמי (על עגמת נפש). איפה נרשמים ?

אבל עכשיו ברצינות. תאונת טמבון אינה ירידת ערך אבל יכולה לעלות הרבה. במיוחד אם טמבון חדש עם אבזור רדאר.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

דלת פגוש אחורי הוחלפה, שמאי קבע ירידת ערך של אלפי שקלים. האם זה אמור להשפיע על מחיר המכירה? אם כן, האם במלוא הסכום שקבע השמאי?

פורסם

נכון . דלת , פגוש הם חלקים נתיקים. אין בהם כמעט ירידת ערך. זה לא חלקי מרכב. קל להחליף אותם. אבל המחיר שלהם לא זול.

פורסם
נכון . דלת , פגוש הם חלקים נתיקים. אין בהם כמעט ירידת ערך. זה לא חלקי מרכב. קל להחליף אותם. אבל המחיר שלהם לא זול.

לא מדובר על עלות התיקון אלא על ירידת ערך.

ירידת הערך בשקלים צריכה להיות מתורגמת לאחוזים בהתאם לערך המחירון בעת קרות מקרה הביטוח.

הי, בשיחה שהיתה לי עם סוכנות שמוכרת רכב שעבר תאונה (כיום מתוקן ונמכר עם אחריות), הם הראו לי דוח שמאי על תאונה שהיתה שבו נקבעה ירידת ערך בכמה אלפי שקלים אבל לא באחוזים. לטענתם זה מעיד על משהו פיצוי חד פעמי ולא ירידה בערך האוטו. האמנם?

מסוכנות שמוכרת לך לוקש כזה הייתי מתרחק כמו מאש - שטויות במיץ עגבניות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

באיזה רכב מדובר? אם שמאי קבע פיצוי כספי יש בוושאות ירידת ערך וזה שהסוכן המומחיות שלו זה לערבב אנשים זה משהו אחר. מבחינתם מלפפון בשוק ומכונית זה אותו הדבר.

פורסם

לא מסתדר לי דוח שמאי בו רשומה ירידת ערך בשקלים ולא באחוזים.

לא נתקלתי בזה אף פעם.

וזה לא הגיוני - חברת הביטוח משלמת ירידת ערך בניכוי השתתפות עצמית של בעל הרכב ( בדרך כלל 1.5% ). זה אומר שבירידת ערך של 4.5% חברת ביטוח משלמת לבעל הרכב 3% בלבד. שמאות בשקלים לא מאפשרת שום חישוב של השתתפות.

יש כנראה אי הבנה של הדוח, אולי בכל זאת מדובר בעלות התיקון?

או ככל הנראה מספרים לך סיפורי סבתא מפסטיבל מספרי הסיפורים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בדקתי לא מזמן רכב יד שניה והוצאתי דוח סליקה של חברות הביטוח. גם שם הופיע סעיף של תשלום ירידת ערך אבל בעמודה של אחוזים היה 0.

פורסם

דוח סליקה ודוח שמאי זה לא אותו דבר.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

גם לי מוזר דו"ח שמאי ללא הערך באחוזים. ייתכן בהחלט שמצוין הסכום השקלי, שהינו מהווה את האחוז מגובה מחירון לוי יצחק בעת קרות האירוע - אבל האחוז אמור להופיע.

לרב החלפת מכסה מנוע / פגוש מלווה בירידית ערך של חצי אחוז עד אחוז אבל גם לא תמיד.

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם
גם לי מוזר דו"ח שמאי ללא הערך באחוזים. ייתכן בהחלט שמצוין הסכום השקלי, שהינו מהווה את האחוז מגובה מחירון לוי יצחק בעת קרות האירוע - אבל האחוז אמור להופיע.

לרב החלפת מכסה מנוע / פגוש מלווה בירידית ערך של חצי אחוז עד אחוז אבל גם לא תמיד.

יש בידי דוח של מרכז הסליקה של חברות הביטוח, תחת העמודה ״סכומים ששולמו בגין ירידת ערך״ רשום את הסכום הנ״ל. מדובר על אוונסיס 2017

פורסם

בדוח סליקה זה הגיוני ( לא באחוזים ).

מה הסכום ששולם בגין ירידת ערך?

אם זה כמה אלפים בודדים, הכל מסתדר.

פורסם
בדוח סליקה זה הגיוני ( לא באחוזים ).

מה הסכום ששולם בגין ירידת ערך?

אם זה כמה אלפים בודדים, הכל מסתדר.

5000. הגיוני שאוריד להם את הסכום הזה מהמחירון המשוקלל?

פורסם

אם זה שולם בירידת ערך לא מזמן, אז כן. אם זה היה ב 2017, המחירון מאז ירד ובשקלים אותה ירידת ערך תהיה יותר קטנה ( אני לא יודע לחשב בכמה יותר קטנה).

• תוכן חדש...