Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי:

בפעם האחרונה שהרצתי חיפוש בנושא, אני זוכר שמצאתי שרשור באורך 6-7 עמודים (עכשיו אני משום מה לא מוצא אותו) שנמשך עד הרגע שבו מוטי הכריע את הכף והכריז שירידה/בלימה עם הילוך, היא יותר חסכונית מירידה/בלימה בניוטרל... (הבנתי שהיה מעורבת תחרות חסכון בדלק, ומשהו לגבי אחוזים)

עכשיו: מאז שקראתי את השרשור הזה, חשבתי שהבנתי למה זה קורה, ואז היכתה בי היום מחשבה מטרידה - שמא הנתונים שנמסרו ע"י מוטי הם אומנם נכונים, אבל המסקנה הסופית איננה נכונה!

אם אני זוכר נכון, מוטי טען שבתחרות חסכון דלק, הם חיברו מחשב לשקע הדיאגנוזה של הרכב, ובדקו את כמות הדלק שמוציא האינג'קטור בכל הצתה.

המחשב הראה שבניוטרל - האינג'קטור מוציא 1.1 אחוז, לעומת הילוך - שבו האינג'קטור הוציא 0.7 אחוז (אני מניח מהיכולת המקסימלית של האינג'קטור).

ועד כאן, הכל נשמע הגיוני... (ומאחר וזה נבדק במחשב - אז זה גם עובדה).

אבל כאן מתחילות הבעיות שהכו בי היום בדרך הביתה:

(אני אתן דוגמא על מנת לפשט את העניין)

ניקח מצב רגיל של ניוטרל ב~1000 סל"ד, מול: הילוך בתחום ה3000 סל"ד, אוקיי?

ונצא מנקודת הנחה שה100% של יכולת האינג'קטור זה 100 מיליליטר דלק (אני סתם זרקתי מספר - לא לקפוץ עלי).

כלומר 1.1%=1.1 מיליליטר, ו0.7%=0.7 מ"ל.

ונמצא מנק' הנחה שיש לנו הצתה אחת לכל 1 סל"ד, אז ב3000 סל"ד יהיו לנו 3000 הצתות ו3000 הזרקות דלק)

עד כאן ברור?... (אני מקווה שכן).

מפה נעשה משוואה פשוטה:

בסרק:

1000 (סל"ד/הצטות) * 1.1 (אחוזים/מיליליטר דלק) = 1100 מ"ל דלק לדקה

ולעומת זאת בהילוך:

3000 (סל"ד/הצטות) * 0.7 (אחוזים/מיליליטר דלק) = 2100 מ"ל דלק לדקה!!

או אפילו במקרה יותר קיצוני (במידה ואנחנו ממש בולמים עם המנוע):

4000 (סל"ד/הצטות) * 0.7 (אחוזים/מיליליטר דלק) = 2800 מ"ל דלק לדקה!!!

מהחישוב הזה - ניתן לראות שאומנם ההזרקה היא יותר קטנה באחוזים, אבל בסופו של דבר - בכל זאת מדובר בבזבוז גדול יותר! (כמעט פי שניים עד שלוש יותר)

(אנא מכם המנעו מהערות מיותרות - אני כרגע לא מדבר על מה יותר "בריא" למנוע/בלמים, או מה פחות/יותר מסוכן - אלא מתייחס נטו לצריכת דלק... לא יותר מזה).

אז מה בעצם נכון????

האם ייתכן שנפלה פה טעות, ובכל זאת ניוטרל חוסך יותר דלק???

(מוטי - אשמח לקבל גם תשובה שלך במידה ותוכל).

בברכה!

יונתן.

פורסם

כמות הדלק לא נקבעת על ידי נוסחה, אלא על ידי מחשב ההזרקה.

יכול להזריק (סתם נניח) 8 ליטר בשניה ב3000 סל"ד ויכול להזריק 0.7 מ"ל בשניה באותם 3000.

פורסם
כמות הדלק לא נקבעת על ידי נוסחה, אלא על ידי מחשב ההזרקה.

יכול להזריק (סתם נניח) 8 ליטר בשניה ב3000 סל"ד ויכול להזריק 0.7 מ"ל בשניה באותם 3000.

נכון, אבל כשמוטי דיווח על הנתונים, הוא אמר שהאינג'קטורים נפתחו ל0.7% בזמן ירידה/בלימה בהילוך, ו1.1% בזמן נסיעה בסרק.

ואני מתבסס רק על שני הנתונים האלה. (שזה כבר הנתונים שנובעים מהמחשב הזרקה שאתה הזכרת)

עריכה:

אתה אומר שהמחשב הזרקה מחליט כמה דלק להזריק (נגיד בשניה), ומוטי כבר ציין במדוייק כמה דלק האינג'קטור הזריק. כלומר הנתון הזה כבר קיים. וזה בדיוק הנתון שאני מתבסס עליו במשוואה שבניתי.

בברכה!

יונתן.

פורסם
Injector duty cycle לא נמדד כפונקציה של סל"ד אלא עומד כנתון בפני עצמו, מכאן שכל החישובים שלך מוטעים ונסיעה בהילוך עדיין יותר חסכונית.

מוטי

תוכל לפרט קצת יותר על הנתון הזה? ויותר חשוב איך הוא נמדד? (יענו איזה משתנים מוכנסים במשוואה שלו)

נ.ב. - תודה על התשובה המהירה!

בברכה!

יונתן.

פורסם

בזמן שהרכב משולב בהילוך ודוושת הגז לא לחוצה - ההמחשב מפסיק את ההזרקה.

המנוע מסתובב ע"י כח האינרציה

כשאתה בסרק - המזרקים פועלים ע"מ להשאיר את המנוע בסל"ד סרק.

פורסם
בזמן שהרכב משולב בהילוך ודוושת הגז לא לחוצה - ההמחשב מפסיק את ההזרקה.

המנוע מסתובב ע"י כח האינרציה

כשאתה בסרק - המזרקים פועלים ע"מ להשאיר את המנוע בסל"ד סרק.

זה לא מדוייק - כי ההזרקה תמיד נמשכת (אחרת המנוע נכבה) - העניין הוא שהיא מינימאלית.

ובסרק אני יודע שיש הזרקה - אבל גם היא נמוכה...

דווקא הנושא הזה הובהר... ולא על זה מדובר כרגע...

אני מדבר על נתונים שמוטי סיפק - ומנסה להבין אותם...

(מוטי... מחכה בקוצר רוח להסבר כמה שיותר מפורט לגבי היחידת צריכה שהשתמשת בה לחישוב צריכת הדלק - ראה הודעה קודמת שלי)

בברכה!

יונתן.

פורסם

לכן עניין הסל"ד כשההילוך משולב לא משנה

רוב הסל"ד הוא מהאינרציה - ולא קשור להזרקה

המעט שבמעט שכן - דרוש לא ליצוב הסל"ד אלא למנוע כיבוי.

לגבי נוסחאות - מוטי. -

פורסם
תוכל לפרט קצת יותר על הנתון הזה? ויותר חשוב איך הוא נמדד? (יענו איזה משתנים מוכנסים במשוואה שלו)

נ.ב. - תודה על התשובה המהירה!

אינג'קטור דיוטי סייקל מתייחס בעצם לאחוז הנוכחי שהרכיב מספק ביחס לתפוקה המקסימלית שלו. האינג'קטור הוא בסה"כ סולונויד פשוט מאוד שמקבל "פולסים" "דיגיטאליים" של 12 וולט מהמחשב. אם המחשב היה נותן פולס קבוע של 12V לאינג'קטור, הדיוטי סייקל שלו היה 100%. אם המחשב היה נותן פולסים קצרים וקבועים (12V) של חצי שניה נניח, הדיוטי סייקל שלו היה 50%.

מי ששולט על זה הוא רק המחשב.

אם המתכנת יצר תוכנה שאומרת שאם המהירות היא מעל 30 קמ"ש ואתה לא לוחץ על הגז ה DUTY CYCLE של האינג'קטורים יהיה 0.7% - אז כך יהיה. ואם הוא תיכנן את הנ"ל והוסיף לזה עוד משתנים כמו סל"ד למשל - אז סביר להניח שזה משתנה לפי התיכנות.

אין שום בעיה לבדוק את זה באמצעות FLUKE שיכול למדוד DUTY CYCLE. פשוט מחברים אותו לאחד האינג'קטורים ויוצאים לבדיקה.

אגב - לא יצא לי לבדוק את זה או לנסות את זה (לכן קחו זאת בערבון מוגבל) אבל יש הטוענים שאינג'קטורים אמורים להגיע למקסימום 80% דיוטי סייקל - אחרת הם עלולים להשרף.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מצטרף לשאלה לגבי מערכות הזרקה חד-נקודתיות ישנות (205 לעד, נניח) - האם דינן כקרבורטור משוכלל נטו, או כמערכת הזרקה אשר יודעת להתחשב גם באינרציה.

ולפותח השרשור, כל הכבוד לך שהצלחת להוציא את מוטי מהמאורה שלו.

פורסם
FLUKE

איציק אני לא חושב שאפשר למדוד את זה בעזרת FLUKE או כל מולטימטר אחר מאחר וזמן התגובה שלהם מאוד איטי, צריך מכשיר קצת יותר מתאים...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...